Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сев

Участници
  • Общо Съдържание

    54
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Сев

  1. Поздрави на Ася и от нас! Дано да се оправи бързо!!! Къде може да намерим книгата? Мисля си, че тази книга идва в правилния момент за всички във форума.
  2. Според мен в тази тема, трябва да се изясни кой какво се разбира под страсти. Затова и мненията се различават толкова.
  3. wonderful, всеки си има своята истина. Според мен ти не си права като отхвърляш елемента на страх и просто не си преживяла пълноценно чувствата си. Замисли се защо реално го мразиш? Както казах всеки има право на собствено мнение. Реших да споделя мнението си, за да е евентуално в помощ на някой, който преминава през подобни чувства. Добре е дадена ситуация да се разглежда от различни ъгли, а не да се отхвърля всяко обяснение, което за момента изглежда не директно свързано. В крайна сметка, не се знае зад някой емоции какво наистина се крие. Силните емоции особено често замъгляват и изкривяват истината.
  4. Агресивните деца са нормално развиващи се ли? Предполагам има значение степента на агресивност. Агресивността както и прекалената затвореност са просто различни състояния, които произтичат когато характера на детето не е добре балансиран. Предполагам се страхувате от прекалено затворени деца, просто защото незнаете какво да очаквате, но това не значи че агресивните могат да се дадат за пример за "нормално" развитие. Факта, че има повече деца които са агресивни отколкото такива каквито са тихи, не значи че агресивността е нормално състояние. Наскоро бях на една лекция, която беше водена от детски психолог. Тя се опитваше да ни обясни колко е нормално и хубаво едва ли не дете да изразява агресия и да използва думи от сорта на "Ще те убия" към свои другарчета. Това било нормално, понеже всички го правили. Ами искам тук да питам хората, които участваха в дискусията за силата на думите, доколко е добре да се поощряват подобни прояви. Донка, радвам се че има преподаватели като теб, които с толкова любов да се отнасят към учениците си. П.С. И моите родители са учители, така че съм запозната с въпроса по отблизо.
  5. wonderful, в твоя случай страха се крие в това да не би този човек да те нарани отново. Затова и изпитваш омраза, която представлява точно защитна реакция.
  6. Темата с торсионните полета наистина изглежда доста интересна. Не искам да измествам темата за писането с лявата ръка, но ще съм наистина много благодарна ако Благост може да даде линкове към статии или книги. Благодаря предварително Благост!!!
  7. Защо да не разчепкваме повече тази тема? Напротив темата е прекрасна! Нека да погледнем и осъзнаем и не толкова положителните емоции, които се появяват в живота ни. Това е шанс всеки да се замисли за себе си и за случаите, в които изпитва омраза, както и защо я е изпитвал. Лесно е да се говори за любов и са хубави неща. Трудно е да се осъзнаят лошите ни навици и емоции и да се преодолеят. На какво се дължи омразата? Ами според мен омразата се дължи на страх. Страха е в основата на всичко. Замислете се кога мразите един човек и вижте дали не е точно поради някакъв страх. Например мразя някой, защото дълбоко в мен се страхувам да не би да ми отнеме нещо, което егото ми смята че ми принадлежи. Или мразя някой, защото някога е нагрубил и обидил егото ми и съответно ме е страх да не го направи пак. Според мен омразата е просто по-силна защитна реакция в следствие на страха. Ако страха е по-малък тогава вместо омраза, може да изпитваме неприязън. Ако страха се засили, съответно засилва се и непоносимостта към някои/нещо и впоследствие може да премине и в омраза. Зависи доколко можем да владеем и осъзнаем чувствата си.
  8. И моето мнение съвпада с мнението на по голяма част от пишещите в темата. Страстите са просто залитане встрани от състоянието на хармония. Всяко чувство или усещане обаче си има своето противоположно и човек попаднал в едната крайност каквато са например страстите, задължително ще попадне и в другата крайност каквато е пълното безстрастие, когато се губи и желанието за живот. Затова нека да следвам златната среда.
  9. Инатари, зададох нарочно такъв въпрос, за да покажа че реално интелигентността може да се придобие, а не обратното както се твърдеше в темата. Затова и отговора е прост Благодаря все пак, че подкрепи мнението ми
  10. На мен както ми изглежда, и двете понятия са много близки и описват по един или друг начин способността на човек да разсъждава, приема и обработва информация, взема адекватни решения и т.н. Всичко това е свързано с умствените възможности. Определено няма връзка със сърцето, а оттам и с това какъв е човек. Според мен не е правилно да се каже, че ако един човек е интелигентен, то значи е добър. Даже напротив, виждала съм много интелигентни хора, които хич не ми се вписват в графата на благородни, толерантни и т.н. Ако приемем, че интелигентността е нещо, което си имаме по природа, нещо което неможе да променим и нещо което определя доколко сме добри, благородни толерантни, искам да попитам според вас тестовете за интелигентност тогава какво мерят и защо е възможно с повече упражнения, човек да изкара и по голям резултат?
  11. Здравейте, Много ви благодаря за отговорите. Явно трябва доста да почета, понеже засега всичко ми е мъгла. Планетите, в домовете ги видях кои са. Прочетох какво значи да бъдат в тези домове, но засега съм дотук. Ако някой има желание и време да ми помогне да доразшифровам другите неща, ще се радвам на помощ. Иначе ще продължавам да се ровя и да чета, а може и някоя програма да ползвам. Благодаря ви пак! Лек ден и много усмивки!
  12. Здравейте, Нямам много опит с разглеждане на натални карти и въобще нямам много дълбоки познания по астрология, но в момента се намирам на етап в живота си, когато имам възможност да избирам в каква професионална насока да се развивам. Понеже имам доста колебания по въпроса, иска ми се да се допитам и до наталната си карта. Какво е най добре да се гледа когато става въпрос за професия?
  13. Аз лично често поставям оценки на хората, така както и често оценявам себе си. Лошо или не, засичам се как го правя съзнателно и несъзнателно. Като цяло оценките ми се базират на различни фактори, много зависи от ситуацията, от моментното ми състояние - дали съм положително настроена или не. Разбира се голямо влияние имат и оценките, които обществото налага по някакъв начин, но засичам че напоследък това влияние е намаляло и базирам оценките си повече на личен опит и на прочетено из книгите. Незнам дали ползвам сърцето си при даването на оценки. Не мисля обаче, че го ползвам. В крайна сметка как мога да оценя някого отрицателно примерно и да кажа че това идва от сърцето, може да идва от емоциите ми, но според мен емоциите и сърцето са две коренно различни неща. Иначе концепцията на даване на стойност на човек не ми допада въобще. Ние не сме предмети, за да бъдем оценени с някакви цифри, буквички и всякакви други скали за оценяване. И все пак, Мона е права като твърди, че хората са различни и може би има основание за някакъв вид оценка. А и когато примерно се стремим да се развиваме духовно, това не е ли пак базирано на оценка за себе си, че в даден момент не сме достатъчно напреднали в тази област?
  14. Еи защо ми е сменена темата. Нарочно я кръстих тайната, защото мислите ми са предизвикани от филма, който се казва тайната. Не е ли най добре автора на темата сам да си избира заглавието все пак???
  15. Максим, от това, което си написал следва, че ние нямаме свободна воля и всичко, което ни се случва е предварително ясно. Това ли е, което имаш предвид? didi_ts, много си права като използваш аналогията за драсканиците. Според мен обаче силата на мисълта може да се използва въпреки всичко дори и преди човек да е готов напълно да я овладее. Не ви ли се е случвало, когато много искате нещо, да го получите в последствие? Разликата между човек, който владее мисълта си и такъв, който не я е овладял напълно е според мен във времето, което отнема да се появи мисълта в реалността.
  16. Под "заслужава" имах предвид, че понякога хората са склонни да искат много повече отколкото реално имат нужда. А и понякога,когато нещо в живота ни липсва, може би има причина затова и не трябва да си го искаме сами. Малко объркано звучи, но основната ми идея е, че алчността да имаме всичко или поне да имаме всичко, което другите около нас имат, ни кара към необмислени желания. Затова и този метод за използване на силата на мисълта, за да вземем всичко каквото искаме, ми се струва доста неподходящ, в случай че попадне, не при когото трябва. Може би преди да бъде използван, човек трябва добре да помисли какво наистина иска в живота си, да се вгледа в себе си и чак после да прилага какъвато и да е било езотерична практика с цел да си го получи. Специално във филма, това което ме озадачи, бяха желанията на хората. Някой си беше пожелал голяма къща, друг си беше пожелал да спечели милион долара до края на годината. Незнам за какво им бяха тази голяма къща и тези пари, стурва се ми се че тези хора просто възприемаха силата на мисълта, като вълшебна пръчица или като златната рибка, за да си казват желанията. Не че и аз не искам материални неща, напротив, ама незнам дали това е начина да си ги получиш.
  17. В темата за филми, видях че се споменава за филма "Тайната". И мен ме впечатли доста, но предимно ме накара да се замисля. Малко увод за тези, които не са гледали филма. Става въпрос за силата на мисълта. Целия филм прокламира как трябва да ползваме силата на мисълта си, за да получим здраве, пари и въобще каквото си поискаме. Разбира се всичко е представено много положително, доста хора приказват как са успели да получат в рамките на няколко месеца или години, всичко което са искали. След като гледах филма, бях доста въодушевена от идеята, но не след дълго ме налегнаха дълбоки съмнения. Как знаем какво заслужаваме да имаме? Дали това беразборно поръчване на неща, няма да ни се върне в някой друг живот? Как мислите? Добре ли е човек да ползва силата на мисълта да изпълнява желанията си и мечтите си? Какви могат да бъдат последствията от всичко това? Ползвали ли сте силата на мисълта, за да получите нещо желано?
  18. За да може да оцениш радостта, трябва да минеш през страданието. Не мислиш ли?
  19. Благост, преди няколко дена щях да бъда на семинар точно при Даниел Голдман. Отидох на семинара, но самия лектор не дойде в продължение на поне половин час и лекцията се отложи. Надявам се да се организира отново, въпреки че бях малко разочарована, че лектора не дойде, а имаше доста хора дошли да го слушат. Имах желание да купя и книгите, но засега реших да почакам, а и четох някой коментари, че книгите били на прекалено общи. Въпреки това неговото име продължава да ми се появява независимо какво чета. Ето дори и в този форум, ти споделяш за него. Явно има защо. Вярвам, че нищо не е случайно. Ще пробвам да намеря и другата книга, която спомена. Благодаря, за което!
  20. Това дали някое събитие е трудност, страдание, изпитание, непреодолима спънка, добър урок зависи от начина, по който го възприемаме. Важно е да разберем и променим начина, по който възприемаме света, за да променим и значимостта на дадено събитие. Е това вече е трудно, но не и непостижимо. Според мен затова и имаме трудности по пътя си, за да може да се вгледаме в себе си и да осъзнаем начина, по който мислим.
  21. Да и аз съм чела какво разказват хора подложени на регресивна хипноза. Според мен не винаги имаме силна духовна връзка и с двамата ни родители. Може да имаме много силна връзка с единия родител примерно, а с другия не. Същото важи и за роднините. Затова и с някой се чувстваме по близки, а с други не независимо от роднинските връзки помежду си. Интересен автор, който говори по тези теми е Силвиа Браун.
  22. Тези дни често се натъквам на термина "Емоционална интелигентност". В различни източници се описва по различен начин, затова ми е интересно какво мислите вие по въпроса. Има ли въобще такова нещо като "Емоционална интелигентност"? Ако има как може да я развием и какво разбирате вие под този термин? Според вас занимаването с езотерика помага ли за развитието на такъв вид интелигентност?
  23. Мда, тази книга и аз бих си я взела повече от любопитство. Вътре имали описания на такива излизания или има само техники? На мен май са ми по интересни самите преживявания. Мона, за медитацията не съм съгласна. Какво имаш предвид под "Подобни са и "съветите" за медитация." Медитацията е доста по различна по същество от ОИТ, така че не виждам нищо лошо в съвети. А и въобще да се дават съвети е доста полезно. Незнаеш кога какво ще ти бъде полезно.
×
×
  • Добави...