Jump to content
Порталът към съзнателен живот

torero

Изключени
  • Общо Съдържание

    69
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от torero

  1. Душата ти плаче! Затова е в черно. Детето - чистотата/душата ти е бездомница. Кой/какво я изгони от теб? Сънят на детето е кристално ясен. ---- Благодаря на aorhama за разстрелващо точното тълкуване на моя сън! Това е! Накратко.
  2. Изневярата е начин на мислене,и е понятие ,което служи за оправдание, а любовта е свобода и само ти единствен трябва да прцениш дали можеш да я вкусиш ,а не да я обясняваш как изглежда без да си я изпитал! Няма права и задължения, страхът от загубата на приятелство е вече загубено приятелство ! Нещата никога не идват сами на мястото си,трябва да се пребориш ... и първо със себе си!
  3. Задължително ли е да я допуснеш до тялото си? (В буквален смисъл - предполагам, разбираш). Всичко разбирам аз. Нищо не е задължително в любовта. Там няма дългове - има свобода.
  4. Не е лошо да научиш и целия урок - как се изгаря всичкия егоизъм в този огън, ако навлезеш цялата в него, а не само да посягаш към него. Да те попитам сега аз на свой ред - как мислиш - друг човек може ли да те притежава... Ако е градена една връзка на тази основа, то това не е любов, това са зависимости, които хората с криворазбраните си норми наричат морал. А нима не е морално да обичаш? Никой не е нечие притежание и ако някой потърси любов далеч от човека, с когото е в момента, това значи само едно - той не получава онова, което трябва. Така се преосмислят позиции, които могат да бъдат градени точно на това, което ти споменаваш - на основата на нещо, което само наричаме "любов"... и един ден... човек проглежда, тогава започва да се оглежда другаде и да търси истинска любов. Спокойно ще поглеждаш другия в очите, защото когато изпитваш любов, твоята съвест е чиста. Нечиста съвест не може да обича. Другите също може да се осъзнаят чрез болката от разкъсаните зависимости, в които са се вкопнали... И ако продължиш да живееш с така наречената си съвест, разминавайки се с любовта, това не се ли нарича страх? Любовта чупи всички глупави човешки закони, тя минава през стени от бетон, любовта е сила, която няма равна. Любовта отваря очите на всеки! И по повод оправдаваното на онова, което хората наричат изневяра - Св Павел е казал - "Любовта всичко оправдава". Ако е любов. Но не можеш да си наясно с това, преди да я допуснеш.
  5. Когато има взаимност, помощта е двуяка - Бог помага и на двете страни по своя си начин - на един да осъзнае нещо недоосмислено, на друг да преодолее нещо, от което се страхува панически... Когато има разбиране, всичко се подрежда максимално добре. Неведоми са пътищата му...
  6. Няма да забравя думите на една позната - вечерта преди да я оперират от рак на гърдата, беше дошла на гости за малко у нас и каза - чакам си съдбата. Каква сила имаше само в тези думи и в тази малка женица! Винаги, когато съм в тежки моменти, си спомням тези думи. Ако на някой му мине през главата дори и мисъл за самоубийство, да си представи например едно недоносено детенце - от онези в ковьозите, които се борят с всички силици само за една глътка въздух, за една глътчица живот...
  7. Някой знае ли какво е да сънуваш, че те е ухапала змия? Снощи сънувах, че се изкъпах и след това си обличах официални дрехи за един празник, след което се видях с майка ми в едни двор и се появи една малка и тънка змия изпод краката на майка ми, която се насочи право към мен и ме ухапа по главата преди майка ми да я убие. Някой каза, че това е кобра и е много отровна. Но в съня си, макар и ухапан, не умирах, а продължих да живея. На всичко отгоре отнякъде се появи едно красиво бебе, което знаех, че е моето и го приспивах като го люлеех. Някой може ли да ми разтълкува този сън? Ще му бъда много благодарен.
  8. Физическата смърт не е страшна. Тя е само врата. Но има нещо, наистина страшно - човек да изгуби душата си.
  9. "Има ли оправдана изневяра?" А има ли грешна любов?
  10. Благодаря ти Ася_И, прочетох работата(дипломната)!
  11. Появяването на този текст(текста е линка който сложих за превода на руните от Боторрита,и аз още не съм прочел смислен коментар или някакъв анализ ,а само обидни квалификации,етикети и всичко друго но не и професионален комментар ,а иначе хора тупащи се в гърдите ,с титли и цензове "бол") ще предизвика или пълна съпротива, или абсолютно мълчание сред научните среди. Съпротивата ще е по отношение на тракийския идентификат, на старата немска теза за германския характер на готите, на измислената азиатска инвазия не само на българите, но и като обяснение на цялостната европейска праистория, на отиващата си австрийско-руска трактовка за движещите европейски етносили и т.н. Най-важната причина, довела до разчитането на плочките, е гледната точка, от която се отправих към търсенето. В хиперпространството на мисълта именно тя определя пътя, който ще се измине до очакваната цел. За непредубедени и дръзки млади хора е особено важен този избор за достигане на позитивни резултати. Може да притежаваш голям потенциал от знания, но изборът на гледната точка да те отдалечи на стотици години от целта и обратно. Изборът на гледна точка не се учи в учебните заведения. Той е комплекс от исторически, политически, морални и специални знания, които всеки индивид натрупва по различен начин в своя "твърд диск" от разсъждения това е цитат от същата статия и на същия "чавал"Б.Борисов цветните подчертавания са мои Ако има някой да ми каже къде мога да прочета дипломната работа на Учителя за "готите" ще му бъда много благодарен(онлайн)
  12. Получих потвърждение ,че също ще вземе участие(лично) и Асен Чилингиров наш (български)учен-изследовател !!
  13. понеже от този пост(мнение)на Уважаваната Донка,искам да поясня нещо ,защото от нейния(пост)мнение се взвежда в заблуждение аудиторията,Ако ми позволи Донка ще пиша в нейния текст ,защото ми бяга мисълта (само понякога) Народ ,който не знае миналото си -няма бъдеще!
  14. Скъсахте ме от забележки и поучения как се пише правилно,явно сте настроени към непознатите с предразсъдъци,може би не се усеща иронията в думите ми ,но няма нищо! Сега за големите букви -това е заглавие ,не е кряскане (както и други са написали заглавията на темите -цитати,с големи букви ,но те не се забелязват,може би трябва да се отвори темата за да се прочете) После има въпроси ,които висят : Много обичам да споделям с професионалисти в дадена област(обаче добронамерено)когато не е задавам въпрос,който е основополагащ -примерно с "руните"! Но това е ново,не е написано в "дебелите" книги,няма как да ме пратят да чета примерно няколко тома (нямам епитет)"научни" писаници -примерно на златарски Тука трябва малко логика и търсене ,а не само повтаряне на заучени фрази! Но по лесно е да се сложи етикет"привърженик" на един Великобългарски-шовинист Г.Ценов няма да Ви слагам извори и т.н. ,защото нямате интерес и на мене не ми е интересно с "монолозите" Бъдете живи и здрави!!!
  15. Тезата е поставена от руски историци и руската доктрина за присъиденяване на всички "славяни" под крилото на "Майката Рус" А пък ние не сме удобни за тая теза,сега няма да цитирам ,но ако иска някой мога да му посоча литература да прочете за обща култура! И един цитат просто топъл топъл : ИСТОРИЦИ: НЕ СМЕ СЛАВЯНИ, А ПЕРСИ !!!????!!! http://www.standartnews.com/news/details/id/12330/ Мод. забележка: Моля, спазвайте правилата на форума и пишете с малки букви.
  16. Много интересно,ми стана ! Как се борави с имената и се прави един "БЪРКОЧ"и изобщо след руската теория за ВЕЛИКОТО(те за тях тази дума е нарицателна)ПРЕСЕЛЕНИЕ на народите ,направо са се засиняли във преместването,асимилирането,претопяваният а и т.н. Интересно какви източници ползва уважаемия Г-н Бонев и за всички понятия ,които ползва СЪЩО Ще трябва да я потърся книгата!!! Това е цитат от "вики"-то Една енциклопедия ,която я администрират руснаци! Извинявам се за лошите думи дето съм употребил и съм обидил с това някои , форумци! Това няма да се повтори повече! айде бъдете живи и здрави!
  17. Според мен ,механичното сравняване на романските групи със "славянските" е некоректен! Нищо не каза за "руните" или не ти е интересно?
  18. Аз ти казах ,че съм се увредил вече в странство и трудно разбирам ама в първия цитат ти казваш "българите" значи всички ,аз така го тълкувам израза ти или казвайки така имаш в предвид нещо друго а ? Тази духовност ,която заяваваш с коленето на прасето наистина е много точно но това се отнася за исляма и за техния бог. Пък за българите КОЛЕДА си е стар (празник)обичай и то по стар и от библията !!! Пък ,ако знаеш как съм зажаднял за едно такова,недуховно упражнение ,хехехе Значи последно да ти кажа ,че завистта се проявава еднакво навсякъде , няма значение каква е културата !!! мдаа
  19. Ама как така ?!?!? Виж какво ти казва един къв беше ,че го забравих: Борис, българският цар, беше приел християнската религия и беше издал строга заповед на всичките си поданици да последват неговия пример. Но при всичката строгост, която Борис употреби срещу противниците на християнството и при всичкото залягане негово и на чиновниците му, за разпространение на християнството в България, то пак отиваше много бавно и без успех. Причината на това скръбно за Борис явление беше тая, че християнството се проповядваше на разни езици и от разни лица, а богослужението се извършваше на гръцки език, защото още нямаше богослужебни книги на български. Борис позна това и се обърна към Михаил с просба да му изпрати прочутите вече между славяните във Византия отлични мъже, двамата Солунски братя Св. Кирил и Св. Методий, за да уредят в България църковното дело. Михаил с готовност изпълни просбата на Борис, и двамата наши светители, които току-що бяха се завърнали от при княза на хазарите, когото бяха успели да покръстят, с радост се упътиха за България, гдето бидоха посрещнати с най-големи почести. Тука те оставиха съставената азбука и преведените книги, и с това се почна литературната деятелност в България. За кратко време те успяха да гудят както християнската религия, тъй и църковната литература на едно здраво основание. Оставям на тези ,които се занимават с езикознание да познаят -кой го е казал това? Може би за тези ,които не са преписвали ,ще им е мого лесно!! Администраторска бележка: Задължително посочвайте източниците, когато цитирате текстове. В случая, източник на текста може да бъде намерен например тук. Автор: Димитър Маринов
  20. Това мнение ме накара да се замисля, обобщаването към всички българи е неправилно,не знам кво разбираш под "духовен живот"? Значи не се заблуждаваш откъм хората в чужбина , и там са злобни и завистливи-повярвай ми! Само ,че там (в чужбина -имам в предвид испания )попадаш в един кюп с : латиноси,мороси,румънещи,руснаци,украинци, поляци,африканци и др. и всички тия не се интересуват от състоянието на духа ти и забрави да се сприятелиш с някой от всички тия! Всъщност за да оцелееш трябва да се сбориш(щото испанеца не прави разлика между тях)! А пък ти каза ,че материалното не те вълнува,значи си в "пачка"тогава може да се наслаждаваш на чужбината- ама и това не те вълнува,значи искаш друго и аз не разбрах кво точно!?! Може би вече съм се увредил, в една бездуховна среда вече доста време-и не ги усещам нещата!мдаа
  21. Здравей,Силвия muchos tenks за инфото, мога да ти кажа съвсем честно , че се "утрепах" да търся ей тва подчертаното и може би съм загубил два дена и нищо и ти сега ми го поднасяш на тепсия хехехе ша изтичам до сладкарницата за едно локумче на клечка а?!!!!!хехехе Мерси,както казват ,каталунците !!хе Сега за славяните и техния език , не ми се спори, щот съм лаик и ако има "профита" могат да се изяват ,но не да ми обобщават и да задават въпроси ами да обясняват (професионално )пък ние ,ако не ни е ясно нещо ,ша питаме! Диана каза : За всички които обичат да се занимават с лингвистика (незнам правилно ли го написах)ето Ви едно за Упражнение!!!хехехе Това са руни открити в испания в едно село до Сарагоса и се казва Боторитта ,че там тия руни сасе опитали да ги преведат през келтския език и досега нищо! Ето Ви малко инфо за разтуха: http://titus.uni-frankfurt.de/didact/idg/kelt/keltibbs.htm И сега един смелчага на който съм фен(лоша думичка) Ги е превел едно към едно през БЪЛГАРСКИЯ сегашния http://liternet.bg/publish20/b_borisov/2000_g.htm Станимир каза: Не знам как е ,но ти ако знаеш как е в : пра-славянския църковно-славянския славяно-българския южно-славянския Велико-руския древно-руския и тн. -славянски езици За всички тия нямам интерес,интересно ми е за Българския! Също ако кажеш защо руснаците искат да си сменят черковно-славянския и мисля ,че скоро ще стане това ! Щото има мнения на високо ниво !Вече Мдаа
×
×
  • Добави...