Jump to content
Порталът към съзнателен живот

sarita

Участници
  • Общо Съдържание

    84
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    sarita got a reaction from Орлин Баев in Ксанакс   
    Напротив , разбирам за какво говорите .
    Бях в тъмния път , където нищо не напомняше за Духа .
    Бях и в светлия път , където се докоснах до радостта . Не разбрах , как да се отнасям към отговорностите , произтичащи от него . Това не се научава от учебник и общо взето няма кой да отговори на въпросите ти , а това , за което знаеш трябва да мълчиш .
    За третия път не мога да кажа нищо .
    А сега не искам тъмния път , бягам от светлия , а  нямам сила за третия .
  2. Like
    sarita got a reaction from Sumerax in Възлюбете злото, за да го направите на добро   
    "...Ако само за момент си помислиш, че си добър, ти създаваш злото в света..."

    Каквото и да си помисля , злото в света е вече създадено , но не от мен .
    Попадайки в света всеки е изложен на въздействие на двете противоположности : Добро и Зло и като гледам , борбата и стремежът е да сме под въздействието на по-малкото зло и да сме му благодарни , че на негово място не е дошло по-голямото . Но да възлюбиш злото означава да си готов да направиш всичко , дори и да се жертваш . Какъв е смисълът от саможертва в полза на злото ? И без саможертва то унищожава , но жертвата не го превръща в добро .
  3. Like
    sarita got a reaction from Слънчева in Смисъл на живота   
    За смисъла на човешкия живот е писано много . С думи са изказани велики идеи , възвисяващи истории , издигане на морални ценности и всичко това с цел да вдъхновява хората към добри дела . Да бъдат по-човечни едни към друг .
    Някои говорят за това дали човек е изпълнил дълга си в живота или не , като че ли са  някакви съдници от тима на Свети съдник . 
    На първо място животът се свежда до задоволяване на потребностите , наложени от самия живот .
    Също много важна е и духовната храна  за задоволяване на нематериалните потребности , въпреки , че от такава нямат нужда всички. 
    За едни хора смисъла на живота се корени в едно , за други в друго , но всичко е илюзорно , както е илюзия самия човек . Обаче нещо го кара да си мисли , че е уникален   . Какъв смисъл има нещо , което не е вечно ? Човек е като сянка , минава и заминава , какъв е тогава смисъла на това явление ? Някакъв вид съществуване , може би . 
    И този вид съществуване е определен от самия човек , видимо от общия живото-поток . Това , което е масовото , това което е очевадното , това което ни унищожава надеждите за хармония , вечен мир и радост .
    Днес , както и в древността се обичат идолите , пак има идолопоклонничество . И за това не е нужно хората да си направят статуя от някакъв материал и да се прекланят пред статуята всеки ден . Днешното идолопоклонничесто има съвремени начини за преклонение .
    Един от съвременните идоли са Парите , тяхно величие . Разбира се не са само те , но определено държат челни позиции . Около тях се организират милярди човешки животи . От раждането до смъртта , парите определят житието , стават причина за радости и страдания , както и за преждевременно прекъсване на много човешки животи . Защо парите взимат толкова реални жертви ? Защо ? Защо хората си мислят , че ще живеят вечно на тази Земя ?
    За да родиш дете трябват пари за живота му , за да се изгради като образована личност , отново пари , за да минава по-леко през страданията на живота , много пари  , и накрая за достойно изпращате от този свят - пари .
    Където и да се обърнеш в живота , все присъстват парите . Човек с непрекъснатото си обожение и радост , ги одухотворява . Те са като живи стълбове , контролиращи съзнанията на хората , а не просто разменно средство .
    Голяма сила са ги направили хората и големи жертвоприношения им правят . 
    Почти всички хора се стремят към тях  и заради тях се извършват толкова кръвопролитни борби .
    Всички най-успешни хора са финансово стабилни и силни . Тях не ги интересуват въпроси от типа за смисъла на човешкия живот , защото са го намерили в лицето на успешните финансови сделки .И милиони хора се стремят да са като тях .
    Затова си мисля , че смисъла на човешкия живот се определя от парите . И според нагласите на човек , той може да ги ползва за лични цели или за благотворителност или според ситуацията . Така животът му се осмисля , защото може да действа според разбиранията си , без да са му " вързани" ръцете . Затова много хора не намират смисъла на живота , защото не могат да живеят според разбиранията си , за които се изисква някакво ниво на материална обезпеченост , до което не могат да достигнат .
    За достигането до желани суми се използват много методи включително такива , които потъпкват човешкото достойнство  и различни съвременни методи за мъчения на хора с цел извличане печалби . Това все още е култура на днешния свят . колко жалко .  
  4. Like
    sarita got a reaction from Креми (късметче) in Болката обезсмисля живота ми   
    Здравей Диана !
     
    Както казваш , хубаво е всички да сме чувствителни . Така няма да си причиняваме толкова болка и няма да съсипваме средата , в която живеем .
    Но явно времено на масовата чувствителност още не е настъпило . Това се вижда по насилието , което присъства в толкова много форми сред човешките общества . Дори завоалирано в "добри намерения" .
    Определено сензитивност от време на време е полезна . Особено , когато предстоят силни бури , земетресения и пр.
    Вече , от доста време , спрях всякакви пости , защото тогава тя се усилва .
    Мисля си , когато се храня с каквато и да е храна + неголямо количество алкохол , тя да бъде приспана .
    Защото ако това е началото , какво остава за следващите етапи ?
    И вече знам , че тя не е за всеки , особено за емоционалните типове .
     
    Не мога да се съглася , че хората не са виновни за болестите си . Почти всички болести се причиняват от разрушителни мисли и действия ! 
    Всеки трябва да се опита да бъде по-отговорен в мислите  към себе си и към хората наоколо .
    Всеки трябва да стане по-отговорен в действията към себе си и към околните . Не може до безкрай да се оправдаваме за всичко , което се случва със случайността  .
    Например , когато се случва катастрофа , всички се питат за причините . Дали е виновен водачът , дали е била изправна машината и т.н. А трябва предварително да се вземат в предвид тези причини , които могат да доведат до катастрофата . След като такова нещо се случи , независимо от причините , разрушението определя следващата реалност .
    Така е с всичко , което вгорчава живота ни , защото чакаме последтвията , когато вече не може да променим нищо .
  5. Like
    sarita got a reaction from ISTORIK in Болката обезсмисля живота ми   
    Странното е , че все по-малко от хората , с които съм заобиколена се радват . Нямат радост , няма усмивки . Също не останах изненадана , когато един свещенник съвсем скоро се обърна към хората с призив : 
    -Хора усмихнете се , радвайте се , идават светли празници ! 
    защото където и да ходил свещеника (из нашата страна ), все срещал угрижени , натъжени хора , което също го впечатлило .
    За какво ми е тази чувствителност ? Ако някой е болен , какво общо имам с тези заболявания , та да усещам и аз болки и дискомфорт ? 
    Нека ме хулят , че съм егоист . Егоисти са всички , които не искат сами да понесат страданията си , а се опитват да ги прехвърлят върху хората около себе си !!!
  6. Like
    sarita got a reaction from Донка in Да направим Хляба на Българина безплатен!   
    Според мен личното прилагане е по- приемливо , защото не вярвам в осъществяването на масовия проект .
    И все пак мога да споделя от своя опит , че когато съм предлагала храна , закупена от магазин на хора , който просят , те са ми отказвали с предтекста , че искат пари пък те ще си купят . По същия начин едно дете , което ми искаше пари за закуска и влезох заедно с него да ми посочи какво точно иска да си купи , то отново ми поиска парите , а не да посочи "уж" закуската. Така , че стигам до извода , че хората в България не са гладни . Те предпочитат да си купят цигари , алкохол или подобни глупости , но не и Хляб !
    За мен е непримиримо да виждам изхвърлен хляб . В нашият блок си изхвърлят направо от балконите сухи парчета хляб и те стоят с дни по тротоара . Затова хората , които са забравили стойността на хляба първо трябва да си я припомнят , а това вече е вътрешен индивидуален процес , съответно ниво до което тези хора трябва да достигнат сами .
  7. Like
    sarita got a reaction from Пламъче in Кой или какво би обединило хората в България?   
    Засега нищо не може да обедини хората в България .
    Разединението ще расте все повече и повече .
    Нито природно бедствие може да стори това , защото тогава всеки се спасява по еденично или с най-близките си , атентат няма начин да е обединяващ , той в повечето случай е непредвидим и обикновенно не е насочен към българи .
    За какво им е на българите атентат , когато те сами се унищожават .
    Страхът поражда още по-голямо озлобление , не обединение , а социалното падение на много хора в страната е стигнало незавидни дълбочини .
    Атентатите са следствие на политическо управление , не че ги подкрепям , но те не могат да се премахнат на този етап от развитието на човечеството
  8. Like
    sarita got a reaction from FoxMulder in Земетресенията   
    Пак ни изненадаха , но е добре да си спомним кой е Шефът
  9. Like
    sarita got a reaction from Диляна Колева in Възлюбете злото, за да го направите на добро   
    "...Ако само за момент си помислиш, че си добър, ти създаваш злото в света..."

    Каквото и да си помисля , злото в света е вече създадено , но не от мен .
    Попадайки в света всеки е изложен на въздействие на двете противоположности : Добро и Зло и като гледам , борбата и стремежът е да сме под въздействието на по-малкото зло и да сме му благодарни , че на негово място не е дошло по-голямото . Но да възлюбиш злото означава да си готов да направиш всичко , дори и да се жертваш . Какъв е смисълът от саможертва в полза на злото ? И без саможертва то унищожава , но жертвата не го превръща в добро .
  10. Like
    sarita got a reaction from vorfax in Възлюбете злото, за да го направите на добро   
    "...Ако само за момент си помислиш, че си добър, ти създаваш злото в света..."

    Каквото и да си помисля , злото в света е вече създадено , но не от мен .
    Попадайки в света всеки е изложен на въздействие на двете противоположности : Добро и Зло и като гледам , борбата и стремежът е да сме под въздействието на по-малкото зло и да сме му благодарни , че на негово място не е дошло по-голямото . Но да възлюбиш злото означава да си готов да направиш всичко , дори и да се жертваш . Какъв е смисълът от саможертва в полза на злото ? И без саможертва то унищожава , но жертвата не го превръща в добро .
  11. Like
    sarita got a reaction from Мария-София in Кой ви разреши да използвате моя снимка?   
    Искам снимката ми незабавно да бъде свалена от портала на сектата ви...!!!!!

    А не искаш ли да направиш ограда около Белинташ и да продаваш входни билети ?
  12. Like
    sarita got a reaction from Латина in Кой ви разреши да използвате моя снимка?   
    Нито една снимка не може да замени преживяването , свързано с подобни места . Та снимките са просто едни картинки и нищо повече .
    Все пак за хората , които по ред причини , не могат да отидат до там , снимките им помагат да добият някаква представа . Става въпрос за хора пред които има ограничения , които им пречат да посещават много подобни места .
    Бъдете по-щедри . Все пак е Коледа !
  13. Like
    sarita got a reaction from Eлф in Кой ви разреши да използвате моя снимка?   
    Искам снимката ми незабавно да бъде свалена от портала на сектата ви...!!!!!

    А не искаш ли да направиш ограда около Белинташ и да продаваш входни билети ?
  14. Like
    sarita got a reaction from Диана Илиева in Защо загина още едно българче?   
    Не се е удавило само това дете , за което пишете . Удавили са се десетки хора , само това лято и само на черноморското крайбрежие . Ще се удавят и още до края на туристическия сезон и само Бог знае тяхната точна цифра .
    Мисля , че е време хората , които до сега се отнасят към природата като нещо за развлечение , да променят своето отношение . Природата е живо същество , с изключителни сили и трябва да се подхожда към нея с уважение и преклонение .
    Но за това отношение се изискват известни промени , ако не в съзнанието , то поне в мисленето , а хората не обичаме промените .Затова ще продължат тези "инциденти" .
  15. Like
    sarita got a reaction from Florestan in Имах връзка...   
    Преди години движех в компания , където имаше момчета които представяха себе си за сатанисти . И събирах си се с тези хора пиехме , пушехме и.........т.н
    даже в апартамента на едното от момчетата стените бяха изрисувани с разни демони , огньове и адски сцени . Но като се замисля тези хора освен , че се напиваха безпаметно и се друсаха си бяха съвсем обикновени .
    Говориш за ритуално убиване и изпращане на душата в ада . Да , такива хора са способни да убият някой , но няма начин да изпратят душата в ада . Душата има свой път и нищо не може да я прати където и да е , ако не съвпада с пътя и .
    На Земята има едновременно и Ад и Рай и не е нужно някой да ти въздейства , за да попаднеш в едното или другото място .
    А най-великите сатанисти са в управленските слоеве на държавата , защото с преките си действия причиняват страдание на хиляди българи . Твоят сатанист , не може да им стъпи на малкия пръст . Те са толкова брутални , безчовечни и коравосърдечни , че могат да избият хиляди хора без да им мигне окото . Те могат да ни убият , но Не могат да вземат душите ни . Хората трябва да имат ясни представи за своята принадлежност, да се свържат с реално действащи духовни сили и да не се боят от последните си мигове на тази Земя .
  16. Like
    sarita got a reaction from Орлин Баев in Имах връзка...   
    Преди години движех в компания , където имаше момчета които представяха себе си за сатанисти . И събирах си се с тези хора пиехме , пушехме и.........т.н
    даже в апартамента на едното от момчетата стените бяха изрисувани с разни демони , огньове и адски сцени . Но като се замисля тези хора освен , че се напиваха безпаметно и се друсаха си бяха съвсем обикновени .
    Говориш за ритуално убиване и изпращане на душата в ада . Да , такива хора са способни да убият някой , но няма начин да изпратят душата в ада . Душата има свой път и нищо не може да я прати където и да е , ако не съвпада с пътя и .
    На Земята има едновременно и Ад и Рай и не е нужно някой да ти въздейства , за да попаднеш в едното или другото място .
    А най-великите сатанисти са в управленските слоеве на държавата , защото с преките си действия причиняват страдание на хиляди българи . Твоят сатанист , не може да им стъпи на малкия пръст . Те са толкова брутални , безчовечни и коравосърдечни , че могат да избият хиляди хора без да им мигне окото . Те могат да ни убият , но Не могат да вземат душите ни . Хората трябва да имат ясни представи за своята принадлежност, да се свържат с реално действащи духовни сили и да не се боят от последните си мигове на тази Земя .
  17. Like
    sarita reacted to veselinvalchev1981 in Имах връзка...   
    Мисля че някой много те е излъгал и подвел . Тука в този форум едва ли има някой да се излъже по такива неща ,но все пак няма лошо предупреждавай ,нека да знаят че това е илюзия ( ненамирам по точна дума ) или по скоро лъжа .Иначе тука можеш да намериш нужната поткрепа и знание ,и полека лека да излезнеш от това състояние .
  18. Like
    sarita got a reaction from Мария-София in Имах връзка...   
    Преди години движех в компания , където имаше момчета които представяха себе си за сатанисти . И събирах си се с тези хора пиехме , пушехме и.........т.н
    даже в апартамента на едното от момчетата стените бяха изрисувани с разни демони , огньове и адски сцени . Но като се замисля тези хора освен , че се напиваха безпаметно и се друсаха си бяха съвсем обикновени .
    Говориш за ритуално убиване и изпращане на душата в ада . Да , такива хора са способни да убият някой , но няма начин да изпратят душата в ада . Душата има свой път и нищо не може да я прати където и да е , ако не съвпада с пътя и .
    На Земята има едновременно и Ад и Рай и не е нужно някой да ти въздейства , за да попаднеш в едното или другото място .
    А най-великите сатанисти са в управленските слоеве на държавата , защото с преките си действия причиняват страдание на хиляди българи . Твоят сатанист , не може да им стъпи на малкия пръст . Те са толкова брутални , безчовечни и коравосърдечни , че могат да избият хиляди хора без да им мигне окото . Те могат да ни убият , но Не могат да вземат душите ни . Хората трябва да имат ясни представи за своята принадлежност, да се свържат с реално действащи духовни сили и да не се боят от последните си мигове на тази Земя .
  19. Like
    sarita got a reaction from Светлина и Хармония in Имах връзка...   
    Преди години движех в компания , където имаше момчета които представяха себе си за сатанисти . И събирах си се с тези хора пиехме , пушехме и.........т.н
    даже в апартамента на едното от момчетата стените бяха изрисувани с разни демони , огньове и адски сцени . Но като се замисля тези хора освен , че се напиваха безпаметно и се друсаха си бяха съвсем обикновени .
    Говориш за ритуално убиване и изпращане на душата в ада . Да , такива хора са способни да убият някой , но няма начин да изпратят душата в ада . Душата има свой път и нищо не може да я прати където и да е , ако не съвпада с пътя и .
    На Земята има едновременно и Ад и Рай и не е нужно някой да ти въздейства , за да попаднеш в едното или другото място .
    А най-великите сатанисти са в управленските слоеве на държавата , защото с преките си действия причиняват страдание на хиляди българи . Твоят сатанист , не може да им стъпи на малкия пръст . Те са толкова брутални , безчовечни и коравосърдечни , че могат да избият хиляди хора без да им мигне окото . Те могат да ни убият , но Не могат да вземат душите ни . Хората трябва да имат ясни представи за своята принадлежност, да се свържат с реално действащи духовни сили и да не се боят от последните си мигове на тази Земя .
  20. Like
    sarita got a reaction from Иво in Психотерапия и учението на Учителя Петър Дънов   
    По време на живота си , човек извършва много постъпки. Някои са съзнателни , други несъзнателни .Човек живее в различни светове , въпреки , че много хора си мислят , че на Земята се живее на чисто материален план . НЕ ,през цялото време материалното е в контакт с духовното , затова има принципи и закони , които трябва да се спазват , за да се поддържа този баланс. Наруши ли се той , се появяват страданията , това е и причината за физическите и психичните заболявания.
    Учители през различните епохи е имало много .И какво ги е отличавало от основната маса хора ?
    Има една съществена разлика -НИВОТО НА СЪЗНАНИЕТО.
    Вие г-н Тодоров като психолог говорите , за съзнателно , подсъзнателно и отчасти за несъзнателно ниво , но не може да кажете нищо за свръхсъзнанието , защото за това е нужен личен контакт , опитност , пряко знание.Да изучаваш свръхсъзнанието от писание , е все едно да строиш пясъчна кула на брега на морето.Учителите са черпели знанието от свръхсъзвателното , затова и хората са ги следвали , защото са им отговаряли пряко на отговорите и проблемите им , без заобиколки , без анализ , без изследвания .
  21. Like
    sarita got a reaction from Орлин Баев in Психотерапия и учението на Учителя Петър Дънов   
    По време на живота си , човек извършва много постъпки. Някои са съзнателни , други несъзнателни .Човек живее в различни светове , въпреки , че много хора си мислят , че на Земята се живее на чисто материален план . НЕ ,през цялото време материалното е в контакт с духовното , затова има принципи и закони , които трябва да се спазват , за да се поддържа този баланс. Наруши ли се той , се появяват страданията , това е и причината за физическите и психичните заболявания.
    Учители през различните епохи е имало много .И какво ги е отличавало от основната маса хора ?
    Има една съществена разлика -НИВОТО НА СЪЗНАНИЕТО.
    Вие г-н Тодоров като психолог говорите , за съзнателно , подсъзнателно и отчасти за несъзнателно ниво , но не може да кажете нищо за свръхсъзнанието , защото за това е нужен личен контакт , опитност , пряко знание.Да изучаваш свръхсъзнанието от писание , е все едно да строиш пясъчна кула на брега на морето.Учителите са черпели знанието от свръхсъзвателното , затова и хората са ги следвали , защото са им отговаряли пряко на отговорите и проблемите им , без заобиколки , без анализ , без изследвания .
  22. Like
    sarita got a reaction from Пламъче in Зъбите   
    Съжалявам , че не мога да посоча името на стоматолог /стоматолози , които предлагат качествени услуги . Те се водят единствено от интереса за бързо забогатяване и колкото по- сериозен е проблемът , толкова повече пари ще могат да вземат от потърпевшия .Ограбват с усмивка и не си вършат качествено работата , защото лечението на кариес за тях е евтино , поне да бъде пулпит , а най-добре да правят коронки и импланти . Как само да повярваме в тяхната компетентност , когато една обикновена пломба не са способни да направят качествено или по-скоро не желаят да направят ?
    Преди години с нищо не претендиращите стоматолози работещи навсякъде извършваха качествено лечението . Разбира се и тогава е имало недоволни , но те бяха много малко , защото когато отидеш при друг зъболекар и той оправя грешката на колегата си и скоро след това лошият спомен изчезва . Сега сякаш са сключили споразумение помежду си , за групово обиране и причиняване на неудобство на потърпевшите клиенти-пациенти . Попаднах на един зъболекарски форум и бях потресена , колко много хора се оплакват от неразрешени стоматологични проблеми въпреки , че са посещавали квалифицирани стоматолози и са заплащали всички поискани от тях суми . Колко много хора имат болки в зъбите си , след като им е поставена нова пломба и всевъзможни подобни оплаквания , за които не получават от адекватни отговори от стоматолози . Защото те искат да ни направят зависими от тяхната работа , да ги търсим често и се наслаждават на факта , че имайки природно 32 зъба в устата в комбинация с изкуствените храни и стреса , ще имат непрекъсната печалба използвайки страданието на хората .
    4 години не бях стъпвала в стоматологичен кабинет , но ми се отчупи част от стара пломба (правена някога от училищната зъболекарка , без екстрите характерни за новите стоматологични кабинети). Отидох при зъболекарка и още съжалявам за това . След като ме развъртя здраво с машинката , ми постави фотополимерна пломба . Понасям болката и безропотно изтърпях , защото логично е след това да не те боли . Да ама не . Този зъб започна да ме боли , когато се хранех . Съответно потърсих въпросната зъболекарка . Тя реши ми намали новата пломба и с това ми каза , че ще се успокои зъба . Няколко седмици чаках да се успокои зъба , но не се случи . Записах си час при "съвременен " много добър стоматолог .
    Влизаш в кабинета му , посрещат те супер учтиво , сядаш на стола и гледаш нещо на плазмения телевизор срещу теб .Започват да те лекуват , едно лекарство , второ , трето , пускат ти лечение с ултразвук , нов за кабинета апарат , на който сега разучават опциите (лошо няма ) накрая ти затварят зъба . Когато не дъвча върху него , не ме боли , но натиснали върху него с по-твърда храна като зеленчуци , ядки , бисквити , направо ми се изправя косата . Но според стоматолога , не трябвало да ме боли . Как не се сетих да им напомня , че беше добре да направят поне една зъбна снимка , но дали аз трябваше да им напомням наистина ?
    До сега нямах страх от зъболечение , но сега определено имам фобия към стоматологични "услуги" и тя се поддържа жива , всеки път , когато забравя и отхапя неща по-твърдо с този зъб.
    Ще си го държа за красота така , докато намеря смелост и излишни финансови средства , да потърся някой , който да може да разреши проблема ми.
  23. Like
    sarita got a reaction from Орлин Баев in Зъбите   
    Съжалявам , че не мога да посоча името на стоматолог /стоматолози , които предлагат качествени услуги . Те се водят единствено от интереса за бързо забогатяване и колкото по- сериозен е проблемът , толкова повече пари ще могат да вземат от потърпевшия .Ограбват с усмивка и не си вършат качествено работата , защото лечението на кариес за тях е евтино , поне да бъде пулпит , а най-добре да правят коронки и импланти . Как само да повярваме в тяхната компетентност , когато една обикновена пломба не са способни да направят качествено или по-скоро не желаят да направят ?
    Преди години с нищо не претендиращите стоматолози работещи навсякъде извършваха качествено лечението . Разбира се и тогава е имало недоволни , но те бяха много малко , защото когато отидеш при друг зъболекар и той оправя грешката на колегата си и скоро след това лошият спомен изчезва . Сега сякаш са сключили споразумение помежду си , за групово обиране и причиняване на неудобство на потърпевшите клиенти-пациенти . Попаднах на един зъболекарски форум и бях потресена , колко много хора се оплакват от неразрешени стоматологични проблеми въпреки , че са посещавали квалифицирани стоматолози и са заплащали всички поискани от тях суми . Колко много хора имат болки в зъбите си , след като им е поставена нова пломба и всевъзможни подобни оплаквания , за които не получават от адекватни отговори от стоматолози . Защото те искат да ни направят зависими от тяхната работа , да ги търсим често и се наслаждават на факта , че имайки природно 32 зъба в устата в комбинация с изкуствените храни и стреса , ще имат непрекъсната печалба използвайки страданието на хората .
    4 години не бях стъпвала в стоматологичен кабинет , но ми се отчупи част от стара пломба (правена някога от училищната зъболекарка , без екстрите характерни за новите стоматологични кабинети). Отидох при зъболекарка и още съжалявам за това . След като ме развъртя здраво с машинката , ми постави фотополимерна пломба . Понасям болката и безропотно изтърпях , защото логично е след това да не те боли . Да ама не . Този зъб започна да ме боли , когато се хранех . Съответно потърсих въпросната зъболекарка . Тя реши ми намали новата пломба и с това ми каза , че ще се успокои зъба . Няколко седмици чаках да се успокои зъба , но не се случи . Записах си час при "съвременен " много добър стоматолог .
    Влизаш в кабинета му , посрещат те супер учтиво , сядаш на стола и гледаш нещо на плазмения телевизор срещу теб .Започват да те лекуват , едно лекарство , второ , трето , пускат ти лечение с ултразвук , нов за кабинета апарат , на който сега разучават опциите (лошо няма ) накрая ти затварят зъба . Когато не дъвча върху него , не ме боли , но натиснали върху него с по-твърда храна като зеленчуци , ядки , бисквити , направо ми се изправя косата . Но според стоматолога , не трябвало да ме боли . Как не се сетих да им напомня , че беше добре да направят поне една зъбна снимка , но дали аз трябваше да им напомням наистина ?
    До сега нямах страх от зъболечение , но сега определено имам фобия към стоматологични "услуги" и тя се поддържа жива , всеки път , когато забравя и отхапя неща по-твърдо с този зъб.
    Ще си го държа за красота така , докато намеря смелост и излишни финансови средства , да потърся някой , който да може да разреши проблема ми.
×
×
  • Добави...