Jump to content
Порталът към съзнателен живот

loraip22

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от loraip22

  1. Мила Vitalina,не ям месо от 18г. както и почти 3 годишният ми син.Към предния изчерпателен постинг бих добавила лична практика:от първият месец на бебето капвам няколко капки лимон във водичката за пиене-така приема витамин Ц в продължение на целия ден.

    Сега на ден поема сок от поне 1 лимон.Здравни проблеми няма-малка енергийна бомба3d_146.gif .

    Най-светли пожелания за теб и детенцето3d_053.gif

  2. Вики,цитатът е наслада за ума и душата3d_047.gif .

    Историята на приятелката ти е сродна с моята-първият ми беше 100% БГ,православен християнин.След 9 годишна връзка я приключи оп

    тимистично"добре че се разделяме сега,преди да има деца",той си имал вече нова любов.

    И още една-учител в гимназията свали моя съученичка и близка приятелка,игра си няколко месеца на"обичам те-не те обичам" и продължи напред.В момента е виден културен деец и шеф.

    Свят голям,добродетелите и пороците-едни и същи.

  3. shining star,прощавай,не знаеш за какво говориш.Живях в Африка-видях, чух доста неща от и за жените там- мъчно ми е да чета съжденията ти.Човек се осъзнава и уважава благодарение на системата в която вирее..дали ако живееш там ще мислиш по настоящият ти начин?Положението на жените и въобще на народите там е трагично-така е нарязана световната баница.Дрогират ги с религия и дълбока безпросветност.Да мислим с разбиране и съчувствие към тях-те се нуждаят от помощ.

  4. "Изучавайте ума и сърцето си без да се оправдавате или корите..Изучавайте своите скрити помисли и желания,като се вслушвате в тихия глас на своята душа.Този глас може да ви предпази от извършване на ред злини и престъпления."

    "Като сте тръгнали към върха,не мислете за отрицателното в живота."

    Из "Учение и работа"

  5. Обичате ли авокадо?Аз се наслаждавам на превъзходния му вкус-натурален или в салата,ето любимата ми:Айсберг,червен лук,настъргани моркови,домати,краставици се разбъркват с малко сол,балсамико и зехтин.Добавя се добре омекнало авокадо нарязано на кубчета,начупени орехови ядки и парченца козе сирене.Деликатно се разбърква и дегустира с пълнозърнест хляб.Бон апетиsmile.gif

  6. "Ако човек се стреми към праведен живот,първата стъпка е въздържание от нараняване на животни." Толстой

    "Изглежда аз съм забележителна личност,когато ме сравняват с други писатели,журналисти и драматурзи; аз съм напълно доволен да го обясня със своето въздържание от месо.Това е проста и скромна основа,върху която всеки би могъл да базира своята безмесна диета." Д.Б.Шоу

    "Основен дълг на човечеството е уважение не само към зверовете,но и към дърветата и растенията." Монтен

    "Жалък и беден е умът който смята че животните са създания лишени от разбиране и чувства." Волтер

  7. Личният ми опит е че вегетарианството и фитнеса се съчетават чудесноthumbup2.gif Не ям месо 18години, от които 5г. бях в залата 4 дни в седмицата, тренирайки поне час и половина най-вече кардио-пътека,степ,колело.Чувствах се прекрасно,не съм се хранила по специален начин- каквото организмът ми поиска,много зеленчуци,плодове и ядки.Бъдете здрави!3d_047.gif

  8. Личният ми вкус и знания като класически музикант безспорно се прекланят пред Моцарт- несравним в близостта си с детската душевност и "простота".Мисля,че струнните му квартети са наи-подходящи- топлия звук на цигулки,виола,чело; експресивната интонация,която при пианото не е възможна а по неповторим начин дава живот на изпълнението и въздеиства на слушателя..(които от 4 месец става експерт! :D )Звученето на 4 инструмента е меко,семпло- хармонията е пълна :thumbsup: .Когато бях бременна слушах предимно това, често изпълнявах-радвах се на прекрасна бременност,тои беше много спокоен,спрях да работя 5 дни преди края на 9 месец.Освен това обичах да слушам Еня,Нора Джоунс,Реи Чарлс,Стинг...Вярвам,че музиката възпитава родени и неродени-тя е част от трептенията на Вселената.

  9. Мисля,че любовта и нежността са наи-ценното което можем да дадем на децата. Винаги съм им се радвала и възхищавала -прекрасни чисти същества.Така продължавам сега и със своето- гушкам го,целувам го,казвам му че го обичам по всяко време,при всякакви обстоятелства.Показвам колко съм щастлива когато и тои проявява обич(към хора,животинки),казвам му че дава наи-сладките гушки и целувки,тъи че тои се учи да обича,не само да бъде обичан.Нямам страх от разглезване-на моменти се стига до конфликт или шляпване по дупето- когато използва безкраиния си потенциал за да хитрува и тества доколко устоичиви са нервите ми.Изследовател! :3d_044:

  10. Аз също търся книги които да са ни полезни за игра и развитие.Мария Монтесори е издавана доста отдавна-не намерих книги дори при антикварите.Детската градина по неина система в Горна Баня е около 800лв. месечно. Глен ДОМАН(фондатор на Института за развитие на човешкия потенциал) изработва програми за обучение които всеки родител може да използва в къщи!!!!! Тои въобще не е превеждан,търсих книги на англииски или френски-безуспешно.Гледала съм филми за неговата система,занимава се с умствено изоставащи деца и натрупания опит трансформира в метод за обучение на нормалните.Според него интелектът на бебенцето може да се стимулира от първата седмица след раждането-например с картончета-всяко с различен брои голями червени точки,разположени по различен начин. Достатъчно е да се задържи 2-3 секунди пред очите му когато е будно. МАСАЖИТЕ стимулират изключително много мозъка,активират невроните и нови връзки между тях.При дечица с ментални проблеми резултатите са очевидни и удивителни. Основен метод на обучение при по-голямите е редуването на умствено с физическо усилие.Института има центрове в Европа и цял свят,които правят периодични срещи и предоставят материали. А наи-важна е Любовта. :feel happy: И ние сме в София. :D

  11. Viki3,права си-трябва дадем благоприятна среда,подходящи контакти на кристалните души :) .Синът ми е на 2г.-малко сияино същество с впечатлителни прояви.Има ли и други родители?-хаиде да се срещнем!

  12. Късметче,благодаря ти за топлия прием.Аз съм в по-зряла възраст :) ,завърших гимназия 90г. ,доста пътувах.Вярвам,че процесът е необратим и въпреки смущаващите фактори(вътрешни и външни),България ще бъде друга,желаната.Трябва да се влива духовност,култура и самочувствие в самосъзнанието на народа ни за да е адекватен.Всеки може да се заеме първо със себе си и да "излъчва'.

  13. Здравейте, въпросът силно ме вълнува. Учих 7год. в чужбина и видях как добрата образователната система култивира уравновесени и самоуважаващи се личности. Каква е тя и какви духовни и културни ценности развива в "масата" решават управниците-министри,политици.Там е проблемът. Целта на последните очевидно е да създават осакатени и объркани хора за лесна "употреба".Грешката не е в децата,родителите или учителите.Българите имаме всички качества за да живеем "друг" живот ако системата е точна.Да не я измислят-да я вземат от Франция или Швейцария.

×
×
  • Добави...