Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пришелец

Участници
 • Общо Съдържание

  140
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

1 Следващ

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Пришелец's Achievements

 1. ~ по-бялата част от Душата ми...

 2. Пришълец от една по-добра галактика! Компютърен специалист и чудесен йогин!!! :)

 3. Малко литература Библиотеката тук
 4. Може би не само сега, но някои неща май до около 10 години... Библиотека
 5. Въпросната "Анастасия" според мен е по подходящо да се разглежда като сборен литературен образ от окултен или подобен на окултен роман(да не казвам фентъзи(Арвен Ундомиел, дъщеря на Елронд, елфска принцеса)) , а не като реално действащ персонаж. А че в Русия има "анастасия индустрия" това е друг въпрос. Според Учителя практичните неща са на място.
 6. Има лекции от Рудолф Щайнер за Христиан Розенкройц. Той придобива и обединява познанието но 12 адепти носещи познание от минали епохи. И това май е станало в западна Европа. може да сложа книжката на сайт.
 7. "Може би вие знаете, че Киили /Keely/ изнамери един мотор , който върви само когато самият той присъствува. Той не мамеше хората с това; защото той имаше у себе си тази движеща сила, произхождаща от душата, която може да задвижва машини. Една действуваща сила, която може само да бъде морална, това е идеята на бъдещето; една много важна сила, с която трябва културата да бъде проникната, в противен случай ще разруши самата себе си. Механичното и моралното трябва да се проникнат взаимно. Днес ние сме застанали съвсем близо до тази граница. В бъдеще машините ще бъдат карани не само чрез вода и пара, а и чрез духовна сила, чрез духовна моралност. Тази сила се символизира чрез знака Тау. И наистина бе поетично символизирана в образа на Светия Граал /*30/. Човек вече не зависи само от онова, което Природата ще му даде свободно да използува; той ще може да оформя и трансформира Природата, той е станал майстор занаятчия на онова, което е живо. " Рудолф Щайнер http://www.svpvril.com/
 8. "Бог е Дух и които му се кланят, в Дух и Истина да му се кланят" И то не случайно не всички имат някои способноти. Според Учителя първо трябва да служим на Бога, после на хората и накрая на себе си. Можем да дадем това което имаме. За да имаме - придобиване.
 9. "с мъдростта е свързана една от висшите ангелски йерархиии - херувимите.
 10. Какво значи специални... Има способности и сили, които ученика трябва да развие, пречиствайки се и бидейки във връзка със светли същества. Пък и то вече един Дейвид Копърфилд не е целта фокуси. Според Учителя глупав човек не може да служи както трябва. Даже за назначаване на работа в някои фирми се изиква конкретен опит и умения. Окултната школа се различава от обикновенното молитвено събрание. 4. Утринно Слово от Учителя, държано на 18 октомври, 1936 г. София - Изгрев.
 11. Клетките пречупващи лъчите на Мъдростта се намират в предната част на главата. тези центрове може да се развиват. В Царството Божие по благодат не се влиза, трябва знание и мъдрост.
 12. "Сегашното е важно. Днешният ден е най-важният ден. Ще си кажеш: „Аз живея в съвършенство днес. Ще използвам всичките блага, които Бог ми дава“." 34-то утринно неделно Слово, 7 юли 1940 г., 5 ч. сутрин, Изгрев.[/code] [/b]
 13. Общо взето за мен са под въпрос някои неща свързани с тази школа... Според мен школа която не е основана на учението (И МЕТОДИТЕ) на великия посветен от Западната Традиция Христиан Розенкройц НЯМА ПРАВО да използва неговото име. А ако ставаше без практика и ежедневни упражнения...
 14. според мен може да се използва и за двете. обаче ако има предвид действително разваляне, то според мен ... доста странен подход...(особено шампуана ) за някои ритуали се използват допълнителни предмети но самия факт че се използва ритуална магия според мен може да послужи за указание за подготовката на въпросната дама(ясновидец и маг може да са различни неща , тоест дори да е видяла някои неща, това още да не значи че...) Магия може да се разваля даже само мислено... що се отнася за парите, според Учителя - да се предсказва без пари. Според мен това се отнася и до други неща. И изпозването на духовни или окултни способности като средство за препитание може да има последствия... Що се отнася до вярата, вярата е на степени и за някои неща трябва знание и мъдрост.(не само вяра) Но самия факт че са се случили такива събития във вашия живот може да не е случайно и да трябва нещо ново да се научи...
 15. Метода който дава Учителя е да се пие вода, но много, до няколко литра и е хубаво да е изворна, също може да се слага злато да престои във водата една нощ за енергия. 12 лекция на Младежкия окултен клас държана от Учителя на 17. ХII. 1937 г. XVII година., 22 лекция на Общия окултен клас, държана от Учителя на 2 март 1938 г., също така може да се работи с положително самовнушение за подсъзнанието - често мислено повтаряне на "Ще се подобри положението ми"
×
×
 • Добави...