Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мигрена - как да я лекуваме


Recommended Posts

Здравей Желка,

Това е което успях да намеря като информация. Дано намериш нещо полезно.

Из "Малка книга за здравето" - избрани здравни съвети от Учителя

Денят, в който ви хване хрема, направете едно микроскопическо добро на най-нещастния човек, когото намерите, и ще видите какво ще стане с хремата. Имате главоболие, коремоболие - направете същото.

Когато страдате от главоболие, очеболие, ревматизъм или друга някаква болест, правете опити с цветните лъчи да видите как ще се отразят върху организма ви. Много начини има, по които човек може да лекува, но лекуването с цветни лъчи е един от най-ефективните. (бележка от Иво: виж например статията Цветовете - значение и сила)

Употребяване на ябълки в по-голямо количество. Ябълките съдържат енергии, които премахват нервната слабост и главоболието.

Ако ви боли глава, ще знаете че и стомахът ви е в безпорядък - те са свързани. Методите за лекуването им са тъй прости, че всеки от вас може да ги приложи.

Ако имате болки в стомаха или корема си, обикнете хората и ще оздравеете. Ако ви боли глава, обикнете Бога. Всяка болест е причинена от нарушаване на законите на физическия, на духовния и на Божествения свят.

Човек, у когото Божественото съзнание работи, като отиде при някой болен, достатъчно е да си постави ръката върху главата на болния, за да стане болният от леглото.

Главоболие

Причините за главоболието са много, но едни от най-главните са тревогите и безпокойството. Този, който има главоболие, може да отиде да прекара на висока планина известно време и там да пече гърба си на ранните утринни лъчи, когато слънцето изгрява и малко след това. Когато има главоболие, да пие само топла вода, всяка вечер да си измива краката с топла вода и през деня да си измива слабините с топла вода.

Да се вземат ягодови листа, да се турят да киснат във вряла вода пет минути и да се пие тая вода от болния.

В някои случаи може да се прибегне и до следното: някой магнетичен човек да си тури двете ръце на слепите очи на онзи, който има главоболие. Там се образува магнетично поле, чрез което се взема натрупаната енергия в главата.

Когато страдате от главоболие или очеболие, турете на слепите си очи квас, прясно приготвен. Мястото намажете с малко зехтин и отгоре турете кваса. Дръжте на слепите очи 10-14 часа. Това можете да правите от 3 до 5 пъти седмично, според степента на болката. Квасът действа магнетично, затова го препоръчвам не само при обикновено главоболие, но и при менингит. Когато някое дете заболее от менингит, обръснете добре главата му, пригответе пресен квас и го поставете на горната част на главата и на слепите очи. Като турите няколко пъти наред квас на главата, детето ще оздравее

Тресе ли ви или сте се простудили — един начин за лекуване — само вяра. Едно правило; Може да пиете гореща вода — 1; 2, 3, 4, 5, 6 чаши, докато у вас се образува една реакция на хубаво изпотяване. Снемете си ризата, изтъркайте се. Седнете пак, изпийте 1, 2 чаши. Вземете малко дървено масло, намажете си краката и ръцете и легнете. Опитайте този начин, няма да ви боли главата.

Бих ви препоръчал да си носите винаги по едно гребенче в джоба си и косата ви да върви все назад. Това ще ви помогне в здравословно Отношение. Когато главата е покрита с косми, тогава магнетизмът функционира много правилно, а пък когато главата оголее, хората стават нервни.

Пийте винаги топла вода, или ако е студена, пийте бавно, с будно съзнание. Яжте храна, която обичате, Спете в стая, която обичате. Като ставате сутрин от леглото, слизайте винаги от дясната страна. Спете на дясната страна, а главата ви да е на север или изток,

Животьт на съвременните хора е пълен с безпокойства и смущения. Заболи ги глава — смущават се; заболи ги стомах, хване ги ревматизъм — смущават се. Човек не бива да се стиска и безпокои, а да дава. Давайте безкористно, за да се освободите от болезнените състояния.

--------

Из "Книга за здравето" - избрани здравни съвети от Учителя

Главоболието се дължи на нарушаване законите на правата мисъл. Изправете мисълта си и главоболието ще изчезне.

Всеки един недъг на физическото поле се дължи на духовни причини. Мразите някого - ще пострадат гърдите, там някаква болест ще се яви. Завиждате ли, ще ви стегне сърцето. От завист, ревност, съмнение, подозрение - ще пострада черния дроб. Угаждате ли си много в яденето - ще заболее стомахът. Гневите ли се - ще дойде запичането. Обещавате ли и не изпълнявате - главоболие идва. Щом намерите причината за заболяването, ще се възстанови равновесието, ще настане хармония.

Щом ви заболи глава, ще се стремите да изправите отношенията си към Божествения свят.

Който страда от главоболие, е тщеславен.

От какво произтича главоболието? От ядене на мъчносмилаема храна, която оставя излишъци в стомаха. Тогава пречистването на стомаха не става правилно, вследствие на което се явява главоболие, а стомахът и устата започват да миришат.

Ако ви боли глава, ще знаете че и стомахът ви е в безпорядък - те са свързани. Методите за лекуването им са тъй прости, че всеки от вас може да ги приложи.

Причината за главоболието се крие в тънките и дебелите черва. Щом те не са в изправност, човек страда от главоболие. За да се справи с главоболието, първо той трябва да тури краката си в гореща вода, после да изчисти червата си. Щом облекчи червата и стомаха си, главоболието престава.

Защо страдаме от главоболие? Главоболието се дължи на натрупване на космически енергии в мозъка.

При главоболие първо сложете краката си в гореща вода, после изчистете червата си.

Колкото човек е по-здрав, по-духовен, по-издигнат, толкова аурата, която излиза от него, е по-бяла и блестяща, по-приятна. Заболее ли човек, аурата потъмнява. Потъмняването може да стане частично или изцяло. Всяка заболяла част е тъмна. От човека се иска да възстанови светлината на главата или стомаха или на заболелия орган. Това ще стане и като усили мисълта си, като повиши вибрациите си.

Който знае да пее както трябва, той може да лекува и себе си, и ближните си. С различна музика се лекуват различни болести: главоболие, гръдобол, ревматизъм и т.н.

Здравето е свързано със съзнателното дишане. Ето защо поне по 3 пъти на ден (сутрин, обед и вечер преди лягане) човек трябва да употребява 10-15 минути за дишане. Като диша, той трябва да благодари за въздуха, който приема, както и за благото, което се крие във въздуха. Това значи съзнателно дишане.

И тъй, дишайте дълбоко, съзнателно. Неразположени ли сте, скръбни ли сте, дишайте дълбоко. Боли ви гръбнакът, кръстът, дишайте дълбоко. Боли ли ви крак, ръка, дишайте дълбоко. Боли ли ви глава, стомах, корем, пак дишайте дълбоко.

Ще дишате бавно, дълбоко, без отклонение на мисълта. Който не е упражнен в дълбокото дишане, нека задържа въздуха до две-три секунди и постепенно всеки ден да увеличава задържането с още една секунда докато стигне до 30 секунди. Ако може да задържи въздуха до 30 секунди, той ще се справи с много неразположения и болести — главоболие, гръдна болест, стомах, парализа — всичко изчезва. Лекувайте се, преди да сте се разболели. Ако човек не диша дълбоко, никакви лекарства не могат да му помогнат. Който диша правилно, дъхът и потта му миришат хубаво и кръвообращението му е правилно. От каквато и болест да страдате, търсете помощ в дълбокдто дишане. Няма болест, която да не може да се лекува с дишане.

Из "Билки и лечение. 313 рецепти за 101 болести" - избрани здравни съвети от Учителя

Главоболие

1. Когато ви боли главата или очите, сложете на слепоочията си прясно приготвен топъл квас. Първо намажете мястото с малко зехтин и след това наложете кваса. Според степента на болката можете да го държите на слепоочията си от 10 до 14 часа., и от 3 до 5 пъти седмично.

2. Изпийте 3 чаши гореща вода на малки глътки. След това вземете очистително. Като освободите стомаха си, направете една топла баня и си легнете. В банята ще стоите малко.

3. Вземете 1 шепа ягодови листа, сложете ги да киснат във вряла вода 5 мин. Тази вода да се пие от болния.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

... И аз страдах от мигрена и отчаяно се опитвах да намеря изход от повтарящите се кризи... Само при мисълта, че този ад ще се повтори, губех желание за живот... :(

Разликата между нас е,че аз повярвах на това, което е написал Учителя (Иво само цитира - благодаря му за подборката!) Мигрената си отиде след като от съзнанието ми си отидоха лошите ми мисли - самосъжалението, чувството за вина, за непълноценност, нуждата от чуждата любов и признание и старанието да ги заслужа... Те не си отидоха сами - аз ги накарах да освободят мястото за обичта към себе си каквато съм и Вярата в Любовта, която нося в себе си и която ми е напълно достатъчна и няма нужда да я заслужавам нито някой ще ми я отнеме...

Пожелавам на всеки сам намери пътя към освобождението от лошите си мисли, каквито и да са те - без тях мигрената си отива сама.... без нея животът е щастие... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Има ли някакъв режим на хранене при пристъпи на мигрена?

Не съм знаела, че съществува такава тема ...

Едва ли може да се мисли за храна, когато те боли така страшно главата, както е при пристъпите на мигрената. Когато човек е болен, той не е гладен, така е при мен поне.

А иначе, лек за мигрената няма, хубавото е, че има вече специфични хапчета, които успокояват акутните фази на мигрената.

Неврозлозите имат интересно чувство за хумор, последният при, когото ходих ме успокои така: "Спокойно, момиче. Ако е мигрена, с навлизането ти във климактериума ще изчезне, така че не се притеснявай ... "

:)

Линк към коментар
Share on other sites

Лек за всичко има.

С години ме е мъчила мигрената. Минавах от лекарства към по-силни лекарства...

Днес съм забравила дори имената им.

Определено смятам, че съветите на Учителя Дънов ще постигнат излекуване. Също житният режим, гимнастика и природосъобразен живот.

Също така - осъзнаване на психо-емоционалните причини.

Специално за мигрената най-добро обяснение дава "Болестта като път" на Т.Детлефсен ( може би вече изчерпана на пазара, но май я има в интернет библиотеките).

Моят начин се казваше Самолечение с прана.

Линк към коментар
Share on other sites

Мигрената има специфични симптоми - не може да се обърка с обикновено състояние на главоболие. След първата криза не знаех какво е това, но се постарах много подробно да обясня на невролога (мой съученик) какво точно бях преживяла. Той се засмя и ме попита от кой учебник по медицина съм го прочела. Разбира се, не бях чела нищо и той беше наясно. Просто не може да се сбърка... Усеща се и как наближава - аз например започвах да виждам змийче от светли петънца, което се движеше в очите ми.

За хранителния режим - тук не става дума за хранене по време на пристъпите - непосредствено преди и след тях също. Това е наистина невъзможно заради гаденето. Но през останалото време наистина спазвах режим, който ми налагаше тялото ми. Слушах го внимателно - лека закуска - житен режим, овесени ядки, орехи, ябълка, портокал, гореща вода с лимон на гладен стомах. И сега продължавам с тази диета, но не защото съм на диета, а защото това обичам най-много - другото ми тежи. Изцяло пълнозърнест хляб тип Бонус (сега си го правя сама) - варени кореноплоди, грах, броколи. Обичам много сирене - козе, но то може би е за костите. Трудно се откъсвам от зелева салата и тиква :D Въобще -варени и печени плодове и зеленчуци, малко мазнини, предимно от ядки, житни... Обяснявам си го, че почиствам редовно организма си и не го затормозявам с трудносмилаеми храни и той има възможност да се справи с физиологичните процеси, които довеждат до пристъпа. Не съм лекар и сигурно звучи непрофесионално, но това си е моето лично обяснение.

Хубаво е да се провери и гръбначният стълб - при мен се откри изправена шийна лордоза, която още си нося, разбира се. Грижа се за изкривения сектор с масажи и гимнастика, загряване и го пазя от преохлаждане - с подходящи дрехи и задължителна качулка през студени и ветровити дни.

Да не забравя - минимално време пред екран!

За мислите и емоциите - много може да се говори, но определено Креми сочи добър източник. Мисля, че може да се намери в спиралата. Ако не - мога да го пратя по мейла на тези, които проявят интерес - donkag@abv.bg Бих добавила и Луиз Хей - Излекувай тялото си, макар там да е малко, ако човек има нужда от тези няколко думи и знае как да ги разтълкува и приложи, много помагат и бързо. Бих насочила страдащите към осъзнаване на зависимости и агресивни мисловни модели свързани със сексуалните отношения, съчетани с емоционалните.Поне при мен това беше слабото място.

И Учителя - бих препоръчала просто да се чете това, което допада лично на човека - Изворът на доброто, например, е помогнала на много хора и на мен в това число.

Не знам дали съм излекувана - не съм проверявала и не знам как се проверява. Но и аз като креми забравих имената на хапчетата, които ми помагаха.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мигрената засяга предимно млади жени и лекарите са прави, че с навлизането в климакса, тази симтопматика отшумява и изчезва.

Много добре зная какво означава мигрена в акутна фаза и изобщо.

Понеже Донка спомена за добро лекарство, единият медикамент, който ползвам аз е Relpax ot 40 mg.

Линк към коментар
Share on other sites

За пръв ( и последен път) давам като цитат цяла статия. Който има проблем, е редно да получи целия текст, за да се избегне криво тълкуване.

"Болестта като път" 2.част:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=...%E5%F4%F1%E5%ED

Мигрена

„При мигрената (хемикрания) става дума за главо­болие, което се появява на пристъпи, обикновено в едната половина на черепната кухина и може да се придружава от смущения в зрението (чувствител­ност към светлина, скотом, затруднено виждане с блещукания) и в стомаха и червата, като повръща­не и диария. Пристъпът обикновено трае няколко часа, съпътстван с депресивни настроения и разд­разнителност. При кулминацията на мигренозния пристъп е налице натрапчиво желание човек да бъде сам и „да се оттегли в тъмна стая или в легло" (Бройтигам). В противовес на главоболието с напрежение в черепа, при мигрената, след първите спаз­ми, се стига до силно разширяване на кръвоносните съдове в мозъка. Гръцката дума за мигрена хемикра­ния дословно значи полуглавие и ни насочва съвсем директно към едностранчивостта на мисленето, което срещаме у пациента с мигре­на, в съвсем аналогична форма като при главоболи­ето с напрежение в черепа.

Всичко казано във връзка с това е валидно и за мигрената, но е модифицирано в един съществен пункт. Докато страдащият от главоболие с напре­жение в черепа се опитва да отдели главата си от тялото, пациентът с мигрена измества една тема на тялото в главата и се опитва да я изживее там. Тази тема е сексуалността. Мигрената винаги е сексуалност, пренесена в главата. Главата добива функциите на долна част на тялото. Това размест­ване съвсем не е толкова голямо отклонение от правия път, тъй като областта на гениталиите и главата имат аналогична взаимна връзка помежду си. Това са двете части на тялото, които приютя­ват отворите на човешкото тяло.

В сферата на сексуалността на отворите на тя­лото се отрежда голяма роля (любов = допускам в себе си; на физическо равнище това може да се осъ­ществи само там, където тялото може да се от­варя!). Открай време народът свързва устата на жената с нейното влагалище (например сухи устни!) и носа на мъжа с неговия член, като се опитва от едното да вади заключение за другото. При оралния секс най-ясни стават връзката и взаимозаменяе­мостта между корем и глава. Корем и глава са по­ляризирани и зад тяхната противоположност стои тяхната съвместност - както горе, така и долу. Колко често главата, като заместител, заема мяс­тото на корема, личи ясно при изчервяването. В не­ловки ситуации, които почти винаги, повече или по-малко, имат дълбоко сексуален характер, кръвта ни нахлува в главата и се изчервяваме. Същото измес­тване от гениталиите в главата срещаме и при им­потентността. При полово сношение колкото повече мислите на мъжа се въртят в главата, толкова по-сигурно е, че ще му липсва потентност в ко­рема, което има фатални последици. Същото изместване използват сексуално незадоволените хора, ко­ито, като компенсация все повече ядат. Мнозина се опитват да утолят своя глад за любов през устата и никога не се насищат. Посочените примери би трябвало да са достатъчни, за да осъзнаем аналоги­ята между корем и глава. Пациентът, страдащ от мигрена (по-често това са пациентки), винаги има проблеми със сексуалността.

Както вече в друг контекст неколкократно под­чертахме, по принцип има две възможности да се отнесем към проблемите в дадена област: можем или да изтласкаме и потиснем (да изолираме) тази област, или пък демонстративно да я свръхкомпенсираме. Двете възможности външно изглеждат на­истина твърде различни, обаче те са само полярни­те възможности за изразяване на едно и също зат­руднение. Когато човек се страхува, той може да се вцепени или пък да снове като обезумял напред-назад. И двата случая изразяват слабост. Така и при пациентките с мигрена срещаме такива, които то­тално са прогонили сексуалността от своя живот („това не ме засяга"), както и такива, които се опитват да изложат на показ своите „ах, толкова разпуснати връзки в сексуално отношение". Общото между едните и другите е, че имат проблем със сво­ята сексуалност. Не си ли признава човек този проблем - или защото си внушава, че изобщо него не го засяга, или защото той изобщо отрича същест­вуването на какъвто и да било проблем със секса, както всеки може да се увери, проблемът се изтласква в главата и се обажда отново като мигрена. Тук човек може да преработва проблема на по-високо равнище.

Мигренозният пристъп е оргазъм в главата. Про­тичането е идентично, само че мястото е по-високо. Както при сексуалната възбуда кръвта се стича в областта на гениталиите и в кулминационната точка напрежението се преобръща в отпускане, така протича и мигрената: кръвта нахлува в глава­та, създава се чувство на притискане, напрежението се покачва и преминава във фазата на отпускане (разширяване на съдовете). Всички дразнения мо­гат да предизвикат пристъпи на мигрена: светлина, шум, течение, време, вълнение и т. н. Характерна черта на мигрената също е и това, че известно време след пристъпа болният изпитва наслада от чувството на благоразположение. При кулминацион­ната точка на пристъпа той предпочита да бъде в тъмна стая или в леглото..., но сам.

Всичко това напомня за сексуалната тема, както и за страха тази тема да се разисква с друг човек на адекватна плоскост. Още през 1934 г. Е. Гутхайл описва в едно психоаналитично списание болен, чии­то пристъпи на мигрена преставали след сексуален оргазъм. Понякога пациентът имал няколко оргазма, преди да настъпи отпускането и да се освободи от пристъпа. Към нашите разсъждения пасва и наблю­дението, че сред съпътстващите симптоми у паци­ента, страдащ от мигрена, на първо място се нареждат смущения в храносмилането и запек. Човек долу е затворен. Той не иска да вижда нищо от не­съзнателните съдържания (изпражнения) и се от­тегля обратно нагоре към съзнателните мисли... докато главата забучи. Брачни партньори използват своята мигрена (с която често назовават дори една нормална болка в главата), за да избягват сексуален контакт.

Ако обобщим казаното дотук, ще открием у па­циента, страдащ от мигрена, конфликтът между нагон и мислене, между долу и горе, между корем и глава, което води до опита главата да се използва като отклонение за маневра и тренировъчно игри­ще, за да се решават там проблеми, които могат да бъдат изразявани и решавани само на съвсем дру­га плоскост (тяло, секс, агресия). Още Фройд характеризира мисленето като пробно действие. Мисле­нето, изглежда, се струва на човека по-безопасно и по-незадължаващо, отколкото действието. Мисленето обаче не бива да замества действието, а ед­ното трябва да поражда другото. Човекът е получил тяло, за да се осъществи (да стане реален) с по­мощта на този инструмент. Само чрез реализаци­ята се поддържа потокът на енергиите. Не е слу­чайност, че понятия като хващам и улавям описват действия на тялото. Способността на човека да разбира и осъзнава се корени в използването на ръ­цете, следователно - на тялото. Ако тази съгласу­ваност се разедини, стига се до все по-плътно заприщване на потока на енергията, което в различни­те групи симптоми се проявява като болест. Това може да онагледи следващия сбит обзор.

Ескалационни степени на блокирана енергия:

1. Блокираната активност (секс, агресия) в мис­ленето води до болки в главата.

2. Блокираната активност на равнището на ве­гетативната система, т. е. на функционално физическо равнище, води до високо кръвно на­лягане и до картина със симптомите на веге­тативна дистония (липса на тонус в мускула­турата и съдовете).

3. Блокираната активност на равнището на нер­вите води до картина на заболяване като нап­ример мултиплена склероза.

4. Ограничената активност в областта на мус­кулатурата води до картина на заболявания на двигателната система, например ревматизъм, подагра.

Това подреждане по фази отговаря на различните етапи на осъществяване на определено действие. Било то удар с юмрук или полов акт, всички актив­ности започват с фаза на представата (1), в която активността се подготвя мислено. Това води до ве­гетативна подготовка (2) на тялото, като усилено кръвоснабдяване на определени органи, повишен пулс и т. н. Накрая, под инервиращото участие на нервите (3), чрез мускулите (4) представата се превръ­ща в действие. Когато обаче една представа не се превърне в дело, неизбежно се блокира енергията в една от четирите области (мислене - вегетативна система - нерви - мускули) и с течение на времето това води до съответните симптоми.

Начело на тази скала стои пациентът, страдащ от мигрена - той блокира своята сексуалност в об­ластта на представата. Той би трябвало да се нау­чи да вижда своя проблем там, където всъщност е, за да може да отведе това, което му се е качило в главата, обратно, където му е мястото - надолу. Всяко развитие започва винаги долу, а пътят наго­ре е дълъг и мъчителен, когато човек върви по него честно.

Главоболие

При главоболие и мигрена човек би трябвало да си постави следните въпроси:

1. Над какво си блъскам главата?

2. За мен горе и долу още ли са в живо взаимодейс­твие?

3. Опитвам ли се пряко сили да се издигна нагоре? (честолюбие)

4. Дебелоглав ли съм и опитвам ли се с глава да про­бивам стени?

5. Опитвам ли се с мислене да замествам действи­ето?

6. Честен ли съм спрямо своята сексуална проблематика?

7. Защо изтласквам оргазма в главата?

Линк към коментар
Share on other sites

Късметче, аз имам тази книга и отдавна съм я чела.

Някои книги могат да те наведат на разни мисли, но не лекуват.

Да оставим мигрената конкретно, а изобщо главоболието ... Много деца имат главоболие, кризи ... Тук причините са различни, симптомите са разнообразни ... Както и да е; не разчитам на книги за помощ.

Всеки да се оправя както си знае и както може.

Линк към коментар
Share on other sites

Мона, темата е започната преди 3 год. от Желка. Предполагам, че и други хора я четат.

Човек винаги първо трябва да ПоИска да се излекува, за да му помогнат книги или хора. А книгите са пак ( от) хора. :)

В този смисъл всеки търси според наклонностите си, да.

Ползотворни разговори се осъществяват именно между търсещи и намерили, като често човек е и в двете роли.

Главоболието е съвсем друго нещо.

Добре е, че го споменаваш, там причините наистина са други.

Затова децата имат главоболие ( колко жалко,че им объркваме света така) , но нямат мигрена.

Здраве и хармония!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

'Мона'

.....................

...............А иначе, лек за мигрената няма, хубавото е, че има вече специфични хапчета, които успокояват акутните фази на мигрената.

Неврозлозите имат интересно чувство за хумор, последният при, когото ходих ме успокои така: "Спокойно, момиче. Ако е мигрена, с навлизането ти във климактериума ще изчезне, така че не се притеснявай ... "

:)

Права си, че така казват, но всъщност има случаи на излекувани хора с унаследена мигрена, която по принцип се води като неличима.

Редактирано от Alexandar
Линк към коментар
Share on other sites

... И аз страдах от мигрена и отчаяно се опитвах да намеря изход от повтарящите се кризи... Само при мисълта, че този ад ще се повтори, губех желание за живот... :(

................................... аз повярвах на това, което е написал Учителя (Иво само цитира - благодаря му за подборката!) Мигрената си отиде след като...

...от съзнанието ми си отидоха лошите ми мисли - самосъжалението, чувството за вина, за непълноценност, нуждата от чуждата любов и признание и старанието да ги заслужа... Те не си отидоха сами - аз ги накарах да освободят мястото за обичта към себе си каквато съм и Вярата в Любовта, която нося в себе си и която ми е напълно достатъчна и няма нужда да я заслужавам нито някой ще ми я отнеме...

Пожелавам на всеки сам намери пътя към освобождението от лошите си мисли, каквито и да са те - без тях мигрената си отива сама.... без нея животът е щастие... :feel happy:

Абсолютно точно! :feel happy:

късметче, "Болеста като път" и "Съдбата като шанс" са ми любими книги!

Линк към коментар
Share on other sites

Радвам се! :)

Каквото и лечение да избере човек, това е основата, на която трябва да се стъпи , за да има траен резултат.

Заедно с таблицата на Луиз Хей и др. подобни.

Линк към коментар
Share on other sites

Радвам се! :)

Каквото и лечение да избере човек, това е основата, на която трябва да се стъпи , за да има траен резултат.

Заедно с таблицата на Луиз Хей и др. подобни.

В този ред на мисли, ето какво препоръчва Луиз Хей при мигрена:

"Вероятна причина: - неприязън към принудите. Отхвърляне на потока на живота. Сексуални страхове.

Нов мисловен модел: Отпускам се в потока на живота и оставям на него да ми осигури лесно и спокойно всичко, от което имам нужда. Животът е за мен."

Линк към коментар
Share on other sites

Неврозлозите имат интересно чувство за хумор, последният при, когото ходих ме успокои така: "Спокойно, момиче. Ако е мигрена, с навлизането ти във климактериума ще изчезне, така че не се притеснявай ... "

:)

И на мен ми казаха същото на времето. Бях на 28 - майка на 2 малки деца и с много грижи, отчаяно усещах как представите ми за любовта и секса в едно щастливо семейство, което толкова се стараех да имам изтичаха бавно и сигурно между пръстите на ежедневните ни проблеми. Повярвах и се примирих и пиех хапчетата... За това, което се случи 10 години по-късно вече съм разказала по-горе. За протокола - вече съм на 50 години и не съм в климактериума - дори начални признаци няма за учудване на гинеколкожката ми, но това не зависи от моята воля....

Доста мислих над връзката мигрена - климактериум, след като прочетох цитираното по-горе мнение на Мона и си спомних, че и аз съм чувала това "успокоение". Може би наближавайки възрастта на климактериума, жената постепенно преодолява моделите на мислене, които много точно са посочени в цитатите на късметче. Децата вече са пораснали, животът ни е показал глупостта и лъжата в клишетата, с които сме натъпкали женските си глави докато сме растяли... И нещо много важно - усещаме как годините отлитат и все по-малко имаме да губим, осъзнаваме истинската ценност на щастието сега и тук. И както е посочено в цитата - научаваме се да не изживяваме оргазма в главата си, а както и където му е отредено от природата ни.

Е, ами това можем да направим и преди климактериума, нали? Апропо, познавам жени, които все още страдат от главоболие (не съм любопитствала дали е мигрена или обикновено) и по време на и след климактериума...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Мигрената може да ви напусне само за една до две седмици.Не се използват лекарства или четене на книги.Достатъчно е осъзнаване на проблема и това е възможно с външна помощ.

Линк към коментар
Share on other sites

Oпита ми с мигрената не може да се използва за извеждане на статистически резултат,но скромният ми опит говори,че ако на мигрената се погледне като на енергиен проблем и се търси решение в тази посока,тя си отива много бързо.Това е като камък на пътя.Можем да го заобикаляме,можем да го поливаме с различни препарати,но можем и да го преместим или някой друг да направи това вместо нас.Защо трябва да се чака след като може да се реши този проблем днес?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...

много внимавайте, когато се лекувате сами за мигрена и се опитайте да направите разлика между мигрена, синузит, дори и хрема затова първо добре се запознайте със симптомите на мигрената и прочетете добре преди да започнете да лекувате мигрена за да не стане по-лошо

Линк към коментар
Share on other sites

В продължение на 10г. получавах по 4-5 пристъпа на мигрена, незнам даже дали се наричат пристъпи, защото при мен траеха около 3-4 дни, трябваше да лежа в тъмна стая, изолирана то шум и светлина, поне доколкото е възможно. Лекарствата, които ми бяха предписали, имаха временно действие. През февруари 2011г. направих интервю при Алекс, той ми даде моето хомеопатично лекарство и да чукна на дърво от тогава няма и помен он мигрената, вече повече от година. Освен мигрената, тая зима и вирус не успя да ме пипне.......

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...