Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Болест и здраве


Recommended Posts

Болест и здраве – това е темата, която рано или късно идва в живота на всички хора. Първо искам да кажа нещо за това какво всъщност представлява болестта. Всички заболявания имат духовен произход. Ще ви обясня това, като направя разграничение между различните тела, които притежавате. В добавка към физическото тяло, което е видимо за всички, вие имате също и емоционално тяло, както и ментално тяло, и още едно, което може да се нарече духовно тяло.

Болестта започва основно в емоционалното тяло. Оттук водят началото си определени блокажи, които после се проявяват на материален план във физическото тяло. Често различни убеждения, които идват от менталното тяло, допринасят за развитие на емоционални блокажи и по този начин за проява на болестта. Говоря ви за дълбоко вкоренени разбирания или мисловни модели. Често това са схващания за това кое е правилно и кое е погрешно за вас самите.

Преценките могат буквално да създадат блокаж във вашата емоционална енергийна система. На онези места, където възникват блокажи и емоционалната енергия не може да тече свободно, в аурата се вижда нещо като тъмно петно. Тази тъмна енергия може да заседне в тялото. Не е задължително да стане точно така, тъй като този процес изисква определено време, което дава достатъчно възможности нещата да бъдат върнати към баланс на емоционално ниво, преди да се прояви самата болест.

Обикновено емоциите ви казват къде вашата енергия е блокирана и когато обърнете внимание на тяхното послание и го вземете предвид, блокажът се освобождава. Например, вие можете да се чувствате разстроени или ядосани всеки път, когато трябва да вършите нещо определено – ако погледнете тези емоции по-отблизо, те ще ви кажат, че се насилвате да правите неща, които не ви утвърждават истински по отношение на това кои сте и какви искате да бъдете. Но ако систематично игнорирате гнева си и се насилвате да правите неща, които не са ви приятни, тогава емоцията потъва в дълбочина, така да се каже. Тя излиза от полето на вашето осъзнаване и се изразява чрез физическото ви тяло. Потиснатата емоция е енергия, която иска да бъде чута от вас. Когато се изразява чрез тялото, тя се проявява като физическо оплакване.

Като цяло, фичическото оплакване или заболяване показва, че във вас има емоция, която изобщо не осъзнавате. Физическите симптоми я правят видима за вас на друго ниво и по този начин те фактически ви помагат да осъзнаете блокажа. По такъв начин физическите симптоми или болките представляват езикът на душата. Душата жадува за пълноценна комуникация между всичките й части. Тя се чувства щастлива, когато има свободно протичане на енергията и непрекъсното обновление на всичките й аспекти. Блокажите пречат на енергията да тече свободно и това депресира душата.

Така болестта притежава функцията на индикатор, който показва в кои сфери имате нужда от лечение. Въпреки че болестта изглежда като нещо негативно, в смисъл, че всичките нейни симптоми и болки ви безпокоят, ключът към нейното разбиране е да я интерпретирате като послание или знак. По този начин за вас ще е по-лесно да взаимодействате с нея, вместо да й се противопоставяте.

Pamela Kribbe

Линк към коментар
Share on other sites

Душата общува с вас по много начини. Най-любимият й начин е да ви говори чрез интуицията: тихите прочувствени тонове, догадки и нежни нашепвания на сърцето. Ако тя не може да достигне до вас по този начин, ще бъдете алармирани посредством вашите емоции, които говорят на по-висок тон и ясно ви показват, че трябва да погледнете в себе си и да откриете какво е предизвикало тези емоционални реакции. Винаги, когато сте силно афектирани емоционално, вие трябва да откриете причината и значението на това състояние. Ако останете в тишина и започнете да слушате внимателно, душата ще ви каже. Ако се противите или отричате емоциите си, душата ще започне да ви говори чрез вашето тяло. Тялото е интелигентно същество, високо отговорно не само за материалните неща (като храна и течности), които приемате, но и за емоциите, чувствата и мислите, които имате. Тялото е предназначено да бъде комуникатор. То не е само съд, в който да пребивавате, а изпълнява също и иинтелигентна служба, като помага на душата да изрази и познае себе си в материята.

Как можете да се научите да разбирате езика на душата, когато тя изразява себе си чрез тялото под формата на болест? В момента, в който болестта започва проявлението си, може да не е много ясно какво съобщение иска да ви предаде. Всъщност, вие систематично и продължително сте отричали емоцията, която тя представлява, затова по правило, за вас не е видно какво иска да ви каже болестта. Разбирането на духовната причина за болестта е процес – едно тихо вътрешно пътуване, при което вие постепенно възстановявате процеса на комуникация.

За да започнете това пътуване, първо трябва да приемете болестта си. Първоначалната реакция към болестта най-често е отричане и съпротива. Бихте предпочели болестта да изчезне колкото се може по-бързо, защото тя ви плаши. Страхувате се от провал, спад, несъвършенство, а накрая и от смъртта. Паниката, която ви обхваща, когато се изправите пред физическо изпитание или болест, не ви позволява да се отворите за нейната по-широка перспектива. Можете да видите болестта в друга светлина и да я преживеете като предвестник на промяна и покана да се завърнете към нещо ценно, което сте изгубили.

За да разберете „знаковата функция” на болестта и да си взаимодействате с нея, за вас много важно е да приемете симптомите и болките, които се проявяват в тялото ви: казвайки „да”и приемайки състоянието на физическото си тяло в желанието си да чуете езика на душата чрез него, всъщност вече наполовина сте решили въпроса. Истинският проблем не е самата болест, а това, което тя представлява или скритите блокажи. Болестта, така да се каже, ви говори продължително и ви принуждава да видите блокажа, който лежи в основата й. Като се обърнете към болестта и кажете „да” със сърцето и душата си, вие вече сте решили част от проблема, без дори да знаете какво точно иска да ви каже тя. Част от комуникацията се възстановява само чрез желанието, търпението и решимостта ви да предприемете това вътрешно пътуване.

Все пак, за вас не е толкова лесно да кажете „да” и да приемете болестта. Ако сте в състояние на съпротива, гняв или отчаяние, тогава не бихте могли да чуете това, което ви казва увредената функция на организма. Често получавате и някои специфични сигнали. Например, излизането на тялото от строя показва, че трябва да оставите някои от своите задължения, да прекарате повече време в уединение със себе си, да сте по-малко активни и по-внимателни към своите нужди. Въпреки че все още не знаете как да тълкувате физическото си състояние на духовно равнище, много често поведението, което заболяването ви налага, дава известна насока. Ограничаването ви в определени области хвърля светлина върху неща, които преди това са били в сянка. Каква е вашата способност да бъдете търпеливи и внимателни към себе си? Можете ли наистина да се грижите добре за своите физически и емоционални нужди? Болестта винаги повдига тези въпроси, като посрещането и приемането на емоциите, които те предизвикват, е част от оздравителния процес.

За да започнете истинския оздравителен процес, трябва да кажете „да” на всичко това: болката, неудобството, безпокойството, несигурността и гнева. Трябва да ги погледнете в очите, да се държите приятелски с тях, като им протегнете ръка. Те идват при вас, за да бъдат излекувани, и не са нещо, което трябва да премахнете от пътя си колкото може по-бързо. Не е случайно, че идват в живота ви точно сега.

Ако не обръщате внимание на езика на тялото и продължавате да се противопоставяте на болестта, ще ви е трудно да достигнете до духовното значение и смисъла на заболяването. Има твърде много гняв и страх, които ви заобикалят. Можете да получите истинска свобода, само когато се изправите лице в лице с болестта, болката и неудобството, както и с вашите чувства на страх и възмущение. Прегърнете ги и тихо ги попитайте с отворено съзнание: какво искате да ми кажете?

Във вашето общество не е приета близостта със собственото тяло и не се смята за естествено да разговаряте с него като същество, което заслужава любов и уважение. В обществото ви има много идеализирани образи за това как трябва да изглежда тялото, какво изискват здравето и добрата форма, какво трябва и какво не трябва да ядете и пиете. Има всякакви правила и стандарти за дълъг и здравословен живот.

Но всички тези идеализирани картини нямат връзка с пътя на душата, който е изключително индивидуален. Затова, ако искате да откриете истината за което и да е заболяване, болка или неразположение, което изпитвате в тялото си, вие трябва да се настроите по много фин начин, като изоставите всички общи и нерядко изкуствени правила и стандарти. От вас се иска да се освободите от всички тези външни стандарти и да потърсите вашата собствена истина дълбоко в себе си.

Pamela Kribbe

Линк към коментар
Share on other sites

Това е голямо предизвикателство за вас, тъй като страхът и паниката, които ви обхващат в случай на заболяване, ви карат много бързо да се обърнете към външни фактори. Вие търсите външни лица за съвет и утеха, без значение дали това е професионален лекар или експерт в алтернативното лечение. Въпросът е в това, че поради страха си, вие имате намерение да се откажете от собствената си отговорност и частично да я прехвърлите на някой друг.

Разбира се, няма нищо лошо в това да чуете професионален съвет и често дори е разумно да го направите. Но винаги трябва най-напред да го разгледате вътре в себе си и да го прецените в собственото си сърце. Почувствайте дали съветът резонира с вашия усет или не. Единствено вие сте истинските създатели на вашия живот и господари на вашите тела. В най-дълбокия смисъл на думата, вие сте създателите на собствените си тела.

Тъй като болестта представлява потисната емоция, която частично е извън обхвата на съзнанието ви, не винаги е лесно да разберете какво представлява болестта или симптомът. Понякога ви изглежда трудно да откриете това, което душата се опитва да ви каже чрез определено заболяване. В такъв момент трябва да навлезете в себе си и да си направите цялостен преглед, за да можете постепенно да осъзнаете вида на енергията, която се проявява в болестта и също така какво се опитва да ви каже тя.

Възвръщането на близостта ви с тялото изисква практика и не става от само себе си. Не се отказвайте лесно. Когато имате работа с продължителни оплаквания, опитайте се да ги разгледате още веднъж. Дайте си време да се отпуснете и да започнете да пътувате с неутрално съзнание към местата в тялото, където се проявява болестта. Помолете болката или болестта да приемат формата на живо същество, така че да можете да разговаряте с него. Помолете я да се появи като животно, дете, човек или като водач – в каквато и да е форма. Използвайте въображението си! То е прецизен инструмент, с който можете да откриете и най-дълбоките вълнения на душата.

Щом направите това и забележите, че тялото ви отговаря – с образи или чувства – ще изпитате радост, ще почувствате щастие от възстановената близост. Тялото ви говори и ролята му като комуникатор е възвърната! Това е голямо облекчение. Когато разберете, че можете да опознаете своето тяло отвътре и че само вие сте този, който може да направи това за себе си, ще се почувствате по-уверени. Тази самоувереност ще ви помогне да почувствате по-лесно какво иска да ви каже болестта. Това ще ви предпази от игнорирането на отговорите, които получавате от вътрешния си аз, когато те не съвпадат с общите представи на външния свят. Близостта с тялото е ценна при всички обстоятелства, но най-вече тогава, когато тялото е болно или неразположено.

Начинът, по който можете да накарате тялото си да говори, е чрез любовта. Но вие няма да можете да предразположите тялото си към комуникация, ако се опитвате да премахнете болестта, като ревностно повтаряте лечебни утвърждения или визуализации. Това също е форма на борба и съпротива. Ключът е в това да разберете какво иска да ви каже болната част от тялото ви. Ако го разберете, нещата ще бъдат трансформирани и емоционалните блокажи ще бъдат премахнати. Така протича лечебният процес – без да водите борба с болестта си по какъвто и да е начин, а приемайки я като приятел, който иска да ви покаже правилния път. Трудно ви е да го разберете, защото болестта ви плаши и изтощава. Но приемането и разбирането на болестта е единственият път към истинското изцеление. Болестта иска да ви отведе обратно у дома.

Pamela Kribbe

Линк към коментар
Share on other sites

Хронични и неизлечими болести

Целта на болестта е да получите по-добро и дълбоко разбиране за себе си. Щом веднъж го постигнете и преминете през вътрешния оздравителен процес, най-често физическото възстановяване идва като резултат от това. Но не винаги е така. Някои болести не изчезват, дори когато изглежда, че сте стигнали до корена на скрития емоционален блокаж. Такъв е случаят с хроничните болести.

В случай на хронична болест има трайни физически проблеми, които продължават да се проявяват. Особено в по-трудни периоди, когато повече или по-малко губите връзка с вътрешния си аз, симптомите понякога се появяват в засилена степен. Затова е важно да разглеждаме болестта от по-широка перспектива.

Хората с хронични заболявания имат много трудна задача. На нивото на душата те са се съгласили да се изправят срещу страховете, които се появяват в контекста на заболяването или да се изправят срещу идеализираните представи за поведение в живота. Да се приеме подобно предизвикателство е знак за голяма смелост.

Често се случва душата да избере някаква хронична болест, за да отработи фокусирано определен проблем. Всеки път болестта ви връща към определени емоции, към емоционалния модел, който придружава болестта. Да се работи с тези емоции отново и отново е твърде тежка задача, но тя носи много плодове за душата.

Много често тези животи носят дълбок смисъл и вътрешно богатство, които не винаги се забелязват от другите. Затова не е добре постоянно да се стремите и надявате на подобрение в медицинското си състояние. Фактически заболяването най-често протича спираловидно, като ви помага да израстнете на вътрешно ниво с кръгообразни движения нагоре, въпреки че привидно всеки път имате същите физически симптоми. На духовно ниво вие не се връщате назад, а достигате още по-големи дълбочини в работата си с емоции, които вероятно сте недоглеждали в миналото си или дори в минали прераждания.

Същото се отнася до наследствените или вродените физически дефекти. В тези случаи понякога говорите за карма, но аз съм внимателен с тази концепция, тъй като най-често асоциирате кармата с престъпление и наказание. Това не е така. Душата има искреното желание да познае себе си изцяло и да бъде свободна. Това е нейното най-дълбоко желание. Започвайки от него, душата понякога приема болки, болести и физически дефекти, които й помагат да достигне целта си. Със сигурност тук не става въпрос за изплащане на дългове, а за едно дълбоко намерение на душата да бъде освободена – понякога най-добрият начин да постигне това е като преживее изключително тежки обстоятелства вътре в собственото ви тяло. Вие трябва да храните най-голямо уважение към това намерение, особено във вашето общество, където се поддържат нехуманни, идеални образи за това как да бъдете функционални, полезни, красиви и успешни. Тези идеалистични представи правят живота с недъг още по-труден и въпреки това сте избрали да го изживеете като нещо смислено и радостно.

Накрая, искам да ви кажа нещо за неизлечимите болести. Понякога е ясно, че даден човек не може да живее повече с такава болест. Тялото постепенно се предава на болестта. „Земната рамка” не може да издържи. Какво прави в такъв момент душата, която се намира в подобно тяло? Докато продължавате да се съпротивлявате на болестта, вие не можете да влезете в досег с душата си и с вътрешното знание, което ви казва, че е време да се сбогувате. Понякога усещате предварително, че трябва да напуснете, но това ви изпълва с такъв ужас и тъга, че вие продължавате да се борите. Надявате се на следващия курс на лечение или чакате да излезе някое ново лекарство.

Това е съвсем разбираемо и със сигурност не желая да отричам подобно поведение, но така наранявате себе си по един ужасен начин. Ако се отпуснете и позволите на смъртта да дойде, ще забележите, че тя не е враг, а напротив – приятел. Смъртта ще ви освободи от борбата.

Ако разберете това, което смъртта иска да ви каже, ще преминете през няколко етапа, преди да настъпи същинският процес на умиране. Тези етапи се отнасят до постепенното освобождаване от земните неща – от вашите близки, земната ви среда, сетивата, с които сте възприемали всичко наоколо. Това е един красив и естествен процес.

Ще бъде жалко да засенчите този процес, влизайки в битка, в която се опитвате на всяка цена да задържите живота. Често към този момент тялото е станало вече толкова крехко, че не си струва да живее повече. Позволете му да си отиде. Смъртта е вашият освободител, който идва, за да ви служи. Смъртта не е ваш враг, а ви носи нов живот.

Когато сте с някой, който е неизлечимо болен, и чувствате, че той знае, че си заминава, опитайте се да поговорите с него нежно и внимателно за смъртта. Това е утеха за умиращия. Най-милото и ценно нещо, което можете да направите за умиращия човек, е да поседите с него и да подържите ръката му. Няма нищо друго, което трябва да знаете или да правите, изпращайки умиращия.

Грижата за умиращия е много важна във вашето общество. Един ден всички вие ще се сблъскате с това във вашето собствено семейство или в кръга на вашите приятели. Просто постойте до умиращия и почувствайте пътуването, което му предстои. Усетете мощния, силен момент, в който душата напуска тялото и се връща към другите сфери, у дома.

Не смятайте болестта, която ви води към смъртта, за враг, от който накрая ще загубите. Това не е битка. Смъртта идва много приятелски, за да ви освободи от по-нататъшни болки и нещастия. Със сигурност не сте губещи. Вие просто ще продължите своя път по друг начин.

Понякога има определени неща, които ви се е искало да преживеете или преодолеете в този живот, но тези проблеми не могат да бъдат приключени. Това би могло да ви разстрои – не само вас, но и тези край вас. Каквото и да е то, искам да го оставите на мира, тъй като има една по-дълбока мъдрост, която действа и ви ръководи, и която ще доведе вас и вашите близки до нови и по-добри обстоятелства. Един ден ще бъдете отново заедно и ще празнувате живота.

Моят най-голям призив днес по отношение на болестта е наистина да я приемете напълно. Обградете я с любов и разбиране и й позволете да ви доведе до по-дълбоко осъзнаване на себе си. Доверете се на своята болест и си позволете да навлезете в по-задълбочено общуване със себе си. Приемането не означава да бъдете пасивни или да изпитвате горчивина, а да си взаимодействате с болестта по един активен начин, като с приятел.

Прегръщам всички вас с любовта си и ви моля да почувствате присъствието ми днес, присъствието на Христовата енергия. Почувствайте любовта, която е на разположение на всички вас – в здраве и болест. Има толкова много любов навсякъде около вас и вие бихте могли да я усетите веднага, щом се освободите от вашите преценки. Имате толкова много преценки за това, което правите и за това, което не заслужавате, за това, което правите правилно и това, което правите неправилно, за всички неща, които ви предстои да направите и постигнете. Освободете се от това. Любовта присъства тук и сега за всички вас.

© Pamela Kribbe

www.jeshua.net

http://www.jeshua.net/bg/

Линк към коментар
Share on other sites

Душата общува с вас по много начини. Най-любимият й начин е да ви говори чрез интуицията: тихите прочувствени тонове, догадки и нежни нашепвания на сърцето. Ако тя не може да достигне до вас по този начин, ще бъдете алармирани посредством вашите емоции, които говорят на по-висок тон и ясно ви показват, че трябва да погледнете в себе си и да откриете какво е предизвикало тези емоционални реакции. Винаги, когато сте силно афектирани емоционално, вие трябва да откриете причината и значението на това състояние. Ако останете в тишина и започнете да слушате внимателно, душата ще ви каже. Ако се противите или отричате емоциите си, душата ще започне да ви говори чрез вашето тяло. Тялото е интелигентно същество, високо отговорно не само за материалните неща (като храна и течности), които приемате, но и за емоциите, чувствата и мислите, които имате. Тялото е предназначено да бъде комуникатор. То не е само съд, в който да пребивавате, а изпълнява също и иинтелигентна служба, като помага на душата да изрази и познае себе си в материята.

:thumbsup: Много точно, но всушваме ли се в тези знаци, забързани и потънали в ежедневните си проблеми.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

5-то ниво по Шанкаран в класическата хомеопатия-говори душата

http://www.facebook.com/photo.php?v=10150319009114075

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Именно чрез Луциферическите Духове човек получи този интерес да жадува за впечатления на Земята. Тези Духове го потопиха в земната сфера, след като проникнаха в най-вътрешното му устройство – астралното тяло. Защо по онова време човекът не отпадна напълно от Духовете на Формата или от по-висшите духовни области? Коя е причината, поради която в своите интереси и желания той не се подчини напълно на света на сетивата? Това беше поради факта, че Духовете, които водеха човечеството напред, взеха необходимите мерки: те внедриха в съществото на човека онова, което в противен случай щеше да му е чуждо. Става дума именно за болестите, страданието и болката. Това беше необходимото противодействие срещу делата на Луциферическите Духове. Луциферическите Духове дадоха на човека сетивни желания. А като противовес (противомярка), висшите Същества въведоха болестите и страданието като последствия от материалните желания – целта беше човекът да не потъне напълно в сетивния свят.

И тъй – в света има точно толкова страдания и болка, колкото хората имат интерес само към физическото и материалното. Везните се държат в съвършен баланс: едното блюдо не превишава другото. Дадено количество страсти и желания върху едното блюдо, същото количество болести и болка върху другото блюдо. Това беше резултатът от взаимните действия през Лемурийската епоха на, от една страна, Луциферическите Духове, а от друга – на Духовете на Формата.

Те се погрижиха – процесът, разбира се, беше бавен и много постепенен – човек да носи и да изработва своята Карма. Обобщено, Съществата, които трябваше да уравновесят намесата на Луциферическите Същества, въведоха в света страданието, болката и онова, което е свързано с тях – смъртта.

И тъй, какво щеше да се случи, ако човек беше станал жертва на злото и грешките (без да има Карма)? Малко по малко човек щеше да стане едно със злото – нямаше да е възможен никакъв напредък за него, тъй като с всяка грешка, с всяка лъжа, с всяка илюзия ние поставяме пречка по пътя на напредъка си. Ние щяхме да отпаднем от пътя на нашия напредък – щяхме да сме натрупали пречки по нашия път чрез грях и грешки, без да сме в състояние да ги поправим. С други думи, ние нямаше да постигнем истинската цел на човека. Тази цел щеше да е недостижима, ако не действаха силите на Кармата.

Да предположим, че в даден живот ние извършваме някакво зло. Ако това зло се установи здраво в живота ни, това означава, че губим стъпката напред, която бихме направили, ако не бяхме извършили тази грешка. С всяка грешка се изгубва стъпка напред. Ако нямаше възможност за превъзмогване (изправяне) на грешката, човекът щеше да се изгуби в нея. Но беше дадено блогословението на Кармата. Какво означава това благословение за човека? Нима Кармата не е нещо, пред което трябва да треперим, от което трябва да се ужасяваме? Нищо подобно! Кармата е сила, за която човекът би трябвало да е благодарен. Защото Кармата ни казва: „Ако извършите зло, помнете, че Бог не може да бъде излъган каквото човек посее, такова ще пожъне.“

Всяка грешка изисква да я поправиш, а след като си я изпъдил от своята Карма, можеш отново да направиш стъпка напред! Напредъкът не е възможен без Кармата. Кармата е благословение, което ни е дадено, тъй като тя ни задължава да изтрием всяка грешка, която сме направили по пътя си досега, за да можем да продължим по пътя си напред.

Р.Щайнер

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Основополагащи здравословни принципи

1. Никога не приемай себе си като неудачник!

Следствия от нарушаването на този принцип.

Затормозена психика.

Неуравновесени мисли.

Несигурност във всяко от предприетите действия.

Всичко това създава хаотичност в работата на хормоните на хипофизата. Те по-трудно намират своя партньор, с който трябва да уравновесят дейността на щитовидната жлеза. Така се внушава безсилие на организма. Човек усеща напрежение, което се изразява предимно като припряност и неподреденост в мислите и действията. Такъв човек рядко довършва успешно започното.

2. Обичай своя организъм!

Следствие от нарушаването на този принцип.

Влошено здравословно състояние.

Човек, който не обича своя организъм пренебрегва всичко, което може да му донесе здраве: хранене, движения, чисти мисли. Отсъствието дори на една от всичките тези потребности създава условия за хормонален дисбаланс: храненето, заради недостатъчните витамини и минерали; движението, заради нарушената енергийна активност; чистите мисли, заради смущения във функционалността на жлезите с вътрешна секреция.

Най-често срещани влияния на мислите:

Мисълта че не си обичан,
влияе върху дейността на всички жлези като ограничава производството на необходимото количество хормони. Мисълта, че не е обичан, подтиква човека да се изживява като ненужен, като излишен, което го лишава от жизненост и желание за активност. В резултат – целият организъм има намалена функционалност. Следват различни разновидности на неврозите и заболявания предимно на щитовидната жлеза и на хипофизата.

Мисълта, че си грозен,
също влияе върху дейността на всички жлези. Мисълта, че си грозен пречи на нормалните жизнени функции на жлезите, защото такъв човек живее с отрицание по отношение на себе си. Който приема себе си като грозен или не се харесва, ограничава достъпа на жизнена енергия до своя организъм. Това се отнася и до конкретни части от тялото: крака, бюст, лице, очи… Ако не харесваш краката си или очите си, те ще заболеят заради негативното отношение към тях.

3. Винаги търси светлите помещения и слънчевите поляни!

Следствия от нарушаването на този принцип.

Намалена функционалност на мозъка.

Отсъствието на слънчевата светлина затруднява мозъчните клетки в тяхната работа по изпращането и приемането на сигнали от хормоните. Така се създават условия за неправилна връзка между различните химични елементи в организма. Съществуват и други неблагоприятни влияния при отсъствието на светлина върху човешкия организъм, но те имат друг характер и изискват по- подробно обяснение. ( За повече информация, прочети темата “Двете части на цялото” от включената в този сайт книга “Езотерични записки”, а още по-добре и темите “Светлинния фактор” и “Светлинната енергия”.)

Човешкият организъм в последните години търпи сериозни промени по отношение на своя хормонален статус. Това твърдение изисква конкретно разясняване. Първо под хормонален статус всеки човек трябва да разбира общата картина от конкретната работа на жлезите с вътрешна секреция. Още в осми клас, а сега и по-рано, учениците се запознават с хормоните но съвсем повърхностно. В техните учебници само се споменава, че има жлези, които произвеждат хормони. Същественото, което всеки трябва да знае е свързано с правилната дейност на всяка жлеза, защото без хормоналния баланс няма здрава имунна система. Всички хормони, които произвеждат жлезите, изпълняват конкретни функции, които взаимно се допълват и така се създава бихомичната структура на организма. Сега, след като на медицината са известни всички механизми, според които се създава хормоналния баланс, е непростимо за човешкото съзнание да пренебрегва най-необходимите условия, чрез които може правилно да функционира цялостния организъм. Затова, Ние Учителите от Всемирната научно-образователна програма, искаме да подскажем на всеки човек как трябва да живее и какво трябва да мисли, за да има добра биохимична основа за своето здраве. Изрично подчертавам, че биохимичната основа на организма е зависима от характера и качеството на човешката мисловна дейност!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Дала съм мястото,където го четох,Няма автор,но нещата са верни.Сайта е с духовна насоченост.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Аз съм без думи!!!

Цитирам от сайта, който си посочила:

"09.01.2012 г.

УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО

ЗА ДУХОВНАТА РАБОТА ПРЕЗ НАСТОЯЩАТА ГОДИНА

(записано на 05.01.2012 г.)

Това, което определя характера на съвремието е необходимостта от задълбочена духовна работа. Не че до сега не е имало такава потребност, но в настоящата година тя е изключително наложителна. Изисква я всичко, което може да се нарече Живот, Свят, Вселена. Защо е необходима задълбочената духовна работа? Защото хората изостанаха в своето нравствено развитие и усъвършенстване. Досегашен приоритет беше и все още е материалната страна на живота. Хората се интересуват най-вече от парите и властта. Дори не умеят достатъчно да оценят здравето си и винаги го пренебрегват за сметка на всичко останало.

Аз като духовен Учител, отчитам голямата потребност за човешкото съзнание да се сдобие с правилна Програма за своето развитие през тази година. Тази Програма е свързана най-вече с разумното разпределение на времето и приоритетите на всяка от вашите дейности за стойностна духовна работа. Имам предвид най-вече потребността от общуването на хората с живото Божие Слово. Вие нямате създадени навици да общувате с това Слово. Забележете, че говоря за навици, а не за потребност. Който има потребността да работи със Словото, той е успял да постигне съществено духовно развитие. Словото е изпълнено с Мъдростта на Бога и всеки, който общува с Него напредва, като променя своето съзнание в благородна градивна Сила."
Линк към коментар
Share on other sites

Това,което си пуснал, вероятно има претенция да е ченълинг с Учителя.....

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Беше ми интересно къде точно се намира цитираната по-горе от теб информация, понеже има някои грешки, а и не се отваря с линка, а излиза директно страницата с новините... и си казах - я да видя какви са тия новини!

Не съм чувал за ченълинг, може да съм изостанал с новостите...

Линк към коментар
Share on other sites

Всяка болест не е нищо друго, освен една велика

стачка. Това, че стачкуват 3 милиона и 500 хиляди хора,

то не е нищо още, но когато нашият стомах или сърцето

ни се разболее, когато толкова милиарди клетки се от-

кажат да работят и се обявят в стачка, това разбирам

стачка! Като се разболее стомахът, 10 милиона клетки

стачкуват. Те казват: „Ние искаме от нашия господар да

подобри положението ни. Ние искаме, щото той да прес-

тане да ни дава биволско месо, или изсушено свинско

месо или тем подобни. Ние не можем да обработваме

тази храна, не искаме вече той да ни измъчва, да ни кара

да вършим работи, които не са по нашето естество, ни-

то са по нашите сили." Господарят казва: „Не, аз ви

заповядвам!" - „Хубаво, тогава ние няма да работим."

...Господарят започва да преговаря със своите работни-

ци слуги и ги пита какво искат. - „Ще ни даваш по

малко варени картошки." - „После, какво ще бъде вто-

рото меню?" - „Малко варен ориз с вода и с малко

сол." Господарят казва: „Добре, съгласен съм. Ами тре-

тото меню?" - „Варени сливи с малко масло." - „Доб-

ре, тъй ще направя." - „Никакво точено!" - „Слушам."

- „Никакво винце!" - „Ами какво друго вместо вино?"

- „Прясна топла водица." Това е резюмето от стачка-

та... и господарят казва: „Най-после и моят стомах се

подобри." Като се подобри малко, не се минава много

време, господарят казва: „Чакай сега да си похапна, да

си попийна малко." Но тогава се обявява още по-голяма

стачка. Към стачниците от стомаха сега се присъединя-

ват и стачниците от белите дробове и тогава идва голя-

мото зло. 10.26-9

Защо боледува човек? За да се научи да живее пра-

вилно. 70-116

В съвременната медицина болестите не само не

се намаляват, но се увеличават. Болести след болести

се явяват и не знаят вече с какви имена да ги кръща-

ват. 31-118

Всички болезнени състояния не са болести. Напри-

мер хремата, треската не са болести, но състояния на

пречистване. Чрез тях организмът се чисти от излишни

утайки и наслоявания. Обаче туберкулозата, живиницата

са болести. Има и психически болести. 25-423

Болестите показват пътищата на нашето откло-

нение от великия Божествен живот или от правата ми-

съл. 127-86

Природата изпраща болестите като начин за изп-

равяне на погрешките. 31-118

Не считайте, че болестите са наказание. Болестите

са до известна степен наказание, но те дават знание и с

тях ви се продължава животът. Ако не бяхте боледува-

ли, мнозина щяхте да заминете за другия свят. Всяко

боледуване е едно пречистване на човека. В човека се

натрупва една психическа кал, от която произтичат бо-

лестите, та човек трябва да боледува по 1-2 пъти на

годината от хрема, кашлица и пр. 215-239

Учителят Петър Дънов

В края на всеки цитат е указано откъде е взет. Първото число

показва номера на томчето в библиографията. Ако след първото

число има и второ, то означава номера на беседата или лекцията

в томчето. Числото след тирето показва страницата, откъдето е

извадена мисълта.

Редактирано от veselinvalchev1981
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти Веселин.И за мен Учителя е най-важен.

Днес ми е 8-ми ден от януарския житен режим,нямах обаче време да хапна жито и съм само на топла вода с малко мед и лимон и една ябълка по обяд.

В тази тема не съм пускала от него,защото има тема Как лекуваше Учителя,ако не се лъжа.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...