Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кой бил виновен за земетресението (попско дрън, дрън).


Guest Христо

Recommended Posts

Този следобед по НОВА, в предаването "Директно" с Карбовски,даваха интервю със свещеника екзорсист Георги Вилхелм Гелеменов (попът и друг път е обикалял из телевизиите). Не хванах интервюто от начало, но доколкото разбрах той обвинява за земетресенията следните фактори:

- това че ще има концерт на лейди Гага в София

- нещо с някакви свещеници и Бойко Борисов...свещеници били преместени ли...не разбрах, защото не хванах от начало разговора...били преместени някъде си или искали да се преместят...от Бойко зависело да се върнат...хетеро попове не искали да служат със свещеници гейове...гейовете също били виновни за труса, Земята и Бог им се гневяли, Бойко имал вина за труса.

- като трета причина беше посочено, че гробът на Учителя Петър Дънов се намира в града зад руското посолство, а не там където би трябвало да бъде - тоест (според отчето) в някое гробище като според него би могло Учителя да бъде препогребан в гроба на баща си отец Константин Дънов; според Гелеменов Дънов е фалшификатор на християнството, преписвал от немския евреин Щайнер (който създал езотерично християство), от гроба на Дънов се излъчвала отрицателна енергия и това било фактор да има земетресение тези дни (та затова трябвало препогребване).

Замислих се, че ако се разрови гроба и не се намерят останки, това би могло да бъде посочено от някои като доказателство, че Учителя се е възнесъл и не е оставил тленни останки, докато други ще кажат, че някой е извадил костите му (но все пак подобно откритие би могло да усили вярата на някои хора), но смятам, че е нелепо и ненужно препогребване. Но за попчето явно не е така - или човекът вярва в думите си, или лъже...На мен наскоро през ума ми мина мисъл, че би могло да се построи след време статуя на Дънов на централно място във Варна например или София (след време) - просто ме споходи като идея - не твърдя дали реално е нужно или не. В същото време има поне един човек, който бърбори глупости за гроба на Учителя и желае препогребване в гробища, та уж да се спасим от божия гняв...

Попът предлага духовна теория за земетресението. Обаче това не е единствената. Има и още една (натовска), която аз подлагам на съмнение :

http://www.otizvora.com/2012/05/4453/

Но в попската определено не вярвам и я намирам за нелепа - особено в частта и за Учителя. Но човекът вярва, сигурно може да каже и че усеща негативната енергия в района на гроба. Има разбира се и трета, научна теория. Истината е някъде там...

Абе слава богу, че не живеем в средните векове...

:3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

На мен наскоро през ума ми мина мисъл, че би могло да се построи след време статуя на Дънов на централно място във Варна например или София (след време) - просто ме споходи като идея - не твърдя дали реално е нужно или не.

Статуя (точно пък) на Учителя?!? Вероятно би искал да се запознаеш със следния текст:

"Един ден българите ще познаят, че аз съм им бил един голям приятел. Но когато аз си замина, не искам никакви паметници, и ако ми направите такива, ще ги разруша. Любов иска Бог, да се обичат всички като братя и сестри, това са паметниците на бъдещето."

http://triangle.bg/books/reference.2004/biography.html

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за горния цитат. И от това, което знаех до момента, предположих че едва ли Дънов има нужда от подобно нещо и че сигурно не би бил съгласен (а може би и последователите му нямат нужда, пък дори и ако някои от тях си помислят, че е необходимо да се построи - но щом той не веднъж е говорел против паметниците, едва ли негови последователи добре запознати със словата му биха тръгнали да правят).

На мен наскоро през ума ми мина мисъл, че би могло да се построи след време статуя на Дънов на централно място във Варна например или София (след време) - просто ме споходи като идея - не твърдя дали реално е нужно или не.
Може мисълта ми да е била внушена от черното братство. :lol: Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

:D Ако питаш мен самият поп е виновен за земетресението, ама гузен негонен бяга. Крадецът вика - дръжте крадеца. Критикува, за да измести вниманието от себе си и себеподобните му.

Горкият Бойко, обвиниха го и в земетресение :3d_146:

П.П. За добро или за "добро", не съм го гледала, защото хем щях да се смея, хем щеше да ми стане неприятно, а сега само ми е смешно. Лека вечер и приятна работа на мен, поне тръгвам с усмивка :)

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Аз се подразних, а донякъде ми беше и забавно. :lol:

П.п.: Ако се изрови гроба и се намерят останки, това по - скоро би подкопало вярата в Баа Вангя, отколкот` в Учителъ, щот` според Нешката Робевъ Ванга била казала, че Дънов не е оставил останки. Някой вярващ може да каже, че останките са на друг човек, а някой атеист да предложи ДНК тест. Стана цял филм. :3d_009:

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Излязла е статия. Тук информацията е по - точна и автентична. :lol:

Отец Гелеменов: Виновни за земетресенията са магьосниците, гейовете и Петър Дънов

http://novini.dir.bg...php?id=11226839

Отец Гелеменов обеща, че краят на света няма да е скоро и маите са се объркали, че това ще стане на 20 декември тази година. “Няма да има Апокалипсис, затова ви съветвам яжте, пийте и носете новите си дрехи”.
По ристиенски. :lol:

Самият отец не е усетил труса от Перник на 22 май, защото преди това изпил 1 бутилка червено вино и спал като къртица. След земетресението повишил дозата и вече удря по 2 бутилки на ден.
Това, че е пил вино във въпросната вечер е вярно, но по думите му е пил толкова, колкото е допустимо за свещеник християнски, не бил препил. Това за двете бутилки не го е казал и явно е журналистическа измислица. Но който лъже привлича лъжи. :lol: :lol:

П.п.: Еййй, тия журналисти и те са опасно племенце...Един мой преподавател каза, че хич не уважава журналистическата професия.

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Не на Християнство, но по- скоро на фарисейство прилича тази работа. Що се отнася до гроба -

то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят. Пише си го :feel happy: . Относно журналистическата професия - със сигурност е благородна, но нали знаеш приказката за стадото. Споделяйки го в момента имам предвид нещо което се случи на местно ниво. Изненадаха ме неприятно наскоро и то тъкмо по време на операцията на майка ми. Така както си вървях по улицата ме среща една позната, аз знам, че тя работи за местната телевизия, но унесена в мисли въобще не предполагах какво ще ми се случи, а тя ми приложи трик. Приближиха са с момчето към мен пресичайки от отсрещния тротоар и уж усмихната една такава, радвайки се да ме види и поздравявайки ме, изведнъж вдигнаха камера срещу мен и ме забиха с разни въпроси. Нямаше на къде да мърдам и отговорих, въпреки, че ми стана много неприятно, след това като гледах, някои от нещата изрязали и си натъкмили думите според както на тях им е изгодно, останах много разочарована. После я срещнах и и казах, че вече ще страня от нея. Това ми е опита и да си призная никак не ми беше приятно, но сигурно не всички са такива. Приятен ден!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Що им обръщате внимание? Нека си вилнеят, малко им остана... Съсредоточете се към хубавото, светлото...

http://www.youtube.com/watch?v=wjXlMm8FRM8

Линк към коментар
Share on other sites

Ако модераторите искат, нека слеят тази тема с темата за земетресенията или с темата, в която пише за критиките на поповете срещу Ванга и Дънов (темата на Bethedi).

Линк към коментар
Share on other sites

Казал го е също и самия П. Дънов: като си замина, разровете гроба, и ако намерите там нещо, значи не съм никакъв Учител.

Също така е казал, че не е хубаво да се слагат паметни плочи и кръстове на гроба. На едно място казва как турците погребвали своите покойници - изкопават дупка под един хълм, увиват мъртвеца в бяло платно и го пускат от върха на хълма да се търкаля надолу към дупката и като падне, отиват и го заравят, и това е целия ритуал, да му дойде акъла в главата, казва Учителя. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Христо, я не се връзвай на един комплексиран Социопат, който с налудничавите си прояви като нац-шовинист скверни дори името поп. Страдащо от комплекс за величие човече метър и 50.

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Христо, не се знае дали пък наистина Учителя няма пръст в тази работа. Например, да стане сега, но 5.9 по Рихтер, а да не стане след месец, но 9 по Рихтер........

Линк към коментар
Share on other sites

Ако имаме благсловията на Учиреля можеше и да няма нищо но за да я имаме трябва вътрешна промяна,София и областа около нея е пълна с негативна енергия,заради пренаселването. Затова не са виновни само заселниците а и аборигените. Всички сме взаинозависими. .

Линк към коментар
Share on other sites

Това което може да се види на гроба му е Любовта и Мъдроста но те не се виждат а се осъзнават и чуствуват.А него няма да го намерите в земята..

Редактирано от mihailo
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...