Jump to content
Порталът към съзнателен живот

B__

Участници
 • Posts

  4,110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by B__

 1. 1. Смени си ника, например на Някоя 2. Прекалено зацепена си за любимия човек. Поставила си на второ място Бог и законите на Вселната Всичко, към което се привързваме прекалено, ни бива отнето. Намали важността на любимия човек за теб. Той е малка част от живота ти.
 2. ами съзнанието е ума, нещо, което се опитва да се по цялата линия на времето, но не и в настоящето. А животът е настоящето, интуиция, инстинкти, инстиктивен стремеж към Бог
 3. Не разбирамн по каква тема ми говориш За мен, напоследък, смисълът на живота е човек да върви към Бог
 4. В света има дуалност: светло и тъмно, разбирания за добро и зло, полярностите на нещата, мъжко женско и т.н. Но има и нещо трето зло. Зло, което си е родно производство на планетата и зло, което е дошло от чужди светове. Тук няма дуалност, няма чудене между добро и лошо, има само зло.
 5. Няма нищо мащабно в добрия смисъл тук. Тунелът на реалността е негативна вибрация базирана на кармични простъпки на човека, опакована в носеща вълна, която по законите на физиката сама не може да затихне и следва човека при всяко следващо прераждане. "Чистият" човек тунели на реалността няма.
 6. Тези протоколи са съчинени от руските тайни служби преди век. То само като ги чете човек разбира, че са измислица.
 7. "... посветеният в известни етапи на развитие поема обета на безбрачието..."' за да му се даде в някое следващо прераждане задачата да се отърве от този обет за безбрачие Много неща се приписват на Учителя
 8. Колко добре си описала егрегорите. Човек има свобода на волята в рамките на волята на водещия му егрегор.....и дай Боже да няма връзки с черни егрегори...:)
 9. Когато човек започне да осъзнава собствената си ограниченост, може да види истината. Александър , не пиша вече по форуми, защото всичко е една логика. А та майата е в логиката
 10. Леле, колко сложно се изразяваш Ама е интересно де. Аз бих казал, че човек е продукт на средата, в която се е появил. И е устроен да смята, че това, което мисли като истина, наистина е истина. Така човек смята за истина, вярванията на средата си. След време минава в нова среда - може да приеме нейните вярвания за истина. Тук някъде много се губи Аз-а на човека. А като няма Аз, не мисля, че има смисъл да се говори за свободна воля. Така например малко хора съзнават, че вегетарианството в западния свят е добило популярност на основата на политически идеи - леви и анархистични и че веганството граничи с психотизма.
 11. А знаете ли какво точно да променяте? За да променяте нещо, трябва да го познавате. Опознайте личността си. Това обикновено не става със седене и мислене, а става с правене на нещо. Кое правене е най-близко до вас в момента? Имам предвид не какво мислите, че съответства на същността ви, а към какво ви подтикват околните. Към какво ви подтикват, за което сте склонна да го направите. Не е нужно да е свързано с работа или развиване.
 12. Сингам, написана е вече подобна книга. Написана, издадена. Само това " да се преведе на други езици и да бъде полезен и на хора от други страни" още го няма
 13. Тогава така, както описвате нещата, могат и сами да преминат, но ако искате да е много по-бързо, посетете психотерапевт.
 14. Бяхте ли свидетел на самоубийството или вие намерихте тялото, или го видяхте?
 15. Stelitoy. покажете на хората, че не ги пренебрегвате, не ги изолирате, не им се обиждате. Като го разберат няма да ви изолират, няма да ви се обиждат. Да кажеш ей така от нищото на някого "Обичам те" е именно това.
 16. MontanaHana, мисля че цялата комуникация със Student_21 е налична тук във форума. Освен това вие почвате с "не мога да посещавам психотерапия". Е, то не става така, както казват "хем .... еди-къде си, хем душата в рая". Не разбирате ли, че именно това "не мога да посещавам психотерапевт" е ключово за състоянието ви. По някакъв начин ще ви донесе нужна промяна в живота.
 17. Трансформацията на това състояние не става с обяснения, а с промяна на начина на живот. И човек трябва да разбере това и да започне проммяната. Психотерапията може само да помогне за това, но човек трябва да си свърши своето. Разбирам, че хипнотерапията е привлекателна за хората в това състояние, защото го има желанието нещо да се случи ей така, без да се напрягат, но именно тази настройка е в основата на състоянието. Дори и да се иде при хипнотерапевт, добрият такъв ще даде много "домашна работа", в която е смисълът на промяна на състоянието.
 18. Оплаква се човекът, получава съвет, след това известно време го няма - явно осмисля или прилага съвета. А това оплаква се, съвет, оплаква се от друго, съвет, оплакване....малко се питаме какво точно търси. Но го има и моментът, че продължава да се оплаква, ако не е успял да намери точния човек, който може да му помогне. Или не е дошъл моментът да се помогне. Оплакване винаги ще има - поискайте и все някой ще ви даде На мен ми върши работа да разбера дали човекът е насочен към проблема и причините или към решаването на проблема. Решението обикновено няма много връзка с причините за проблема. Насоченият към проблема: - иска много да си го обясни - иска да разбере проблема си - иска другите да разберат него и проблема му - обяснява колко голям е проблемът му - обяснява колко големи усилия влага в борба с проблема Насоченият към проблема се оплаква и това оплакване може и да му е достатъчно като полза. Насоченият към решението на проблема: - търси начини да постигне нещо позитивно - споделя какво е прилагал в търсене на решението - споделя ценен за другите опит - губи се известно време, защото прилага наученото. Тоест използва форума като източник на информация и коректив, но работи "домашните" си
 19. Pramatarova, в същия болезнен за вас модел е и комуникацията ви тук. Вие се оплаквате, говорят ви, пак се оплаквате, говорят ви, оплаквате се, говорят ви и т.н. Няма как да излезете от този модел като продължавате да се оплаквате. Започнете при психотерапевт. Това да говорите за притесенията си не ви носи полза, защото именно това говорене е част от притесненията.
 20. Schoo, и другите имат такива мисли - разликата е в степента, в която им се "връзват". Степента, в която могат да отделят своето светоусещане от емоциите и мнението на другите. Също, проблемът ви е "стандартен". Няма нищо неясно в него, знае се откъде идва, психотерапевтите знаят как да помогнат за решаването му и го правят постоянно. Трябва само да тръгнете на психотерапия.
 21. Nejno cvete, съпругът ви няма конфликт точно със сина ви. По-скоро има конфликт с вас. Това със сина се случва, за да се намали напрежението между родителите. От това, което сте писали и по-горе за амбицията и вашето семейство си мисля, че една семейна терапия за вас и съпруга ви може да е много полезна.
 22. От това " Ние с моя приятел не сме правили секс само се задоволявахме взаимно по различни начини ", " Всеки ден имаме близост и аз му давам това,което му харесва!Той ми каза какво порно харесва и аз се съгласих да ми извършва определени услуги,които не са стандартен секс." и други неща излиза, че всъщност правите секс. Да, не са стандартен секс, но и нестандартния секс е секс. Хубаво е да започнеш психотерапия. На теб ти изглежда, че това е от вярата, но може да има и нещо друго.
 23. Как бяхте, когато си бяхте при семейството, преди да идете в Лондон
 24. Така е. Самият факт, че човек се притеснява от психоза и лудници показва, че психоза няма
 25. Енчо, това е чудесно, че ще се обърнеш към психотерапевт. Може да се каже, че това е метод, който може да подобри дори спортните постижения. Да споделя, че мотивацията и дисциплината, за които говориш, зависят от много неща и са нещо променливо. Мотивацията е вътрешната енергия, емоции и готовност да направиш нещото. А дисциплината е, когато имаш мотивацията, да не се бавиш да я използваш. Но и дисциплината и мотивацията се менят. Ти казваш "бориш се със себе си", а по-скоро трябва да следваш мотивацията си. Мотивацията се мени с времето, днес може да я има, а утре да я няма. И няма как да я "организираш" наистина. Може да имаш мотивация за нещо, което да правиш 10 години, но пак някои дни няма да ти се иска да го правиш. Въпросът е как да се възползваш най-добре от мотивацията си...да не губиш фокус. Когато откриеш истинската си мотивация, ще можеш да правиш нещото (за което си мотивиран) много години наред, с кеф и ще ти се получава.
×
×
 • Create New...