Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво да правя?


Annie

Recommended Posts

Накратко : 

   Аз съм : 7ми клас , правя секс с един съученик от 5-6 месеца .Само той успява да ме задоволи и възбуди. ОБИЧАМ ГО . 

   Проблем : държи се зле с мен .

      В училище : разбирам защо се закачаме в училище , пределно ясно ми е . Просто никой не трябва да разбира какво става между нас.

      Преди секс : държи се точно така , както искам - невъздържано , причинява ми лека болка , но ми е приятно . 

      След секс : държи се ужасно , понякога взима нещата ми без позволение , хвърля ги на ляво и на дясно , веднъж се избърса на блузата ми. А друг път ме удари ужасно силно по главата 3 пъти , но за това аз съм напълно виновна ( напсувах го на майка ) .

   Въпрос : Какво да правя? Да си намеря накой , който да ме разсейва или просто да спра да правя секс за известно време ( малко трудно )? Как да се държа с него? Какво да правя ако продължава да се държи така , дори когато не сме сами? Скоро сме на вила - какво даправя ако останем на саме , какво да правя ако го видя с някоя съученичка , ако започне да ме целува и не се въздържа и правим секс там , след това какво да му кажа (аз вече му казах че не искам да се виждаме )???

Моля ако някой може да ми даде съвет , нека го направи . 

Линк към коментар
Share on other sites

Ако и момчето е в 7 клас, бъди сигурна, че изобщо не знаете какво правите. Видели сте, чули сте, правите нещо. Нито ти го обичаш, нито той тебе, това са състояния, които не са = на секс. Това е нагон, и то доста първичен. Ако е по - голям от теб, той се забавлява, а ти изобщо не си наясно какво се случва.

Имаш три варианта: 1. Да прекратиш това свое занимание и да насочиш тази енергия, защото сексуалната енергия е много силна, към дейности, които са важни за теб в този етап от живота ти. Като това НЕ Е секса. 

2. Да продължиш да забавляваш по този начин себе си и момчето, като с това поведение, той ще те подтисне и ще попречи, за доброто ти емоционално развитие. След продължаващо подобно унижаващо те поведение, рискуваш да получиш сериозни психологични проблеми.

3. Да започнеш да сменяш партньори, с което моралната ти и ценностна система ще претърпи голяма деформация и психологичните проблеми отново няма да те пропуснат. 

На въпроса за вилата - просто не ходи на вила, има и по - добри начини да прекараш една своя вечер. Все пак си 7 клас.

Линк към коментар
Share on other sites

Не мога да се въздържа и да не напиша коментар... 

Осъзнавам, че акселерацията (по-бързото съзряване на на всяко следващо поколение) съществува и се развива с по-бързи темпове, особено в последните да кажем две десетилетия, но някак си ми идва в повече да прочета , че девойка (да не казвам даже дете) ми обяснява как прави редовен секс в последната половин година с неин връстник и само той можел да я задоволи като и причинявал и болка, ама тя била щастлива от това!?! И в същото време описва съвсем незрели ситуации на закачане, скубане, и задава въпроси съвсем по детински. Парадокс! Дете се опитва да живее като възрастен. 

На тази възраст не трябва ли подрастващите да се вълнуват от мил поглед, жест, първа целувка....

Та моят съвет, мила Ани, е: щом чувстваш света още като дете, дръж се като такова. Не бързай да съзряваш. Макар и тялото ти да приемем, че е готово, съзнанието ти още не е подготвено за това, щади се и се обичай. Има време да бъдеш възрастен, но сега се наслади на този период, защото той е едва  1/3 от живота ти! 

П.п. Напълно подкрепям мнението на Диди, защото аз имам примера на мои съученички, които след като започнаха да правят секс от много ранна възраст, започнаха да сменят партньорите си безразборно. Сега над 30 годишни, почти всички имат деца, които отглеждат сами, защото им е трудно да установят трайни и градивни отношения с партньора до себе си. Ти такова бъдеще ли искаш? 

Линк към коментар
Share on other sites

Да, за съжаление почти всичко в медийната среда, предназначено за децата ни, ги тласка към подобно личностно развитие. Обратното е "задръстено", "зубърско" и тем подобни. Ако не прави секс в 7 клас, изостанал е в развитието си.... Всъщност точно сексът в тази възраст е най-прекият път към изоставането в интелектуалното развитие. Не съм наблюдавала отклонение от това правило дори след 35 години стаж с децата... 

И къде е образованието в това? Вместо любознателност и разностранни интереси възпитаваме конкурентност и стремеж към "трупане на точки", които станаха синоним на успешна реализация и перспективност. Вместо личностно укрепване и развитие на качества, необходими за живота в днешния свят, децата ни се учат да се съблазняват един друг, да се възбуждат и задоволяват и това запълва празнината в техния емоционален свят. До там ни докараха ценностите. които някой ни наложи през последните 2 десетилетия... Децата ни следват модела на чалга-гърлите...А ние показали ли сме друг?

Линк към коментар
Share on other sites

Rwanda -Даже  1/3 от живота е пресилено . Все едно да сравняваш цветна пъпка , наедряла с мъъничко показващи се от вътре цвечета , със вече хубавия избухнал в цветове и форма , цвят . То нали и по секс магазините има табела ,,забранено за лица под 18 год" .

Моето плахо мнение е не някой , а поколенията оформили се в края  на 20 век като цяло нямат добре оформена ценностна система .Никога не е мислено достатъчно за смисъла на живота , .Вярата в авторитети вече не върши работа . Е , какво да предадат на децата си .

Annie , Трябва да имаш някаква представа за бъдещия си живот и да постъпваш съобразно нея . Когато гледаш един предмет почти не забелязваш околните . още повече тези в страни и от зад . Така е и с чувствата . Обичаш това което е пред теб . Насочиш ли с желание , вниманието си в страни . Всичко постепенно се променя .

 

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Хех, а кои са родителите на тия пък деца от края на 20 век :). След още малко сметки ще се стигне до по-правилната дата и от кое събитие наистина тръгват тези неща...

Аз лично, четейки това дете, което можеше да е моя дъщеря, само се радвам, че сбъсъкът с реалният живот ме накара да се замисля, наистина добре, много по-добре от собствените ми объркани родители, и не съм в това положение да отговарям за израстването на тази младеж. Ето това е наистина задънена улица...

Линк към коментар
Share on other sites

Да уточня , говорим за деца , изоставени . Преведено на уличен език , изоставащи от връстниците си по обективни причини . :) Какво имах в предвид  за поколението свидетел на 10 ноември ? Като цяло , те имаха нуждата да научат какво е свободата .Напъните за свобода на словото и възпиране на полицията от естествената и работа не покриват до никъде понятоето за свобода .Свободата е овладяване на материалната природа чрез духа .И децата бяха изоставени в ,,новото ,свободно " общество ,сами на себе си .Говоря за множеството на което бе отказано идейното възпитание .Това разбира се не стана от веднъж .А чрез смачкване на понятието Учител .Разбирам че не можеше да се учат децата на признателност към партията .Но това никъде не го е имало .Тази външна форма, поскоро бе повод за размишления и дискусий , за истинските ценности . За морала , като водеща линия в поведението на хората .

Свободата е и , да поемеш отговорноста за живота си . Държавата се оттегли от грижата за хората , тъй като  бяха забравили , че самите те са държавата . Човек живее според разбиранията си . Децата трябва да знаят че живота е труд . Дадени са ни възможности за труд и постижения . Живота не е електронна игра , всяка грешка е незаличима .Тя се нанася във вид на малки ,от начало незабележими бръчици по лицето и психиката .

ПОмислете кого наричаме престъпник ?Реално това е обикновен объркан човек , поставил удоволствията на първо място . А удоволствието е само стимул за себе изграждане , за постижения .

 

 

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...