Jump to content
Порталът към съзнателен живот
марсин

Как да се справя със съседка, която прави напук..

Recommended Posts

Здравейте:)..нуждая се от помощта ви, Приятели...оформи се сериозен проблем между мен и съседката под нас...тя ми прави напук, познавайки слабостите ми...Познаваме се от над 15г..събирали сме се семейно много пъти и когато се разделихме с мъжа ми, тя се обърна рязко срещу мен..знаейки, че обичам чистия въздух и  държа на спокойния сън, тя ми омирисва дома с цигарен дим и чука с нещо през нощта, което ме стряска и напоследък не мога да заспя повече/ и това по 2-3пъти всяка вечер:(( /...и няколко пъти й казвах, че ми пречи това, а тя ми казва " Лекувай си нервите"...никакво желание за разбиране :)..безсилна съм и върша глупости и това много ме притеснява- Една сутрин/ в 2.30 сутринта след като отново бях събудена от нея и не можах да заспя , в яда си сипах чаша кисело мляко върху климатика й..и за мой кофти късмет тя е била на терасата и е пушила цигара...и пощръкляла ,дойде в къщи да ме заплаши...и подаде Жалба срещу мен в Полицията и продължи да ми чука:)..изнесох се у майкини ми, за да не се ядосвам...и днес сутринта отново целия ми апартамент миришеше на цигари, въпреки отворените прозорци...и сигурно е и чукала през нощта, но това Слава Богу не съм чула....Жени по на 45 и 55г сме/ тя е по- голяма от мен/...страхувам се сякаш, защото тя е склонна и към физическа разправа...Моя апартамент е над техния и както казва сина ми, съм в по- изгодна позиция , да й създавам проблеми, но не съм такава..вървя тихо и по навик се съобразявам да не шумя..създавах й проблеми само в началото на живеенето ни в този блок, като тупах неща през терасата, но много сщоро след забележката й намерих друг начин за тупане.....за друго не се сещам..а и обичам да разрешавам такива ситуации с разговори:)

Замислям се да подам Жабла за постоянен психотормоз, но за мен не е това Правилния начин.

.и търся друг..Духовен../ дано ме разбрахте/

Много моля за мнения по проблема ми...знам, че е супертъпо всичко това, но за мен е проблем...обливам я с любов, моля се и на моите и нейните ангелчета..

Според мен проблемът е в това, че сме мед сестри и двете, но тя е по- ниско поставена в нашата структура и  взима парички от съседите като ги обслужва, и те търсят повече мен...и все си мисля, че тя не харесва никак идеята , че моя син се реализира успешно  с хубаво образование и уважавана професия, а при тях не..А полицая пък реши, че щото съм по-млада/ което за мен не е../...знам ли какво е в главата й..

 

Номерологично тя е раждана на 17.06.1960г а аз на 6.04.70.....това пиша за уточняване и плецизиране на жизн енергия/ за някои:) /.  Датата на раждане също говори много...понякога обяснява всичко....

Извинявам се, ако съм отегчила някой с всичките тези разяснения, но бях многословна за да е по- точно пресъздаден проблема ми...Надявам се , че вашите отговори ще са много поучителни и практични за мен

Пожелавам спокоен и хармоничен ден на всички :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

и аз имам някакъв опит с неразумни съседи  :)  .Няма да се оплаквам . Предполагам мнозина са така . За това направо :)

1-Добре си се сетила за раговорите . Ако може да решите проблема по удобен за двете начин . За двете .

2-Да включиш за помощ и други , съседи на пример .За уговаряне и някакво разбирателство .

3- При социализма и кварталния се включваше при такива проблеми . Сега може би има някой в кметството (съвета)

4-Хубаво си се сетила за молитви . Не забравяй , да се молиш и за твоята обич . Защото и съседката е душа :)  . Практически трябва да ти стане симпатична . Може би дистанцирано симпатична ....В резултат на молитвите ми към душата на съседката , тя дойде на крака  . Да и огледам банята и оправя теча .Това се случи за пръв и последен път , защото трудно издържах присъствието и , И отказах .Значи беше ми дадена възможност за която не бях готов . Сега трудно комуникираме .Въпреки , че съм готов да и направя банята . И чакам втора възможност :) . При всяко пръскане с антимухъл , си спомням че има много да уча .

пп . Понеже пишеш    (.и търся друг..Духовен../ дано ме разбрахте/ ) 

Душите ни имат някаква нужда , да преживеят и неприятни за личността ни неща .Чрез което , натрупвайки опит да организираме и одухотворим по грубите си тела .За мене бе ясен знак , че изоставам с практиката .И че трябва да си спомня как , като дете поздравявах всеки срещнат по няколко пъти , нищо че ми се чудеха . Бе ми приятно да покажа уважение и радост от срещата .....Та , тогава навлизах в живота и се доказвах . Сега имам изисквания и мнение , които явно , и пречат

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря, Александър..:)

Обливам я със Светлина и обяснявам на ангелчетата й, че ми причинява болка...изпращам й много Светлина...когато се срещнем случайно тя свива устните и демонстративно си обръща главата в страни...аз я приемам, но ми  е силно неприятна злобата й към мен...как да я неутрализирам...

Отн нуждите на душите- от 6 г в живота ми присъстват основно такива не- осветлени хора и знам, че не е случайно..но пък точно това ме стимулира в практиките ми...:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Извинявай за начина ми , на писане ....  (   .силно неприятна злобата й към мен...как да я неутрализирам..)    не , харесай я . Обмислял съм до къде мога да стигна , при употребата на сила . Но при такъв случай изхода е неконтролируем , направо случаен .А в дългосрочен план , негативен .

Като минаваш покрай вързано , лаещо и агресивно куче . Какви чувства изпитваш , Как възстановяваш емоционалния си баланс  . Аз си казвам --миличко ти си добричко 30 кг. куче .И ако ми размахаш опашка , може  да те почерпя . И отминавам с достойнство .

Не знам да има в природата случай , Някой да бъде нападнат до като гледа нападащия в очите , спокойно с любов .Малки опити съм правил Със стремеж да заобичам някой неприятен за мен . Тъкмо когато почти се получава , той ми става безразличен . И ми е все едно какво прави и какви ги върши . Дори автоматично си виждам грешката , когато той ми прави ,, кал".

А относно нарушения домашен уют , За себе си винаги имам пример , че един напреднал адепт може да медитира и на най оживеното кръстовище . В края на краищата , ако желая да живея , ще е добре да се приспособя .Нали такъв е съвета , да приемаме с радост мъчнотийте . Да не ги виждаме като неприятности , а задачи за разрешаване .

пп  :)   трябва ни търпение , поне за мене де . За да не заприличам на фарисея ---http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Фарисей_и_Митар

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Марсин.

Имам няколко предложения  по въпроса,който поставяш и който си е сериозен,защото живеейки в блокове(това чудо на 20 век) си имаме съседи и те са ни част от предметното учение,за което говори в беседи Учителя.:

1.Помисли,какво най-много те дразни у твоята съседка,като качества  и после го потърси в себе си.Ако намериш съответствие вземи курс за справяне с това в тебе ,за да изчезне и отвън.

2.За да не се натоварваш с негативни емоции,всеки път,когато тя направи нещо предизвикателно ,спомни си толтекската мъдрост (Дон Мигел Руис ," Четирите споразумения "),че когато някой прави нещо само изглежда насочено към нас .Всъщност този човек с нещо в себе си не се справя.

3.Понеже ти търсиш изход ,ти си събудена за случващото се ,опитай с трансформиране на състоянието си ,в момент на предизвикателство>Не е лесно ,но е възможно да намираме доброто в абсолютно всяка една ситуация.

4.Поговори си ,но мислено с тази душа и я помоли да престане с военните действия ,от които никой няма полза.

5.Приложи Любовта ,на която ни учи Учителя.Днес в УС на Портала ме впечатли една мисъл по този въпрос за Любовта .Аз съм я повдигнала в цитата ,който публикувах .

Едно е сигурно.Ти си в ситуацията ,докато я мислиш и обсъждаш.Излез от ситуацията.Обърни и гръб и спри да се интересуваш.НЕ е лесно да отвържем мисълта си ,особено,когато ни предизвикват периодично.Но това е твоя задача марсин.Нейните задачи,тя да си решава.

Успех в справянето.

П.С. Рождените дати,които си посочила са предпоставка за добро съседство.В тях няма показание за  драматизъм в отношенията.Едно се вижда ,че с говорене няма да се  получи разбирателството.Но, все пак ,това са начални карти .Да не забравяме ,че всичко тече и всичко се променя .Ти си в лична година,в която ще ти се налага да решаваш разни казуси свързани с ред и законност ,година на социална активност в обществен  и  личен план.Година на семейни дела .Тя е в 1 година от нов 9 годишен жизнен цикъл и каквото си посее през годината,това ще жъне в следващите .През 2016 година ,най-добрата стратегия е дистанцията .

Редактирано от Розалина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте отново...преди малко видях под вратата си едни вълнени кончЕта  бледо сивичко и тъмно кафяво,завити на клъбце и автоматично се сетих за тази жена /впрочем- там нещата продължават все така , тя продължава да  чука в интервала 23 ч до  5-6 ч сутринта , въпреки ежесутрешните ми молитви ,хоопонопоно и обливанията с Божествена Светлина от мен..не живея тук  сега../..наръсих с морска сол пред вратата..друго какво мога да направя..тези конци дали са ..или не са това,за което мисля,че са /дано да греша/...

..не случайно я видях да мие коридора,вкл и пред нас веднъж и доста се озадачих ..защо тя мие /като предположих,че е ,за да ми се извини..а то какво било...а дали всъщност е такова?? /

..шашкам се и не знам какво да правя...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
В 11.06.2016 г. at 17:26, Розалина каза:

Здравей Марсин.

Имам няколко предложения  по въпроса,който поставяш и който си е сериозен,защото живеейки в блокове(това чудо на 20 век) си имаме съседи и те са ни част от предметното учение,за което говори в беседи Учителя.:

1.Помисли,какво най-много те дразни у твоята съседка,като качества  и после го потърси в себе си.Ако намериш съответствие вземи курс за справяне с това в тебе ,за да изчезне и отвън.

2.За да не се натоварваш с негативни емоции,всеки път,когато тя направи нещо предизвикателно ,спомни си толтекската мъдрост (Дон Мигел Руис ," Четирите споразумения "),че когато някой прави нещо само изглежда насочено към нас .Всъщност този човек с нещо в себе си не се справя.

3.Понеже ти търсиш изход ,ти си събудена за случващото се ,опитай с трансформиране на състоянието си ,в момент на предизвикателство>Не е лесно ,но е възможно да намираме доброто в абсолютно всяка една ситуация.

4.Поговори си ,но мислено с тази душа и я помоли да престане с военните действия ,от които никой няма полза.

5.Приложи Любовта ,на която ни учи Учителя.Днес в УС на Портала ме впечатли една мисъл по този въпрос за Любовта .Аз съм я повдигнала в цитата ,който публикувах .

Едно е сигурно.Ти си в ситуацията ,докато я мислиш и обсъждаш.Излез от ситуацията.Обърни и гръб и спри да се интересуваш.НЕ е лесно да отвържем мисълта си ,особено,когато ни предизвикват периодично.Но това е твоя задача марсин.Нейните задачи,тя да си решава.

Успех в справянето.

 

Привет , Розалинче  :) /още се шашкам пък аз../....благодаря със закъснение .....да , свързвам се  с ангелчетата й , говоря й чрез тях как нищо добро няма да направи с тази вражда и как ще й се върне всичко...да , тя има проблеми със себе си /кривичка и злобничка си е,съска като е ядосана и говори цинично..има и други кусури,но не е там проблема ми / ,но това не ме топли-пречи ми да спя  у м и ш л е н о и напук- ей това не мога да приема....изобщо как да реагирам духовно,когато някой ми прави напук..А и сега ,като видях тези кончЕта под вратата си ..тотално се обърках

..и на всичко отгоре скоро си смених работата  и се наврях буквално в обятията на тази моя съседка...като е решила Съдбата да ми дава предизвикателства ,за да вървя напред  , нищо и никой не може да я спре:) ..писано ли ми е нещо,не мота да  избягам  и си го изживявам като 1+1 =2 :))

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Жено, докато не спреш да го храниш този упир с енергия, шансът да спре да те тормози е много малък. Може да продължи да го прави, докато и е кеф, колкото и позитивизъм да излъчваш. При положение, че вече толкова месеци те тормози, а прилаганите от теб методи не помагат, може би е време да се замислиш за промяна в подхода. Разумно е онова, което е подходящо. Ако нещо не дава резултат толкова дълго време, може би не е подходящо и може би трябва да се смени с друго? Мисля, че е време да подадеш жалба в полицията или да отидеш и да и кажеш, че ако не престане ще подадаше жалба, но предпочиташ да не се стига дотам. Както и че желаеш добри отношения с нея, но това дали ще са добри, не зависи само от теб, а и от нейното поведение. Ако след добронамерения разговор не престане - пусни жалба.

П.П.: Би могла да се замислих и върху това как да станеш по - неуязвима за нейните "стрели". Тоест, как да станеш максимално безчувствена към агресията и, вместо щедро да я заливаш с енергия. Нали Петър Дънов е казал, че някъде не трябва да се дава нищо, а другаде - всичко. Ти от доста време и даваш много, без тя да го заслужава.

"Бог помага, но в кошара не вкарва", "помогни си сам, за да ти помогне и Господ", "моли се така сякаш всичко зависи от Бог, работи така сякаш всичко завиди от теб".

Редактирано от Сингам Великолепния

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
преди 1 час, Сингам Великолепния каза:

 ..Разумно е онова, което е подходящо.... Ако нещо не дава резултат толкова дълго време, може би не е подходящо и може би трябва да се смени с друго? Мисля, че е време да подадеш жалба в полицията или да отидеш и да и кажеш, че ако не престане ще подадаше жалба, но предпочиташ да не се стига дотам.

П.П.: Би могла да се замислиш и върху това как да станеш по - неуязвима за нейните "стрели". Тоест, как да станеш максимално безчувствена към агресията и, вместо щедро да я заливаш с енергия. Нали Петър Дънов е казал, че някъде не трябва да се дава нищо, а другаде - всичко. Ти от доста време и даваш много, без тя да го заслужава.

"Бог помага, но в кошара не вкарва", "помогни си сам, за да ти помогне и Господ", "моли се така сякаш всичко зависи от Бог, работи така сякаш всичко завиди от теб".

благодаря за включването...наистина  тук трябва да са по-харт нещата/ тя  задава тази необходимост/ , но ако тя е по-груба от мен..и ако аз подам Жалба в полицията , тя ще заведе дело/ в състояние е ..преди време искаше ,за едно петно на стената й да ме съди /.. а и сина ми работи там и не искам да му се разнесе такава "слава"..но това ми е по-малкото зло / :)

..отн неуязвимостта - може би да- там трябва да работя,защото се страхувам от нея/ и нищо чудно и това да ми е "урока " с тази жена../...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Би могла да си изтупаш килима през балкона, докато тя пуши отдолу. Или да я залееш с нещо мазно.  Най-малкото - да я пръскаш с воден пистолет.

Не си длъжна да й дишаш цигарения дим.

Колкото до тропането и до нощния шум, и ти би могла да й тропаш на главата. Примерно - да удряш пържоли с чук, да заковеш нещо... Можеш да плюеш тиквени и слънчогледови семки през терасата... 

На зла круша - зъл прът. Каквото повикало...

 

Редактирано от ISTORIK

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×