Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Капан


Recommended Posts

Здравейте на всички...Реших да пиша отново тук , разтревожена от неизвестността ,която ме плаши ,дори ужасява ..Всъщност предполагам какъв ми е долу- горе проблема..Депресия със силни паник атаки ,който са станали част от мен ....

Като малка имах ужасно ,тежко детство, все бях виновна и "черната овца" , все сама се утешавах, сама си израствах, бях под постоянен физически и психически тормоз , почти всеки ден , в училище бях алдсайдер , с времето ставах мъжко момиче , озлобено ,слабо момиче ... Изливах всичко чрез викане, блъскане,чупене ,рушах се всеки ден ...След това имах 3 годишна връзка от разстояние ,той все ревнуваше, не ме ценеше, все недоволен , не ми вярваше , подтискаше ме ,мачкаше ме и тойй , с времето почна да ме игнорира , да не прави нищо за връзката ,всичко все аз правих , всичкооо ,буквално бях ограбена безвъзвратно , званеше ми държеше ме на телефона по 1 час , званеше през 20,30 мин.да се увери ,че не съм на вън , спираше ме от всичко ..Прекратих я преди 10 месеца, след това завърших гимназия , разбрах ,че съм била осиновена , след това реших да си търся късмета в Бургас , тук ми е трудно,чуждо, не мога да си намеря работа , уча във Велико Търново -журналистика ..

Относно проблема : От 3 години не съм същият човек , промених се безвъзвратно в отрицателна посока , симптомите ги имам от години ,но зачестяват и ми пречат на нормалното общуване и на вътрешния мир ...Тежко ми е ,тегаво, неспокойно постоянно, не спира за миг тоя демон , ченето ми сдървено , усещам се с тикове на усните и очите , бавни рефлекси, мислене забавено ,мъгляво , през цялото тяло все едно ток , нервност, често чувство за нереалност и неадекватност ,сърцебиене, изтръпнали крайници , без настроение, без хъс,без тонус и енергия, все ми се спи ,но вътре всичко ми ври и кипи , ужасно е , пълен ужас , не мога да си почивам изобщо винаги скована и неспокойна ... Имам чувството ,че или буквално затъпявам или полудявам ... 

Ще Ви бъда много благодарна ,ако ми дадете мнение ,съвет ... :)

 

Редактирано от Az96
Линк към коментар
Share on other sites

,,Всъщност предполагам какъв ми е долу- горе проблема..Депресия със силни паник атаки ,който са станали част от мен .... ,,

Проблема ти е, че не знаеш коя си и какви цели имаш в този си живот.Това те стресира,

Ами, избери коя да си в този си живот и какво да постигне6.

Избери го и ...действай!

Нарочно повтарям- ,,в този си живот,,, защото ние много пъти сме се раждали и много животи сме имали и ще имаме, но този няма никога да се повтори.Не го пропускай, избери коя да си в него и действай.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ... Всъщност знам коя съм -личност ,която все се лута , нерешителна, без грам самочувствие и увереност ,без упора .. Хората са казали : Първите седем години , тези неща от детството се отразяват сега в живота ми и го бичуват ..

Редактирано от Az96
Линк към коментар
Share on other sites

Д-р Първанов ти е дал прекрасни насоки, фокусирани в справяне! 

Да, осиновена си, което е фактор, да през детството си явно не си расла в най-хармоничното семейство на най-балансираните осиновители (или одъщерители в женски род, извън лингвистичния сексизъм). В теб явно живеят програми/ вярвания като "не съм обичана, не съм разбирана, пренебрегвана съм, изоставена и настрани от любящото приемане съм, аутсайдер съм, хората и светът са трудно и заплашително място" и т.н. Въпросът е какво сега да правиш с тези вярвания. Те до голяма степен са несъзнавани и това, че се досещаш за някои от тях или мислиш върху тях, примерно с прочитането на това писмо, е единствено интелектуално разбиране. А промяната им изисква по-дълбоко, преживелищно осъзнаване и упорита работа по тях, с помощта на психотерапевт, поне година. Реален съм с времето, което споменавам. Ако засега приемеш, че такава работа не ти е важна и се извиниш с финансови, времеви и др. фактори, тези програми ще продължат да ръководят не само симптомите, които описваш (които сами по себе си кой знае какво не са), но и живота ти. На принципа на самоизпълняващата прогноза ще те карат така да виждаш света и хората, така да се държиш, че да се реализират. А дори да не са реализирани социално, би имала склонността през несъзнавания им филтър да виждаш, че са факт. По отношение на партньорите, имайки такива програми, дори събирайки се с агент 007 или с мъж, представляващ комбинация от Айнщайн, Хегел, Шварценегер, Рокфелер, Пикасо и Джейсън Борн, призмата през която би виждала поведението му, би те карала да преувеличаваш и да се фокусираш върху минусите му, докато всъщност проектираш собствените си страхове в него. Правейки го, без да искаш, автоматично би започнала да се държиш като наранена, злоупотребена, неразбрана, необичана и изоставена жертва, което държание би провокирало малко по малко човека да се отнася с теб именно така. Каквото е в теб, това виждаш в света и хората, това и се случва около теб, табираш ли?! 

При справянето, когато работиш с колежка, се вижда залагането на тези програми, работи се с вярванията когнитивно, преживелищно, поведенчески, хипнотично, докато се преобразуват. Сама си творец на собствения си настоящ и уникален живот. Виненето на биологичните, изоставили те родители или на осиновителите ти, не помага. Сама си глина в собствените си ръце. Д-р Първанов по-горе ти каза нещо много интересно: раждаме се много пъти, за да учим различни уроци. А преди раждането си, сами избираме най-подходящото семейство, през което да се въплътим, най-подходящите травми, които да преживеем и през които да учим конкретните за този си живот уроци. Виж несъзнаваните убеждения по-горе и ще придобиеш представа за суровия материал на уроците, които те чакат. А именно; доверие в дълбоката мъдрост на света и в Себе си, в дълбоко доброто в хората, в любовта, самостойност на обичта от теб самата към теб самата, здраво себезаявяване, цели и постигането им мъдро и вдъхновено. Имаш добри уроци да учиш - в ранните двадесет си и не си закъсняла. Препоръката ми е да осъзнаеш важността на тези уроци и да не се бавиш със започването на усвояването им. 

В Търново мога да ти препоръчам Валентина Христова - добра колежка е, на която можеш да се довериш спокойно! Разбира се, от теб зависи дали ще оцениш насоките, които ти даваме!

Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

,,  Всъщност знам коя съм -личност ,която все се лута , нерешителна, без грам самочувствие и увереност ,без упора .. Хората са казали  ,,

От отговора ти съдя,че не си ме разбрала.Това, което описваш, най-вероятно е истина и ти си такава. Но, във всеки един момент, ти може да промениш тази истина, като просто седнеш и избереш съзнателно, каква искаш да бъдеш в този си живот.

Чисто практически, вземи един лист, седни и напиши това, каква искаш да бъдеш.След това, отдолу, напиши какво искаш да постигнеш в този си живот.После, научи наизуст написаното, а листа остави така,че да бъде винаги пред теб.Следващата стъпка е много важна, започваш, да си повтаряш  твоята представа и то в сегашно време.

Например ,, Аз съм един добър човек, състрадателна, щедра, смела,, ....и всичко друго, което си написала за себе си. Подчертавам, сегашното време,е много важно.Веднага, след това, казваш и целите и така запълваш свободно си време.

Например, когато си в градския транспорт, метеш, чистиш или изпълняваш някаква рутинна дейност, не изискваща мислене.

Ако ме послушаш и започнеш, да правиш това системно, ще започнеш бавно, но сигурно да се променяш в желаната от теб посока.

На пръв поглед, съвета ми, може да ти изглежда много прост и елементарен.Но, той почива на основният принцип, по който мозъка се обучава - ПОВТОРЕНИЕТО, Когато, повтаряме достатъчно продължително,  дадено твърдение, мозъка ни започва да го приема за безрезервна истина и автоматично променя поведението и емоциите в посока на осъществяване на тази ,, истина,,.

ДЕЙСТВАЙ!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви за изчерпателните отговори и съвети , ще опитам да ги следвам и ще се обърна също  към специалист ,понеже сама не мога .. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...