Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Cherven Svetiq

Карлос Втори

Recommended Posts

Cherven Svetiq, мисля че доста объркан човек е бил. Става дума за Карлос втори. Не е виновен той, а кръвосмесителните бракове. Колкото до инквизицията, добре е че им се е противопоставил макар и безрезултатно в края на живота си, но преди това:
 

Цитат

" Лично под егидата на Карлос II през 1680 г. в Испания е организирано най-голямото аутодафе в историята на Испанската инквизиция, при което около 1020 обвиняеми са осъдени, а над 20 са изгорени на клада."

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора, не мислех че някой ще прояви интерес натакава тема... Според мен не е заради него станало това под негова егида, просто са имали власт да го направят така при положение че се е водил краля "омагьосан" и разни екзорсизми са му правили ,но лудия крал е пак се е опомнил накрая ,значи има нещо вярно че кралете не са били случайни хора.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

На водачите на нациите (крале, фараони, царе, президенти и др.) много им е дадено, но и много се иска от тях. В момента обаче има крале, които служат само за украшение... или може би за обединение на нацията. Като във Великобритания. Отглеждат си ги като домашни любимци. :) Това вече е отклонение от първоначалната им задача.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×