Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Сингам Сивов

Филми от 90-те години!

Recommended Posts

Тема за филми във всякакви жанрове, правени в периода 1990 г. -1999 г.

Можете да споделяте всякаква информация, свързана с такива кино творения.

Имате ли любими филми от 90-те години на 20-ти век? Смятате ли, че киното в този период има нещо специфично, което липсва в другите периоди от историята му? И ако да - какво е то според вас?

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вчера гледах филма "Poison Ivy" ("Отровната Айви") от 1992 г.

"Режисьор: Кат Шей
Жанр: Драма, Трилър
Държава: САЩ
В ролите: Дрю Баримор, Сара Гилбърт, Том Скерит, Черил Лад, Алан Сток и други.
Резюме: Секси тийнейджърката Айви (Дрю Баримор) е сираче, отраснало в бедния дом на леля си. Тя завижда на луксозния начин на живот на своята приятелка от училище Силвия Купър (Сара Гилбърт) и затова се мести да живее при нея. Силвия е твърде странна и самотна, а майка й е болна и вече не може да удовлетворява сексуално своя съпруг. Това е прекрасна възможност за Айви, която решава да прелъсти бащата, да убие майката...
Филмът се превръща в култов за тийнейджърите не само, заради историята на Айви, но и заради превръщането на Дрю Баримор от дете в звезда именно чрез този трилър..."
(Източник: zamunda.net.)

Не го препоръчвам, защото го намирам за скучен. Но в самия му край, след смъртта на лошата във филма (Айви, чието истинско име не беше казано), Силвия Купър (момичето, чиято майка Айви самоуби), каза за покойната си приятелка нещо, което би могло да бъде определено като мъдро: "Продължавам да мисля за нея. Предполагам, че още я обичам. Сигурно е била по - самотна, отколкото бях аз." 

Няма осъждане на победения враг, няма омраза. Въпреки преживените заради Айви (Бръшлян) страдания, Силвия изпитва съчувствие към приятелката си и допуска, че все още я обича.

 

Редактирано от Сингам I Шишман Асен

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

,,Отровната Айви ",,,,,скучен ? Поне малко не те ли отвращава ?

,,Бялото слънце на пустинята"     Сигурно ще ми направиш забележка че филма е по стар . Но в посочения период го гледах и не знам кога е сниман .  Тогава много ми хареса .

Гражданската война е свършила. След дълго отсъствие демобилизираният Фьодор Сухов пътува към дома си и любимата жена в Русия през пясъците на Туркестан, но среща отряд червеноармейци, които преследват бандата на Черния Абдула. -----комедия

пп  трудно гледам човешкото лукавство

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Във филма нямаше нищо ново за мен. Нещата показани в него не са и най - лошите, които са ми ставали известни по един или друг начин.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега


×