Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Обяснете ми тази реакция?


Recommended Posts

Публикувах си въпроса, но мисля в грешния раздел, затова го пускам и тук.С приятеля ми сме от 2 месеца,От време на време като типична жена се сърдих за някои неща,.Но винаги в разговори  сме си оправяли отношенията..И на мен и на него още в момента, в който обесняваме кой за какво се е ядосал и как се е почувствал и ни  минаваше.И той  и аз бяхме отворен към разговори и изясняване на проблемната ситуация.Но преди 10 дена се случи нещо и от тогава насам нито той ме е потърсил нито аз.А  ситуацията е следната: Аз знаех нещо, което той не ми сподели, т.е той щеше да пътува по работа в близост до моя град(не сме от един град).А ми каза че идва при мен  да ме види, защото му е домъчняло(което знам, че също е така).Подразни ме факта че не ми казва , че всъщност има нещо да свърши в град до нас и после ще  дойде  и при мен.Почнах да го разпитвам  да завъртам по всякакъв начин само и само да ми каже, с кой ще пътува, до къде и защо.Аз знаех от друго място,, но ми беше важно той да ми го каже, защото го изтълкувах че крие от мен.Ядосах се много казах му че знам всичко и го нападнах че е лъжец,, измамник, че не казва истината.Той каза че това че нещо е премълчал не е лъжа, аз още повече взех да го нападам че е лъжец, .Тогава  той ми каза какво те интересува с кой ще пътувам, това не касае нас, не  съм лъжец , не заслужавам тея думи.Каза ми ти каква си, че да ме обиждаш така.Щом съм лъжец няма да дойда, не ми е важно вече не ми пука..... и до тук

Незнам   аз ли прекалих с реакцията си от една страна, питам и себе защо така ме заболя това и толкова грубо го нападнах ,  от друга защо и той толкова остро реагира?Не ми се разделя с него, но смятам ,че имам право да се ядосам че не ми казва истината, и е редно той да ме потърси, но той не го прави.И може би това значи ,че не  съм му важна?Разбрах, че казал, че вече не му се идва в моя град при мен.Дали въобще може да се оправим?Възможно ли наистина от едно такова нещо да спре да му пука или е наранен?Толкова въпроси на които не мога да си отговоря...

Ще съм благодарна ако ми дадете правилна гледна точка, че аз много реално не мога да преценя ситуацията

Линк към коментар
Share on other sites

Незряла си.Не си готова за връзка, нито с него, нито с който и да е.Потърси колега психолог и поработи заедно, защото в момента, с този тип мислене, няма как да задържиш кого и да е.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

В 23.11.2017 г. at 6:03, д-р Тодор Първанов каза:

Незряла си.Не си готова за връзка, нито с него, нито с който и да е.Потърси колега психолог и поработи заедно, защото в момента, с този тип мислене, няма как да задържиш кого и да е.

Искате да кажете, че дори  и да го потърся  да поговорим няма да има смисъл, защото аз бих искала да продължа с него и не знам как да походя.Интересно ми е да коментирате и неговата реакция

Линк към коментар
Share on other sites

Ами, то, точно в това е проблема,че нищо в поведението му не е за коментар.Нищо.Вие сте от два месеца, не от 20 години.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 6 часа, д-р Тодор Първанов каза:

Ами, то, точно в това е проблема,че нищо в поведението му не е за коментар.Нищо.Вие сте от два месеца, не от 20 години.

Т.е той е реагирал правилно, аз не. Ще ме посъветвате ли по какъв начин а го потърся, извиня, какво да му кажа, защо той толкова е обиден и т.н.Все пак докато потърся специалист най-вероятно тая връзка ще приключи а аз не искам.

Редактирано от Константина
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

Обръщам се кокретно към теб,но и към всички други във форума със сходен проблем а иминно натрапчиво предъвкване породено от мисловната грешка "свръханализиране" -гадаене на мисли и всичките му други форми .

Виждам в теб нещо което много ми е навреждало в отношенията ми с останалите т.е ми е донесло голамо разочарование.Ще се опитам да ти помогна да го осъзнаеш и после да намериш начин да се справиш.

Молиш тук някой да ти анализира защо така е постъпил и кой прав кой крив...200 човека питай и 200 различни анализа и изводи ще получиш ще можеш ли да си сигурна кой е верният??? ... ще ти отговоря аз неднага като един човек загубил много време в анализ на ситуации,думи и хора.НЕ,никога не можеш да знаеш защо някой е казал или направил нещо,та те дори самите хора често незнаят защо постъпват по даден начин,дори и ти незнаеш дали правилно си постъпила следователно и защо толкова си задълбала или си си навила на пръста да чуеш точно това от него което ти си искала на всяка цена да ти каже по начина по който си си го разигравала преди това в главата си а именно,че е имал и друга работа освен да види теб,сега аз ти казвам че ако ти го беше казал това ти вероятно щеше да стигнеш до извода ,че ти не си достатъчно важна за него и ето ти пак какво да анализираш и да питаш 30 човека ама дали е наистина така и пак щеше да чуеш 30 мнения и да си също толкова объркана колкото си и сега и да не знаеш права ли си или не...

Ако след като прочете това по горе все още смяташ че можеш да намериш отговори питайки другите то тогава явно трябва да се замислиш дали не ти е прекалено скучно ежедневието и по този начин пък и не толкова приятен си го разнообразяваш създавайки си илюзията,че все пак нещо ти се случва пък и не дотам приятно,вместо да седнеш и да си помислиш че след като и двамата не си звъните значи май не сте дотам важни един за друг ами си играете на кой на кой пръв ще погали егото.Там където слагаш егото си пред другия не е любов...нарича се нужда...нужен ти е друг да ти дава това което не можеш са си дадеш сама било то внимание,самочувствие...там да има някой да те кара да се чувстваш нужна,завележима,важна и още куп други замаскирани комплекси.

Съвет: Уточни си ти какво искаш и какво търсиш и какво си готова да дадеш и тогава ще разбереш дали трябва да си с някой,който като теб от нищото прави драма и си води ЕГОвойни.Извинявай ама за два месеца връка от разтояние и казваш че и други пъти като е станало така...ами ако се съберете в една къща по цял ден " к'во прайм?" .Той не те приема такава каквато си ти него също това е истината!!!

Съжалявам ако някой неща звучат нараняващо,но тя истината е като шамар идващ да ни събуди от съня и да ни покаже че колкото по-дълго поддържаш илюзиите на ЕГО-то да как трявва според теб да са нещата и хората (замазвайки ти очите да не гледаш себе си) толкова по-дребнави и болни стават отношенията ти със света и другите около теб!

Това,което ти пиша го бях прозряла но не исках са си го призная и благодарение на този форум и на психолога при който ходя нещата някак почнаха да изглеждат по-прости и ясни и въпреки,че съм натрапчив човек все още вече научих първо да разбирам себе си а така и отношението ми към света и другите стана по-ясно и просто!

Линк към коментар
Share on other sites

Д-р Първанов е дал напълно изчерпателен отговор, който явно не успяваш да разбереш. Незряла си и потърси специалист. Психолог е нужен, не за да ти каже какво и как да изрецитираш на приятелят си, а за да ти помогне в пътят към порастването. Как ще посъпиш е твое решение, време е да започнеш да поемаш отговорности с всичките им успех и ипровали. Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...