Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Възкресяване на мъртвите! Как става точно?


Кон Круз

Recommended Posts

Пускам тема, в която ще си позволя леко залитане в стил "Системен". :D И дори задминавам бившият ни съфорумец. В темата има лека шеговитост, но тя не е само шеговита, а е и сериозна същевременно - израз несравнимо повече на любопитство мое, отколкото на вяра, че в този живот (пък и в близките) ще мога да се науча да го правя това чудо.

Как се възкресяват мъртви хора? Какво е нужно, за да се науча да го правя (усещам, че доста може да се пише като отговор на този въпрос)? Има ли книги, в които процесът е описан? Какво е нужно, за да бъде съживено едно тяло? Как точно се случва?

Преди 2 000 г. един еврейски младеж го правеше този трик. Чел съм и че не е единственият в човешката история, който го е вършел, а това е правено от източни аскети.

Когато Иисус е възкресявал мъртъвци, само и единствено с цел да усили вярата у живите ли го е вършел? Или може би някои от починалите не е трябвало да умират и еволюцията им е била продължавана в плът без да се налага да се реинкарнират. Тоест, имали са шанса да се паднат съвременници и сънародници на Божия син.

Чел съм интервю с проф. Връбка Орбецова относно възкресяването. Там се казваше, че Иисус е получил от Отец енергията чрез която да възкреси Лазар. Може и нещата да стоят по този начин (погледнато най - общо). Но се замислих дали съществува писано слово, където процесът да е описан детайлно.

Замислям се и за това колко време след смъртта може да бъде възкресено едно тяло? Иисус е възкресил Лазар 4 дни след физическата му кончина...

Самият Божи син се е самовъзкресил/бил е възкресен 40-дни след своята смърт.

Редактирано от Кон Круз
Линк към коментар
Share on other sites

………………………..

Аз съм бил често при хора, които са умирали, разбирате ли, правил съм опити; няма да ви кажа сполучил ли съм или не съм, но правил съм много наблюдения, турял съм ръката си на сърцето и съм виждал пулсът как замира. Усещам как иде един момент, когато може да стане прекъсване. Само като пошепна думи на ухото на умиращия, аз забелязвам - пулсът се усилва, той си разтърси главата и оживее човекът. Сега не е въпросът да ви разправям тези неща, но наблюдения съм правил. Това е един закон не механически. Една дума може само да му кажеш на ухото на един човек, на дясното ухо, и да го въздигнеш; може да пошепнеш на лявото ухо едно дума и да го умориш, но ако знаеш как да кажеш думата. „Онези, които чуят гласа ми, ще оживеят", казва Христос. Това не са празни думи.

http://petardanov.com/beseda_s.php?s_type=all&id=1775&status=1&high=дълги глави

Това е извадка от беседа на Учителя. Тя е разширена със следните думи в книгата "В Храма на Учителя" 1 том:

Аз съм възкресявал умрели, но ако Ме слушат. Тези, които не умеят да Ме слушат, съм ги сложил във времето. Те са за други времена. Аз знам, че който няма уши да Ме слуша, ще страда повече, отколкото е необходимо. Който не умее да Ме суша, времето го поглъща. Него не мога да го възкреся. Той е погълнат от света. Той много пъти ще умира и ще се преражда, докато Ме познае.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...