Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Компютърна диагностика


Recommended Posts

Здравейте добри хора!

По телевизията върви реклама за компютърна диагностика и много ми се иска да опитам. Интересува ме някой правил ли си е такова нещо и какво ви е мнението за това? :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Всички, които сериозно работят с компютър си правят. А и трябва всеки да си прави, ако държи да не прихване разни "хубави неща" от нета, а и от други места.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

И аз се интересувам от това въпреки че за пръв път чувам. Доста седя пред компютъра и напоследък имам чувството, че паметта ми е отслабналаи съм много разсеяна.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

:dancing yes: за компютърна диагностика на компютъра се вика компютърната специализирана бърза помощ + за седящите пред компютъра :thumbsup2: диагнозата компютърна каква ли ще е - някой има ли инфо :dancing yes:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Ходих на това чудо. В София има 3 или 4 кабинета. Аз отидох в 29 поликлиника. Цената за един преглед + напътствия там е 25 лв., на другите места е по 40 лв.

Казва се 'нелинейна диагностика'. В основата са разработки от руските космически програми. Лекарят в 29 п-ка работи с японска техника.

Слагаш си едни слушалки и хващаш в двете ръце два електрода. Както аз разбрах от обясненията, през организма се пускат импулси. Компютърът регистрира вибрациите на тъканите. В програмата е заложено как вибрират здравите тъкани и се прави сравнение. Машинката показва на цветен дисплей съответния орган и какво е състоянието му - има ли или няма увреждания. Хубавото е, че има заложени предложения за лечение, работи с 1500 медикамента и добавки. Например ако имаш инфекция - разпознава 72 (ако не бъркам) микроорганизма и предлага дали да е с антибиотик или нещо друго съответното лечение. Предлага традиционна или нетрадиционна медицина - зависи от случая. Много е интересно и полезно. Поне за мен. Ако някой се интересува за телефон за контакти, може да ми пише на лични.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте!

Мислех да пусна нова тема и открих тази.Исках да попитам тези от вас ,които са ползвали компютърна диагностика могат ли да споделят опит.Също така дали и има специалисти във форума работещи с такава апаратура и какво е мнението им.

Всъщност не съм много наясно.

Ето малко инфо за така наречечения НЕВРОТРЕНИНГ.

http://www.ruseinfo.net/profiles_3530.html

http://www.elmiko.bg

Редактирано от nina7705
Линк към коментар
Share on other sites

Машинката показва на цветен дисплей съответния орган и какво е състоянието му - има ли или няма увреждания. Хубавото е, че има заложени предложения за лечение, работи с 1500 медикамента и добавки. Например ако имаш инфекция - разпознава 72 (ако не бъркам) микроорганизма и предлага дали да е с антибиотик или нещо друго съответното лечение. Предлага традиционна или нетрадиционна медицина - зависи от случая. Много е интересно и полезно.

:hmmmmm: Интересно - да. За полезно... Мненията са противоречиви, може би си зависи не само от метода и точната апаратура, а и от човека, който тълкува нещата. Досега за съжаление хората, които са ми споделяли от първа ръка или не са прекалено доволни, или отначало са били във възторг само поради това, че е интересно и звучи авторитетно... Но всъщност са получили и те само общи ориентировки, а не точни диагнози, микробите и паразитите се оказаха неоткриваеми от съответните изследвания, а и предписаните им средства не се оказаха най-добрите (в някои от тези случаи сме назначавали въз основа на самите признаци, анамнезата и добрите стари литературни източници далеч по-добри, доказали се впоследствие средства, така че...). Идеята ми е - в техниката няма нищо лошо, стига да отговаря на претенциите си, а не уредите да се използват като рекламно пано по принципа на "луд на шаренко се радва" и да ти казват само въз основа на тези външни впечатления, видиш ли колкото напред сме в диагностиката и терапията - но без това да е проследено чрез други методи и без да е съпоставено с резултатите от другите методи... : :unsure:

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Аз имам да добавя, че диагностиката се прави в три състояния, спокойно, в натоварено физическо и след въздействие. Обяснявам за второто: примерно подскачаш 20 пъти и те изследват, обяснявам третото: след примерно масаж или друг метод за въздействие. И се прави диаграмка на това, как реагира организма ти върху всичките тия неща.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...