Jump to content
Порталът към съзнателен живот
АлександърТ.А.

Образованието в България - част 3

Recommended Posts

Благодаря на Александър! В условията на драстичните промени в образователната ситуация, смятам за разумно да се отдели нова, трета част на темата. Старите 2 части можете да намерите тук.

Как бихте коментирали това: 

Какви са вашите лични впечатления и размисли? 

В мрежите се водят бурни дебати за отварянето на училища и детски градини. С тъга и дори болка забелязвам, че основните аргументи са удобствата и неудобствата на .... възрастните! Отново забравихме, че училищата и детските градини не са направени за нашето - на родители и учители удобство! А ЗА ДЕЦАТА! Само с педагогическото си образование и опит да напомня, че след 6тата година в живота на детето настъпват кардинални промени, като семейството постепенно отстъпва място на контакта с връстниците. Всеки родител на дете над 6 години отлично знае това...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Цитат

Отново забравихме, че училищата и детските градини не са направени за нашето - на родители и учители удобство! А ЗА ДЕЦАТА! Само с педагогическото си образование и опит да напомня, че след 6тата година в живота на детето настъпват кардинални промени, като семейството постепенно отстъпва място на контакта с връстниците. Всеки родител на дете над 6 години отлично знае това...

 

Май това е верния отговор . Живее се за себе си , за момента .

А конкретно за ,,позвани Путину". ...До колко поведението на детето е отражение на мислите , на майката? ...Имаше друга тема където пишехме , как живата връзка лице в лице , се орязва от всяко техническо средство . А разнообразния социален живот е решаващ за израстването , поради факта на несъвършенството на които и да е човек . Богатия живот в социума предразполага за повече съвършенство на бъдещата личност .

Може би си спомняте притчата за монаха отгледал сираче далече от хората , високо в планината .Когато слезли веднъж на пазар , Младежа се залепил до една жена и се чудил какво е това ... Та , всяка неестественост , ограничение , насилие . Неминуемо дават последствия--празноти , които човека после запълва , Както може .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×