Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Окр.Въпрос за лекарства.Либидо.


Recommended Posts

Здравейте, на 25 съм и имам ОКР.Диагнозата ми е поставена от психиатър заедно с депресия.Като лечение приемам Анафранил и Флуанксол, но проблема е,че либидото ми много пада, нямам никакво сексуално желание, трудно достигам ерекция, а и ерекцията не е същата като без приема на лекарства.Въпроса ми е следния, има ли начин при приема на антидепресанти да се запази либидото и сексуалната функция изобщо на едно нормално ниво или винаги ще е така ? При евентуална смяна на лекарството с друго или прием на някакви добавки може ли да се реши проблема ? Без лекарствата нещата не са ок, а и доколкото знам при Окр терапията е опция, но за депресията си трябват медикаменти ..

Линк към коментар
Share on other sites

Ако наистина си в депресия, едва ли щеше да пишеш тук и търсиш помощ за този проблем.Уплашен и притеснен - да, но ...другото не е така. Анафранила се смята за най-добър антидепресант, при ОКР.Но той и потиска най-силно сексуалната функция.Ако се замени с друг, тя ще се подобри, но мислите ще станат по-,,силни,,.

За мен, правилният начин за справяне с натрапливите мисли е чрез психотерапия.Тя може временно да се съчетае с медикаменти, но си е основният метод.

Линк към коментар
Share on other sites

Ами депресията е овладяно явно, но в началото на епизода симптоми си имаше.Демотивация,не изпитвах желание за нищо,удоволствие от нищо,постоянни мисли за смъртта и страхове.След това започнаха и натрапливите мисли и усещания и се започна отново лечението с медикаменти,просто защото не се търпеше.Мисленето ми се променя при прием на лекарства и като цяло се чувствам щастлив и с желание за живот.Епизодите се повтарят от няколко години насам и всеки път е месец,месец и половина след спирането на медикамента.Иска ми се да има вариант при който има овладяване на депресията и окр,но не на цената да нямам сексуална функция..

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

И един последен въпрос.Мога ли да пия чай от гинко билоба заедно с лекарствата,защото прочетох,че не е препоръчително с някои видове антидепресанти ?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Д-р Първанов, нещата се нормализираха,но искам да попитам един конкретен въпрос на който не намерих отговор в интернет, оказват ли цигарите негативен ефект на производството на тестостерон в организма ? 

Линк към коментар
Share on other sites

Сведенията са противоречиви. Но, ти и да имаш тестостерон, ако кръвта не достига достатъчно  до пениса, как той, ще се напълни с нея и имаш ерекция.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...