Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте, на 25 години съм. Вмомента съм с корона вирус и под карантина. Една вечер станах през ноща до тоалетна и усетих как сърцето ми ще гръмне, беше към 150 пулса ми. Много се уплаших. Върнах се е леглото и веднага спадна на 70. На сутринта пак след ставането 150 пулс обадих се на 112 взеха ме, направиха ми кардиограма казаха ми, че е добре, аз естествено не им повярвах. И така 3 дена подред ставам от леглото и пак става 150. После спада за 130 и през целия ден поддържам между 100 - 120. Когато съм седнала или легнала пулса ми пада на 70-80. Моля за помощ в спешното ми казаха, че съм добре а имам ужасно сърцебиене и то само когато съм в изправено положение, Според вас дали може да е на нервна почва, макар че си мисля, че съм болна от нещо което лекарите не откриват, понеже само в изправено състояние пулса ми е 150. Чувствам се в безизходица понеже съм под карантина и не мога да излизам да отида на лекар. Благодаря. 

Редактирано от Промяната

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей,

Аз също съм с корона вирус. Ускореният пулс е нормален за инфекцията, особено когато когато се движим. Неприятен е, но няма нищо страшно. Аз по принцип съм с пулс 58-60, а сега като отида до другото помещение ми става 120. Лежи си и почивай и не се плаши. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за бързите отговори. Мериха ми кръвното в спешното беше 128/80 със 99 пулс, но тогава бях в седнало положение. Днес ми е 8ми ден с вируса а сърцебиенето се появи на 5тия ден след като се разболях. Не знам защо обаче веднага след ставането ми, явно след сън, става 150 и после пада през деня до 110

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! 

Когато човек е под силен стрес е нормално пулсът да е учестен. Всеки трети е с такава симптоматика, когато е под карантина. Прекаленото самонаблюдение или хиперрефлексия също предизвиква промяна в пулса. Тъжните, тихите периоди са наше право, но е хубаво да ги осъзнаваме като такива – те са само периоди, паузи, малко тишина преди отново да натиснем play. При всички случаи не бива да се чувстваме неудобно в нито едно свое състояние – нито, когато сме щастливи (а другите не са), нито когато сме нещастни (но другите не разбират това). "Няма нужда да се срамуваме от сълзите, тъй като те са свидетелство за най-голямата човешка смелост - смелостта да страдаш", казва още Франкъл.Онзи, който има защо да живее, може да понесе почти всяко как.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, високия пулс се появава веднага след като се изправя от легнало или седнало положение. Ако е от стрес не би ли трябвало да е й докато съм в покой. Веднага щом седна пулса ми се нормализира. А й ми се вижда доста висок между 120 и 160

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Промяна в кръвоносната система винаги има , подчертано рязка когато има и рязка промяна в натоварването .То е пак различно в зависимост от моментното и общото състояние .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Когато лежиш си отпусната , Когато се надигнеш след нервната система реагира кръвоносната и мускулите .И това става ,тялото да извърши нещо . Както има разлика в мускулния тонус при двете състояния , отпуснато--напрегнато .  Когато си болен тялото реагира малко или повече , по бурно .Човек не определя как да реагира кръвоносната система . Това се извършва на база от минал опит .Може да се каже , че тялото регистрирайки желанието да станеш реагира според натрупания опит за това действие плюс преценка на обстановката плюс състояние и моментни възможности на тялото .Като най важна е психиката . Ако се паникьосваш ,тялото ще реагира панически И въпреки че си здрав няма да можеш да го познаеш .

Така че най верен отговор може да получиш от медицински преглед  , което вече имаш . Предполагам можеш да го повториш .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз вече съм здрава, но четох много страшни последствия след вируса. Като възпаления на сърцето, аритмия или внезапна сърдечна смърт. Много се притесних. Като преглед само кардиограма са ми правили. 

Редактирано от Промяната

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Цитат

Много се притесних.

Нищо друго не е толкова важно както психиката ...Всеки човек има вяра и вярва в най различни неща ...Четейки и размишлявайки по беседите , може да се научиш как да си по стабилна в живота .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Като наблюдавам онлайн случващото се по болниците ...Ти си направо герой с късмет да ти обърнат внимание ....Да се стои в страха не е добре . Пусни го на далече , не ти трябва .Не може страха да ти донесе нещо хубаво .

Цитат

 

направиха ми кардиограма казаха ми, че е добре, аз естествено не им повярвах

нещо което лекарите не откриват, понеже само в изправено състояние пулса ми е 150.

 Мериха ми кръвното в спешното беше 128/80 със 99 пулс, но тогава бях в седнало положение. 

Ходих на кардиолог, каза ми, че сърцето ми е здраво. 

 

Сега ти казват че си добре . Още си в двадесет и няколко дена от началото .Знаеш че оздравяването е много по дълго . Също си чувала за плацебо ефекта . Дават ти хапче витамин и ти казват че е лекарство . Твоята вяра , че те лекуват започва да  лекува . И в зависимост от вярата е и резултата . Ти обаче го правиш но в обратна посока 

Цитат

четох много страшни последствия след вируса.

и резултата ако продължаваш така, ще е да се разболееш наистина . Занимавай се с всичко друго , но не с предизвикващи страха ти обяснения . 

Във фейсбук има много групи за вицое , хумор , потърси ги и се забавлявай .Не предизвиквай лошото .    https://www.facebook.com/photo?fbid=745611186373814&set=gm.3655043517894112

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×