Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Молитва за България!


*Ap*

Recommended Posts

Здравейте приятели,

Напоследък ме заливат лоши новини. Хората около мен са тъжни, нервирани, отчаяни, притеснени, затруднени и какво ли още не лошо. Всички сме свидетели на тежката икономическа и социална обстановка в страната. Не стига това ами постоянно ни заливат нови за катастрофи, пожари, наводнения и всякакви бедствия. Приятелите и познатите ми всекиден са с угрижено лице и всеки ден ми разказват за новият си проблем. Не са само моите приятели и познати цяла България страда.

Това което ви предлагам да направим е следното:

Всяка вечер преди да си легна отправям една молитва и за българският народ. Присъединете се към мен и нека заедно да се молим всяка вечер. Всички знаем за силата на колективната молитва, нека я използваме за да помогнем на България!

С пожелание за по-добри дни

Ар

(Калоян)

Линк към коментар
Share on other sites

Присъединявам се :thumbsup: , но има една поговорка ->

''Нивата не иска молитва а мотика''

Нивата(България) иска молитва но да не забравяме че иска и мотика''

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: Калоян :thumbsup:

И Светлината свети в тъмнината и тъмнината я не обзе * Йоан

иска и мотика

:feel happy:

Моля се да има в България хора водещи свят живот и те да стават все повече.

Да ни напътства и води Светия дух. Господ и всички светии да ни помогнат!

И ние да вършим винаги правото.

Амин!

Линк към коментар
Share on other sites

...Моля се да има в България хора водещи свят живот и те да стават все повече.

Да ни напътства и води Светия дух. Господ и всички светии да ни помогнат!

И ние да вършим винаги правото.

Амин!

Присъединявам се към идеята, даже да си призная, си мислех за подобно нещо миналите дни. Вярвам,че когато с чисто сърце и добри помисли много хора отправят едновременна искрена молитва ще има ефект и то значителен,макар че може да изисква повече време и постоянство.

Молитвата на Валентин ми звучи прекрасно.

Линк към коментар
Share on other sites

Присъединявам се :thumbsup: , но има една поговорка ->

''Нивата не иска молитва а мотика''

Нивата(България) иска молитва но да не забравяме че иска и мотика''

Най-важно е желанието за работа. Казвам "желание" в смисъл на устрем, на насоченост към определен резултат. Истинската молитва устремява човек към постигане на целите и канализира необходимите енергии за тяхното постигене. За това и молитвата за България е една чудесна идея, защото създава ясно утвърден стремеж за реална промяна, какъвто в момента липсва. Няма еднопосочност на мислите и действията, а хаотичност. Когато стремежът към по-добро общо бъдеще надделее над сбора от личните, егоистични стремежи на хората живеещи в държавата ни, конкретното проявление на тези стремежи няма да закъснее. Някой може да попита: могат ли хиляда души да издигнат и да хармонизират хаотичното мислене на цял един народ? Отговорът е: могат.

Линк към коментар
Share on other sites

могат ли хиляда души да издигнат и да хармонизират хаотичното мислене на цял един народ? Отговорът е: могат.

:sorcerer::thumbsup:

:feel happy: :feel happy:

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Преди 2 години по време на лятната школа на Рила всеки ден се провеждаше молитва за България в контекста на това, че цяло лято се връщаха мандати и бяхме без правителство. Долу горе съвсем скоро на третия опит при даването на мандат се състави правителство.

Аз ще се включа в предложението.

Линк към коментар
Share on other sites

Най-важно е желанието за работа. Казвам "желание" в смисъл на устрем, на насоченост към определен резултат.

...Някой може да попита: могат ли хиляда души да издигнат и да хармонизират хаотичното мислене на цял един народ? Отговорът е: могат.

Мда интересно разсъждение има логика разбирам става нещо подобно като аритметична прогресия :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ

Господи, смили се за България, изпрати Божествените Си Сили

да я пазят от разруха, земетресение, наводнение, киша, суша, глад,

град и други природни бедствия. Мир и Любов да настане по лицето на

цялата земя. АМИН. - 3 пъти

Източник - Молитвеник - Петър Дънов

Ще си позволя да цитирам нещо, въпреки че темата е затворена:

"

Мнение

spacer.gif

Ето и едно лично свидетелство от мен
:)
:Винаги когато е имало нужда и съм казвала молитвата за дъжд, не е минавало много време и е започвало да вали
:)
, но в един момент валежите ставаха толкова обилни, че съм се чудила дали има молитва, за спиране на дъжда, и тогава попаднах на тази: "МОЛИТВА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ" -Господи, смили се на България, изпрати Божествените Си Сили да я пазят от разруха, земетресение, наводнение, киша, суша, глад, град и други природни бедствия. Мир и Любов да настане по лицето на цялата земя. АМИН -(три пъти), казвам го защото като започнем да се молим може да предизвикаме потопи, от личен опит го знам.

Тази пролет започна да напича много от рано и майка ми все се оплакваше, че трябва да завали
:)
, казах и, че в молитвеника има една молитва, за дъжд и мога да я кажа, защото винаги дава резултат, но тя ме погледна скептично и каза, че и без това в прогнозата, за времето дават, че ще вали. Казах: Добре тогава, няма да я казвам
:)
,но се случи така, че все се канеше да вали и нито капка не падаше от небето
:)
. Най-накрая майка ми се предаде и каза :Казвай молитвата. До вечерта се изсипа небето! Така валя, че хората започнаха да се молят да спре, и тогава ми дойде, че горната молитва би могла да уравновеси нещата
:)
. Поздрави!

Знаете какво се случи след това...

Цитата е от темата - Молитва за дъжд.

Трябва да се молим - това най- важно!

Редактирано от Лагорда
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

България изчезва

''...България вече е в тази фаза. Знае се, че винаги след мрака настъпва утрото. Бъдещето наистина може да е много по-добро. Но за това трябва да се мисли и да се работи...''

линк

Освен да се молим , работим... си мисля че трябва и трезво да прогледнем . :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

За възходите и паденията на нациите не ни е съдено да знаем. Дори и това което Учителите казват по въпроса, трябва да се приема като относително и подлежащо на изменение. Всъщност делението на държави съществува само на физически план, иначе може да се говори за раси, расови групи и други подобни. Еволюцията предполага постоянно обновяване и търсене на нови форми на проявление. Старите раси вече ги няма. В резултат от взаимодействието по между им се появяват нови по подходящи за въплъщаване и отговарящи на еволюционните условия. Появяват се нови раси. Кой може да каже, че е славянин, тракиец или прабългарин. На някои може да не им харесва, но и бъдещите българи няма да са като сегашните. Расите идват и си отиват - всяка със своите особени качества и задача за изпълнение. Последната може да бъде изпълнена, може и да не бъде. Всъщност именно това е от същинско значение. Учителите също се появяват в тези нации, които са свързани с целта която Учителят се стреми да утвърди.

Линк към коментар
Share on other sites

България си има свой път, който е част от пътя на света. Истина е, че предстоят големи промени-еволюционни, но за нас е важно да си свършим работата, пък какъв е Божият план, не ни е дадено да знаем.

Имаме важните задачи да израстнем духовно като човеци и да разпространим Словото, дадено ни от Учителя, както и да го приложим в България, за да се промени към добруване живота на българите.

Народът ни ще трябва да се изравни по вяра, с останалия враждебен нему свят...
-Теодора, от бълг. филм Константин-Кирил философ
Линк към коментар
Share on other sites

Според мен България тръгва назад или поне в друга посока когато сме спрели да почитаме(молим) на езическите си богове .Макар че доста древни обичай са се запазили и до ден днешен...

Може да е крайно това мнение , но историческите факти го потвърждават.

Народът ни ще трябва да се изравни по вяра, с останалия враждебен нему свят...

иначе доста вярно :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Струва ми се, че тази тема е много важна за всички ни и затова не й прилича - да седи забравена...

България е едно от най-скъпите неща, които ни свързват... Днес се насърчих особено, като прочетох следните думи на Учителя:

"Ако тия 500 милиона християни имаха една основна мисъл на любовта, то биха превърнали света. Ако 500 милиона хора проектират своя ум, те са в състояние да превърнат целия свят. Вие може да направите един опит. Ако някой е болен, може да направите опит. Има общества в Америка, в Англия, навсякъде правят опити. Някой е болен, двама, трима, четирима, пет души като концентрират мисълта и пожелаят той да оздравее и той оздравява. Ние, хората, сме в състояние да извършим това, което Бог изисква. Бог изисква ние да бъдем здрави. Бог изисква ние да бъдем умни. Бог изисква ние да бъдем силни. Следователно, ако ние желаем това, това е волята Божия."

Молим ли се за България често? Обаче колективната молитва наистина има голяма сила...

(Цитатът е на Петър Дънов, от "Всичките народи"

http://triangle.bg/books/1937-09-26-10.199...8-04-24-10.html )

Редактирано от velinavasileva
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup:

И в тази връзка нещо, което ми изпрати една приятелка:

Формите на Любовта, то още не е Любов. Защото под думата „Любов” аз разбирам процес, който засяга умствения свят и той е чист процес.

(Централен държавен архив, арх. единица 317)

Първият опит , който трябва да направите, е да възлюбите Господа. Колкото и да ви говоря, ще бъде безполезно. Вие не може да го възлюбите. Направете опита! Вас ви е страх. Вие мислите, че като възлюбите Господа, ще се измени живота ви. Но вие ще разберете живота, окръжающите хора около вас и вие ще добиете една такава гледка, каквато никога не сте имали за човешката душа. Вие досега все казвате, че сте братя и сестри, но нито един досега не е съумял да види душата на брата си и на сестра си. Не само външно неговото тяло да гледате, но и неговата душа. Да видите колко е красива тази Божествена душа, която е скрита в тялото.

По този начин Любовта към Бога е приложима. Всички трябва да направите опит.

Мойсей каза на евреите: „Възлюбете Господа!” Те не Го възлюбиха и досега страдат. Христос дойде и каза на верующите: „Възлюбете Господа !” И те не Го послушаха, не Го възлюбиха и те страдат. На вас се казва същия закон. Трябва да се приложи! Ако бъдещата култура не приложи този закон, бъдещето ще бъде още по-лошо, отколкото сега. А пък, ако внесете туй, ще бъдете носители на Божественото.

(Централен държавен архив, арх. единица 319)(„Молитви, формули, правила, методи за работа” № 388.

Издателство „Бяло братство”, София 2003 г.)

Б. Дуно

Хубаво би било да се направи Молитва за България, но и за Света. Нека помислим кой ден e подходящ.

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...