Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието


Иво

Recommended Posts

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието

Звучи лесно на пръв поглед и може би много хора си мислят, че наистина са настроени на тази вълна.

Но дали е така наистина? Дали и подсъзнание ни е настроено на тази вибрация?

„Ако вярвате, че ще пренебрегнете семейството си, или ще станете алчни, ще загубите приятелите си или, че ще трябва да направите твърде много, за да станете богати – казва Джон Кехоу, тогава, няма значение колко много искате да станете богати, защото винаги ще я има онази част от вас, която ще се съпротивлява с всяка възможност да тръгнете по този път. ” (из Успехът и парите, Дж. Кехоу, изд. Феникс дизайн)

Колко е важна само нашата настройка! Не случайно Хермес Трисмегист учи, че Вселената е ментална, а Дж. Кехоу препоръчва четери примерни утвърждения, които биха ни помогнали по пътя на благополучието:

Първо утвърждение: Възможностите са навсякъде!

Второ утвърждение: Успехът и изобилието са естествен закон на Вселената!

Трето утвърждение: Аз имам таланта и възможността да бъда извънредно успешен!

Четвърто утвърждение: Моето подсъзнание е моят партньор в постигане на успеха!

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието!

Мислите ли, че това е важно?

И дали е възможно?

Ако да, как да го направим?

Линк към коментар
Share on other sites

"Ти си такъв, каквото е твоето силно вътрешно желание.

Каквото е то, такава е и волята ти.

Каквато е тя, такива са делата ти.

Каквито са те, такава е съдбата ти." - Брихадараняка Упанишад

ЗАКОН ЗА ДАВАНЕТО

Вселената функциунира посредством

динамичен обмен...отдаването и получаването

са различните аспекти на енергийния поток

във вселената.

"И в своята готовност да пдадем онова,

към което се стремим, ние поддържаме

непрекъснатата циркулация на вселенското

изобилие в живота си."

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЗАКОНА НА ДАВАНЕТО

1. Където и да отида, когото и да срещна, ще нося подарък.

Подаръкът може да е комплимент, цвете или молитва. Днес

ще давам по нещо на всекиго, с когото вляза в контакт, и така ще стартирам циркулационния процес на радостта, богатството и изобилието в своя живот и живота на другите.

2. Днес ще приема с благодарност всички дарове, които животът има да ми предложи. Ще приема даровете на природата:слънчевите лъчи и песента на птиците, пролетния дъжд или първия зимен сняг. Ще приема с открито сърце и даровете от другите хора, независимо дали ще бъдат под формата на нещо материално, пари, комплимент или молитва.

3. Ще поема задължението да поддържам циркулацията на благосъстоянието в своя живот, като давам и получавам най-ценните

дарове на живота: даровете на загрижеността, привързаността и любовта. Всеки път, когато срещна някого, мълчаливо ще му пожелавам щастие, радост и веселие.

Източник - "Седемте духовни закона на успеха" - Дийпак Чопра

Линк към коментар
Share on other sites

Да, от голямо значение е вътрешната настройка, и вярата в собствените сили и възможности.

Когато сме позитивни и щастливи, можем да вършим чудеса...

Линк към коментар
Share on other sites

Иво, интересна тема! :feel happy:

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието!

Мислите ли, че това е важно?

И дали е възможно?

Ако да, как да го направим?

Убедена съм, че е не само възможно, но и задължително да се опитваме да го правим. Иначе попадайки в капана на песимизма може да съсипем и своя живот и живота на близките си. Вече имам чувството,че максимата:” Битието определя съзнанието”, не е напълно в сила. Наблюдавала съм на практика обратното. Например познавам хора с ниски доходи, но с широки, слънчеви души, които постепено успяват в живота. Същевременно съм наблюдавала и обратното явление: приличен доход, но непрекъснат страх от бедност, болест и т.н. В крайна сметка, това от което се страхуват такива хора, идва ( най-вече болеста). :(

Сега приемам принципа на херметизма:

ЦЯЛОТО е ДУХ, който сам по себе си е НЕПОЗНАВАЕМ и НЕОПРЕДЕЛИМ, но който може да се разглежда и да се приеме за УНИВЕРСАЛЕН, БЕЗКРАЕН, ЖИВ УМ. Целият феноменален Свят, или Вселена, е просто едно Ментално творение на ЦЯЛОТО, подчинено на Законите на сътворените неща, и че Светът като цяло и всички негови части, или единици, притежават свое битие в Ума на ЦЯЛОТО, в който Ум ние "живеем, движим се и притежаваме свое битие"...Разбирането на Великия Херметичен принцип на менталността позволява на индивида лесно да схване законите на Менталния Свят и да приложи същите за собственото си благополучие и напредък.

:thumbsup:

Но тъй като херметизмът е малко труден за разбиране от повечето хора, а утвържденията на Дж.Кехоу ми се сруват малко схематични, то ето някои мисли на Учителя(май? :hmmmmm: ), които на мен са ми по-близки :

Когато са те обзели мрачни мисли първата стъпка е да ознаеш това. Самопознанието е началото на самовладението. Втората стъпка е да разбереш вендъж завинаги, че колкото е лесно да позволиш да те обземат мрачни мисли, също толкова лесно е да ги смениш с жизнерадостни. Мисли целенасочено, че си жизнерадостен и енергичен. Почувствай, че си щастлив. Възможно е дори да се усмихнеш. Движи тялото си по същия начин, по който се движиш, когато си радостен и изпълнен с ентусиазъм. Изправи рамене, дишай дълбоко и насочи силата на ума си върху позитивните мисли. Само след минути ще установиш забележима разлика в начина, по който чувстваш. И нещо още по-важно - ако продължаваш да практикуваш и да прилагаш този метод към всяка негативна мисъл, която по навик влезе в ума ти, след няколко седмици ще видиш, че тези мисли вече нямат никаква власт
:thumbsup2:

Ако се грижиш за ума си, ако го подхранваш и обработваш, също като богата градина той ще разцъфти и ще надмине очакванията ти. Но ако оставиш да израстнат бурени, никога няма да намериш трайно душевно спокойствие и дълбока вътрешна хармония. Добрият градинар бди над градината си като зорък страж и се грижи нищо да не я замърсява. Всеки ден без изключение повечето хора внасят толкова много токсични отпадъци в плодородната градина на ума си: тревоги и грижи, съжеление за миналото, размишление за бъдещето и страхове, които сами си измислят и които опустошават вътрешния им свят. Тревогата изцежда голяма част от силата на ума и рано или късно уврежда душата. Ето защо, за да живееш живота си по най-пълноценен начин, трябва винаги да бдиш пред вратата на твоята градина и да пускаш в нея само най-добрата информация.

:thumbsup2:

Четейки такива мисли, по-лесно се настройвам на положителни вълни, отколкото при чистите мантри и формули. Но за всеки човек това е индивидуално. :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

Д-Р УЕН ДАЙЪР

".......Защо хората прекарват живота си във вършене на неща, които не харесват? Защото вярват в оскъдъчността, а не в изобилието. Те ще ви кажат: "Нямам достатъчно, за да правя това, което искам, така че трябва да правя нещата, които правя" или "Не мога да си позволя да правя онова, което харесвам" , или"Нямам друг избор-трябва да си плащам сметките", или "Не знам нищо друго". Внимателно проучете тези причини. Всички те внушават, че съществува оскъдица на онова, което е необходимо за оцеляването. Човекът се чувства насилен по силата на тази оскъдица да продължава да прави онова, което прави, за да задоволява външните си потребности. Ако разберете обаче, че онова, върху което се фокусирате, се разширява, тогава ще видите лудостта да се опитвате вечно да попълвате празнотите, като правите нещо, което ви е противно. Противността ще се разширява, защото в нея е центрирана цялата ви енергия. Помислете малко по-дълго върху това..........."/

Линк към коментар
Share on other sites

Много неща съм чела по темата, но не бих могла да ги цитирам. Бих ви препоръчала последната книга, която прочетох : "Законът на привличането" на Естер и Джери Хикс. Издадена е преди няколко години, но все още се намира в книжарница "Нова епоха". Също така поредицата "Пространство на варианти" от един руски физик, на когото в момента не мога да си спомня името.

Когато бях дете и ученичка в гимназията в далечните години от 1965-6 до 1972 бях наистина настроена на тази вибрация, живеех с мисълта, че каквото пипна, се получава и наистина се получаваше. След това към двадесетата си година здраво се дестабилизирах, защото изгубих майка си, от една страна, и от друга - започнах да се влияя от завистта и злобата на околните. Започнах да страдам от циклично безверие в собствените си сили и възможности. и така преминаха още двадесет години. Към 35-40-тата си година успях да се стабилизирам, като огромна роля изиграха появилите се тогава вече "духовни" книги. Сега си вибриркам весело на вълната на радостта от живота и дори да се появят проблеми - дупки в корпуса на лодката или прекалено силен насрещен вятър, бързичко успявам да ги сритам на дъното, а аз си изплувам отново. Но все пак във всяка нова книга намирам някакъв нов нюанс и го прибавям към вече изградената си основа. Затова не бих могла да цитирам. Просто нещата ги преработвам вътре в себе си и те стават мои.

Линк към коментар
Share on other sites

Но все пак във всяка нова книга намирам някакъв нов нюанс и го прибавям към вече изградената си основа. Затова не бих могла да цитирам. Просто нещата ги преработвам вътре в себе си и те стават мои.

Споделения ти личен опит за мен е по-ценен от цитирането... Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Но все пак във всяка нова книга намирам някакъв нов нюанс и го прибавям към вече изградената си основа. Затова не бих могла да цитирам. Просто нещата ги преработвам вътре в себе си и те стават мои.

:thumbsup:

Така е, само че, аз цитирам защото така ми е по-лесно, иначе повечето неща съм ги приела и те са реалност в живота ми
:)
.

Поздрави!
:3d_047:

Линк към коментар
Share on other sites

Тези теории са немалка крачка в развитието на мисленето. Всъщност направо са си революция по отношение на материалния манталитет битуващ масово. Но след време може да се види че утвръждаването на различни неща е нещо като магия. Тоест творчество от по-долен левел. Да се използват е равнозначно да се даде приоритет на егото и какво то вижда че има нужда. А това е поражение по дефолт. Освен това са безкрайна загуба на ценнно време. Въпреки че ще доведат до желания резултат няма да е останало време за решителното и същественото.

Мисля че най-добре е човек с цяла сила да се стреми към източника и да остави той в него да произнася мантрите за получаване на необходимите за съвършеното израстване неща. Освен пари са необходими страшно много други неща като здраве, красота, сила, дълбоко разбиране и мъдрост, правилна последователност от събития, покой и др. А по тоя метод няма да могат да се добият заради липса на време. Освен това творенето на долен левел е несъвършено и човек заедно с желаното сътворява и сума други боклуци, които са скрити в сянката на несъвършените му мисли.

Който обича бога или дори се стреми да си припомни, че го обича след време ще долови как той в него произнася в съвършенство мантрите на всичко необходимо оставяйки го свободен да се опиянява от сладката любов :)

Редактирано от хр
Линк към коментар
Share on other sites

xp, това, което си писал(а) е една възможна гледна точка към въпроса. Това е повече източен мироглед и светоусещане. Мисля, че сме я обсъждали поне няколко пъти из форумите.

Например моето виждане за настройка на вибрацията на благополучието и успеха включва И "здраве, красота, сила, дълбоко разбиране и мъдрост, правилна последователност от събития, покой...", които ти си споменал(а). При теб не е ли така?

Виж също темата: "Опуленс - Закона на Всемирното Изобилие"

Линк към коментар
Share on other sites

Всъщност ако чувстваш че го правиш по правилния начин вероятно е така.

Аз написах това мнение защото при прочитането му някой все пак може да си усети, че има леко изместване на приоритети и някак отделя повече енергия за условията вместо за връзката с божественото. Иначе дали е източен мироглед не мисля, защото във всяка религия го има под една или друга форма. Например Христос казва (по памет): Не се грижете какво да ядете, облечете и подслоните, а първо търсете царството небесно и неговата правда и всичко това ще ви се придаде ;)

/хр - христо

Линк към коментар
Share on other sites

Например Христос казва (по памет): Не се грижете какво да ядете, облечете и подслоните, а първо търсете царството небесно и неговата правда и всичко това ще ви се придаде ;)

Нямам нищо против Небесното царство и думите на Христос.

Но, съвременното общество изисква първо да си нахранен, а после да помислиш и за Небесното царство или за картина на Кандински, например.

Известната пирамида на Маслоу няма как да бъде прескочена, дори и с най-светлите пожелания за нематериализъм - една крайност винаги поредполага друга крайност.

Линк към коментар
Share on other sites

Нямам нищо против Небесното царство и думите на Христос.

Но, съвременното общество изисква първо да си нахранен, а после да помислиш и за Небесното царство или за картина на Кандински, например.

Известната пирамида на Маслоу няма как да бъде прескочена, дори и с най-светлите пожелания за нематериализъм - една крайност винаги поредполага друга крайност.

Не само сегашното ами и всички предишни са изисквали точно това.

А пирамидата на Маслоу се отнася предимно за развитието на душата и неините истински импулси, а не конкретната среда в определен момент :)

Линк към коментар
Share on other sites

Книжката на Дийпак Чопра "Седемте духовни закона на успеха", която тук вече беше цитирана е точно по отворената тема. Трябва ми още време и търпение, за да проверя дали при мен ще действа. :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието

Звучи лесно на пръв поглед и може би много хора си мислят, че наистина са настроени на тази вълна.

......

Колко е важна само нашата настройка! Не случайно Хермес Трисмегист учи, че Вселената е ментална, ....

......

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието!

Мислите ли, че това е важно?

И дали е възможно?

Ако да, как да го направим?

Говорейки за типа мислене, аз категорично съм за положителното мислене. Но за него има друга тема. :dancing yes:

Да, нашата настройка е много важна! Хермест Трисмегист обаче е написал и други важни принципи, освен че Вселената е ментална. Тук, във връзка с темата, бих споменала и принципа на ритъма. Искам да кажа, че е хубаво да се владееш и да стигаш до ментална устойчивост. Не би могъл да си настроен винаги за успех и благополучие. Защото има и принцип на противоположностите и т.н., общо са седем. Искам да кажа, че говорейки за тези неща е хубаво да знаем, че те са взаимосвързани и се преплитат.

"Как да го направим?" Може би наистина начинът на мислене, по-скоро неговата промяна е индивидуален процес. Важно е да започнем да мислим положително. Ако обаче успехът не идва бързо и лесно да не се отчайваме веднага. Може това да не ни е необходимо точно в този момент. Ако обаче е за наше добро, то няма как да не се случи.

Според мен е важно да вярваме, че всичко ни се случва за наше добро. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Стана въпрос за Царството Божие.

Да, наистина е казано - "Търсете първом Царството Божие и всичко друго ще ви се приложи".

Тук може би всеки трябва да се запита - какво е Царството Божие?

Това, разбира се, е дълбоко мистичен въпрос и го задавам просто да се замислим какво се има предвид в този аспект.

Единия аспект е връзка с Божественото - а как може да сме свързани с Бога и да живеем в бедност и лишения?

Друг аспект е, например, овладяването на собствените ни сили, познаване на тайните на съзнанието. Овладявайки силата на мисълта, човек може да създаде каквито условия си поиска, но тук важното е мотивацията, целта и на кого служи. Но това е друга тема.

Противопоставянето на материално и духовно е безсмислено, историята е пълна с печални случаи в тази светлина. Ролята е една - материалното е проекция и слуга на духовното, негов аспект и помощник. Бог е Дух и всичко е Дух, а изобилието е един от принципите на Битието.

Линк към коментар
Share on other sites

Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието

:thumbsup2: Много точно казано!

Забележете - не казва стремете се към осъществяването на нещо, което наричате "успех и благополучие". Избягва всякакви критерии и конкретика за тези понятия. :thumbsup:

Важни са вибрациите :dancing yes: Това за мен означава "изпитайте сега емоциите, които бихте изпитали когато постигнете успех и благополучие".

Според мен, обаче, има един много важен момент - какво наричаме успех и благополучие? И какво изпитваме когато си ги представим? Ако това е радост от победата НАД някого - дали това е успех? Ако това е плуването в безделие и разкош или задоволяването на всякакви желания - дали това е благополучие?

Моето лично усещане за успех е по-скоро радостта от приятелското общуване и от това, че съм успяла да бъда максимално полезна за момента и човека. Ако не съм била - мисля за това, кое в мен ме е спирало или отклонявало.

Благополучие за мен означава спокойна радост от всяко нещо, което ми се случва - благ -и неща получ-авам. Но от мен зависи дали ще разбера кое е благото, в това, което получавам....

А какво означават за вас вибрацията на успеха и благополучието - кога сте я усещали? Какво може да я предизвика у вас?

Линк към коментар
Share on other sites

Противопоставянето на материално и духовно е безсмислено..... Ролята е една - материалното е проекция и слуга на духовното, негов аспект и помощник. Бог е Дух и всичко е Дух, а изобилието е един от принципите на Битието.

:thumbsup:

Не си спомням чии са думите, но живота ми доказва че е точно така - каквото е вътре, такова е и вън....

Всичко е едно......цяло!

Линк към коментар
Share on other sites

Противопоставяне на материално и духовно не би трябвало да има. И да, материалното, трябва да служи на духовното. Но много е важно как се придобива материалното. Много хубав пост Донче :thumbsup: Ако трябва да унижа някого, ако трябва да излъжа, преди всичко себе си, ако трябва да злоупотребя с доверието на други хора, за да имам материални придобивки, едва ли ще бъда духовна....

Значи излиза, че е добре всеки да е щастлив от това, което има и да внимава и използва шансовете за реализация /ако има такива в милата ни държавица :feel happy: /.

Бог се радва на малките неща, а ние все искаме и искаме.... ;)

Линк към коментар
Share on other sites

За мен да се настроим на вибрациите на успеха и благополучието, означава да се научим да ги приемаме, да свикнем да ги допускаме в себе си.

Защото успехът и благополучието са навсякъде около нас, ние буквално плуваме в тях, Бог ни предоставя всякакви възможности ..., но много хора живеят с едно ограничаващо разбиране, например, че не заслужават (по една или друга причина), че не е възможно и т.н. Уж искат за себе си успех и благополучие, а подсъзнателно сами се отдалечават от тях. Затова именно е необходимо да се "настроим на вибрациите", иначе ние волно или неволно ще отблъскваме успеха и благополучието от себе си. Само когато сме се настроили, ще живеем в унисон с тях, ще трептим/звучим с тях :feel happy:

То между другото нищо не става с искане. За всяко нещо е нужно да се настроиш по подходящ начин (и много често е по-точно да се каже "да се потрудиш да се настроиш), за да се появи и задържи то трайно в живота ти. Защото именно това е трудното - да промениш себе си в избраната посока, след това всичко (и в материален, и в духовен аспект) идва автоматично, дори без да го искаш и търсиш - и хубаво, и лошо :thumbsup:

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Е, има и карма, и съпротивление на средата. Това също са закони и те не са по-маловажни от закона за привличане на базата на подобието (сходство във вибрациите). Противоположностите също се привличат. Последното е необходимост за да има нарастване и развитие. Казвам тези неща, защото не трябва да си създаваме очаквания, че това към което се стремим ще дойде бързо и лесно. Това не значи и да се отчайваме и да се откажем от стремежите си, а че са нужни освен силна воля, също постоянство и търпение. Много е важно и съмнението да се сведе до минимум.

А всъщност от най-голямо значение е всеки да определи за себе си в какво се изразява успеха и благополучието му. Кое действително му е нужно и кое представлява излишък, защото грешната посока води до ограничаването ни в бъдеще. Пълнотата не означава излишък, а изобилието е факт в духовно отношение, но не и от материална гледна точка.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Благодарността е нещото, което ни настройва към вибрацията на успеха и благополучието, а не искането, желанието, което в основата си е незадоволеност, недоволство от това, което имаш. Самата дума "благодарност" подсказва какво може да ни донесе това чувство, когато сме призпълнени с него - "благо - дарен"!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...