Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Guest Fut

Що е Правда?

Recommended Posts

Та онзи, който е влязъл в школата, трябва да изучава закона за Правдата и да го прилага.

Схващайте правдата като наука.

Правдата е наука за чистене в живота.

Закон за правда

Вие говорите за правда. Що е правда? Ти интуитивно схващаш, правдата не трябва да учиш, с нея учен се раждаш, правдата разбираш. Правда е туй, което сам по себе си разбираш. Никой не може да те учи. Туй, което се учи, правда не е. То може да е друго, може да е честност. Но правдата всеки човек сам по себе си разбира. Тя вътрешно се разкрива. Ти я носиш като едно дадено качество в себе си. По същия закон спада и любовта.

Скрито богатство

Правдата е един вътрешен закон за разпределение на Божествените блага по всички части на социалния организъм.

Изворът на доброто

Много малко сме говорили за правдата...

Защо точно Правдата е науката за чистене в живота? Защо тя не може да бъде научена външно, а човек сам по себе си я разбира вътрешно? Външната правда, следователно, е човешката, ограничената, а вътрешната - Божествената, свързаната с Любовта.

Прилагали ли сте Правдата, за да почистите сърцето и живота си? Може ли човек да определя кое е Правда за друг човек или това може само Бог да определя, а ние да разбираме и приемаме?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Правдата не може да бъде научена външно. Т.е. човек не може да се води по писани закони, за да се научи да бъде справедлив. Справедливостта трябва да идва отвътре, човек да е развил чувство за справедливост, а не просто да е наизустил определени норми и правила.

Защо правдата е наука за чистене в живота? Защото при правдата имаме едно осъзнаване на необходимостта, на целесъобразността на това, което се случва. Само при такова осъзнаване, ние можем да излезем от събитията на живота си чисти. Ако например на човек му се случи някакво нещастие и той започне да обвинява съдбата за това, което му се случва, вместо да извлече полза от него, то урока, който живота му предоставя, ще остане ненаучен. Изчистването е научаване на съответния урок.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

... човек не може да се води по писани закони, за да се научи да бъде справедлив. Справедливостта трябва да идва отвътре, човек да е развил чувство за справедливост, а не просто да е наизустил определени норми и правила.

Съгласен!

Обаче се опасявам, че справедливоста(по мащабно) сред човеците съвсем липсва.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Дали и доколко човекът разбира и прилага закона на Правдата, това не оказва влияние върху самия закон. А човекът си поема последствията винаги, когато не спазва и не прилага законите. Рано или късно - по-късното поемане е по-болезнено...

Друг е въпросът дали отдаденото на конкретния човек по закона на Правдата му харесва и отговаря на неговите представи и очаквания за това какво му се полага по Правда.

Туй, което се учи, правда не е

Сигурно защото туй, което се учи е ограничено от човешките разбирания и норми на хората, които преподават и учат и на времето, в което живеят.

Понякога ми е ставало тъжно защо на един е даден бърз ум и великолепна памет, а на друг - далеч по-скромни. Но с времето животът ме убеди, че за мястото и ролята, с които е дошъл един човек в този живот, те са точни! Мислила съм си, че способностите, даденостите при раждането определят послемястото и ролята... все по-често се убеждавам,че е обратното.

Затова може би е по-добра идея да усетим какво ни е дадено по този Закон и да мислим и внимаваме защо точно това и как да го приложим, къде и как да стоим в пъзела на нашия свят...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Данеби по света да няма несправедливост?

...харесване и нехаресване(глупости) правдата или я има или я няма.

Иначе за различните човешки способности е така , кой по умен кой по-глупав нормално си е...

ако бяхме еднакви щеше да е много скучно и можеби по зле.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Действията на отделни и на групи хора, които не са в хармония със закона на Правдата не отменят самия закон - по-скоро резултатите (краткосрочни и дългосрочни) от тези действия го потвърждават.

Това, което в очите на един изглежда несправедливост, може да си е съвсем логично следствие от система събития и постъпки, за които отсъждащият няма представа.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Гладуващи деца в Африка

като са в хармония, къде е за тях правдата?

Той закона си е ''закон'' някакво понятие, но реално и глобално, като се огледа човек излиза, че няма правда.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×