Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво е моето призвание в живота


Guest Системен

Recommended Posts

  • 1 month later...

00035.gifПривет,Системен.

Най-бърз отговор можеш да получиш от добър астролог.Ще ти каже каква ти е задачата за отработване в този живот.Дали ще го разбереш и осмислиш веднага,

зависи колко си напред в търсенето и намирането на отговори.

Аз ходих на астролог преди 8г.Тогава разбрах отговора по един начин,сега го осъзнавам

в истинското му измерение.Разбира се през това време получих много други отговори на въпроси,които ме вълнуваха.Искам да кажа,че работих върху себе си.

Желая ти успех.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Защо някои хора от малки знаят какво им е призванието и се стремят към него, а други - не са така. Лутат се, чудят се, някои си намират призванието в сравнително късна възраст (например писателят Николай Хайтов, актьорът Луи дьо Фюнес).

Линк към коментар
Share on other sites

Николай Хаитов е приет в СБП на 40 г. Според мен напълно нормално в професия изискваща освен  талант и начетеност , и жизнен опит .

 

Цитат

Луи дьо Фюнес

След 30-ата си годишнина дебютира и на екрана - през 1946 г. във филма „Изкушението на Барбизон“.Появява се в епизодични роли в 75 филма преди да бъде забелязан за първи път. Това се случва с комедията "Ни чул, ни видял" през 1958 г., когато дьо Фюнес бил вече на 44 години, но показва качества на уникален комик.

 

 

 

 

Късно става известен . Не , че той , тогава си е намерил призванието . Повечето известни са така .

пп. ама ти не четеш Дънов :) .Тука във форума видях едно възрастово разпределение . До 20г---дете ; до 40 г.---младеж ; до60 г.---зрялост ; до80 г. възрастен ; над 80 г. стар . Не си спомням от къде го бяха цитирали .Напълно съм съгласен с тези цифри , като наблюдавам жизненоста на хората . Изключвам болните . :)

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Знам го въпросното деление на Дънов. Ама едно е да си знаеш призванието от 7-годишна възраст, друго е да го откриеш на 30 и нещо си. Във втория случай, откриването си е направо късно (макар че по принцип не е чак толкова късно). 

Линк към коментар
Share on other sites

В 5/23/2016 at 20:14, Сингам каза:

Защо някои хора от малки знаят какво им е призванието и се стремят към него, а други - не са така. Лутат се, чудят се, някои си намират призванието в сравнително късна възраст

Ако оставим на страна необяснимото развитие на отделните съдби .И се спрем , на това което правим . Ще е от полза да помислим и по следните цитати .

Цитат

 

--Следователно, истински лекар е онзи, който се е родил лекар. Истински учен е този, който се е родил да бъде учен. Истински проповедник, истинска майка, истински баща са тези, които са родени за своето предназначение. Всеки човек е роден, за да свърши известна мисия; всеки човек има свое предназначение. Ако се заеме за работа, която природата не му е определила, той може да причини пакости не само на себе си и на окръжаващите, но и на цялото човечество. Това са хората, които наричаме вредни за човечеството.

--Мнозина страдат от неразбиране на живота. Те мислят, че е безразлично, какво положение заемат в света и какви мисли и чувства ги вълнуват.

--Като изучавате човека, виждате неговото трояко естество: Божествено, човешко и животинско. Животът му зависи от това, на кое от трите естества ще даде ход. Ако даде ход на Божественото начало в себе си, той ще се радва на добър и смислен живот; ако даде ход на човешкото в себе си, животът му ще бъде сносен; ако даде ход на животинското, той ще бъде нещастен.

--Задача на съвременния човек е да възпита мислите и чувствата си, но не така, както едно време учителите са възпитавали учениците. Днес нито фалагата е на място, нито седенето на колене, нито удрянето с пръчка по ръцете. Това са отживели методи на възпитание, които не могат вече да се приложат. За да се възпита младото поколение, преди всичко трябва да се възпитат родителите. Майки, бащи, учители, свещеници, управници – всички трябва да се превъзпитат. Цялото човечество трябва да се превъзпита, да преобрази своята мисъл. Мисълта пък ще преобрази чувствата, а те заедно ще преобразят постъпките.

--Задачата на човека, като ученик в живота, не се заключава в осигуряването му, но в съзнателната физическа и духовна работа. За да има просветени хора, преди всичко, майката трябва да бъде просветена. Понеже носи отговорност за възпитанието на детето си, тя трябва да започне да го възпитава, докато е още в утробата й. Като се роди детето, грижите върху възпитанието му стават още по-големи. Като го къпе всеки ден, тя трябва да има пред вид чистотата на кожата. Порите на кожата трябва да бъдат отворени, да става дишането пълно. Пълното дишане разбира едновременно дишане с дробовете и с кожата. Когато дишането е правилно, и състоянието на мозъка е добро. Като погледнете лицето на човека, познавате, какво е състоянието на мозъчната, дихателната и стомашната системи. По лицето се чете и психическото състояние, в което човек се намира. Затова е казано, че лицето е свидетелство на човека.

--Много от неуспехите на съвременните хора се дължат на това, че те очакват на другите. Те мислят, че както майките им са работили и работят за тях, така и другите хора трябва да имат пред вид тяхното благо. Това е отживяло времето си. Днес всеки трябва да работи, както за себе си, така и за другите.

--Съвременните хора търсят начин да изменят условията си, т. е. да ги подобрят. Не е само да се изменят условията, но те трябва да се използуват. Да използува човек условията, това значи, да внесе любовта в сърцето си и мъдростта в ума си. Любовта и мъдростта са мощни сили, които ако внесе човек в себе си, външните и вътрешните условия сами по себе си се изменят. Един декар земя, обработена с любов, дава двойно повече плодове, отколкото ако е изработена без любов. Любовта облагородява човека и подобрява условията

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/И_рече_Исус


 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Понякога се питам дали въобще имам някакво призвание в живота. :D До седми клас съм учил едно, от осми до 12-ти друго, после във висшето трето, сега работя четвърто. :D 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...