Прехвърляне към съдържание


Снимка
- - - - -

Камъни в жлъчката


 • Please log in to reply
23 мнения в тази тема

#1 RUMEN

RUMEN
 • Участници
 • 1 Мнения:

Публикувано: 22 януари 2007 - 20:36

Имам камъни в жлъчката.Докторите ме съветват да ги ремахна оперативно. ИМА ЛИ ДРУГ НАЧИН?
 • 0

#2 Орлин Баев

Орлин Баев

  Приятел на Портала

 • Психотерапевти
 • ПипПипПипПипПип
 • 4002 Мнения:

Публикувано: 22 януари 2007 - 20:44

Чувал съм, че лечебен режим на плодове, плодови сокове и уринотерапия правят чудеса!
За уринотерапията - описана е много добре в книгите на Малахов - има ги на български!
 • 0
В изпълнението Волята на Бога е силата на човешката душа! Беинса Дуно

#3 Валентин Петров

Валентин Петров

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 3088 Мнения:

Публикувано: 22 януари 2007 - 20:48

http://www.waylove.r...shhenie_pecheni

Мнението беше редактирано от Валентин Петров: 22 януари 2007 - 20:49

 • 0
Истината ще ви направи Свободни.
Господ Исус Христос

Люби.. ще ти бъде отворен пътят навсякъде.
Учителят

#4 Добромир

Добромир

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1723 Мнения:

Публикувано: 22 януари 2007 - 21:34

Зависи колко са големи! Някои мероприятия могат да са подходящи при малки и неподходящи при големи камъни! Тъй като Малахов има и сериозни пропуски, които не си личат за неспециалисти, препоръчвам друг автор на същата тема - Евгени Щадилов.
 • 0

#5 Таня

Таня

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1070 Мнения:

Публикувано: 22 януари 2007 - 22:51

"Камъни в злъчката се образуват, когато човек е твърдо ориентиран към своето его, волята, желанията, съвършенството, способностите и интелекта. И ако той намали количеството на местните храни, на пикантното, соленото и лютивото, положението се подобрява. Ако ли пък не - изрязват му злъчката и той се вижда принуден да спазва съответната диета."

"Ако човек е ревнив, съответно трябва да яде по- малко сладко, а ако човек се е влюбил, тогава колкото може по- малко и от едното и от другото."

"Зависимостта от любимия човек ражда пълзене пред него, а после озлобеност и омраза"

Източник: Лазарев,Диагностика на кармата, част 4,стр.84-86
 • 0

#6 Силвия СД

Силвия СД

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 2916 Мнения:

Публикувано: 23 януари 2007 - 04:33

Всъщност жлъчният мехур е само едно депо на неоползотворен жлъчен сок, чиято основна функция е изливайки се в дванадесетпръстното черво да разгражда мазнините. А жлъчният сок се произвежда от чернодробните клетки, така че тези два органа са в много интимни връзки. Освен това има голямо значение цялостната обмяна на веществата и най - вече тази на холестерола. Има три вида камъни в жлъчния мехур: холестеролови, пигментни и смесени. Първите са вследствие нарушена обмяна на холестерола, вторите на пигментнта - билирубинова обмяна. Последните са най - чести. Твоите от кои са? В жлъчният сок са разтворени много вещества като жл. соли, мукополизахариди, електролити - калий, натрий, калций, хлориди, бикарбонати, също значителна е концентрацията на холестерол и фосфолипиди, свързан билирубин и вода. Тези вещества се намират в едно точно определено съотношение и въпреки, че са във висока концентрация, стоят разтворени в сока, което състояние се нарича еуколоидохолия. Когато се повиши концентрацията на някое от тях, поради едни или други причини - нарушена обмяна, повишен внос чрез храната, се създават условия за образуване на камъни, т.н. дисколоидохолия или т.н. литогеннен жлъчен сок. Може да са налице и механични причини - да има някъде стоп или нарушение в оттичането на жлъчният сок. Причините за заболяването трябва да са ясни, за да се избягва повторната поява на камъни след евентуално излекуване от тях. Изясняват се чрез съответните изследвания. Обикновено при холестероловите камъни има намалено количество на жл. киселини, а увеличено на холестерол, като това е генетично обусловено - липсва или е намалено количеството на един ензим - холестерол -7-алфа - хидроксилаза, който има отношение към обмяната на холестерола и жл. киселини. Но, въпреки, че има наследствен момент може да се ограничи образуването на камъни в жлъчката чрез начина на живот. За лечението е важно от кой вид са. Пигментните са много редки, така че, ако се предоложи, че става въпрос за холестеролови или смесени камъни, могат да се стопят и отстранят по - лесно, тъй като са по - меки, трошливи и заоблени, докато пигментните са образувани от билирубин и калциеви соли, много са твърди, заострени и болезнени. Почти винаги една калкулоза се съпътства и от възпалителен процес на стената на мехура.
ВИНАГИ ИМА ДРУГ НАЧИН :D .
1. Промяна изцяло на режима на хранене - минаване на плодове и зеленчуци, хляб и зърнени храни. Особено полезни са богатоцелулозните храни. Яйца, масло, кашкавал, мазни сирена, висикомаслени млека, тлъсти и пържени храни, газирани напитки, алкохол просто остават в миналото.
2. Водата за консумация - богато алкална, за да се промени рН - то, тъй като киселото способства образуването на песъчинки - т.н. жлъчна кал, тиня, жл. пясъци и следват малки и големи камъчета. Водата по възможност гореща или поне затоплена.
3. Контрол на емоциите - съмнение, гняв, злоба, завист, страх, тревоги да се преобразуват в положителни емоции като доверие, обич, съпричастност, радост, веселие, спокойствие. Да няма подпушване на емоции, а преобразуване в положителни и изливане на такива навън.
3. Начинът на мислене да не бъде негативен, а позитивен - например - аз ще бъда здрав.
4. Да се внесе повече жълт цвят към оранжевите нюанси и в заобикалящите предмети, дрехи и чрез храните.
5. Жлъчният мехур е свързан с тонът ла. Да се пее този тон.
6. Бягането по няколко минути до час - два дневно много помага.
7. Други методи - гладуване, уринтерапия - много полезен метод при жлъчна калкулоза, сокове от моркови, тиква, портокали, ябълки, цвекло. Също много полезно е пиенето на равни части зехтин смесен с лимонов сок - количествата са индивидуални.
8. идват на ред билките:
- 15 грама сухи пъпки от бреза се заливат с чаша вряла вода, варят се така 15 мин и престояват после 1 час, пие се по 1 с.л. 3 пъти дн.
- чай от горска ягода, червена боровинка, шипка с мед
- корени и листа от глухарче - 6 грама се заливат с 1 чаша вряла вода, ври 10 мин., престоява 30 мин. , пие се по 1 с.л. 3 пъти дн.
9. да ти покажат къде точно се намират зоните на черния дроб и жлъчния мехур по дланта за да ги разтриваш често - това е по су- джок - в основата на дланта и малко по нагоре за дясната - към големият пръст, а за лявата към малкият.

Успех и бъди здрав! :thumbsup:

Мнението беше редактирано от Силвия СД: 23 януари 2007 - 04:49

 • 0

#7 Орлин Баев

Орлин Баев

  Приятел на Портала

 • Психотерапевти
 • ПипПипПипПипПип
 • 4002 Мнения:

Публикувано: 23 януари 2007 - 09:15

Леле, Силвия - това е сериозна програма! Изисква големи усилия, дисциплина, търпение и воля. Една промяна на хранителния режим дори е нещо доста трудно - аз съм голям лакомник и винаги съм бил много скаран с диетите. Кога ли ще ме удари живота с нуждата от такава диета... Идва си от психо показателите, отразени в наталната карта. Например съвпад между луна и марс във втори дом, в квадрат с юпитер. Едно безогледно раздуване на лакомията...
Аз рядко съм правил глад, но когато съм го правил, резултатите са били много добри. Например, имах силни болки в кръста и коляното - след 21 дни глад все едно не ги е имало. Велико нещо е глада - наистина е магически -сигурен съм, е и камъни в жлъчката може да разтопи! И, емоциите, разбира се, това е най-главното! Таня е цитирала Лазарев по-горе. Това е истинското лечение!
Въобще, ключът към здравето лежи в трансперсоналната психология, в следването на духовните принципи и напредък в пътя на Любовта!
 • 0
В изпълнението Волята на Бога е силата на човешката душа! Беинса Дуно

#8 Синева

Синева

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1055 Мнения:

Публикувано: 23 януари 2007 - 10:12

Всички пътища са верни!
След като същесвува проблем, той трябва да бъде "ударен" от всички възможни страни!
Билки, уринотерапия, диети, гладуване, масажи (акупунктурни, акопресурни)
ароматерапия, формули, утвърждения, молитви, гимнастика, медитация, ... всичко спомага за отпушване на енергийните канали и енергийните центрове.
За да заболеем, значи имаме болкиран обмен на енергията в дадена област или области. След като е възможно болкиране, значи е възможно и отболкиране.
Най-важното е да разберем ЗАЩО. Да се научим от Живота. Всичко идва и се случва за да се научим. Да се научим на какво? Научим ли урока - взимаме си изпита, не успеем ли - повтаряме. "ЗАЩО?" - това е най-важния въпрос в индивидуален план.
например: "Защо имам камъни в жлъчката?" или "Защо не ми върви?" или "Защо ми се случват само неприятности".
Знаете ли, и добро и лошо все за урок са, за преживяване, за опитност. Трупаме познание върху Живота, който лежи на гърба ни.
Нали искаме да познаем Бога?
Как да стане? Само силно търсещия - намира, отчаяния, викащия.
"Глас викащ в Пустиня."
Пустиня е това дето няма нищо. Занимаващите се с медитация много добре познават нищото, празнотата.
Там в празнотата се появява Онзи - "Ще го наречеш с името Исус." и за доказателство пристига Сила, която се спуща като гълъб върху Него - Словото, Светия Дух - "И като се кръсти, Исус веднага излезе от водата; и, ето, отвориха Му се небесата, и видя Божият Дух, че слиза като гълъб и се спускаше на Него."

А от Египет Го повика - ""А след отиването им, ето, ангел от Господа се явява насъне на Иосифа и казва: Стани, вземи детето и майка му, и бягай в Египет, и остани там докато ти река, защото Ирод ще потърси детето за да го погуби.;
И тъй, той стана, взе детето и майка му през нощта и отиде в Египет, гдето остана до Иродовата смърт; за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва: "От Египет повиках Сина Си".""
Египет е символ на материалното, земното - първа чакра, коренната, земя, твърдата материя. Там е посято зърното от притчата за сеяча, което ако е попаднало на добра земя, ще даде плод, ще порасте - растение, Цветето на Живота. :)

Ами, успех!

"Защо?"
Вяра+Надежда+Любов+Благодарност+Съгласие = Благодат
 • 0
„А Исусъ му рече: Да възлюбишь Господа Бога твоего съсъ всичко-то си сьрдце, съсъ всичка-та си душа и съсъ всичкый-те си умъ. Тази е пьрва и голяма заповедь.
А втора подобна на неья : Да възлюбишь ближнiй-те си както себе си.
На тези две-те заповеди всичкый-тъ законъ и пророци-те висятъ.”
- Матея 22:37-40

#9 neseriozna_ta

neseriozna_ta
 • Участници
 • 9 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 18:07

Здравейте!
Аз съм на 22 години,Моят проблем е 4е ми откриха камъни в жлъ4ката,холицистит.Непрекъснато лълцам.Не ми казаха за никакава операция,само ми назна4иха да спазвам строга диета и ми изписаха СОПРАЛ. Навсякъде пише,4е трябва задължително да се премахат 4рез операция,а на мене само диета.Дадоха ми един месец за ле4ение самостоятелно и после съм на преглед.
Имам и друг проблем -непрекъснато имам разстройство и спазвам разли4ни диети а немога да отслабвам,напротив напълнявам в корема и то доста.Възможно ли е от проблема с жлъ4ката ми да се дължи напълняването?
ако може да ми отговорите,Ще ви бъда много благодарна! :thumbsup:

Мнението беше редактирано от neseriozna_ta: 02 юни 2007 - 18:13

 • 0

#10 Таня

Таня

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1070 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 19:40

Здравей младо момиче,

На кого си се ядосала, а не можеш да му го кажеш, да му извикаш в лицето какво мислиш за него? :rolleyes:

Предлагам ти един откъс от снигата "Болестта като път". На мен тази много ми помогна да си обясня защо боледувам и как да си помогна. Надявам се, ако я намериш и прочетеш и на тебе да помогне. :thumbsup:

„Злъчен мехур

Злъчният мехур събира произведената от черния дроб злъчка. Злъчката обаче не може да се включи в храносмилането, ако злъчните канали са запушени от камъни, както често става. От разговорния език знаем, че злъчната течност съответства на агресията.
Казваме за някои хора:бълват жупел и злъч; на сърце им злъчка и отрова. „Холерикът” дори носи имета на тази злъчна, заприщена агресия. Прави впечатление, че камъни в злъчката се срещат по-често у жени, докато , напротив, камъните в бъбреците са по-обичайни при мъжете.

Енергията иска да тече. Възпрепятства ли се потокът на енергията, стига се до нейния застой. Не намери ли заприщената енергия никакъв отток по-продължително време, тя проявява тенденция да се засилва и натрупва. Отлагания и образуване на камъни в тялото винаги е израз на коагулирана енергия. Камъните в злъчката са вкаменена агресия.

Честотата на камъните в злъчката не изненадва, особено при омъжените жени със семейство. Тези жени изживяват семейството си като структура, която им пречи да оставят своята енергия и агресия да текат по собствени закони. Те изживяват семейните ситуации като принуда, от която не се решават да се освободят- енергиите коагулират и се вкаменяват. В коликите пациентът е принуден да наваксва всичко, за което преди това не е намерил смелост. С твърде много движения и викове доста от потиснатата енергия отново протича. Болестта ни прави честни.” Източник:Болестта като път,автори Тодвалд Детлефсен и д-р Рюдигер Далке.
В Книгата си Болестта като път авторите се стремят да обяснят какво всъщност искат да ни кажат инфекциите, главоболието, нещастните случаи, сърдечните или стомашните смущения. Защото всички тези смущения имат дълбок смисъл за човешкия живот, те ни предават послания от душевната сфера.
С всеки симптом душата ни сигнализира за някаква нейна основна потребност. Разбирането и правилното тълкуване на различните болестни картини разкриват пред всеки от нас един нов, по-верен път към себе си.
 • 0

#11 neseriozna_ta

neseriozna_ta
 • Участници
 • 9 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 20:11

ами много интересно ама исках отговор от някой, който знае или е имал същото,някой който го е изпитвал или са 4ували. мерси все пак де!интересно беше за 4етене :thumbsup:
 • 0

#12 Добромир

Добромир

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1723 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 20:18

Аз съм имал макар и не камъни, но сериозна дискинезия на младини, когато много обичах шоколадчетата и бях прекалено амбициозен млад човек :dancing yes:
Сега се явява много рядко, когато позволя на дисбалансът да вземе връх било по хранителен, било по психологически път. Много от пациентите ми се подобряват бързо, но при големите - над 1 см. камъни наистина трябва да се внимава и лечението да се провежда под контрола на опитен специалист.
Силвия общо взето е скицирала основните неща, бих добавил, че доброто храносмилане е задължително да се осигури, за да има трайно повлияване на жлъчно-чернодробните проблеми. запекът например води до повторно всмукване на тръгналия да се отделя холестерол и така допринася за растежа на жлъчните камъни!

Мнението беше редактирано от Добромир: 02 юни 2007 - 20:19

 • 0

#13 Таня

Таня

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1070 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 20:20

Ето, затова не са те оперирали, мило момиче.Защото все пак не си чак толкова "затворена" и можеш да си изкажеш свободно мнението и желанието/поне тук, във Форума/. Това все пак е освобождаване на енергия :thumbsup:
 • 0

#14 Ян

Ян

  Участник

 • Участници
 • ПипПипПип
 • 493 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 20:29

Здравей, neseriozna_ta,
Таня ти обясни как са по-принцип нещата, но тебе те интерисува нещо по-конкретно, нали?

Симтомите както ги обясняваш обикновенно се появяват при жените с някакво "щракване" на някоя чакра /енергиен възел/ обикновенно при раждане или аборт. След това "грешките" са незабелижими изобщо при неподготвения човек. Казваш, че си на строга диета... ами много зависи от диетата ти. Така казано от тебе е да търсиш игла в купа сено. Не бих те посъветвал да пазиш диета а да постиш. Ето например утре са петрови заговезни. Един месец не хапвай изобщо месо,яйца и млечни продукти и производни от тях по никакъв повод. И след този 1 месец наблюдавай резултата, да не пропусна да не ядеш и никакви подлютващи подправки. Поста няма да ти навреди ако опиташ, но се иска голяма твърдост и много стриктност, иначе се губи ефекта. Една жена би трябвало да знае, че няма малко или много бременна жена ... :))) защото ще върнеш обратно постигнатите резултати. Но все сам решава за живота си какво да прави....
 • 0


#15 Таня

Таня

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1070 Мнения:

Публикувано: 02 юни 2007 - 20:53

"Поста няма да ти навреди ако опиташ, но се иска голяма твърдост и много стриктност, иначе се губи ефекта. Една жена би трябвало да знае, че няма малко или много бременна жена ... smile.gif)) защото ще върнеш обратно постигнатите резултати. Но все сам решава за живота си какво да прави...."


Прав си, Ян. И в Писанието е казано, че "твърдата храна е само за съвършените". А щом боледуваме, значи все още не сме станали съвършени... :hypocrite:
 • 0

#16 neseriozna_ta

neseriozna_ta
 • Участници
 • 9 Мнения:

Публикувано: 03 юни 2007 - 09:03

много ви благодаря за написаното.не съм вярвала 4е някои ще ми пише.
аз сам на диета дадена ми от лекаря които ме лекува сега за месец и после съм на преглед!вси4ко си пише-какво да ям и какво не!пък и преди винаги съм била на някаква диета или хап4ета за отслабване,но от скоро с никакъв ефект.направо се уплаших,дали не е от жлъ4ката,не ми отделяла достатъ4но стомашен сок ако не греша,маи и прегъната била и незнам ве4е...Не съм раждала все още.
просто ме интересуваше дали само от диетата може да се оправят нещата,защото се притеснявам 4е не пия никакви хап4ета за това само СОПРАЛ,но-шпа. имам разстройство от доста време,пробвахме с хап4ета но маи не помогна; много хълцам всеки ден и немога да отслабна. :thumb down: това е!
 • 0

#17 Таня

Таня

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1070 Мнения:

Публикувано: 03 юни 2007 - 10:18

Несериозната_та,вярвам, че с диетата, която ти е предписал лекуващия те лекар, с положително отношение към всичко, което ти се случва, с повече разходки сред природата, ще успееш да се справиш с проблема си.
Пеенето и танцуването също много помагат. Те са универсални средства за регулиране на енергията и за повишаване вибрацията на човека. :thumbsup1:
 • 0

#18 Гост_Кристиян_*

Гост_Кристиян_*
 • Гости

Публикувано: 03 юни 2007 - 11:31

В образуването на камъни било в жлъчния мехур, било в бъбреците (чашки, пиелон, уретери, пик.мехур) или слюнчените жлези, механизмъг е един и същ- става въпрос за литиазна болест на организма, която има отношение към обмяната на веществата, а тя е свързана и с регулацията на теглото и мн. други неща. Оперирал съм и жлъчни мехури, но най-вече слюнчени жлези, с камъни, а бъбреци- асистипал съм преди много години...

Наднорменото тегло и камъните в жлъчката имат обща причина. Енергията следва мисълта а чувството катализира проявата й във форма.- Това е напълно достатъчно.
 • 0

#19 neseriozna_ta

neseriozna_ta
 • Участници
 • 9 Мнения:

Публикувано: 03 юни 2007 - 15:19

В образуването на камъни било в жлъчния мехур, било в бъбреците (чашки, пиелон, уретери, пик.мехур) или слюнчените жлези, механизмъг е един и същ- става въпрос за литиазна болест на организма, която има отношение към обмяната на веществата, а тя е свързана и с регулацията на теглото и мн. други неща. Оперирал съм и жлъчни мехури, но най-вече слюнчени жлези, с камъни, а бъбреци- асистипал съм преди много години...

Наднорменото тегло и камъните в жлъчката имат обща причина. Енергията следва мисълта а чувството катализира проявата й във форма.- Това е напълно достатъчно.


благодаря много! само да попитам Кристиян,как така казваш "оперирал съм" да не си лекар?ина4е мерси за отговора ти.интересно ми е и е друго да го 4уеш от такъв 4овек.
благодаря на вси4ки ви!
 • 0

#20 Marusya

Marusya

  Класически хомеопат

 • Участници
 • 82 Мнения:

Публикувано: 03 юни 2007 - 17:47

За разстройство може да опитате -1/4 кора от нар, 1/4 лимон със семките ,кората и месото, 1ч.л. джоджен и 1ч.л. лайка се варят в 400 гр. вода 10 мин. След като изстине билката пиете по 1 чашка сутрин, обяд и вечер половин час преди хранене.Обикновенно след няколко дози спира.

За хълцането може да пиете топла вода на глътки.

Може би хомеопатичния Arsenicum album също ще помогне, но се консултирайте с класически хомеопат ,защото определянето на лекарството е по-сложно от общите препоръки , който се дават.

Успех!
 • 0
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители