Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ян

Участници
 • Общо Съдържание

  503
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

1 Следващ

Метод за Връзка

 • Yahoo
  yanbibian@yahoo.com

Последни Посещения

10427 посещения на профила

Ян's Achievements

 1. Явно много хора витаят в облаците. Не разбирам, какво толкова сложно има да се разбере крайно "сложния" израз, че всички пътища водят към Бога? Ми много просто - рано или късно всички си отиваме от този физически свят. Сиреч умираме за него - ....."ритваме бакърчето", ......"гушваме букетчето", ...."ритаме камбаната" и .. отиваме при Създателя си. Край със свободната ни воля. По-сложният въпрос е : А после ? Някъде в посланията на ап. Павел май го пишеше. - " едни умират за да възскръснат, други умират за осъждане" .
 2. Така е, но няма и нищо по-трудно от това. Има и по-трудно. Да вижда абсолютно всичко с бистрите очи и да не можеш да противодействаш с нещо на Злото. Просто седиш и чак Милостта Божия да те отърве. Защото едно е да искаш, второ да можеш, трето и четвърто да го направиш. Та това четвъртото е най-трудното нещо.
 3. Според мен няма съвпадения, а просто стъпала по които върви човешката еволюция. Наистина няма съвпадение. Принципите на всякъде са едни и същи. Те не съвпадат, те просто са еднакви. За по-лесно разбираемо , един пример: Леките автомобили с четеритактов двигател навсякъде по света имат един и същи принцип на действие. Но едно е руснак да ти направи "Москвич" най-нова версия и при дъжд рибки да ловиш с дънна въдица в тях и при -10 градусас ушанка и ръкавици да си. Съвсем друго е германец да ти направи "Мерцедес" - пък било и не чак толкова нова версия, нали !? Так и с религиите - всички се основани върху едни и същи принципи. Навсякъде по планетата Земя властват едни и същи Природни закони, еднакви абсолютни за всички одушевени същества. Слънцестоенията и равноденствията са еднакви за всички, но различните учения ги употребяват по различен начин и постигат различни резултати в духовен аспект. После едни си остават само одушевини същества, други стават одухотворени Души. После...после ... едни се возят в "Мерцедес" , други в "Москвич".
 4. Има места където не можеш да отидеш без да бъдеш поканен. Потвърждавам ! Но с условието, че сравнението с лебеда е несполучливо. Небитие няма. Терминът "небитие" много хора го употребяват, а той не е особено коректен и точен.
 5. Ти вече я оспами. Та след дъжд качулка сега. Но карай да върви. - аз съм широко скроен. Рецепта за сирене не искам - сам си го правя по оригинална собствена рецепта... Кой ти е виновен, че си моноканален, та ме караш и мене зорлем да ставам и аз моноканален като тебе. Та белким вденеш лафа .."бия та дъще, сещай се снахо" . Щото има и един друг лаф ..." от стара коза яре" . За незнаещите да поясня, че старите кози най-обичат да хрупат младите листенца по връо на дърветата. И младите ярета копират като под индиго навиците на старите кози. Та за това козето мляко е най-близко по състав на човешкото. Но за да не дооспамваме темата - различните видове човешки организми приемат млечните продукти по различен начин. Много силно зависи от това на къде е обърната посоката на жизнената сила при дадения човек. Степента на личната духовна еволюция също е от съществено значение. Наличието на всякакъв вид диабет ...хммм... (тук такъв человекОТ "плаче" за цялостен ремонт на ендокринологията си .. ) Лично мнение!!! Така, че кой както иска, каквото иска и както иска да си похапва. И да не забравяш, че ако не ми кажете рецептите, мога да попитам и чичко Гугъл - той всичко знае ...
 6. Благодаря за което! Веднага след набавяне на мляко, което не е от магазина, ще бъде изпробвана рецептата. Защо обаче не казваш от 3 (три) литра прясно мляко, колко домашен кашкавал се получава? От както си правя домашното кисело мляко, в къщи ми казват, че мирише и има вкус на истинско мляко. Без консерванти, нешесте, палмови измишльотини и други подобни. На всичкото отгоре излиза и два пъти по-евтино (ако не броим труда).
 7. Тръгналият по съзнателния духовен път на развитие знае, защо трябва да е вегетарианец. Точно като този който се задушава и знае, че му трябва въздух, че да оживее. Така и Духовния човек знае, защо трябва да е вегетарианец.
 8. Ми то до тук 5 (пет) интернет -страници имаше само ОФФФ... Много старателно следих, някой най-после да даде точно, как се прави сирене и кашкавал, но уви! Нито една рецепта и напътствие не прочетох, само бля-бля. А колкото до вегетарианците? Има един "порода" вегетарианци, които са вегетарианци, просто защото не могат да ядат месо, независимо от желанието им. Всички други "видове" вегетарианци се носят по модата и диетите. Ако някой знае точни рецепти за кашкавал и сирене, моля да ги даде! Философските умозаключения по темата са важни, но поне мене на този етап не ме вълнуват. Така, че майсторите давайте си рецептите и да ги приложим на практика. Лично аз вече се научих да правя домашно кисело мляко, ще се науча и сирене и кашкавал. Колко му е!?
 9. Колко центъра на осъзнаване има човек? - Един. Съзнанието. Умът в Менталния свят, тялото на желанията в Астралния свят и причие, не са центрове на осъзнаване, а центрове за проявления на Съзнанието. Казано по друг начин .... инструменти на Съзнанието. Много ми се иска да нарека Съзнанието с друг термин - Дух.... Духовният Човек е Осъзнатият Човек със събуден и самоосъзнат Дух апропо понататъшните мои си разсъждения са за ..... Дух, Душа, Тяло.- единосъщната троица, Родена и несътворена, която от Отца изхожда. Адам "тръгва" към дългия поход сред Материята въплъщавайки се, точно за да се Осъзнание и се "върне" като Христос - Възскръсналия. Чакрите не са Съзнанието, а "прозорците" чрез които се проявява Съзнанието в конкретната област (свят), без да са самото Съзнание. Така поне мисля.
 10. Свободата човек да постъпва правилно или НЕправилно, когато отговаря само и единствено за собствената си глава е едно. Свободата човек да постъпва правилно или НЕправилно, когато носи отговорност за други животи, е друго. Във втория случай безрасъдството и самозабравянето носят много тежки последствия. Няма да коментирам защо, излишно е. Но когато носи човек отговорност за други животи, се изисква много повече от Просветление. Пример: За да имам / получа документ за управление на МПС от категория "D" - за превоз на пътници, трябва да съм управлявал известно време ( поне 5 години) МПС с категория "С" - камион. Естествено след успешно положен изпит. Мисълта ми е, че и при Просветлението също има степени след успешна практика през етапите ( би трябвало да има ... няма как да се докаже имперично пред "научните светила" ) Пък тук още се спорикакво животно е Просветлението и кой е просветлен. Сори за нЯкоиии... , но чрез админастративни решения просветлен не се става.... С риск да стана банален, но ... Господ дава Дарбите си на когото си иска и както си иска.
 11. Много силно се изкушавам, да продължа примера с лазанята. Много е точен. Значи ако предположим, че нИкой от коментиращите не е ял лазаня и седне, да ти обеснява колко е вкусна, пък на този и този майстор е по-добра рецептата, че и нюансите на вкусовете на различните подправки, пък забравили да сложат тестото ... - а ве, много смешна ситуация. Щот` тези с директния опит относно просветлението тук май не искат да пишат вече. Защо? Не знам. Наистина би било чудесно да описват личен опит и лични преживявания. Само че те вървят в комплект и с други способности. Само, че когато се работи в комплект/ анблок екипно, мъчно ще се разбират за парсата. А дарбите от Духа са ..... и н д и в и д у а л н и. Пък този където те цитирам по-горе, виж сега... друг пример: за това колко са кадърни и тримата капитани ( !? !? !?) на Титаник, ще се разбере само след сблъсъка с айсберга( а той сблъсъкът идва неочаквано) или отсъствието на такъв след предполагаемото пристигане на пристанището в Ню Йорк. Пък вече там след предполагаемото пристигане се вижда майсторлъка на челния опит. Само да не пропусна, че се следи много сериозно и "под лупа" ... като през стъкло от онзи Който уж е "умрял", за това кой с какви п ъ р в о н а ч а л н и средства прави лазанята. Точно като в онзи виц: Един рекъл на Господ, защо е направил така човек, а не по-друг начин? Пък господ му рекъл: ... - Ми добре направи си друг човек тогава. И онзи посегнал да вземе от пръстта и Господ му рекъл: ... - Ааа.. не, не, направи си и собствена пръст.
 12. Един коментатор тук говори за летене към безкрая. За да се постигне това означава да се напусне с еднопосочен билет обратното на безкрая. -) Има право до някъде. Но преди това трябва броят на излитанията да се изравнят с броя на презимяванията, за да се усвоят до съвършенство редица умения. Иначе, в противен случай ... и ако долу я няма и линейката, егати и организацията. Пък в добавък и ако попът се е запил някъде с помощниците му носещи инвентара под формата на лопати ... -)) ха ха ... А ве, то и аз съм си "лепнал" снимката на един джедай за аватар, но едва ли съм станал такъв тутакси и немедьленое ... -))ха, ха ... -) Да ви презимя лекичко - планините не са резервоар за енергия. Това е голяма заблуда. Иначе всеки екскурзиант да е станал безсмъртен или поне светец, като прескочи до съседното баирче. - В планината човек просто си почива от зомбификацията обществения егрегор, нищо повече. Човек в зряла възраст трябва да е много внимателен, че да не обърка желаното с мечтаното. Иначе на някои психотерапевти ще им трябват психотерапевти, за да излезнат от автозаблудите си. Иначе сблъсъкът с Земята на неумещият д се приземи, може да е доста неприятен.
 13. Лично мнение: Не съм чел всички мнения, но мисля и не е нужно за изразяване на личното ми мнение. Бързо духовно израстване няма според мене. Има "бързо" (сравнително и относително) проявление на ВЕЧЕ придобит духовен сан в предишни въплъщения - минимумът е 3,5 човешки години. Това не е бързо израстване. Това е само влизане във владение на Сили, достигнати в предишни въплъщения. Представете си, че като Духове сте работили много за духовното си израставне. Плодът на духовното ви усърдие се трупа в Причинното тяло ( хамбара на земеделеца от притчите в Евангелията) .. и когато земния човек влезе във владение на тези Духовни Сили, илюзия е, че се придобиват бързо. Само проявлението на тези Духовни Сили може да стане сравнително бързо. Но може, не означава , че ЩЕ стане. Моля, не бъркайте възможността с реалността. Като добавим, че е възможно заедно с проявлението и да се трупа и още опит, чрез увеличаване на вече придобитото, минимумът от 3,5 г. е възможен да "отскочи" по усмотрение Освещаващият. Защото: Едно е да иска човек, Друго е да може това което иска, Трето е да започне исканото, Четвърто е да завърши процеса на исканото. Приятен ден на всички!
 14. Виж ти, тук съм пропуснал някои въпроси към мене! Само за припомняне никът ми е Ян от ... Ян Бибиян - героят на Елин Пелин. Тайдзи не е само тренировка на тялото. Човек ако иска само тренировка на тялото, ще се занимава със спортна гимнастика, лека атлетика, тежка атлетика и прочие. А това, че някой не чул, не е видял, не е разбрал, че Любовта е най-добрата защита, означава само, че "повредата е в личния му телевизор". Как става обаче чисто технически човек да се защити с Силата на Любовта, дори и на улицата?,.... Ооо.. това е съвсем друг въпрос. Струва ми се казах вече, че това е технически въпрос. Който човек се "докосне" до Силата на Любовта - не задава този въпрос. Любовта на Бога отговаря на този въпрос където трябва, както трябва и ... на когото трябва. Бог решава на кого да отговори по този чисто технически въпрос, а не аз. Но съм чувал, че имало такива хора, които много успешно противодействали само със Силата на Любовта и срещу айкидисти с 10+ дан. Просто застават "мирно" , изваждат катана от пояса си и го подават с наведена глава. Символът в движението и подхода е безупречно ясен. Не те карам да вярваш. Вярата човешка е много субективно нещо.
 15. Ангелите са само едни вестоносци или ако ти харесва повече пощальони. Ако поназнайваш мъничко гръцки, ще ти стане напълно ясно. Чистотата е над Ангелите. Вътре в Чистотата няма ангели, просто защото не са необходими в онова измерение. Тогава няма да имаш нужда от "духовен GSM" , защото ще си до Източника на съобщението и няма да ти трябва междинно свързващо звено, трасформиращо информацията и силата от високочистотната духовна субстанция до така бавното трето измерение.
×
×
 • Добави...