Забележка от модератор: Това мнение трябва да бъде под долното, но е първо по технически причини! Автор на темата е jorkata!
Мнението беше редактирано от Орлин Баев: 13 септември 2009 - 20:26
Публикувано: 13 септември 2009 - 13:52
Мнението беше редактирано от Орлин Баев: 13 септември 2009 - 20:26
Публикувано: 13 септември 2009 - 19:04
Публикувано: 27 септември 2009 - 16:57
Публикувано: 29 септември 2009 - 12:45
Мнението беше редактирано от hip: 29 септември 2009 - 13:03
Публикувано: 30 септември 2009 - 08:00
Здравей! Като начало трябва да спреш да правиш това :
Когато ми казаха за жлъчката ( и може да се оперираш ако искаш да се махне камъка, а това значи жлъчката да ти извадим), в първия момент не отреагирах само леко се стреснах. Като отидох на работа седнах пред компютъра като попарен и взе силното ми въображение да работи в дълбочина и почти не припаднах. Веднага отидох в кухнята за вода и не можех да спра да мисля за най - лошото( операция,страх ме е от такова нещо), а ако нещо се обърка. Шефа ми ме успокои като каза, че тои има по голям камък от мен и си живее с него така. Аз обаче почнах да, чета по сайтовите за диети, как някои са успявали да си изкарат камъните без операции и, че тези които са им махнали жлъчката около 40 % почват да имат болки на други места доста често. С една дума, четях, четях и четях и трупах някакъв подсъзнателен страх. И като ми почнаха другите симптоми, започнах да чета за всеки един от тях от къде може да идва и за болести и страхът ми взе да пораства на моменти много силно. Особено като срещах за болестите тумори или рак ( и с това мое силно въображение...) . И така лека по лека още преди да отида на лекар за знаех какво ми има. Това мое четене и желание да си знам симптома и болежката на момента не съм 100 процента сигурен, но мисля, че ми коства всичко ТОВА....
Пълна забрана за влизането в здравни сайтове и четенето за болест ,но и за здраве !
Аз съм лекар и мага да ти кажа ,че осемдесет процента от студентите по медицина сме били като теб.Още помня, как четях учебника по вътрешни болести и усещах всичките прочетени сиптоми.От какво ли не сме ,,боледували ''като студенти -то не бяха раци , спинове и тям подобни сташни болести.При някои това ,,боледуване ''продължи години.Аз лично се измъкнах само с някакви си осем месеца рак, но, наскоро си говорихме с мой колега, който цели две години е изпитвал сиптомите на рака.Така , че първо спри с четенето .
След като минат 20 дни , влез пак в този форум и напиши ,че 20 дни не си чел нищо свързано със здраве или болест.
Тогава ще ти кажа следващата стъпка която да ти помогне да се справиш с хипохондрията.
Ти как мислиш , защо ние лекарите си правим най-малко изследвания ?
Публикувано: 12 октомври 2009 - 14:27
Публикувано: 13 октомври 2009 - 09:34
Мнението беше редактирано от Станимир: 13 октомври 2009 - 15:04
Публикувано: 15 октомври 2009 - 11:07
Публикувано: 15 октомври 2009 - 14:51
Мнението беше редактирано от Орлин Баев: 16 октомври 2009 - 08:17
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители