Jump to content
Порталът към съзнателен живот

KirilChurulingov

Участници
  • Общо Съдържание

    327
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Репутация Активност

  1. Like
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Разликата между его и душа   
    Основното нещо, което определя къде ще се отправи душата след като напусне физическото тяло е съзнанието на човека. Души със степен на съзнание насочено към негативни анти-духовни прояви ,сатанизъм , различни форми на черна магия са привлечени като с магнит към най-ниските области на астрала. Същото се отнася за души погълнати от гняв и смраза, вина и други негативни чувства. Хора,които са имали съзнание изцяло подчинено на материалното и са отричали съществуването на Бог , душите им съшо ще гравитират около низшите области на астрала, защото просто сами не вярват, че могат да стигнат по-далече.
    Някои души са привързани към своето физическо тяло или до своя земен живот. За тях е мнго трудно да се освободят от тази своя привързаност и макар освободени от физическото тяло остават да се скитат в честотен спектър много близък до физичната материя и често се прикрепват към живи хора , на които могат да причинят психологически или даже физически проблеми подоибни на тези, които скитащите души са имали в последното си превъплащение.
    Бог е планирал след напускане на физичесното тяло душите да се отправят към Божествения свят, Шайнер го нарича Царството на духовете и това е ,което се случва с повечето души.В този свят има много области и няма типично преживяване.Този свят е много по " флуиден "от материалния и преживяванията са адаптирани към индивидуалните нужди на душата. На нянои души се предоставя избор да се завърнат и от тези които решат да сторят това научаваме за " преживявания близки до смъртта". Обикновено душите след като са приветствувани с добре дошли се отправят към центрове най-общо казано за учене и изцеление, където да се приготвят за следващото си превъплащение на земята.Престоя в тези центрове може да бъде много кратък, но може да продължи и хиляди години разбира се по отношение на земните мерки.
    Душите постигнали високо духовно развитие нямат необходимост да се превъплащават . Ако душата е балансирала всичката своя карма то тя се придвижва веднага към по-висши области на Божествения свят, където може да премине период на обучение и интеграция със своят извор- Божественият човешки Дух, след което има възможност да избира да остане на земятя като възвисено същество, Духовен Учител и да помага на хората да израстват духовно, т. е. да бъде Бодхисатва или да се придвижи към други области на Божественият свят, където да продължи да се обучава и расте.
    Ако душата не е балансирала цялата си карма, но е балансирала достатъчно , че да не се налага превъплашаване тя трябва да отработи тази карма в Божествения свят, но балансирането на кармата е много по труден процес в този свят и затова е много важно още на земята да се отработи цялата карма или поне максимална част от нея. Много пъти Учштелят е споменавал, че не трябва да се плашим от страданията, а да ги приемаме като едно благо и че той сам е готов да купи нашите страдания.
    Всяка душа без никкво изключение има възможност след напускане на физическото тяло да поеме посока към Божествения свят, независимо от степента на съзнание, но всичко в света е предмет на свободната воля на отделната душа. и ако душата не избере светлината тя или ще остане във физичния спектър или в низшите области на материалната вселена в зависимост от стелента на своето съзнание. Ако стане трансформация на съзнанието дори пет минути преди смъртта това ще бъде от голяма полза за душата за да избере светлината .
    Всеки, който искренно се стреми да прояви доброто в себе си няма защо да се страхува от смъртта, защото да избере светлината, водеща към Божествения свят се превръща в едно действително приятно преживяване за душата.
  2. Thanks
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Разликата между его и душа   
    Всичко е енергия, енергията е трептения. Има различни нива на трептения и някои форми на енергия трептят в честотният спектър на материалната вселена с нейните четири плана - причинен,ментален,астрален и физичен и всички тези форми на енергия условно можем да наречем физична енергия. Като всичко друго и душата е направена от енергия, но не от енергията на физичния честотен спектър, в смисъл че душата няма физически произход. Когато Божественият човешки Дух решава да се спусне и изследва Божието Мироздание на нивото на материалната вселена създава душата като едно продължение на себе си. Душата се създава от енергиите на Духа, но в процеса на създаване честотата им се понижава, но остава малко по-висока от тази на енергиите на материалната вселена, т.е. на физичната енергия. Ето защо душата може да влиза в този свят,но не е от този свят, защото не е направена от енергиите на този свят. Душата просто пребивава във физичното тяло както един шофьор влиза в колата си без да става част от нея.
    Много хора смятат че Душа и Дух са едно и също нещо, защото нямат представа за съществуването на ДУха и възприемат душата като върха на тяхното цялостно същество. В определен смисъл това не е непременно погрешно, защото душата е създадена от енергиите и изразява индивидуалността на Духа. Принципна разлика между Духа и Душата няма. Разликата е в честотота на трептение на енергиите. Важно е обаче да се знае, че Духът остава постоянен и не се влияе от енергиите на материалния свят, а душата може да се променя. Душата е мястото на свободната човешка воля и ние правим избори на нивото на душата. Когато душата се спуска в материалния свят тя има потенциал да понижи степента си на съзнание и когато това се случи, душата може да забрави своя Божествен произход и дори своята индивидуалност.
    Душата може да бъде повлияна от енергиите и убежденията на материалния свят и да си изработи фалшива идентичност като простосмъртно човешко същество вместо продължение на безсмъртният човешки Дух и оттук енергиите на душата могат да се преплетат по такъв начин с енергиите на света, че тя буквално да се загуби в него и да приеме тези енергии за свои. Във време и пространство душата има свободна воля, а това означава, че тя е точно това, което мисли за себе си , че е. Когато душата се вижда като простосмъртно същество то тя и ще действува като простосмъртно същество.
  3. Like
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Разликата между его и душа   
    Като продължение на Божествения човешки Дух във време и пространство душата не е била създадена да бъде сама. Първичната роля на душата е да обикаля като планета около своето слънце - Духа. В момента, когато душата решава да опита плодовете на дуалистичното съзнание тя изгубва връзката си с Божествения Дух, а заедно с това и паметта,че е Божествено същество. Като планета изгубила от кръгозора си своето слънце , своя център на привличане е било новото състояние на душата. Новото непоносимо за душата състояние на самота и копнежа и по "изгубеният рай " стават причина тя да си създаде ново чувство за идентичност, нова същност. Тази нова псевдо-същност много духовни учители и даже някои психолози наричат човешко его.
    Егото също има някаква индивидуалност, но то е отражение на дуалистичното съзнание на този свят, а не нашата истинска индивидуапност. Егото се създава от чувството на изолираност на душата от Духа и неговите разсъждения са възоснова на дуалистичното съзнание. Егото е "родено от плът" и никога не може да приеме факта,че човек е Божествено същество. Христос казва :
    Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните? Йоан 3:12
    Егото просто не може да разбере небесната тъждественост и затова много хора отричат Божественият си потенциал. Освен всичко друго егото притежава много силен инстинкт за оцеляване.и то знае,че може да продължи да съществува само дотогава, докато душата си мисли, че се нуждае от его за да не е сама. Егото се страхува от възвръщанет на истинската Божествена идентичност, защото това би означавало неговата смърт и се стреми да държи душата в капана на дуалистичното съзнание направен от него за да може егото да оцелява. За да се отъждестви с Духа, душата трябва да вземе решение да се противопостави на егото за да се освободи от капанът на дуалния свят и намери отново изгубеното слънце.
  4. Thanks
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Разликата между его и душа   
    Душата е създадена ст Божествения човешки дух като негсво продължение в материалната вселена и осъществява връзката между Божествения свят, където Духа обитава, с четирите низши тела на човека. Душата се ражда с наследено предизвикателство с придобиване на чувство за идентичност едновременно с това да продължи да съзнава, че е част от по-голямо цяло, в което се включва и Божествения човешки дух като части от тялото на Бога. Разрешаването на това предизвикателство изисква време и то става постепено като душага формира своята идентичност в резултат на опитностите,които получава в материалният свят.Предизвикателството не намира своето окончателно разрешаване,докато душата не израсте духовно.
    При вкусването на забранения плод, в резултат на това ,че решава да енспериментира с дуалността, душата по собствена воля се отделя от своя учител и Духът уважава нейната свободна воля. Веднъж отделена от Бога душата наистина може да повярва, че тя не е съществувала преди това отделяне от цялото и че това именно е моментът на нейното раждане.Всъшност това е моментът на раждане не на душата, а на човешкото его.
    Творецът ни е създал уникални,неповторими но като Божествени същности межну нас няма никакви противоречия и сблъсъци. Несъгласията, сбъсъците , които наблюдаваме не са между душите на хората , а между егото на едни хора с егото на други хора, на един низш ум с друг низш ум.
    Бог ни е създал с неповторими качества за да донесе всеки от нас от небето своя подарък на земята и съдейства за нейното благоустройство. Преодолявайки егото и възстановявайки връзката с Бога , с цялото ние ще разрешим противоречията дето ни разделят и ще станем сътворци на Бога на земята.
  5. Thanks
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Разликата между его и душа   
    "Душа

    Отделянето на човешката душа от Бога съставя един от най-великите моменти в Битието. Това отделяне е известно в Ангелския свят под названието зазоряване на човешката душа.

    Душата излиза от своя Първоизточник като Божествен лъч и влиза в необятната Вселена, за да извърши работата, която й предстои.

    Душата е вечна. Тя е така вечна, както Бог е вечен. Но докато Бог е абсолютно неизменен, душата непрекъснато се изменя, като по такъв начин се развива и добива нови качества.

    Човешките души живеят и се движат в Бога. Те съществуват у Него във вечността, макар и да са се проявили в различни моменти. Те съществуват заедно, макар и да не са излезли едновременно от Бога; живеят един и същ живот, макар и да се различават. А различават се, защото всяка душа представлява едно състояние на Божественото съзнание.

    Душите – това са различни състояния, в които Божественото съзнание се е проявило във време и пространство. Затова ние казваме: има само една Велика, Божествена душа, а всички други души са само нейни прояви. Всичко може да изчезне в света, но душите – никога. Те не могат да изчезнат, защото не може да изчезне и Божествената душа, Божественото съзнание.

    Днес хората не познават душата. Те не съзнават себе си като души, а като личности. Личността, това е физическият човек, а не истинското Себе – душата. Те познават и личностите на другите, а не душите им, които са истинските им ближни.

    Но ако хората не вложат в съзнанието си идеята, че са живи, разумни души, ако те се съзнават все още като личности, като умове и сърца, като мъже и жени, няма нищо да постигнат. Всички тези форми на съзнанието са вече опитани.

    Вложат ли обаче в съзнанието си, че са живи, разумни души, ще внесат нещо ново в живота си, ще му дадат нова насока. Защото при сегашното развитие на човека, няма по-високо състояние от състоянието на душата. То носи в себе си всички условия, всички възможности на Божествената Любов.

    Само в душата може Бог да се изяви в Своята пълнота. Любовта може да се изрази напълно само чрез душата. Ако вие изразите Любовта си чрез сърцето, тя ще бъде само наполовина изразена. Ако я изразите чрез ума си, тя ще бъде пак наполовина изразена. А всички слабости в света произтичат от половините.

    Досега човешката душа е напъпвала, тя е достигнала да стане пъпка. Но в нашата епоха тази пъпка започва да се разтваря. Туй разтваряне на пъпката-душа е един от най-великите моменти в Космоса и се нарича разцъфтяване на човешката душа. И всички Възвишени същества в Божествения свят очакват с трепет разцъфтяването на човешката душа. Те знаят, че в нея са написани всички прояви на Бога, че в нея е вложено всичко онова, което е станало преди тях, което сега става и което ще стане в бъдеще. Те знаят, че човешката душа е една свещена книга, в която Бог по един особен начин, непознат за тях, е написал развитието на цялото Битие.

    Затова с такъв свещен трепет очакват те разцъф¬тяването на човешката душа. Цветът, в който ще се разцъфне тази душа, ще блесне във всичката си красота, и Бог ще влее в него Своята Светлина и Своята Любов.

    А в човешката душа има такава красота, както в никое друго същество на света. Тази красота с нищо не може да се сравни. Дори когато Бог погледне формата на човешката душа, и Той се весели.

    Щом се разцъфти човешката душа, тогава всички Ангели, всички служители на Бога ще дойдат. Те от незапомнени времена очакват разцъфтяването ¢, за да вкусят от нейния нектар. А със своето идване те ще донесат Новата култура, която аз наричам култура на Любовта.

    Когато Христос слезе на Земята, Той слезе да помогне именно на човешките души. Защото всяка душа, която е слязла на Земята, има една съществена задача, която сама трябва да разреши.

    В света има разумни души, които искат да се повдигнат и да живеят съзнателно. За тях слизат на Земята Великите учители, на тях помагат и всички любещи и светещи души, които работят в света. Защото само души, които любят и които светят, могат да помагат на другите души. Те са завършили своите изпити на Земята. В тях Божественото съзнание е пробудено. Ето защо те не искат да напуснат Земята. Те казват: “Сега ние ще живеем на Земята при всички условия, ще живеем така, както Бог иска. Ние разбираме сега как трябва да се живее.”

    За човешката душа, която иска да се повдигне, няма нищо невъзможно. Тя е силна благодарение на своята връзка с другите души, които са истинските ¢ ближни.

    И колкото по-голям е броят на душите, с които човешката душа е свързана, толкова тя е по-силна и по-неуязвима. Успехът на душата зависи от броя на душите, с които тя е свързана. Съзнанието на ония души, които взимат участие в земния живот на една душа, е постоянно съсредоточено в Любовта, и затова те ¢ помагат безкористно и самоотвержено. Ето защо изкуството на земния живот се състои в това: докато човек е на Земята в тази малка форма, да влезе във връзка с душите на другите хора. Там е ключът на успеха. Дори една душа да ви обича, тя е в състояние да ви помогне в мъчнотиите на Живота. А когато много души насочат Любовта си към един човек, той може всичко да стане – поет, художник, музикант, учен. Велика сила е Любовта.

    Пътят на всяка душа е строго определен и никой не е в състояние да я отклони от него. Невъзможно е една душа да отклони друга от нейния път, защото Бог зорко бди над душите и направлява тяхното движение в необятната Вселена. Сама по себе си всяка душа е една малка вселена, която се движи по свой път в голямата Вселена. Но едно велико свойство на душата е да се смалява – да става безкрайно малка и да се разширява – да става необятна като Вселената.

    Излезли последователно от Бога, душите се намират помежду си в такива отношения, в каквито се намират тоновете един към друг. В своите от¬но¬шения душите съставят хармонични групи.

    Те образуват отделни системи, които се движат спираловидно в безграничното пространство. При своето инволюционно движение те слизат на групи, но остават в различни по гъстота среди, защото не всички могат да преодолеят тяхната съпротива. Само част от тях достигат до най-гъстата материя. Така душите са свързани във вид на верига, която минава през различни полета. При еволюцията си душите възлизат по същия закон – различните души възлизат в различно редки среди.

    Да възлюбиш душата на човека – в това се състои истинският морал. Ала който иска да борави с човешката душа, трябва да има велик ум. Той трябва да разбира дълбоките процеси, които се извършват в нея.

    Дълбочина има в човешката душа, дълбочина и необятност. Защото човешката душа живее извън нашия свят, в един свят с много повече измерения. Тя има само една малка проекция на Земята. Явява се само временно като гостенка на ума и сърцето. И когато душата посети човека, той става велик, вдъхновен, благороден. Оттегли ли се душата, той пак става обикновен човек.

    Всички велики мисли и желания изтичат от извора на душата. Душата пък се пои от друг извор – човешкия Дух. Човешкият Дух се пои от още по-велик извор – Божия Дух. А Божият Дух се пои от най-великия извор – абсолютния, незнайния Дух на Битието, за когото никой нищо не знае.

    И тъй, помни:

    Ти си душа, не тяло!

    Ти си душа, зачената някога в Божествения Дух, зачената в Любов.

    Сега душата ти е вече пъпка, която чака да се разцъфти. Съсредоточи съзнанието си в нея, защото това е един от най-великите моменти на живота ти! Тогава ти ще се разтвориш за Великото Слънце, което озарява целия Божествен свят. "

    Източник: Душа
  6. Like
    KirilChurulingov got a reaction from petionikolov in Как прилагате Учението на Учителя Петър Дънов?   
    Ще се спра само на резултата от прилагането - нямам врагове в света, а само приятели, а душата ми е изпълнена с Мир и Радост. Благодаря ти Учителю !
  7. Like
    KirilChurulingov got a reaction from holyvalentine in Разликата между его и душа   
    "Душа

    Отделянето на човешката душа от Бога съставя един от най-великите моменти в Битието. Това отделяне е известно в Ангелския свят под названието зазоряване на човешката душа.

    Душата излиза от своя Първоизточник като Божествен лъч и влиза в необятната Вселена, за да извърши работата, която й предстои.

    Душата е вечна. Тя е така вечна, както Бог е вечен. Но докато Бог е абсолютно неизменен, душата непрекъснато се изменя, като по такъв начин се развива и добива нови качества.

    Човешките души живеят и се движат в Бога. Те съществуват у Него във вечността, макар и да са се проявили в различни моменти. Те съществуват заедно, макар и да не са излезли едновременно от Бога; живеят един и същ живот, макар и да се различават. А различават се, защото всяка душа представлява едно състояние на Божественото съзнание.

    Душите – това са различни състояния, в които Божественото съзнание се е проявило във време и пространство. Затова ние казваме: има само една Велика, Божествена душа, а всички други души са само нейни прояви. Всичко може да изчезне в света, но душите – никога. Те не могат да изчезнат, защото не може да изчезне и Божествената душа, Божественото съзнание.

    Днес хората не познават душата. Те не съзнават себе си като души, а като личности. Личността, това е физическият човек, а не истинското Себе – душата. Те познават и личностите на другите, а не душите им, които са истинските им ближни.

    Но ако хората не вложат в съзнанието си идеята, че са живи, разумни души, ако те се съзнават все още като личности, като умове и сърца, като мъже и жени, няма нищо да постигнат. Всички тези форми на съзнанието са вече опитани.

    Вложат ли обаче в съзнанието си, че са живи, разумни души, ще внесат нещо ново в живота си, ще му дадат нова насока. Защото при сегашното развитие на човека, няма по-високо състояние от състоянието на душата. То носи в себе си всички условия, всички възможности на Божествената Любов.

    Само в душата може Бог да се изяви в Своята пълнота. Любовта може да се изрази напълно само чрез душата. Ако вие изразите Любовта си чрез сърцето, тя ще бъде само наполовина изразена. Ако я изразите чрез ума си, тя ще бъде пак наполовина изразена. А всички слабости в света произтичат от половините.

    Досега човешката душа е напъпвала, тя е достигнала да стане пъпка. Но в нашата епоха тази пъпка започва да се разтваря. Туй разтваряне на пъпката-душа е един от най-великите моменти в Космоса и се нарича разцъфтяване на човешката душа. И всички Възвишени същества в Божествения свят очакват с трепет разцъфтяването на човешката душа. Те знаят, че в нея са написани всички прояви на Бога, че в нея е вложено всичко онова, което е станало преди тях, което сега става и което ще стане в бъдеще. Те знаят, че човешката душа е една свещена книга, в която Бог по един особен начин, непознат за тях, е написал развитието на цялото Битие.

    Затова с такъв свещен трепет очакват те разцъф¬тяването на човешката душа. Цветът, в който ще се разцъфне тази душа, ще блесне във всичката си красота, и Бог ще влее в него Своята Светлина и Своята Любов.

    А в човешката душа има такава красота, както в никое друго същество на света. Тази красота с нищо не може да се сравни. Дори когато Бог погледне формата на човешката душа, и Той се весели.

    Щом се разцъфти човешката душа, тогава всички Ангели, всички служители на Бога ще дойдат. Те от незапомнени времена очакват разцъфтяването ¢, за да вкусят от нейния нектар. А със своето идване те ще донесат Новата култура, която аз наричам култура на Любовта.

    Когато Христос слезе на Земята, Той слезе да помогне именно на човешките души. Защото всяка душа, която е слязла на Земята, има една съществена задача, която сама трябва да разреши.

    В света има разумни души, които искат да се повдигнат и да живеят съзнателно. За тях слизат на Земята Великите учители, на тях помагат и всички любещи и светещи души, които работят в света. Защото само души, които любят и които светят, могат да помагат на другите души. Те са завършили своите изпити на Земята. В тях Божественото съзнание е пробудено. Ето защо те не искат да напуснат Земята. Те казват: “Сега ние ще живеем на Земята при всички условия, ще живеем така, както Бог иска. Ние разбираме сега как трябва да се живее.”

    За човешката душа, която иска да се повдигне, няма нищо невъзможно. Тя е силна благодарение на своята връзка с другите души, които са истинските ¢ ближни.

    И колкото по-голям е броят на душите, с които човешката душа е свързана, толкова тя е по-силна и по-неуязвима. Успехът на душата зависи от броя на душите, с които тя е свързана. Съзнанието на ония души, които взимат участие в земния живот на една душа, е постоянно съсредоточено в Любовта, и затова те ¢ помагат безкористно и самоотвержено. Ето защо изкуството на земния живот се състои в това: докато човек е на Земята в тази малка форма, да влезе във връзка с душите на другите хора. Там е ключът на успеха. Дори една душа да ви обича, тя е в състояние да ви помогне в мъчнотиите на Живота. А когато много души насочат Любовта си към един човек, той може всичко да стане – поет, художник, музикант, учен. Велика сила е Любовта.

    Пътят на всяка душа е строго определен и никой не е в състояние да я отклони от него. Невъзможно е една душа да отклони друга от нейния път, защото Бог зорко бди над душите и направлява тяхното движение в необятната Вселена. Сама по себе си всяка душа е една малка вселена, която се движи по свой път в голямата Вселена. Но едно велико свойство на душата е да се смалява – да става безкрайно малка и да се разширява – да става необятна като Вселената.

    Излезли последователно от Бога, душите се намират помежду си в такива отношения, в каквито се намират тоновете един към друг. В своите от¬но¬шения душите съставят хармонични групи.

    Те образуват отделни системи, които се движат спираловидно в безграничното пространство. При своето инволюционно движение те слизат на групи, но остават в различни по гъстота среди, защото не всички могат да преодолеят тяхната съпротива. Само част от тях достигат до най-гъстата материя. Така душите са свързани във вид на верига, която минава през различни полета. При еволюцията си душите възлизат по същия закон – различните души възлизат в различно редки среди.

    Да възлюбиш душата на човека – в това се състои истинският морал. Ала който иска да борави с човешката душа, трябва да има велик ум. Той трябва да разбира дълбоките процеси, които се извършват в нея.

    Дълбочина има в човешката душа, дълбочина и необятност. Защото човешката душа живее извън нашия свят, в един свят с много повече измерения. Тя има само една малка проекция на Земята. Явява се само временно като гостенка на ума и сърцето. И когато душата посети човека, той става велик, вдъхновен, благороден. Оттегли ли се душата, той пак става обикновен човек.

    Всички велики мисли и желания изтичат от извора на душата. Душата пък се пои от друг извор – човешкия Дух. Човешкият Дух се пои от още по-велик извор – Божия Дух. А Божият Дух се пои от най-великия извор – абсолютния, незнайния Дух на Битието, за когото никой нищо не знае.

    И тъй, помни:

    Ти си душа, не тяло!

    Ти си душа, зачената някога в Божествения Дух, зачената в Любов.

    Сега душата ти е вече пъпка, която чака да се разцъфти. Съсредоточи съзнанието си в нея, защото това е един от най-великите моменти на живота ти! Тогава ти ще се разтвориш за Великото Слънце, което озарява целия Божествен свят. "

    Източник: Душа
  8. Like
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Елегантната Вселена. Теория на Всичко.   
    Написвам един център. Какво означава този кръг? – Той означава една велика идея, с която е започнало битието. Този кръг показва, по какъв начин е започнал светът. Светът най-напред е започнал от един кръг без център, който после се е определил от самосебе си, или тази Първоначална Причина се е появила в тази посока, направила е едно кръгообразно движение и се е спряла. След това, от повърхността на това свое първо движение, първоначалното положение се е изгубило и се е образувало едно бездействие или тъмнина, както индусите казват: образувал се е периодът на Калиюга. След време, в центъра на този кръг се е явила една малка точка, такава като тази каквато вие правите като поставяте пергела в центъра на кръга и описвате около нея окръжност. Така че тази сила, след като е определила своите граници, до които ще работи, влиза в центъра, разработва там своя кръг, за да образува Вселената. Това наричам забременяване на Космоса с една велика идея. Тази малка точка е важната. Вие си казвате: „Нима е толкова важна тази малка точица?“ Да, тези малки точки вършат всичко в света. Отхвърленият камък

    Теорията на струните повдига логичния въпрос, ако всичко в материалната вселена е съставено от едно основно вещество и ако това вещество има потенциала да вибрира по практически неизброим брой начини ,така че да произведе всичко , което виждаме в материалната вселена : Какво е това, което казва на веществото как да вибрира така ,че да образува точно определена видима форма пък било то пясъчно зрънце или планета като земята ?
    Би трябвало да съществува някакъв организиращ принцип, който да насочва основното вещество да произведе точно конкретно явление, а не някакво друго. Щом са необходими комбинации от милиони вибриращи струни за да произведат явление толкова обикновено като една пясъчинка, то трябва да има нещо, което да казва на тези струни как да вибрират и да се организират по точно определен начин. Що се отнася до планетата Земя ,организиращият принцип би трябвало да е много по-сложен.
    Организиращият принцип можем да наречем Съзнание.От изследванията на квантовата физика става ясно, че елементарните частици не съществуват като действително проявени частици, докато изследователят не извърши опита. До началото на изследването те съществуват само като потенциали да се проявят като частици и процесът на кристализиране на един потенциал като проявен феномен включва съзнанието на ученият, извършващ изследването. Това означава, че е допустимо и дори оправдано да интерпретираме откритията на учените по отношение на явленията в природата не като нещо съществуващо независимо от сьзнанието, а по скоро като доказателство, че без някакъв вид разум нищо не може да се прояви. Това ще ни доведе до разбирането за наличие на действителна връзка между човешкият разум и материалната вселена, в която човешките същества живеяг.
    Реалността зад видимите материални явления не е просто енергия, както Айнщайн доказа,а в действителност е съзнанието както ни се посочва от квантовата физика.
  9. Like
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Как трябва да се преведе съдържанието на един извор?   
    София, 9.І.1913 г.

    Люб. Е. Иларионова,

    Получих Вашето писмо. Бележките засега ги приписва г-н Голов. Когато той ги свърши, ще имам вас предвид.

    Преди няколко деня получих писмо от Костадина, с което честити Рождествените празници. Той благодари, че е здрав със силата на Господа. Почеркът му за мен свидетелствува, че е бодър духом и пълен с вяра. Аз чета и по това, което за другите няма смисъл. Всеки човек едновременно пиши по две писма. Едното, което всъщност предава състоянието на духа му, а другото, което предава неговия външен изглед. Едното е оригинал, който като се превежда на физически език под образа на букви, слогове, думи, предложения1, губи от своята оригиналност и същина. Но все таки, преводът е за предпочитание пред нямането на оригинала. Вие ще се съгласите с мен от самите факти на опитността. Вий бихте се радвали за какъвто и да е костадинов превод от букви, слогове и думи, отколкото да чакате някакъв оригинал. Оригиналите малцина ги четат и мъчнодостъпни са. Те винаги се складират в обширните човешки библиотеки и добре се пазят и не се поверяват комуто и да е. Нека Господ всекиму да дава живот и здраве, че той сам да си превежда оригиналите и да ги пуща в обръщение, че да му се радват неговите близки. Мисля това е добро и много добро.

    Аз обръщам ума ви в една нова посока за размишления. Колко богатства, какви сили се крият в човешката душа. Природата постоянно прави своите преводи и ги пуща в обръщение. Нейните извори, нейните реки, планини, морета, скали, долини, камъчета, цветчета, мравинки, животинки, пчелички, бръмбарчета, пеперудки, птички, мечета, вълчета, овчици, козици, волчета и тем подобните, които носят на себе си нейните преводи. За някои от тях ний се възхищаваме, а други укоряваме като не добре преведени. Едни ни произвождат удоволствие, други ни крайно разтревожват. И ний си казваме: и това било превод. Но не е крива тя, криви са преводачите, които не са си изпълнили добросъвестно работата. Но ще попита някой как трябва да се преведе съдържанието на един извор? На този въпрос потрудете се да отговорите на запитвачите, ако Ви се отдаде. След като Вий им отговорите на първия въпрос, задайте им Вий втория, те да преведат съдържанието на оригинала на една река - как да се преведе на земному - и тъй по-нататък.

    Поздрав на всички.

    Ваш В.В.: П.К.Дънов



    Извор - това е сладка дума на Небето. Извор - това е чистота на сърцето. Извор, това е сияние на душата. Извор, това е сложна дума, която разхлажда засъхналата уста, която утолява жаждата на душата. „Жаден съм“, каза Господ ваш на кръста. Каква велика дума е „извор“! В Какъв велик оригинал е тя в Небето! Тук на земята преводът е само сянка на нейната същина. Който разреши тая дума, който даде на своята душа прав превод за нея, той става безсмъртен, съвършен и свят. Прекарайте тоя извор отвън вътре и Вий имате вечния живот. Колко трябва да сте готови да схванете тая велика мисъл! Извор, Извор, Извор, при планинските върхове ти си близо, в пустинята на живота - далече. В смирените сърца ти избираш чист, сладък; в горделивите ти си мътен и горчив. Извор, на теб земята живота дължи, всичко. На твоите плодове, на твоите капки, които падат в сутринната роса, всички същества, малки и големи, вкусват сладките сочни сокове на безпреривния живот. Извор, Извор, Извор. Загадка на живота, щастие на душата, блаженство на Духа. Извор, Извор, Извор, проникни в сърцата на твоите чада.

    Моята връзкаВ.В.: П.К.Дънов
  10. Like
    KirilChurulingov got a reaction from ansisi in "Аз те обичам" или как ограничаваме безусловната Любов   
    Любовта е най-нежното цвете, което трябва да се развие далеч от погледите на хората. За любовта ти никой не трябва да знае. Любовта с език не се предава. Онзи, който те люби, не говори, но ти чувстваш, че в тази душа има любов. Проговори ли за любовта си, тя се изгубва. Учителя Петър Дънов
  11. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Мария-София in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    Запомнил съм една мисъл от Учителя - престъпникът вижда навсякъде престъпления. Следователно с  онези, които виждат сектанство навсякъде можем да говорим по духовни въпроси, когато видим, че те сами са се отказали вече от сектанството и са готови за възприемане на новите Божествени идеи.
     
    " Когато изчезнат всички сектанти и България ще изчезне. Това да знаят всички! Когато разгониха боломилите из България, българският народ падна под турско робство цели 500 години. Едно време евреите разпънаха Христа, но какво ги постигна след това? 2000 години робуваха. И Христос, който иде днес казва на съвременния свят: вложете любовта в света и секти няма да има. Щом вложите любовта в света, секстанството ще изчезне. Вложете любовта, вложете светлината! Дайте изобилие! От къде се раждат кражбите? От къде се ражда разврата? Чудни са съвременните хора! Ще избият 50 милиона хора и после ще кажат, че имало разврат. Как да няма разврат! Толкова мъже се избиват, а остават толкова хиляди жени, на които енергиите остават неизползвани. След всичко това разбира се, че ще има разврат и то полов разврат! Не само в Америка но това зло е във всички страни. И после социалистите ща кажат, че сектантите внесоха това зло в света. Не приятели, така не се разсъждава. Вие искате да подобрите този народ? Трябва да знаете как да турите ножа в корените. Там е злото. Ама сектантите имали грехове. Може те да имат грехове, това не е чудно, но другаде лежи злото. Кое е хубавото сега в света? Един народ, който има любов, той ще може да се развива правилно. Той ще се увеличава. Народ,който няма любов, той ще се смалява, такъв е законът."
    И ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ СЪС ЗНАНИЕ, УЧИТЕЛЯ
  12. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Слънчева in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    Запомнил съм една мисъл от Учителя - престъпникът вижда навсякъде престъпления. Следователно с  онези, които виждат сектанство навсякъде можем да говорим по духовни въпроси, когато видим, че те сами са се отказали вече от сектанството и са готови за възприемане на новите Божествени идеи.
     
    " Когато изчезнат всички сектанти и България ще изчезне. Това да знаят всички! Когато разгониха боломилите из България, българският народ падна под турско робство цели 500 години. Едно време евреите разпънаха Христа, но какво ги постигна след това? 2000 години робуваха. И Христос, който иде днес казва на съвременния свят: вложете любовта в света и секти няма да има. Щом вложите любовта в света, секстанството ще изчезне. Вложете любовта, вложете светлината! Дайте изобилие! От къде се раждат кражбите? От къде се ражда разврата? Чудни са съвременните хора! Ще избият 50 милиона хора и после ще кажат, че имало разврат. Как да няма разврат! Толкова мъже се избиват, а остават толкова хиляди жени, на които енергиите остават неизползвани. След всичко това разбира се, че ще има разврат и то полов разврат! Не само в Америка но това зло е във всички страни. И после социалистите ща кажат, че сектантите внесоха това зло в света. Не приятели, така не се разсъждава. Вие искате да подобрите този народ? Трябва да знаете как да турите ножа в корените. Там е злото. Ама сектантите имали грехове. Може те да имат грехове, това не е чудно, но другаде лежи злото. Кое е хубавото сега в света? Един народ, който има любов, той ще може да се развива правилно. Той ще се увеличава. Народ,който няма любов, той ще се смалява, такъв е законът."
    И ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ СЪС ЗНАНИЕ, УЧИТЕЛЯ
  13. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Диан Георгиев in Светът на другите   
    Посещавал съм стотици пъти големите морски и речни пристанища на Украйна и добре познавам обстановката и хората.  В Украйна има сили както от изток, така и от запад, които са заинтересовани от дестабилизаране на ситуацията в страната за прокарване на свои частни интереси и те не ще се уплашат да минат през трупове за да осъществят тъмните си плановете.  Ако погледнем на Украйна от духовна перспектива, ще видим,че Украйна има особена история в сценария на студената война между комунистическия изток и капиталистическия запад. Днес с просто око се вижда разделението между източната част на страната, доминирана повече от Русия  и руския начин на мислене, и западната част на Украйна,отворена повече към западния начин на мислене. С една дума, това,което се случва в духовен план е надиграване на тъмните сили , отговорни за студената война. Тези сили в астралния свят, макар и значително да са изгубили своя разрушителен потенциал не са напълно отстранени и притежават свои послушни проводници на физическото поле. Всеки, който има духовна чувствителност и е живял в страна доминирана от бившия Съветски Съюз би могъл  лесно да усети тежестта на тези отрицателни енергии, а за да бъдат такива енергии трансформирани за съжаление (но може би и за добро) не става само с пожелания за мир и разбирателство, но с усилена духовна работа, преди всичко на духовните хора в Украйна и после на духовните хора по света в посока на премахване на разделението в техните собствени умове и сърца.
  14. Like
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    Запомнил съм една мисъл от Учителя - престъпникът вижда навсякъде престъпления. Следователно с  онези, които виждат сектанство навсякъде можем да говорим по духовни въпроси, когато видим, че те сами са се отказали вече от сектанството и са готови за възприемане на новите Божествени идеи.
     
    " Когато изчезнат всички сектанти и България ще изчезне. Това да знаят всички! Когато разгониха боломилите из България, българският народ падна под турско робство цели 500 години. Едно време евреите разпънаха Христа, но какво ги постигна след това? 2000 години робуваха. И Христос, който иде днес казва на съвременния свят: вложете любовта в света и секти няма да има. Щом вложите любовта в света, секстанството ще изчезне. Вложете любовта, вложете светлината! Дайте изобилие! От къде се раждат кражбите? От къде се ражда разврата? Чудни са съвременните хора! Ще избият 50 милиона хора и после ще кажат, че имало разврат. Как да няма разврат! Толкова мъже се избиват, а остават толкова хиляди жени, на които енергиите остават неизползвани. След всичко това разбира се, че ще има разврат и то полов разврат! Не само в Америка но това зло е във всички страни. И после социалистите ща кажат, че сектантите внесоха това зло в света. Не приятели, така не се разсъждава. Вие искате да подобрите този народ? Трябва да знаете как да турите ножа в корените. Там е злото. Ама сектантите имали грехове. Може те да имат грехове, това не е чудно, но другаде лежи злото. Кое е хубавото сега в света? Един народ, който има любов, той ще може да се развива правилно. Той ще се увеличава. Народ,който няма любов, той ще се смалява, такъв е законът."
    И ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ СЪС ЗНАНИЕ, УЧИТЕЛЯ
  15. Like
    KirilChurulingov got a reaction from АлександърТ.А. in Светът на другите   
    Да благодарим на всички сърца, които бият, " Любов, Любов, Любов". 
  16. Like
    KirilChurulingov reacted to _Маги_ in Светът на другите   
    KirilChurulingov, много е добре, че цитираш Учителя, но тук не е в правилния контекст. Отворих тази тема с надеждата да изкажем своите лични позиции и мнения за ставащото в Украйна в момента.
    Не се получава засега, по необясними за мен причини.
    Но това не означава, че темата е отворено поле за всякакви хрумки и писания без връзка с нея. Моля те, вихри се другаде. Място много. Благодаря.
  17. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Донка in Светът на другите   
    Посещавал съм стотици пъти големите морски и речни пристанища на Украйна и добре познавам обстановката и хората.  В Украйна има сили както от изток, така и от запад, които са заинтересовани от дестабилизаране на ситуацията в страната за прокарване на свои частни интереси и те не ще се уплашат да минат през трупове за да осъществят тъмните си плановете.  Ако погледнем на Украйна от духовна перспектива, ще видим,че Украйна има особена история в сценария на студената война между комунистическия изток и капиталистическия запад. Днес с просто око се вижда разделението между източната част на страната, доминирана повече от Русия  и руския начин на мислене, и западната част на Украйна,отворена повече към западния начин на мислене. С една дума, това,което се случва в духовен план е надиграване на тъмните сили , отговорни за студената война. Тези сили в астралния свят, макар и значително да са изгубили своя разрушителен потенциал не са напълно отстранени и притежават свои послушни проводници на физическото поле. Всеки, който има духовна чувствителност и е живял в страна доминирана от бившия Съветски Съюз би могъл  лесно да усети тежестта на тези отрицателни енергии, а за да бъдат такива енергии трансформирани за съжаление (но може би и за добро) не става само с пожелания за мир и разбирателство, но с усилена духовна работа, преди всичко на духовните хора в Украйна и после на духовните хора по света в посока на премахване на разделението в техните собствени умове и сърца.
  18. Like
    KirilChurulingov reacted to Креми (късметче) in Лесна уморяемост, липса на енергия и жизнен тонус   
    Друга идея -
    ако си от София, от февруари започваме да се събираме 2 вторника седмично  ( 19.00 - 21.00) за Медитация за хармонизация и мир.
    Скоро ще дам точните дати и тук.
    Вход свободен,
    който желае, може да даде своя принос за наем за залата, но тя при всички положения ще е платена предварително.
     
    П.П. Повече за медитацията: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=13247&page=3
  19. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Слънчева in Ролята на учителя по пътя   
    Какво  дава учителят ? Ядене за ума и сърцето.  Да ядем или да не ядем ? Както ни се хареса, не трябва никой никого да убива, пък то е и невъзможно. Обаче ,ако  ядем едно ядене само да задоволим  апетита си, може  да  заплатим  с живота си на земята.
  20. Like
    KirilChurulingov reacted to pencil in Правилно ли ходим до тоалетната?   
    Много странен на пръв поглед въпрос, но като се замислиш ходенето до тоалетна e точно толкова естествено и важно, колкото и храненето. И ако за храненето има предавания, форуми, списания и книги, то за тоалетната има... пълно мълчание и незнание. Какво толкова има да се говори, ще речете, то е проста работа. Да, всъщност и храненето е проста работа... ако живеехме преди 150 години. В онези времена хората са се хранели здравословно без дори да знаят това, защото не е имало нито химия, нито ГМО, нито рафинирани храни, нито изтощени почви... Днес е друго - трябва да знаеш как да подбираш внимателно храната си, всред изобилието от отрови в супермаркетите, ако не искаш на 50 години да си умрял...

    Та... същото е с и ходенето по голяма нужда. От незапомнени времена хората са го правели по най-естествения начин без дори да се замислят дали е правилно - клекнали и веднага щом усетят позив. Не са страдали от апандисит, рак на дебелото черво, дивертикулит, дразнимо черво, хемороиди и т.н. Днес, в модерния градски живот е съвсем друга история -- налага се да отлагаш позива за дефекация, докато е подходящ момента, а при много професии, като шофьори, кранисти, касиерки, телефонни оператори и др. си е направо невъзможно да го направят нормално (т.е. щом усетят позив). И ето, днес почти всеки има хемороиди, запек, колит или друга болест свързана с червата, но въпреки това продължаваме да игнорираме функцията на този толкова важен орган на тялото. Дори хората, които смятат, че живеят здравословно.

    И така, какво трябва да променим? Първо, дефекацията трябва да се прави единствено в клекнала поза. Седналата поза върху порцeлановия трон, който днес е заместил простичката дупка на пода, е "дарило" човечеството с купища болести, като рак, апандицит, замърсяване на червата и хемороиди. КАК ТАКА?! Ами ето така: http://squat.beinsa.info

    Второ, дефекацията трябва да става при позив. Отлагането ни лишава от пълно изпразване на червата и намалява силата на този рефлекс. Защо? Защото когато го правим с напъване, без да имаме позив, ние дефакто изпразваме само ректума. Зигмуидното черво си остава неизчистено, защото не може да се задейства парасимпатичния рефлекс*. Така червата никога не са чисти. А, както е казал Хипократ още преди 2000 години - "Всички болести започват от червата". Освен това системното игнориране на позива за дефекация постепенно намалява чувствителността в аноректалната област, докато един ден тази функция престава да работи - ректумът е пълен, но човек не усеща позив. Оттам се започва един омагьосан кръг с използване на лаксативи, фибри, които още повече влошават проблема.


    =======================
    * - Парасимпатичeн рефлекс - поредица от мускулни и неврологични действия които, подобно на уринирането, изпразват ректума, а след това и зигмуидното черво без волеви усилия от наша страна. Характерно за този рефлекс е, че той създава силна перисталична активност и действа автоматично - ректума със силна контракция изтласква съдържанието си навън през ануса, а след 5-10 минути следват още 2-4 по-малки изхождания на съдържанието на сигмовидното черво - целият този процес протича протича автоматично и напълно ни изчиства от отпадъците. Познава се по усещането за тотална лекота и празнота в корема.  Когато процеса е завършил обикновено отделяме малко урина - сигнал за край. За съжаление системното игнориране на сигналите за позив за дефекация отслабват действието на този рефлекс, а при някои хора той напълно липсва. Това води до постепенно замърсяване на тялото, запек, хемороиди и още по-тежки проблеми
  21. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Донка in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    Запомнил съм една мисъл от Учителя - престъпникът вижда навсякъде престъпления. Следователно с  онези, които виждат сектанство навсякъде можем да говорим по духовни въпроси, когато видим, че те сами са се отказали вече от сектанството и са готови за възприемане на новите Божествени идеи.
     
    " Когато изчезнат всички сектанти и България ще изчезне. Това да знаят всички! Когато разгониха боломилите из България, българският народ падна под турско робство цели 500 години. Едно време евреите разпънаха Христа, но какво ги постигна след това? 2000 години робуваха. И Христос, който иде днес казва на съвременния свят: вложете любовта в света и секти няма да има. Щом вложите любовта в света, секстанството ще изчезне. Вложете любовта, вложете светлината! Дайте изобилие! От къде се раждат кражбите? От къде се ражда разврата? Чудни са съвременните хора! Ще избият 50 милиона хора и после ще кажат, че имало разврат. Как да няма разврат! Толкова мъже се избиват, а остават толкова хиляди жени, на които енергиите остават неизползвани. След всичко това разбира се, че ще има разврат и то полов разврат! Не само в Америка но това зло е във всички страни. И после социалистите ща кажат, че сектантите внесоха това зло в света. Не приятели, така не се разсъждава. Вие искате да подобрите този народ? Трябва да знаете как да турите ножа в корените. Там е злото. Ама сектантите имали грехове. Може те да имат грехове, това не е чудно, но другаде лежи злото. Кое е хубавото сега в света? Един народ, който има любов, той ще може да се развива правилно. Той ще се увеличава. Народ,който няма любов, той ще се смалява, такъв е законът."
    И ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ СЪС ЗНАНИЕ, УЧИТЕЛЯ
  22. Like
    KirilChurulingov got a reaction from Розалина in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    Запомнил съм една мисъл от Учителя - престъпникът вижда навсякъде престъпления. Следователно с  онези, които виждат сектанство навсякъде можем да говорим по духовни въпроси, когато видим, че те сами са се отказали вече от сектанството и са готови за възприемане на новите Божествени идеи.
     
    " Когато изчезнат всички сектанти и България ще изчезне. Това да знаят всички! Когато разгониха боломилите из България, българският народ падна под турско робство цели 500 години. Едно време евреите разпънаха Христа, но какво ги постигна след това? 2000 години робуваха. И Христос, който иде днес казва на съвременния свят: вложете любовта в света и секти няма да има. Щом вложите любовта в света, секстанството ще изчезне. Вложете любовта, вложете светлината! Дайте изобилие! От къде се раждат кражбите? От къде се ражда разврата? Чудни са съвременните хора! Ще избият 50 милиона хора и после ще кажат, че имало разврат. Как да няма разврат! Толкова мъже се избиват, а остават толкова хиляди жени, на които енергиите остават неизползвани. След всичко това разбира се, че ще има разврат и то полов разврат! Не само в Америка но това зло е във всички страни. И после социалистите ща кажат, че сектантите внесоха това зло в света. Не приятели, така не се разсъждава. Вие искате да подобрите този народ? Трябва да знаете как да турите ножа в корените. Там е злото. Ама сектантите имали грехове. Може те да имат грехове, това не е чудно, но другаде лежи злото. Кое е хубавото сега в света? Един народ, който има любов, той ще може да се развива правилно. Той ще се увеличава. Народ,който няма любов, той ще се смалява, такъв е законът."
    И ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНИ СЪС ЗНАНИЕ, УЧИТЕЛЯ
  23. Like
  24. Like
    KirilChurulingov reacted to Слънчева in 269.В своите си - НБ, държана от Учителя на 27.06.1926 г. в гр. София.   
    Молитвен наряд за начало:
     
    Молитва на Духа Свят
     
    В своите си - беседа
     
    Молитвен наряд за край:
     
    Винаги се радвайте, за всичко благодарете...
     
    В своите си
  25. Like
    KirilChurulingov reacted to Розалина in Мисъл за деня - 25.11.-1.12.2013г.   
    Мисъл за деня - 28,11,2013 г
     
    За някой момък, преди да се сгоди, преди да се ожени, най-красивото нещо в живота е Любовта. Щом се сгоди, това е първият акт на измамата. Ще ме извините, но аз ще ви покажа къде е фалшът на годежа и на женитбата. Нямам нищо против истинския годеж, но казвам къде са психологически тия несъобразности с Божия закон. Ако Любовта е израз на Божествения Дух, ако Бог е Любов, ако Бог е свързал две души, ако Той живее в тях, защо искат да се сгодяват? След годежа идва женитбата - защо? Да се осигури пред външния свят, пред обществото, че се годил и оженил, да не би един ден да измени, да се откаже и да се ожени някога за друга мома - затова се сгодяват и женят хората. Следователно годежът е едно недоверие. Ако момата иска да се сгоди за момъка, тя изказва едно недоверие; ако момъкът иска да се сгоди за момата, той изказва недоверие. Ако и двамата искат това - нищо, но обикновено го искат майката, бащата, роднините, те казват: „Хайде да се годите!“.
     
    Ще му покажа все, що има, да пострада за името ми
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула


    Молитвен наряд за четвъртък:

    Той иде 
    Молитва за плодовете на Духа
    Псалом 112
×
×
  • Добави...