Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Athena

Участници
 • Общо Съдържание

  8
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Атина
 1. I saw the first video. It is fun! Thanks. Гледах и второто ! Луис Хей! You rock!
 2. Athena

  Кое е вярно?

  Аз се разходих днес и нахраних просяк. От благодарност той поиска да сподели една своя тайна. Той каза: знаеш ли защо съм просяк днес? Защото си дадох всички богатства на прасетата.
 3. Така е. Благодарността идва не със заповед, а с осъзнаване на светостта на всичко, което е част от живота. Понякога толкова ставаме заети със земните си задачи, че забравяме да спрем и да благодарим. Но е достатъчно една притча или една пауза и малко тишина, за да си спомним за чудото на живота и да почувстваме трепетното чувство на благодарност. И благостта на това чувство!
 4. Когато се омотая в разни размишления, винаги излизам от там като се запитам : А върша ли Божията работа? Зная ли кое е да върша Неговата Воля? Нуждата ми да слушам и разбирам Волята Му ме ангажира достатъчно, за да ме освободи от всичко ненужно. Да се знае Божията Воля изисква непрекъснато внимание и силна интуиция. Да се занимава човек с темата: кой на какво се дразни и защо, не помага да знаем Божията Воля и как да я изпълняваме. Учителят казва, че човек се дразни от всеки, който му застане на пътя и който той реши, че му пречи. Ако някой реши, че му стоя на пътя и му преча някак си - най-вероятно ще се дразни. Дали му преча наистина, това е друг въпрос. Някой може да реши, че само за това, че цвета на кожата ми е различна от неговата, му преча. Човек е особено изобретателен, когато реши да се дразни...Толкова войни са водени с официалното оправдание, че съседа изглежда различен, а всъщност са водени само от алчност и жестокост. По-важно е, така да се стремим към Любовта на Бога, че нищо да не може да ни изглежда като пречка на пътя ни към тази Любов. Да почувстваме в сърцето си Неговата Любов и в съзнанието си Неговата Воля.
×