Jump to content
Порталът към съзнателен живот

next2u

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    next2u reacted to сиджей in Българският език   
    Отпуснете се малко. Голяма работа че някой допуснал някакви си граматически грешки.Това не означава че не обича българския език.Просто хората влизат във тези форуми да се разтоварят малко. А съблюдаването на тези граматически правила може да бъде меко казано обременяващо.
  2. Like
    next2u reacted in Българският език   
    А, ТОВА НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА
    МОГА ДА ПИША И С ГЛАВНИ БУКВИ
    ВАЖНОТО Е ПОСЛАНИЕТО
  3. Like
    next2u got a reaction from ivail in Хомосексуалност и морал   
    Чели ли сте Едгар Кейси, Майкъл Нютон и други хора, които разказват за прераждането?
    Вярвате ли, че душата е безполова и се преражда под различни форми в семейната среда в която е момента?
    Ако е така, тогава ще си отговорите много лесно на въпроса.
    Всеки човек избира уроци, който да вземе по пътя си във всеки един от животите си. Хомосексуалността е един от тях и по-точно начина на мислене на другите хора, с който се сблъсква и трудностите които изживява по пътя който е поел.
    Очудва ме, че именно в този форум виждам осъждане, неразбиране, намесване на църква и т.н. И кой може да каже кое наистина е правилно и кое не? Кое е добре за едно дете и кое не?
    Доказано е, че хората използваме едва до 10% от мозъка си, мислите ли че наистина знаете кое е добре и кое не и кое е правилно и кое не или то се гради на вашите лични наблюдения и книги който сте изчели?

    Цялата история с расизма и дискриминацията е за отвличане на вниманието и разделяне на населението. Не се потдавайте на провокации, живейте си живота както намерите за добре без да пречите на другите и ако можете им помагайте и по-малко раздавайте морал..Защото може именно хората, които не приемате и не разбирате без да усещате да отказват голямо влияние в живота ви..
  4. Like
    next2u reacted to Alexander in Още за родните медии...   
    А ето ги всъщност добрите новини за деня: За пътища, за училища и за зали ще отидат парите, които внасят в бюджета консорциумът "Тотал", ОМВ и "Репсол" за проучванията за нефт и газ в блок "Хан Аспарух". Това е заявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, когато бе подписано споразумението, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.
    "Тези дни свършихме добра работа с Делян Добрев. Подписахме предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй”. „Уестингхаус” го спечели. Подписахме споразумението с „Газпром” за цената на газа със стара дата от 1 април, с 11% по-ниска, което е около 115 милиона долара по-малко. Сиреч, живи пари сме спестили. И дадохме окончателното становище относно подписването ноември месец на договора за „Южен поток”.
    Днес в 12,00 часа подписваме с консорциума на три от най-големите европейски компании - „Тотал”, ОМВ и „Репсол”, относно проучването и добив на нефт и газ в Черно море, където 40 милиона евро също веднага внасят в бюджета. Просто за тези няколко дни едни от най-големите компании в света в своите области…

    Така че за тези няколко дни идват инвеститори, които са от първите компании в света и водещи в своята сфера. Едната е от най-големите американски компании, другата руска и третите – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания.

    източник: http://www.focus-news.net/?id=n1691144

    ...И още: Тотю Младенов: Вдигаме всички пенсии с минимум 7.6% от догодина.

    Питам се, кои и защо избягват добрите новини? Някой знае ли?
  5. Like
    next2u reacted to Alexander in Още за родните медии...   
    Пускаш сутрин телевизора: от екрана те гледат мрачни физиономии които с траурни гласове каканижат една след друга печални новини. А. Цоцо'ова за по убедително е в черна траурна рокля. А нали днес е празник - самия Барозо ще открива новата линия на метрото.
    Прескачам на Нова - там водещия се мята като маймуна в клетка и ни замеря с лоши новини, как 25000 мечтаели да емигрират в Гърция, (откъдето периодично ни връщат хора - скелети) и в Испания, където безработицата минава 20%. От всички медии плюят по Бербатов - бил двоен измамник. Не искал Ювентус, които му купили билети за самолет (без да го питат) а Фулъм. Ама чакайте, нали: "Докато всичко не е договорено - Нищо не е договорено!" А в същото време го канят в Националния ни отбор.
    Прескачам на ТВ 7 - там пък водещата избира късметче със сентенция от един древен мъдрец: "Не казвай всичко което знаеш, но знай всичко което говориш." "- ха, мен не ми харесва", се фръцва коконата. Ама кой те пита дали на теб ти харесва - не е ли важното какво мислят стотиците хилядите зрители.
    Край, изключвам телевизора, и отварям прозореца - навън природата се събужда и вкарва чист, свеж въздух в облъчената допреди малко от ТВ манипулатори стая.
  6. Like
    next2u reacted to Орлин Баев in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Присъединявам се към това чудесно мнение! Толкова тежък опит и изстрадана история имаме българите - това е безценно гориво. Все още ни задушава това гориво, но се чувства и засилването на пламъка, идващ точно от усвояването му! Търпеливи сме! Волеви сме - много! Жертвоготовни сме! Имаме много дълбока душевност, с огромен заряд от мъдрост и сила! Дълбоко в колективното си несъзнавано, зад всички характерови наслоения, имаме достойнство и много стабилна основа! Стабилна и психологически и духовно! учителят казва, че сме най-твърдият елемент измежду земното човечество. И това е така. Когато си бил извън България, още щом самолетът навлезе в територията ни и кацне, се чувства една различна , много нагнетена, тежка атмосфера. Тя идва от душите ни - особен елемент сме ние - тежък, твърд, силен елемент!

    Някой е писал за отношението на другите нации към нас. То е обобщаващо само докато опознаят теб, конкретния човек. Когато ти си качествен човек, вече градиш различен имидж и на българите като цяло. За гърците - имат известно право за отношението си. Отнели сме им от територията преди 1330 години. Работил съм за гърци и познавам надменното им отношение - но това си е тяхната характеропатия, която не идва от нас, а е проекция на тяхна изсмукана от пръстите болна гордост.
  7. Like
    next2u reacted to query in Презрени ли са силните страни на българина?   
    За пореден път ще се съглася с гледната точка на Божидар. Не знам... толкова ли е трудно да има човек реална оценка на себе си, на държавата си, на народа си....

    Ето например Станимир пише неверни неща. Първият му абзац мога да го приложа като характеристика към поведението на масата англичани например. Но не... българите сме безпардонни и искаме да се съобразяват с нас. Ооооо голяма грешка... откак е излязла тази книга на моя съгражданин Алеко, се е насадил такъв огромен комплекс от Бай Ганьо, че вече не сме безпардонни въобще, а сме смачкани и боготворим чужденеца, все едно е нещо повече от нас. Аз лично бих много се зарадвала тази книга да изчезне от българската литература. Видяла съм Бай Ганьовщина в различни чужденци, но на никой не му пука!!! Каквито са те, такива сме и ние като индивиди. Факт е, че когато българинът отиде в чужбина се вписва добре там. Престъпните елементи ги има навсякъде. И даже ако т.нар. европейци дойдат да живеят в нашите условия, ще станат по-корумпирани и от нас. Вече се вижда всичко. Нямате ли очи да го видите?!

    "Но у българина липсва и изграден идеал за това какъв трябва да бъде благородният, достоен човек"- Станимире, покажи ми в корпоративна Америка например, къде е тоя идеал за благородство и достоен човек.
    Пишете наизуст.
  8. Like
    next2u reacted to Станимир in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Схемата с много мениджъри е предвидена за големи фирми с огромен брой персонал и тогава тя е напълно ефективна. В по-малките фирми един човек може да съчетава функциите на няколко мениджъра.
  9. Like
    next2u reacted to Станимир in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Това свръхпроизводство в САЩ, Япония и някои европейски страни се налага защото икономическата им и финансова система не може да съществува по друг начин. То е съчетано със съответното свръхпотребление, а също така една голяма част от продукцията остава нереализирана. При нас не се произвежда повече не защото не може да се произвежда повече, а защото липсва потребление на произведената продукция. Също така голяма част от икономиката ни е в сивия сектор. Но ако говорим за работливост, то никоя държава не може да се похвали с подобно нещо. Дори и Япония. Там просто икономическата и социална действителност карат човек буквално да се изцежда от работа за да може да си позволи обичайния стандарт на живот за страната.
  10. Like
    next2u reacted to vorfax in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Много ми хареса как включваш умни с неграмотни, с което те подкрепям (: Проблема е, че когато някой си остане с потенциал, който не е развил, той заприличва на някой, който го няма.
    Само с едно не съм съгласен - трудолюбиви. Пословичната гостоприемност и трудолюбие на българина са мит. За доказателство служи БВП - Уикипедия. На 72 място в света сме, но на практика зад нас е Третият свят и бедни азиатски държави.
    С други думи САЩ, на глава от населението, може произвежда 274 пъти повече от нас.
    Япония - 95 пъти
    Китай - 85 пъти
    Германия - 71 пъти
    Франция - 55 пъти
    Великобритания - 51 пъти
    Италия - 45 пъти
    Русия - 32 пъти
    Испания - 31 пъти
    Бразилия - 30 пъти
    Канада - 29 пъти
    Индия - 23 пъти
    Мексико - 21 пъти
    Австралия - 19 пъти

    Българинът има изключително ниска производителност. Нито сме в комунистически строй, нито сме ощетени откъм ресурси, нито откъм природа. Ощетени сме откъм способности и трудолюбие.
  11. Like
    next2u reacted to Станимир in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Добре, нека се върнем в темата и да видим кои са конкретно тези качества, които презираме в себе си като българи. Аз например не харесвам гордостта. Тук имам предвид тази гордост, която се стреми към показност. Може да е с или без покритие - това е отделен въпрос. Също не ми харесва прекомерната наивност. Все се говори, че сме упорити и твърдоглави, но в същото време сме и много наивни.
  12. Like
    next2u reacted to B__ in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Клишета, клишета, клишета.

    Станимир, няма идеал, защото наличното за идеал се отхвърля.




    Е да, много лесно е нещо да се класифицора като простотия, да бъде сложено под контрол и да си стоим в удобните и тесни мисловни модели, които се мислят за по-умни от всички останали.
    Обикновено недоволстваме от другите за неща, които не харесваме в себе си и затова не виждаме. Та можеш да се сетиш къде също може да има простотия ...която се мисли за по-умна
  13. Like
    next2u reacted to B__ in Презрени ли са силните страни на българина?   
    Запитвали ли сте се защо все се изглеждаме по другите държави, техните "успехи" и се наричаме малка страна?

    Ние не вярваме, че като българи сме способни, не вярваме, че заслужаваме, не вярваме, че имаме с какво да се гордеем. Затова все се изглеждаме насам-натам.

    Българинът не вярва в себе си, българският мъж не се обича като мъж, българската жена не се обича като жена.

    И понеже ние не вярваме в себе си се оказва, че най-силните качества на българина, които могат да му донесат предимство, са презрени. Заклеймяваме ги като не-европейски, не-културни, изостанали, не-на място, прости.

    А те не са не-европейски, не-културни, изостанали, не-на място, прости. Просто ние се срамуваме от тях, защото не се обичаме, не вярваме в себе си, а пък затова вярваме на другите дъуржави, които използват това, за да ни въртят насам-натам.

    Българската интелигенция е най-ярък изразител на тази НЕ-вяра на българина в себе си, в отричането на българското и тичането по чужбинското.

    Разгледайте, например, разказите за Бай Ганьо. Просто си личи как Алеко се страмува от него. А Ганьо има такива прекрасни качества.

    Първо качество. Бай Ганьо не се засяга и обижда. Е да, гледа си интереса, но това незасягане и не-обиждане е едно много силно качество. Има дори Дзен притча как като не приемеш обидите и оскърбленията на другите, то те не стават част от тебе. Духовните учение описват как като се обиждаш и засягаш вървиш по недуховен път. А Бай Ганьо не се обижда, не се засяга.

    Второ качество. Смелостта да тръгне по Европа такъв, какъвто е. Тук и сега. Без подготовка, без страх, с огромна увереност.

    Трето качество. Бай Ганьо не се срамува. Предполагам се сещате как Бай Ганьо се опитва да говори чужди езици. Може и да не ги знае, но се разбира с хората. А един български срамежливко, който се притестнява, че да си българин е лошо, ще стои в ъгъла и ще си остане неразбран даже да знае добре езика.

    Четвърто качество. Бай Ганьо и политиците и неговото проникновение "всички са маскари". От това и не само в този разказ става ясно, че той не разчита "някой да го оправи", а "се оправя сам". Ей това е ужасно силно качество. А сега повечето българи лежат и плачат да дойде някой да ги оправи.

    Пето силно качество. Този човек се гордее, че е българин. Само заради това заслужава поклон.

    Като се замислите ще намерите още много презрени, но силни качества.

    Ами да вземем така наречените борци. Тези хора печелеха медали по целия свят. След това влязоха в бизнеса. Успешно, макар и грубо. Мина време, поошлифоваха се. Сега никой не говори за борци. От тях останаха силните и умните като успешни бизнесмени.

    Е да, може да се каже, че тези силни качества са насочени неправилно, но според мен са насочени неправилно, защото са презрени.
  14. Like
    next2u reacted to Орлин Баев in Според вас, колко деца трябва да има в едно семейство и - защо?   
    Божидар - добра тема, но начинът по който си я поставил, направо ...
  15. Like
    next2u reacted to Станимир in Според вас, колко деца трябва да има в едно семейство и - защо?   
    Стресът май че ти е дошъл доста в повече.
  16. Like
    next2u reacted to Слънчева in Според вас, колко деца трябва да има в едно семейство и - защо?   
    А може и концлагери за неспособните да направим... Щото то по чии тачно критерии ще работи този закон. По Божиите или егоистичните човешки?....
  17. Like
    next2u reacted to Диана Илиева in Eмиграцията   
    Знаеш ли, Христо, ти сигурно си най-младия участник, писал в тази тема, обаче твоето изказване е най-коректно Само ти пишеш от 1 лице - аз, на мен ..., докато всички останали се опитват на базата на своя скормен опит и спрямо собствените си представи и усещания, та дори и на база на своите заблуди и предубеждения, да убедят всички в своята правота - едни усилено дърпат чергата "за" емиграцията, други - "против" ...
    Защо
    Ами хората са различни. Просто за едни е подходящо да емигрират, за други не ...
    И да се правят изводи кой бил силен или слаб, кой бил свободен и кой не и ред подобни, само поради това къде живее?!?

    За мен това, дето хората усилено пишат в темата, е показател, че самите те имат нужда да си изяснят и потвърдят за себе си, че изборът, който са направили, е добър за тях. По тази причина се опитват да докажат, че този избор е някак по принцип добър за всички (а щом е добър за всички, то очевидно ще е добър и за тях). Е, съжалявам, но не може да се каже, че емиграцията е добър избор за всички, за някои - да, за други - не. Вие от кои сте - не знам; това сами ще си прецените. А оттам нататък следват въпросите - ако се емигрира, в коя точно държава да бъде, за постоянно ли или ако не, за какъв период от време и т.н.
  18. Like
    next2u reacted to Орлин Баев in Помощ!   
    Нямам какво да добавя към думите на Донка - на 100% съм съгласен с нея!!! Благодаря ти за това мнение, Донка!

    С обич, Орлин
  19. Like
    next2u reacted to Донка in Помощ!   
    Здравей Ally!


    Всъщност раздялата е нещо като животоспасяваща операция. Привързването към любимия човек, усещането, че той е неизменна част от теб и твоето ежедневие, необходимостта той да бъде до теб, за да се чувстваш "у дома" - това е бил паразит, който е тровел бавно и сигурно съзнанието ти. Моля забележи - човекът, който ти е давал това усещане няма нищо общо с него, той дори е бил "жертвата" на усещането. Усещането, привързването към някого - няма значение към кого, си е само твое и то е това, което "операцията" има за цел да отстрани.
    Да, боли - много боли, толкова е познато, задушаваща на моменти болка, от която светът избледнява и имаш чувството, че губиш съзнание. Нещо живо е откъснато от теб и твоето тяло отчаяно си го иска обратно - симптомите на абстиненцията, нали? Така боли, когато се дезинфекцира рана - болката показва, че умират заразените, болните клетки. Когато човек го осъзнава, приема болката като нещо добро и нужно и дори сам посяга с тампончето към раната и сам си "причинява болката". Няма радост в нея - има разум, мъдрост, търпение - сърцето има нужда от помощта на своя най-добър приятел - ума.
    Питаш как да превърнеш болката в радост? Тя няма да се превърне в радост и не бива, иначе ще се привържеш към болката и сама ще я предизвикваш несъзнателно. Радостта и светлината идват от усещането за свобода... Но за да се стигне до него, пътят минава през сериозна работа над себе си - докато човек усети, че няма нужда от никого, за да бъде "у дома", че само той самият си е неизменната част от ежедневието и всичко друго и всеки друг си има своето ежедневие, а тези наши ежедневия се пресичат, но не са болезнено зависими едно от друго... Освободиш ли близките си хора от очакването и желанието си да ти създават особеното усещане за близост, научиш ли се да го изпитваш докато си съвсем сама, свободата вече е кацнала на рамото ти.
    След нея идва и човекът, с когото можеш да живееш - само че ти вече не го привързваш към себе си и не привързваш себе си към него. Има само една истинска любов - тази, която се ражда и живее в свободата.

    Проверено е лично - и болката и освобождаването, и любовта.
    Успех, мила! Обърни се - в края на тунела има светлина и тя не е от приближаващия се влак на болката, той е зад теб и те чака да се качиш отново. Решението си е твое...
  20. Like
    next2u reacted to B__ in Хомосексуалност и морал   
    Ами виж как ни сподели, че НЕ знаеш кой е правия път за теб.
  21. Like
    next2u reacted to B__ in Хомосексуалност и морал   
    Ти знаеш ли кое е правия път? Поне за себе си?
  22. Like
    next2u reacted to B__ in Хомосексуалност и морал   
    Не мъжът е успял, а любовта ...доколкото може да се говори за "излекуване"
  23. Like
    next2u reacted to B__ in Хомосексуалност и морал   
    Абе какво толко сте се хванали за ...... хомосексуалистите? че и настървено....всеки такъв интерес показва някаква принадлежност.....хи хи хи

    Всеки е хомосексуален в някаква степен. Точно в същата, в която в него "плуват" мъжка и женска енергия. Всяка двойка е съставена от допълващи се "мъжка" и "женска" енергия. Такава е и хомосексуалната двойка. И там има "мъж" и "жена".

    Всеки е хомосексуалист в степен зависима от отношението мъжка-женска енергия в него. И дори това съотношение може да се мени. А съотношението не е задължително да бъде крайност. И това съотношение, което вече няма смисъл да наричаме хомосескусализъм, се изразява по различен начин и различни степени. Мъж, който оставя водещата роля на жена си, е пак хомосексуалист в някаква степен, пардон, нали се за разбрахме за думата, та той пак е с по-преобладаваща женска енергия сравнена с мъжката на жена си.

    Това се проявява в отношенията, в секса като не е задължително сексът да е между двама едно-полови, за да се появи сексуална практика, която изразява доминацията на алтернативната сила при партньора. Ами дори само за позата "жената отгоре" да говорим, това пак е размяна на сексуални роли, а пък има и практики, които се харесват от 20% от не-хомосексуалните мъже, които са свързани с абсолютната доминация на мъжката сила на партньорките им.

    Не случайно се казва, че 90% от хората са поне би-сексуални....останалите не са се замисляли или усещали, че и те сменят баланса на енергиите.

    П.С.

    А да, виждам съм хомосексуалисти, които са по-морални от някои хетеросексуални, които се оказват, че са чисти п...си.
  24. Like
    next2u reacted in Хомосексуалност и морал   
    Трудно е да се съгласиш, че даден резултат е плод на твое собствено несъзнателно решение, ако не съзнаваш това.
    Аз предполагам, че е твърде вероятно хомосексуалните да са по-интелигентни от хетеросексуалните.
    Просто се замислям за хомосексуалните миньори, шофьори и какъв би бил техния коефициент на интелигентност.
  25. Like
    next2u reacted in Хомосексуалност и морал   
    Нека да помислим.
    Ако направим една представителна извадка на бягащите на другия бряг и на тези, които бягат от нашата страна на реката и сравним хората в тези две групи, използвайки стандартни и нестандартни тестове за интелигентност, може да излезе, че разпределението на хората по интелигентност не зависи от сексуалната им ориентация,
    А може да излезе и че хомосексуалните са по-интелигентни като цяло от хетеросексуалните.
    Ако това бъде установено, какъв е изводът от проучването?
×
×
  • Добави...