Jump to content
Порталът към съзнателен живот

el9

Участници
  • Общо Съдържание

    19
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

el9's Achievements

  1. Като не можеш да се промениш. Трябва да свикнеш с това, че си тревожна.
  2. Хората стават все по-неестествени и все повече фантазират. Все повече се преструват, и все повече искат. Ти като си жена, толкова ли не разбираш какво е преструвка? Нали вие влизате във множество роли, само за да не сте себе си. Защото не искате да си признаете, че сте слаби. Всяко нещо което предлага изцеление и духовност, само със словото и с развитие на фантазията е секта. Та и Психологията и учението на Дънов е секта. И само не ми обяснявайте например, че йогата и такива някакви упражнения са полезни или пък ни правят по-духовни. Отначало са чувствата и емоциите и после те се трансформират в думи. А не обратното. Да искате да наподобим някакви чувства, с някакви заучени фрази. Неестествено е. Не е възможно да си и силен и слаб. Не е възможно и да си висш духовно и нисш. Но това вие нарочно не искате да го признаете, за да се залъгвате, че на Земята сте висши. " Колкото до това че животът и мислите ни и емоциите, и делата зависят само от нас - ами това е вярно и изпитано в целия ми живот. " Не е вярно. Попитали веднъж Буда, това което мислим, зависи ли от нас. И той отговорил, можете ли да кажете, какво ще мислите след 1 час. И другите му отговорили, че не могат. Времето съществува за нас, защото сме наказани, и мислите ни и емоциите и много други неща да не зависят от нас. Затова има и гадателки, които предсказват бъдещето на хората. Защото то се е случило. Ние и нашите души са толкова слаби и нисши, че дори не осъзнаваме, че на Земята сме не за да се учим, а за да се спасим, ако можем. Всички сме и лоши и нисши. " Предложете случай, в който психотерапевтичното влияние на Учението е доказало неефективност или вредност. " Естествено, че е неефективно, след като Човечеството го отхвърля. Нали знаете например, че религиите за около 100 години се разпространяват и стават официални за много страни. А освен това учението на Дънов е по-ново и би трябвало да е по-висше от останалите, а то не е.
  3. ".Не изпитвам удоволствие, радост и свобода към живота си и непрекъснато се обременявам с лоши мисли и чувства и съмнения към хората, че не са честни, добронамерени и открити, не мога да спя. Не искам детето ми да бъде затворено и обременено, защото не мога да му покажа красотата и доброто в хората и света " Ама лесно е да искаме да обясним колко е хубав света и добри хората. Но как да го постигнем, като самите ние не изпитваме радост и удоволствие от живота и все си мислим, че другите ни прецакват. И защо въобще си поставяш такива цели. Да обясняваш на хората колко е хубав света.
  4. При всички хора е така. Да са тревожни. Може би не осъзнавате, че хората се раждат, живеят и умират. Трябва да се примирите, че не всичко зависи от вас. Задайте си въпроса. Вие какво искате да постигнете? Какви цели например си поставяте, като ходите при психоложка.
  5. Едно е да се правиш на силен, а друго е да си силен. Хайде с стига с тези преструвки. Като си силен, си силен. Като си слаб си слаб. И стига сте си мислили, че всичко зависи от вас. Е, нали ви обясних, че и Психологията е вид секта като тази на Дънов. Стига с тези позитивни глупости. Не разбирам, защо не искате да сте по-естествени, а да си фантазирате.
  6. Според вас Христос е слаб. А иначе има много сходства между учението на Дънов и Психологията. И двете са вид секти.
  7. Точно обратното е. Човек е свободен, за да иска сигурност. Ако беше зомби, нямаше да го интересува. Дори много хора развиват интуицията си за да имат печалба. И да може те да са по-добри от другите.
  8. " Защото това ти казвам - не е фръцла или т.н. - супер скромна е и имам чувството, че не е от жените на които всички мъже точат лиги. Има си чар - не е грозница, но не е мис франция - средна работа. " Точно този тип жени са манипулаторките. И не им пука за другите, освен за себе си. Те затова не са фръцли. Защото знаят, че трябва да са омъжени за един мъж, и така е най-добре. Но не означава, че могат да го постигнат. Защото прекалено обичат себе си. Скромни са, не са кифли, умни са. Но са манипулаторки. И каквото не им изнася и не им харесва. Компромиси не правят. А за манипулацията. Ако го правеше нарочно е по-лесно. Тогава може да я промениш. Но ако го прави неосъзнато, ако това е част от характера и и от начина и за оцеляване. Тогава, цял живот ще те манипулира. И няма да знаеш как се чувства и какво изпитва към теб. " Наистина ми се иска да науча истината, за да не се заблуждавам и да продължа на чисто. За това искам да говоря с нея, но не знам дали няма да изглежда натрапчиво. " Прави каквото трябва. Пък като не иска да общува с теб, така да е. А ако е манипулаторка и иска изгодата и не се интересува от чуждото мнение. Няма да научиш истината, защото тя самата себе си лъже и лъже собствените си чувства, в зависимост от това каква изгода има. Понякога няма истина. При едни хора има, при други не. Така са създадени някои хора, че все да се заблуждават, че изпитват някакви чувства към един или друг, а то е било заради изгодата.
  9. Такъв и е характера. Да не се безпокои за дреболии. Но го компенсира с манипулиране. Какво е манипулирането? Като нещо не ти изнася, като истината не ти е изходна, да сменяш темата. Освен това не я вълнува какво е мнението на околните за нея, а това не е хубаво за жените, защото така пък имат характер, който привлича отначало, но като ги опознаеш отблъсква и е противен. Защото използва изучени похвати за манипулиране, а не е естествена. Например, като и каза, че искаш да я посетиш. Дори и да я посетиш, и тя например да те запознае с новият си приятел, това за нея ще е нещо нормално и например, ще мисли новият си приятел като поредно завоевание, а няма да мисли как ти се чувстваш неудобно, защото на нея все и е удобно. " Не знам - аз ли се заблуждавам, защото обикновено характера на човека се проявява в кофти ситуации, защото като е наред всичко нещата си вървят. " Така е. Но има 3 варианта. Първият е например, ако е силен характер да ти помогне жената и да ти обясни да не се безпокоиш. И да се интересува как се чувстваш. Вторият е, ако има слаб, да се безпокои от твоето мнение и това на околните. Да и е неудобно, депресирана. И трети да е манипулаторка, да не и пука за околните и за това какво те чувстват. Важното е тя да е добре. Няма алтелнатива. Като не иска да общува с теб. Може да и се обадиш или по skype. А и имам чувството, че жената е умна и манипулаторка.
  10. " Тя е свястно момиче и е разбрана. Само че не вдигна. " Не е. " Обикновено, съм забелязал, че когато подхвана някаква тема за която не й е комфортно да говори - тя гледа или да я отбегне или сменя темата и никога не съм я притискал. " Е, нали ти обясних, че не е свестна. " Но наистина исках да поговорим с нея, хем за да ми олекне хем, за да е наясно че не ги мисля тези неща. " А тя не иска да общува с теб, когато се нуждаеш от това. Сигурно не е младо момиче, а жена над 25, така че е наясно какво чувства и какъв характер е. И такива нейни сцени са проява на лош вкус. Естествено, това е твое предположение каква е тя и как се отнася с теб, а ние само можем да гадаем за отношенията ви.
  11. Да уточня. Това, като се чувстваш различно от останалите и не можеш да изразиш себе си, а имаш фантазии, за това че си по-уникален от другите. И имаш прекалено висока самооценка за себе си, защото не може да се приемеш например, като неуспешен. И затова си представяш и искаш прекалено хубави неща и щастие, а не можеш да ги получиш. И си мислиш, че се страхуваш да умреш, а се страхуваш да живееш. Е, Няма как да се примириш, ако си лузър. Ако си победител все ще се примириш, за това че ще умреш и ще се самозалъгваш, че не те е страх.
  12. Най-много ги е страх хората от това да умрат, тези които си мислят, че не ги е страх. Тях толкова ги е страх, че не си го признават, а се самозалъгват. А иначе са егоисти, и по всякакъв начин се стремят да оцелеят. На пустинен остров да са, пак ще намерят начин да може другите да са зле, а те добре. Така, че не те е страх от Смъртта. А имаш прекалено висока оценка за себе си и се мислиш за прекалено велика.
  13. Ще трябва да си простиш. Това като за начало. Но за да си простиш, трябва да не си с прекалено самочувствие и да се мислиш за велика. Много от психичните проблеми на хората е, защото се мислят за прекалено велики. Някога хората бяха по секти, защото се мислеха уникални. А после си мислеха, че сектите ги излекуваха. А всъщност разбраха, че може да са като другите хора. Че не са толкова уникални, за колкото се мислят. Та затова са създадени тези духовни учения, учители. Някои хора толкова не могат да си простят, че са обикновенни, а не уникални, че посещават секти, йога и всякакви такива неща. За да разберат, че и другите са като тях.
  14. Той пак добре, че и от порно се възбужда, че след определена възраст над 30 години много мъже и това не искат. И въобще не харесват секса.
  15. Може и да е така. Но ако си прекалено странен за психолога и той не знае какъв метод да прилага на теб, защото си все недоволен. Е, ти ако си мислиш, че отначало психолога ти обяснява към какво се стремите и как да го постигнеш, не е така. Психолога е просто човек. Прилага определена стратегия към теб. И очаква резултати. Може стратегията да му е да те заблуждава. И след няколко посещения да изисква от теб неща, които не е споменавал в началото. Особено ако е известен психолог или пък много учен, няма да ти казва какви ги мисли за теб и какви резултати очаква. Аз пък мисля, че спорта не е подходящ за хора над 30 години.
×
×
  • Добави...