Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Василена Христова

Участници
 • Общо Съдържание

  99
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  6

Василена Христова last won the day on Март 3 2018

Василена Христова had the most liked content!

4 Следващи

За Василена Христова

 • Ранк
  Психолог - консултант
 • Рожден Ден Февруари 23

Метод за Връзка

 • Website URL
  www.soulacademyvh.wordpress.com

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Плевен, София
 • Интереси
  Когнитивно-поведенческа терапия, Брачно и Фамилно консултиране, Консултиране при паническо разстройство, паник атаки, ОКР (натраплива невроза).

Последни Посещения

2246 посещения на профила
 1. Василена Христова

  Силвия

  Здравей, истината е, че не може да контролираш или овладееш процеса. Тези емоции са нещо, което човек изразява, когато е готов за това нещо. Казвам го от личен опит също. Въпросът в случая е концетрация към настощия момент от една страна и подходяща литература, и подкрепа и емпатия от друга (към майка ти). Бъди търпелива, не притискай и бъди опора, покажи баланс и спокойствие. Бъди светлина. Всичко друго ще се случи, когато е необходимо, а ти ще си там.
 2. Василена Христова

  Стиляна

  Няма определен срок на справяне, нещата просто се случват, усещаш облекчение и спокойствие, не гони бърз резултат, това не е състезание, просто ходи на терапия и бъди там, взимай от момента, включи се активно в процеса, както вече са те посъветвали и всичко ще се нареди
 3. Василена Христова

  Стиляна

  Здравей, тъй като съм преживяла абсолютно сходна ситуация на твоята и съм минала този път, наистина ти казвам, че психотерапията ще ти помогне Изключително приятен начин да надскочиш сегашното си Аз, да развиеш всички твои качества и с ПА да се сприятелите. Поздрави !
 4. Василена Христова

  Приятелка/партньорка

  Ако това представлява една връзка, аз бих била сама.Не бих избрала такова нещо за себе си. Това е момиче, което не вярва в себе си, и ти, който си използвал условия и леко арогантен тон, за да взима решение, за което тя изобщо не е готова. Това ли искат жените според теб? Това ли иска един човек като цяло? Любовта е разбиране, усещане на душата за допълване и уважение, респект, взаимност, партньорство, подкрепа. Любовта е еуфорично чувство на живот. В нея няма условия и ограничения. Как смяташ, че с този подход ще намериш партньорка, с която рамо до рамо, да се изправите срещу света в труден момент? Ти следва да работиш върху своята самооценка и държание, осъзнаване, защото никоя достойна, самоуважаваща се жена, работеща и знаеща, коя е и какво иска, няма да приеме подобно поведение. Подхождай с уважение, отношение и респект - покани за срещи, кино, цветя, разговори - кой седи срещу теб, интимност, опознаване, стъпване в света на другия. Иначе в другия вариант на приятелите ти и твоя към сега ще попадаш на "колежки", които имат(както Диди и д-р Първанов ти казаха вече и аз само допълвам техните постове с цялото ми уважение)ниска самооценка и ще си играете на "Кой е по-по-най" до края на света, ти ще я командваш за сметка на нейната стойност (коята така или иначе ще й липсва)и ще бъде Уау. Стабилност, отговорност, уважение. "Мачовци" има предостатъчно
 5. Василена Христова

  Чувство за зависимост и самота

  Здравей, На 19 всичко изглежда по този начин - притеснително, малко страшно и твърде сериозно. За сметка на това аз мога да ти кажа, че сега са годините, в които си най-заредена със сили и е времето да разбереш, коя си, с какво искаш да се занимаваш и да не контролираш бъдещето, а да положиш основите да имаш това, за което мечтаеш. Ако не получиш нещо желано, значи не е било твоето. Както казва Руми "Това, което е твое ще бъде твое и през 100 планини" - не цитирам дословно. В какво си добра? Какво искаш да правиш след 5 години? Как се виждаш след 5 години? Каквито и да са отговорите сега е време да започнеш работата по него. Контролът е невъзможен, наслаждавай се на момента. Ти си достатъчно силна, за да посрещнеш всяко едни събитие. Прочети Вашите слаби места на Уейн Дайър. Мога да препоръчам и други заглавия. Сега е идеално време за четене. Поздрави.
 6. Василена Христова

  Мисля ,че полудявам

  Без психотерапия няма как да излезеш от този кръг, в който се намираш.
 7. Василена Христова

  Мисля ,че полудявам

  Здравей, Паник ататките са силни изблици на тревожност, а всъщност няма действителна опасност. Затова и те са съпроводени със силни физически усещания, които ние бъркаме, че са опасни и се попада във вид порочен кръг. Препоръчвам ти да започнеш психотерапия. Там, в процеса на работа ще спреработиш своята тревожност и паника, ще изградите твоята нова и стабилна самооценка. Ще се научиш също така в процеса ви на работа с него, как да изградиш връзка, пълноценна връзка. Бъди луд, иди на психотерапевт, и аз съм ходила, и аз съм луда, сега съм още по-щастлива и луда Поздрави !
 8. Василена Христова

  Fallen_angel

  Здравей, Отговорих същото и на другия ти пост. В края на този пост ще ти изпратя линк относно лекарствата и техният "смисъл", по-скоро безсмислие, като категорично смятам, че нямаш нужда от тях и само ще ти навредят. На въпроса ти, защо си го направила, знаеш сама отговора - за да привлечеш вниманието на мъжа си. При такива ситуации, в които усещаме липса или празнота, наистина е добре да подходим с разговор в семейството, а ако не даде резултат, посещението при терапевт е отлично решение. Там можете да изложите своите гледни точки и да стигнете до решение чрез негова помощ. Колегата ти и ти сте се оказали "подходящи" за ситуацията, като сте се отдали на момента, а не на това, докъде би довело едно подобно нещо. А ако заживеете заедно това, че е по-добър или привлекателен, ще изчезне. Емоцията ви се основата на "невъзможно е да сме заедно", а не на любов. Относно временната раздяла - предложи на мъжа си да се срещнете заедно с този психолог, при който е ходил, както и да ходите заедно на семейна терапия. Но уважи решението на мъжа си ако откаже семейната терапия, ангажирай се изцяло с детето, спортувай, излизай, дишай и живей, дай му този месец. И да, временната раздяла е подходяща, защото накрая може да се окаже, че живеете по-добре един без друг, а ако това е така - със сигурност това не е бил твоят човек и ти ще срещнеш друг. Вселената си знае работата. Нещата ще се наредят, времето ще си покаже. Не го притискай, не притискай и себе си. Разбирам, че мислите ти са свързани с неговата липса и си в труден период, за което ти съчувствам. Прочети Любовта отвъд думите. http://xyli-leonis.com/2018/01/22/нима-всичко-което-смятаме-че-знаем-за/ - относно лекарствата. Поздрави !
 9. Василена Христова

  Как да се научим да си простим?

  Препоръчвам ти да започнеш психотерапия. Поздрави !
 10. Василена Христова

  Fallen_angel

  Здравей, в края на този пост ще ти изпратя линк относно лекарствата и техният "смисъл", по-скоро безсмислие, като категорично смятам, че нямаш нужда от тях и само ще ти навредят. На въпроса ти, защо си го направила, знаеш сама отговора - за да привлечеш вниманието на мъжа си. При такива ситуации, в които усещаме липса или празнота, наистина е добре да подходим с разговор в семейството, а ако не даде резултат, посещението при терапевт е отлично решение. Там можете да изложите своите гледни точки и да стигнете до решение чрез негова помощ. Колегата ти и ти сте се оказали "подходящи" за ситуацията, като сте се отдали на момента, а не на това, докъде би довело едно подобно нещо. А ако заживеете заедно това, че е по-добър или привлекателен, ще изчезне. Емоцията ви се основата на "невъзможно е да сме заедно", а не на любов. Относно временната раздяла - предложи на мъжа си да се срещнете заедно с този психолог, при който е ходил, както и да ходите заедно на семейна терапия, и да временната раздяла е подходяща, защото накрая може да се окаже, че живеете по-добре един без друг, а ако това е така - със сигурност това не е бил твоят човек и ти ще срещнеш друг. Вселената си знае работата. Уважи решението на мъжа си, ангажирай се изцяло с детето, спортувай, излизай, дишай и живей, дай му този месец ако откаже семейната терапия и нещата ще се наредят. Не го притискай, не притискай и себе си. Разбирам, че мислите ти са свързани с неговата липса и си в труден период, за което ти съчувствам. Прочети Любовта отвъд думите. http://xyli-leonis.com/2018/01/22/нима-всичко-което-смятаме-че-знаем-за/ - относно лекарствата. Поздрави !
 11. Василена Христова

  Приятелка/партньорка

  Нямаш успехи, заради фиксацията “нямам връзка, а супер много искам връзка”. Въпросът не е да си активен, а да се заявиш и докажеш,което следва след като имаш стабилна самоувереност и знаеш, кой си. После ако отвърнат на интереса ти - давай смело, а ако не - денят ти продължава. Навлизайки в този механизъм и търсейки постоянно половинка, това се превръща в състезание срещу Вселената и съдбата. А от него няма смисъл. Твоето момиче е някъде там и ще я срещнещ със сигурност А ние търсим баланса. Амбицията е противоречиво нещо - никоя жена не иска да си седи сама вечер,тъй като амбициозният й мъж трупа капитал навън. Баланс.
 12. Василена Христова

  Приятелка/партньорка

  И не само това, което д-р Първанов каза, а й - не очаквай всеки път да бъде Нещо, а седни и говори с този човек, опознай света му без да има значение, ще бъде ли утре пак с теб или не, изживей настоящето с него. Любова, връзките, отношенията са естествен процес, не отдавай толкова сериозен поглед върху тях, отдай го върху момента и съпреживяването. Започни да отглеждаш цветя в саксции ще научиш много за връзките.
 13. Василена Христова

  ОКР или друга тревожност?

  Опитай следното : вземи си събеседник и двамата си вземете по един стол. Седнете с гръб един към друг и накарай човекът с теб да ти разкаже кратка история. Първите 5 минути слушай с цялата си концетрация, а след това насочи вниманието си към обстановката, в която се намирате. После застанете с лице един към друг и му разкажи това, което си разбрал от неговия разказ, като след 5 мин отново се насочи към нещо друго, а после се върни отново концентриран в разказа си. Поетапно увеличавай времето си на концетрация. Така след време ще избираш своите мисли и ще насочваш вниманието си там, където ти искаш.
 14. Василена Христова

  Моята тема

  И без да съм пушила трева някога, ми се вие свят като пуша цигари от време на време. Страхът обаче ти е повлиял много. Въпросът е мисловно да осъзнаеш, че каквото и да стане, ти ще се справиш и след като приемеш притесненията си за напълно нормални, ще се освободиш от всичко излишно. Това е твоето човешко развитие - толеранс, приемане, обичане, а страхът от липсата на контрол над ситуацията е троен в твоя случай. От описаното горе се вижда, че винаги всичко е зависело от теб, дирижирала си оркестъра. Ей това е както и Орлин ти каза - да го живеем този живот, без да искаме постоянно да сме директори на всички и всичко. Представяш си, че ти се вие свят и припадаш ? Умираш от страх?Ами я припадни нарочно следващия път на обществено място да видим Ще видиш, че всичко възможно, можеш да се справиш с всичко. Иди сега на разходка в парка и изпий едно кафе с приятелки и си живей живота
 15. Василена Христова

  ОКР или друга тревожност?

  Категоричното отбягване на едно нещо, каквото и да е то, води до точно противоположния ефект - засилване. Не се старай да бягаш от нищо, а напротив - да го приемеш. Спортувай активно ! Поне 4 пъти седмично. Също така в такива моменти се захвани с някаква дейност, която изисква цялото ти отдаване, дори мислите ти да продължават, ти продължавай с дейността си. Не стой и чакай да изчезнат, а продължавай да вършиш започнатото - оцветявай, реди пъзел, мий чинии, чисти - няма значение, какво ще е. Тук идеята е да се сприятелиш с твоите мисли и да се забавляваш. А какво по-хубаво от това да оцветявате заедно? Превърни нещата в забавление. В момента гледаш на нещата трагично и сериозно. Психотерапията ще ти помогне да промениш начина, по който виждаш себе си и света. "Чудесата не противоречат на законите на природата, а само на това, което ние знаем за тях". Успех !
×