Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Василена Христова

Участници
 • Общо Съдържание

  107
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  6

Василена Христова last won the day on Март 3 2018

Василена Христова had the most liked content!

4 Следващи

За Василена Христова

 • Ранк
  Психолог - консултант
 • Рожден Ден Февруари 23

Метод за Връзка

 • Website URL
  https://vasilenahr.wordpress.com/

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Плевен, София
 • Интереси
  Когнитивно-поведенческа терапия, Брачно и Фамилно консултиране, Консултиране при паническо разстройство, паник атаки, ОКР (натраплива невроза).

Последни Посещения

2586 посещения на профила
 1. Здравей Празен кладенец вода не дава.....или с други думи - първо на себе си следва да помогнеш, а след това да бъдеш пример на майка си. Няма сила в този свят, която да дава на някой нещо на сила. Обърни внимание на себе си - започни с външни измерения - грижи се за себе си, отделяй време за себе си, хобитата си, това, което те радва и те кара да се усмихваш. Едва след това, тоест след като си заредила себе си с положителен заряд, ще бъдеш като слънце и ще даваш светлина и топлина. Започни с малки неща - козметични процедури, спорт, списания, книги, неща, които си оставила отдавна, а всъщност те радват. После ще видиш и развитието на нещата, положителното развитие. Може би звучи трудно, но преди да си направила първата стъпка...няма и сегашната ти ситуация да стане по-добра
 2. Василена Христова

  Прегръщане на страха

  Да ти кажа, ще съм благодарна на малко напрежение от твоето, тези дни ми е много спокойно Истината е, че като попаднеш в етап на живота, в който просто не се занимаваш и не си ангажиран с неща, които обичаш, започваш да обръщаш внимание на много малки, всъщност нормални неща. Освен спорт и медитация, се заобиколи с неща, за които гориш. Не знам, дали ще се изкажа правилно, но любовта е единственото лекарство - към себе си, към човека, с който си, към работата, към хобито. Предприемане на промяна, която вътрешно усещаш може би като необходимост. От опита, който има, както и наблюденията ми върху хората като цяло, дори от моя личен опит - всичко ти се показва, само следва да отвориш широко очи за отговора и да не се страхуваш. После една крачка и си там Бъдещето е в нас и ние сме бъдещето, знаеш Успех.
 3. Разбира се. Ами справих се с терапия, много литература ( като Разговори с Бога ми помогна най-много в този аспект и реално бяха първите прочетени от мен книги), спорт, хобита и най-вече старание и отдаденост на процеса. Пътят е дълъг,но си струва. Важно е терапевтът да те съпровожда по него и да бъде твоя упора и подкрепа. :)
 4. Здравей, Предлагам ти веднага да започнеш да четеш Разговори с Бога на Нийл Доналд Уолш. След това да започнеш психотерапия, но без лекарства, защото имам личен опит в тази ситуация, за който мога да разкажа, и не съм изпила едно хапче. Напротив, имам прекрасен живот и съм изключително щастлива. Дори се занимавам с психология професионално. Все неща, които показват, че съм се справила, а щом аз съм – значи и ти го можеш. След книгите на Уолш, вземи Подсъзнанието може всичко. Но психотерапията е задължителна, за да те съпровожда някой по време на процеса на израстването ти. Поздрави, Василена.
 5. Смяташ ли, че се грижиш за себе си, спокойствието си, здравето си ? Спортуваш ли, излизаш ли, забавляваш ли се? Хубаво ли ти е на душата като се събудиш сутрин, с усмивка ли е ? Работиш ли това, което искаш ? Обичаш ли работата си ? Тези въпроси са подвъпроси на главния такъв : Отнасяш ли се със себе си, така както искаш другите да се отнасят с теб ? Много въпроси, напиши отговорите на един лист и ги виж, погледни над тях После пиши отново и ще коментираме, ако искаш - сподели и с нас. Василена
 6. Василена Христова

  Моля помогнете ми..

  Ще си позволя да допълня Александър - освен казаното от него, взимаш бял лист хартия, започваш да рисуваш сърца и да ги оцветяваш в различни цветове.
 7. Василена Христова

  Имам проблем

  Здравей и от мен ! Съветвам те да започнеш редовно да спортуваш - това е най-лесният и достъпен начин за справяне с ежедневния стрес. Също след като започнеш психотерапия стабилната самооценка, изградена благодарение на нея, ще те направи пък устойчива на въпросния стрес, че дори на много по-голям такъв. Стресът обаче е резултат и от нещо, което продължаваш да правиш, а дълбоко в себе си не искаш. Помисли над въпроса. А колкото до това болест ли е или не - категорично не. Прочети книгата Ти не си твоя мозък. Тя не само помага да разбереш, приемеш ОКР, но и да се забавляваш с него. Редовен спорт, редовен - поне 3-4 пъти седмично. После чакаме да се хвалиш, колко си добре :)
 8. Василена Христова

  Моля помогнете ми..

  Здравей, докато се прибереш в България, защо не се запишеш на някакъв групов спорт? Или на фитнес ? Ще полудяваш по здравословен начин Или да потърсиш материали в интернет от Ти не си твоят мозък - великолепна книга, така ще имащ върху какво да размишляваш докато започнеш психотерапия. Поздрави, Василена
 9. Василена Христова

  Силвия

  Здравей, истината е, че не може да контролираш или овладееш процеса. Тези емоции са нещо, което човек изразява, когато е готов за това нещо. Казвам го от личен опит също. Въпросът в случая е концетрация към настощия момент от една страна и подходяща литература, и подкрепа и емпатия от друга (към майка ти). Бъди търпелива, не притискай и бъди опора, покажи баланс и спокойствие. Бъди светлина. Всичко друго ще се случи, когато е необходимо, а ти ще си там.
 10. Василена Христова

  Стиляна

  Няма определен срок на справяне, нещата просто се случват, усещаш облекчение и спокойствие, не гони бърз резултат, това не е състезание, просто ходи на терапия и бъди там, взимай от момента, включи се активно в процеса, както вече са те посъветвали и всичко ще се нареди
 11. Василена Христова

  Стиляна

  Здравей, тъй като съм преживяла абсолютно сходна ситуация на твоята и съм минала този път, наистина ти казвам, че психотерапията ще ти помогне Изключително приятен начин да надскочиш сегашното си Аз, да развиеш всички твои качества и с ПА да се сприятелите. Поздрави !
 12. Василена Христова

  Приятелка/партньорка

  Ако това представлява една връзка, аз бих била сама.Не бих избрала такова нещо за себе си. Това е момиче, което не вярва в себе си, и ти, който си използвал условия и леко арогантен тон, за да взима решение, за което тя изобщо не е готова. Това ли искат жените според теб? Това ли иска един човек като цяло? Любовта е разбиране, усещане на душата за допълване и уважение, респект, взаимност, партньорство, подкрепа. Любовта е еуфорично чувство на живот. В нея няма условия и ограничения. Как смяташ, че с този подход ще намериш партньорка, с която рамо до рамо, да се изправите срещу света в труден момент? Ти следва да работиш върху своята самооценка и държание, осъзнаване, защото никоя достойна, самоуважаваща се жена, работеща и знаеща, коя е и какво иска, няма да приеме подобно поведение. Подхождай с уважение, отношение и респект - покани за срещи, кино, цветя, разговори - кой седи срещу теб, интимност, опознаване, стъпване в света на другия. Иначе в другия вариант на приятелите ти и твоя към сега ще попадаш на "колежки", които имат(както Диди и д-р Първанов ти казаха вече и аз само допълвам техните постове с цялото ми уважение)ниска самооценка и ще си играете на "Кой е по-по-най" до края на света, ти ще я командваш за сметка на нейната стойност (коята така или иначе ще й липсва)и ще бъде Уау. Стабилност, отговорност, уважение. "Мачовци" има предостатъчно
 13. Василена Христова

  Чувство за зависимост и самота

  Здравей, На 19 всичко изглежда по този начин - притеснително, малко страшно и твърде сериозно. За сметка на това аз мога да ти кажа, че сега са годините, в които си най-заредена със сили и е времето да разбереш, коя си, с какво искаш да се занимаваш и да не контролираш бъдещето, а да положиш основите да имаш това, за което мечтаеш. Ако не получиш нещо желано, значи не е било твоето. Както казва Руми "Това, което е твое ще бъде твое и през 100 планини" - не цитирам дословно. В какво си добра? Какво искаш да правиш след 5 години? Как се виждаш след 5 години? Каквито и да са отговорите сега е време да започнеш работата по него. Контролът е невъзможен, наслаждавай се на момента. Ти си достатъчно силна, за да посрещнеш всяко едни събитие. Прочети Вашите слаби места на Уейн Дайър. Мога да препоръчам и други заглавия. Сега е идеално време за четене. Поздрави.
 14. Василена Христова

  Мисля ,че полудявам

  Без психотерапия няма как да излезеш от този кръг, в който се намираш.
 15. Василена Христова

  Мисля ,че полудявам

  Здравей, Паник ататките са силни изблици на тревожност, а всъщност няма действителна опасност. Затова и те са съпроводени със силни физически усещания, които ние бъркаме, че са опасни и се попада във вид порочен кръг. Препоръчвам ти да започнеш психотерапия. Там, в процеса на работа ще спреработиш своята тревожност и паника, ще изградите твоята нова и стабилна самооценка. Ще се научиш също така в процеса ви на работа с него, как да изградиш връзка, пълноценна връзка. Бъди луд, иди на психотерапевт, и аз съм ходила, и аз съм луда, сега съм още по-щастлива и луда Поздрави !
×