Jump to content
Порталът към съзнателен живот

val68z

Участници
 • Общо Съдържание

  685
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  11

Всичко добавено от val68z

 1. различни гледни точки
 2. Не сме , но зависи по кой път ще поемат
 3. "В разговора, който се подхвана, Учителя каза: Любовта към ближния ще роди доброто в нас. Не можеш да направиш добро, докато не обичаш. Как ще бъдеш добър, ако не виждаш Бога навсякъде? За да бъдеш добър, се изисква много малко. Например, ще дадеш чаша вода някому. Ако не можеш да направиш добро на някой човек, направи добро на някое животно, растение или извор. Преди всичко, направи добро на краката си – измий ги вечер. Ако не можеш да направиш добро на краката си, как ще можеш да направиш добро на хората? Като изядеш ябълката, посей семките. Прави добро на другите, понеже те са част от теб. Мисли, че си добър, но не можеш още да проявиш добрината си. Добър човек е онзи, който живее за Бога. Лош човек е онзи, който живее за себе си. Който живее лошо, никога не е видял Бога, а който живее добре, Го е видял. Като правиш добро, ти се приближаваш до Бога. Не с едно добро дело, но с оная велика подбуда вътре в теб ти се приближаваш към Бога. Доброто управлява света. Злото представлява външен кратковременен порядък, а Доброто – един вечен порядък. Да се прави добро не е дълг, а привилегия! Най-мъчният въпрос, който съществува в света, е да станат хората добри. Това е голямо изкуство. Трябва да работите. Единственото разумно нещо в света е Доброто. То е вечното, мощното. Това, което може да превръща алхимически нещата, това, което може да превръща простите елементи в скъпоценни камъни, това е само Доброто. Любовта прави очите чисти и светли, а злото ги прави тъмни. При злото лицето потъмнява, а при Доброто става светло. Като видя някой човек, мен ме интересува да знам дали е отворил вратата на Доброто и на Любовта. Самовъзпитанието трябва да се започне оттам. Правиш ли едно добро, една малка услуга, никой да не те вижда, върши я и да ти е приятно. Например в гората полееш едно цветенце и ти е приятно. Никой не те е видял. Това цветенце стои в ума ти. Доброто е условие за Съвършенство. Защо трябва да бъдем добри? За да имаме условия за Живот и защото Съвършенството е живот и наша цел. Бог е Доброто в света. Когато човек върши зло, то идва от тъмните духове. Когато направиш едно лошо дело, тогава имаш вече помрачение в ума си и в чувството си и не можеш да видиш ясно положението. При всяко добро човек се освобождава. Ако направиш една лоша постъпка, ограничаваш се; тогава побързай с добрата, за да се освободиш. Някой ще каже: „Защо ще правим добро?“ Без него не можеш да растеш. Вие сте дали обещание горе и защо не сте го изпълнили тук? Съвършено друго направление са взели хората, с други работи се занимават. За да живееш добре, трябва да се заобиколиш с добра среда. А добра среда ще си създадеш само чрез правене на добро. Не правиш ли добро, не очаквай никакъв добър живот и никакво щастие, никой не се интересува от теб. Значи от теб зависи да бъдеш щастлив или не." из "Акордиране на човешката душа " т.1 Беинса Дуно
 4. val68z

  ГЕЯ

  Основная идея авторов фильма — это создать ленту предупреждение о перспективах развития нашей цивилизации на ближайшие сто лет. В наше время пора задуматься за счет чего происходит её продвижение вперёд.
 5. val68z

  ГЕЯ

  Земята като жив организъм ... и нейните рожби отгледани в скута и Незавършените картини на един художник или незавършените скулптури на ваятел . Кой движи длетото на скулптора, може би карма, може би свободна воля, стремеж към съвършенство, познание ,истина, опитности ... всеки избира сам.
 6. val68z

  ГЕЯ

  ...Мы можем иметь бесконечный и бесплатный источник энергии. Причем мы могли бы им владеть уже очень давно, но... это не выгодно тем, кто управляет нашим миром и всеми нами - властям
 7. Уважавам търсенията на другите и правото им да бъдат нестандартни и неповторими по своему. Нямам нищо против таро , но все пак ме впечатлява ,че голяма част от темите в този така наречен "Портал към съзнателен живот" са посветени изключително на таро . Явно има един елемент, който не разбирам , а той е -има ли разлика между вуду и йоруба и каква е тя ,ако има такава.
 8. Мдааааа.... Поглеждам за малко в Портала и що да видя , някакви странни промени и метаморфози се вихрят тук - Таро, таро и пак таро . Или може би, ако трябва да обобщим - "....Таро любов моя..."
 9. val68z

  Делфините не изоставят своите.

  Ученые: Дельфины своих не бросают
 10. val68z

  Делфините и хората ...

  Делфин моли човек за помощ На Соломоновите острови убити 900 делфини
 11. "...Мене не може да ме засегне нито вашето верую, нито вашите безверия. Това е ваше право. Да отричате нещата, това е вече ваше разбиране. Да вярваш или да не вярваш, това не е един абсолютен закон. Вярваш в кого? – Вярваш в едно съзнание, което е по-високо от твоето. Ти вярваш в баща си, който е по-високо от тебе. Ти вярваш в твоя учител, който е по-високо от тебе. И твоят учител вярва в някого, който е по-високо от него. Питам: Тоз, последният, Когото наричаме Абсолютен, Той вярва ли в нещо? Вярата е закон на ограничение. Щом вярваш, това е потребно. Има едно вечно абсолютно, което е ограничено; има едно вечно абсолютно, което е неограничено. Ако седна да ви обяснявам какво нещо е абсолютното, вие ще забравите и това, което знаете. На какво основание ще го забравите? Ако ви дам една хапка от едно хубаво ядене, вие ще бъдете доволни от нея. Ако ви дам втора, трета, четвърта, пета, вие пак ще бъдете доволни, но ако ви заставя да вземете хиляда хапки от това хубаво ядене, вие ще забравите всичко. След като изядете хиляда хапки, вие ще изгубите съзнанието си и тогава всичката приятност на яденето ще изчезне. Затова е казал Соломон, че многото знание в света е товар. За всеки даден случай човек трябва да има толкова знание, колкото е потребно. Знанието е потребно, за да се постигнат известни цели, които човек има в живота си. Сега, като ви говоря, аз ни най-малко нямам пред вид да ви заставя да изхвърлите вашите възгледи за живота или да не ги хвърлите. Възгледите, които имате сега, трябва да осмислят вашия живот. Каквито и да са възгледите ви, те трябва да осмислят живота ви. Не е важно как аз схващам практическия живот. Вие живеете в една къща, но имате една малка дупчица в нея, през която гледате външния свят. Ако направите на къщата си един голям прозорец, това ще бъде знанието, което ще придобиете. Светлината, която влиза през прозореца ви, ще ви даде повече просвета в ума ви, за да се съобразите с онзи живот, който съществува вън от вас. Не е въпросът да имате повече факти и данни, с които да се пълни животът ви. Казвате: Това е един факт, онова е един факт. Фактът е само констатиране. Някой казва, че му казали една горчива истина. Истината никога не е горчива. Няма по-сладко нещо от Истината. Истината е крайният предел, крайната цел. Зад Истината не можеш да отидеш. Зад Истината е смъртта, зад Истината е страданието. Сега вие сте зад Истината. Казвате: Какво нещо е Истината? – Това, което носи знанието, щастието, силата, животът, богатството – това, което носи всичко в света, то е Истината. – Ами зад Истината какво има? – Зад Истината няма нищо...." Учителя, из "Дерзайте", Неделни Беседи, 28 октомври 1934 г., София
 12. Това "никой не се върнал ,за да ви разкаже" е нещо много относително .
 13. val68z

  Кое е вярно?

  "...Вавилонската кула - именно търси равенство с Бога, изкачване към Него. Верния подход е в смирението - когато "викаш" от ниското към Бога и го призоваваш Той да дойде в теб и да те изпълни." Ники_
 14. val68z

  Кое е вярно?

  Такива същества е невъзможно да бъдат създадени, защото "всяко нещо в чиято природа е да има начало, има и край". Всичко сътворено е временно, дори и съществуването му да е много продължително спрямо друго сътворено чието съществуване е кратко. Вечното и идеалното са само умствени екстраполации, те не измерват реални неща. Съществата не могат да излязат извън законите на съществуването, както и да формулираме и преформулираме тези закони чрез което и да е съзнание и на което и да е ниво. Единственият изход е да се познават и използват законите за да се постигне освобождение от съществуването във всички възможни нива, този път е обяснил Буда. Благодаря ти за напомнянето , прав си .
 15. val68z

  Кое е вярно?

  А ако изявите , проявите на свободната воля са в пряка зависимост от степента на съвършенство. ...Ако познанието няма предел , в тази връзка според теб съществува ли абсолютна истина . Когато ангелите са били хора ,то нашата човешка раса е била на нивото на растенията и животните . Без да подценявам твоите умствени способности, според теб каква част от Истината можеш да възприемаш и осъзнаваш. А ако истината се отличава коренно от това ,което си прочел в някои от книгите , а ако твоята конфигурация от сетива и възможности ти дава достъп само до относителна ,определена част от истината /фрагменти от нея /.А ако физическото тяло , логическото мислене не ти предоставят възможност да разбереш друга част от Истината. Колкото и да не харесваме понякога земното притегляне, не можем да отречем факта ,че то съществува и трябва да се събразяваме с него във всички ситуации. Можеш да си направиш ,обзаведеш стая, в която да имаш безтегловност и да си редиш кубчетата на воля по твое усмотрение, но това не значи че напускайки , вратата на стаята законът няма да действа Така че правилата на играта съществуват. и ние трябва да се съобразяваме с тях в действията си.
 16. val68z

  Кое е вярно?

  Знаеш ли , не се интересувам как лети орелът, просто се наслаждавам на полетът му ... ...Не ме и интересува , защо и с каква цел са създадени някои от Законите на Всемира, просто се наслаждавам на предоставените ми възможности и се наслаждавам на Божиите творения. /...Според мен имаш една опция, да се измъкнеш като барон Мюнхаузен ,за перчема, от дупката / Всичко добро ти желая .
 17. val68z

  Кое е вярно?

  Здравейте. Аз бих задал въпрос: А нима Бог би се затруднил да създаде идеални, завършени същества ? И къде остават тогава творчеството ,уроците, силата, мъдростта, опитностите, устойчивостта от извървяния път. В този свят има много болка и мъка, страдания, но и красота , Но той не е съвършен. Той е сътворен от нас, от нашите мисли и постъпки, от хилядите години еволюция и инволюция, които също са част от развитието и кръговрата, част от уроците и волята да избираш между добро и зло, правилно и неправилно. Нима за много по- висши същества от нас, е проблем да го направят съвършен и да се свършат страданията. ...Мисля, че не е. Къде ще останат тогава разплащането, творчеството, мъдростта, поуките. Кармата е общата рамка, която ни ограничава, формирана от минали наши действия и постъпки. Ако едно творение е завършено, това не означава ли покой, липса на движение, статика, Самото движение, което не винаги е постъпателно, предполага творчество, за да има творчество, са необходими възможности за избор. Едното от нещата, по които ние приличаме на нашият Създател, е дадената ни възможност да творим . Познавайки добро и зло и с предоставена възможност за избор между тях, а дали този, нашият избор е предварително известен на нашият Творец, мисля че да. „Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно”
×