Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро и отношения 2

issa

Recommended Posts

В 20.04.2013 г. at 21:02, tanya84 каза:

Дяволът се дискутира, аз току що реших да задам въпрос - "Ще има ли положителна промяна във взаимоотношенията ми с Х. до рожденния ми ден?" Изтеглих - Дяволът, 6 пентакли, Колесницата. 

За мен акцентът е върху комбивацията Дяволът-6 пентакли, Колесницата на трета позиция е добре, но някакси не е достатъчно силна да донесе промяната. Като цяло Дяволът в случая е потиснат от 6 пентакли и да промяна ще има, но не коренна, а временна и повърхностна, но пък ще стане бързичко(скоро ли е рожденият ти ден? ). Не съм от знаещите, нека и другите да кажат.

Линк към коментар

В 21.04.2013 г. at 18:12, ..Gemini.. каза:

Дяволът се дискутира, аз току що реших да задам въпрос - "Ще има ли положителна промяна във взаимоотношенията ми с Х. до рожденния ми ден?" Изтеглих - Дяволът, 6 пентакли, Колесницата. 

За мен акцентът е върху комбивацията Дяволът-6 пентакли, Колесницата на трета позиция е добре, но някакси не е достатъчно силна да донесе промяната. Като цяло Дяволът в случая е потиснат от 6 пентакли и да промяна ще има, но не коренна, а временна и повърхностна, но пък ще стане бързичко(скоро ли е рожденият ти ден? ). Не съм от знаещите, нека и другите да кажат.

Благодаря ти за включването! Да, скоро е рожденият ми ден, след по-малко от месец. Поне скоро ще мога да дам обратна връзка по тези карти.

Линк към коментар

Дяволът се дискутира, аз току що реших да задам въпрос - "Ще има ли положителна промяна във взаимоотношенията ми с Х. до рожденния ми ден?" Изтеглих - Дяволът, 6 пентакли, Колесницата. Напоследък ми е като фикс идея този въпрос. Сериозни проблеми нямаме, но застой във взаимоотношенията от около 2 години. Разбирам, че съм като обсебена нещо да се промени и .. ето го Дяволът. Колесницата заедно с 6 пентакли са ми прекалено хубави карти, дали не става въпрос за проекция?

Да споделя за развитието на ситуацията  :) . Днес изневиделица ми се обади един бивш приятел. Раздялата с него преди години беше тежка и ми отне доста време да я преодолея. В случая си мисля, че Дяволът е бил индикация за предстоящо изкушение. На мен често ми излиза, когато предстои неочаквана промяна в ситуацията - мислиш си едно, но става съвсем друго.

Линк към коментар

В 20.04.2013 г. at 20:13, Лиула каза:

Виждам, че говорите за Дяволът, а тази карта често се явява на въпроси, свързани с .. любов.

Да почна с това, че няма нито нещо толкова драматично, нито толкова дълбоко в изживяването на тази карта, няма и любов в нея, има само непознаване на себе си.

Нещо, което всеки човек трябва да установи за себе си, а именно - да знае какво иска и най-вече кой е, ще го лиши от "приятната" компания на Дяволът.

Има един велик закон и той гласи следното: колкото повече искаш нещо, толкова повече то се отдалечава от теб, защото имаме две опции: или то не е за теб (а винаги има ясни индикации затова), и второ: не се иска по правилния начин.

Има и друга условност, която предполага тази карта - вманиаченост на амбицията да бъдеш нещо, което не можеш да бъдеш, но си "решил", че можеш.

Е, не. Най-глупавото нещо е човек да изпада в някакви апокалиптични мисления за живота и за света, защото не е получил нещо.

Дяволът е мостът между детството и зрелостта и ще е тъжно, ако сме уж зрели хора и се движим по тънката граница на имаме играчка - нямаме играчка. Следва обикновено играчка-плачка.

Няма нищо драматично в нито една раздяла, особено с човек, който е избрал да бъде с друг. Дай свобода на всеки да бъде с когото си иска. Това е негово право, негова илюзия или компенсаторна реакция, негов избор, не чужд.

Свободата е обратната страна на монетата на Дявола, колкото повече сме затънали в Сянката си, толкова повече нямаме свобода.

П.С. Картата Дяволът е много мощна сила в Таро, но не и за любов, нейната нуминозна същност, се изявява в други ситуации и тогава наистина е името си.

На мен лично скоро Дяволи не са ми излизали  :sorcerer:  Имам същите наблюдения върху тая карта, когато касае любов - става дума или за незнаене какво искаш, или за обикновен страх, който те спира да го направиш. С разни други карти, някои чаши например, бележи регресия чрез намиране на утеха в идеята за притежанието на някого, т.е. една идея по-далече от страха, и все там, на една ръка разстояние :)

Днес гледах за две такива ситуации и за едната се падна Дявола обърнат, Кулата и Крал меча, като въпросът, естествено, касае любовна ситуация и мъж, който трябва да вземе нужните решения. Мисля, че картите са ясни, като по учебник :)

Другата е по-лежерна - Дявол, Кралица пентакли, Паж чаши - друг "закъсал". Питах дали този мъж е наясно със себе си и с чувствата на жената до себе си. За мен картите говорят за инфантилизъм, една Кралица пентакли поставена на нещо като пиедестал, обградена от потъналото в сенки и страхове почти детско самосъзнание на мъж, който иска нещо, но не знае как да се справи с него. Мъж, който вероятно се чувства недостоен, непораснал спрямо нея, неподготвен да поеме отговорност, който вижда жената до себе си като изискваща пчела-майка, която той не може да обгрижи. Тя е налице, но той не може да я допусне до себе си като равна от страх, регресирал в едно нищо.

За какво ги пускам тези комбинации, за да допълня Лиула с идеята, че Дяволът често пъти е най-глупавата пречка и извинение на някого, който не желае да поеме отговорност и да признае пред себе си и другите страха да не бъде наранен, както и слабостта си. Защото от другата страна на монетата винаги би могъл да е Крал меча, а не Отшелникът.

Линк към коментар

Искам да споделя една комбинация. Питам дали един мъж изневерява на жена си. По картите се виждат други неща. Какво мислите? Комбинацията е Маг, 3 меча и Асо Пентакли. :/ Благодаря. Аз ще споделя после.

Редактирано от Деяна
Линк към коментар

В 29.04.2013 г. at 11:46, Деяна каза:

Искам да споделя една комбинация. Питам дали един мъж изневерява на жена си. По картите се виждат други неща. Какво мислите? Комбинацията е Маг, 3 меча и Асо Пентакли. :/ Благодаря. Аз ще споделя после.

Мисля си, че този човек преминава през болезнен период на осъзнаване. Трудно му е да загърби миналото. Преди време сигурно е имало шанс за промяна, но е пропуснат. Не мисля, че изневерява, но не е щастлив в тази връзка.

Линк към коментар

Мислех да изчакам повече мнения по твоята комбинация и да ти пиша, но както се е случило.

Моето мнение е, че проблемите идват от нея и от нейното чувство за вина спрямо него. Понякога онова, което искаме ние за себе си, приписваме на другия до нас. И в този смисъл - да, проективно е. Защото е пренос на несъзнавани мотиви.

Онази, която търси промяна, но на този етап промяната е невъзможна, е тя, жената. Обвързана е с други нишки на обвързване, търси изход за себе си. На този етап, откъсването обаче е невъзможно - по Ас пентакли.

Магът и 3 меча, са нейни карти, нейната ситуация.

Редактирано от Лиула
Линк към коментар

Гост
Тази тема е затворена за писане.

• Добави...