Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сънувах дядо ми


Recommended Posts

Здравейте! От скоро следя този форум поради интересът ми към субстанцията, наречена сън.

Днес, обаче, реших да се регистрирам и да пиша по повод съня ми тази нощ. Той бе следният (не си го спомням с пълни подробности):

Като че ли беше ден, обастановката беше слънчева, приятна. Във въздуха се усещаше еуфория, някакво приятно чувство. Бях с баба ми. Не си спомням за какво точно разговаряхме, но изведнъж заговорихме за истинския ми дядо, единствен жив сред другите, който аз не познавам, но знам само някакви бегли неща за него. Изведнъж от нищото се появи мъж, на външен вид не изглеждаше много стар. Излъчваше някакво чувство за обич, за спокойствие и щастие, а аз усещах, че го познавам от някъде. Беше с гола глава / мъжете от нашия род страдат от това/, строен/също черта на мъжете от семейството/, беше облечен с някакви тъмни дрехи - мисля, че бяха кафеви, а очите му бяха синьо-зелени, хубави и спокойни - досущ като моите/до тази сутрин нямах никаква идея какъв цвят са очите му/! Дори сега като се позамисля аз и мъжът от съня ми си приличаме доста. Само това успях да забележа, защото той беше на няколко метра от мен, но го чувствах все едно беше съвсем близо. От някъде подразбрах, че този човек е истинския ми дядо и ми стана някак...мило. Заговорихме се / на този етап баба ми като че ли не присъстваше в обстановката/ - аз отбелязах, че очите му са досущ като моите, с единственото изключение, че едното ми око има примеси на кафяво. Той прояви буден интерес към това, дори се разтревожи - каза, че това може да е някакъв здравословен проблем, при което аз се разсмях и го успокоих като казах, че така съм се родил. Друга част от разговора ни беше, че той, също като мен е музикант/този факт за него ми е известен от истинския живот/ и някой ден трябва да се съберем за да посвирим/стана ми много мило, защото никои от моето семейство не ме подкрепя в избора ми да се занимавам с музика - като че ли им е все едно/. В този момент ме озари силно щастие, почувствах се сякаж имам опора зад себе си /в момента нещата вътре в семейството ми не са цветущи, за това всеки се оправя САМ, както може/. Наистина си паснахме като личности.

Общо взето това помня, след това се събудих с мисълта, че дядо ми е някъде около мен и с желанието да го потърся, но се сблъсках с реалността и осъзнах, че е бил само сън. Изпитах огорчение, което все още изпитвам и сигурно няма да ме пусне скоро.

Цветът на очите му никога не ми е бил известен, но тази сутрин попитах баба ми и тя каза, че очите му са били синьо-зелени, точно като моите - с малки примеси на кафяво.

Най-интересното е, че представата ми за този човек никога не е била добра, никога не съм чувствал, че там някъде имам близък човек - дядо, който не познавам дори бегло, а изведнъж го почувствах толкова близък по такъв далечен начин. Чувствам се много объркан - изведъж ми се прииска да се видя с този човек, да разбера нещо за него. Дори беглото чувство за неприазън към него го няма, заменено е от еуфория покрай личността му.

Може би някой би бил така добър да ми разясни поне малко значението на този сън? Ще съм много благодарен.

Edited by Mario
Link to comment
Share on other sites

Mario, аз също съм нова, но нещо май само в тази тема пиша, ще взема да стана един анализатор на сънища, само дето не мога да кажа със сигурност, че правя правилния анализ. Все пак ще се опитам да ти подскажа нещо - според мен в съня, ти се отъждествяваш с дядо си, който разбирам, че е жив, но нямаш връзка с него. Казваш, че той е музикант, ти също имаш това желание и предполагам, че наистина ще успееш в тази насока. Потърси повече информация от баба си за него като човек и личност и вероятно така ще намериш много отговори за самия себе си. Това, което той е постигнал в живота , вероятно ще постигнеш и ти. Може би този сън ще те накара да потърсиш връзка с него. Понякога сънищата се сбъдват точно така и в реалността. Желая ти много късмет и сбъдване на желанието ти за успех в музиката!

Само да допълня във връзка с очите - може би ще разбереш тайна, информация, която до този момент е била скрита от теб.

Edited by miroSlava18
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...