Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Вземане на решение


Recommended Posts

Здравейте, нуждая се от съвет. Тръгнах с едно момче от село (Миро, 20години) за да се сближа с брат му (Цеци, 15години) направих го.. Миро ме покани в тях аз отидох и майка му и баща му решиха че вече сме семейство. Останах в тях така бях близо до Цеци. След няколко седмици с Цеци станахме много близки дори интимно близки и от там ми идва проблема. Постигнах целта си да съм с Цеци, но родителите му искат да съм с Миро и няма да го приемат. Цеци ми каза да избягаме, казах му че ще ни разделят, но той каза аз пак ще избягам. И така сега съм в дилема да го взема ли при мен в София да живеем. Незнам родителите как ще реагират. И да ме осъдат не ми пука, аз обичам това момче. Моля ви се дайте ми някакъв съвет. Искам да съм с това момче, странно е но и той го иска и аз му вярвам. Възрастта за мен няма значение, той дори мисли като по голям. Направих грешка че изпозвах брат му, но незнаех какво да направя. Сега съм ОТЧАЯНА.... МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!:3d_112:

Редактирано от Синьора Ангелова
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Интересна история! Ще кажеш ли малко повече за себе си? Например на колко години си и с какво се занимаваш? Подробности и за семейството ти също биха били полезни. От къде познаваш Миро и Цеци и от колко време живееш с тях? И принципно колко време би останала там? Моля те дай ми повече информация (дори не само по въпросите), за да се опитам да ти помогна по някакъв начин.

Линк към коментар
Share on other sites

Ами значи на отговорите.. Аз съм на 20години. Семейството ми приема връзката с него, но не го приемат да го взема при мен в София. Баба ми и Дядо ми наскоро си купиха къща на село Галиче и от там ги познавам. Тези дни пак заминавам на там. Но проблема е че незнам точно колко ще мога да издържа да седя там като приятелка на Миро, след като толкова силно искам да съм с Цеци. Цеци казва "Ще търпим!" , но на мен ми е малко трудно и точно за това имам нужда от помощ. Говорих с родителите ми, но те искат да ме предпазят и за това са против за това намерих този форум и се надявам. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Мило момиче, аз не съм психолог по стандартите на висшето образование.

Но бих постъпила така.

Провеждам един разговор с Цеци, в който му обяснявам намеренията си:

1. Да се отделя от цялото семейство, да скъсам официално с Миро и да не ги виждам поне няколко месеца.

2. След този период да отида отново в селото - но само в къщата на баба си и дядо си. И там да поканя Цеци да бъде при мен.

Между двама братя не е добре да се застава, а ако се налага - да бъде с чест и с добро. И с молба за прошка.

Така освен всичко ще изпиташ своите чувства и тези на Цеци -

ако са трайни, заслужава си да минеш през всички трудности.

И мисля, че само така Миро ще ви прости.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Хубаво е, че можеш да разговаряш свободно с родителите ти. Не разбрах точно за кое са против..

Ето някои въпроси, на които е необходимо да си отговориш. Би било добре първо да си изясниш ситуацията сама за себе си преди да действаш.

1. Какъв точно е проблемът за теб?

  • Отношението на родителите на Миро и Цеци?
  • Отношението на твоите родители?
  • Реакцията на Миро?
  • Това, че с Цеци живеете в различни селища?
  • Това, че Цеци е на 15 и последствията от този факт?
  • друго?
Сега, ясно е , че всички тези фактори правят сложна ситуацията като цяло. Но опитай се да ги степенуваш и да изведеш най-големият проблем според теб. Така ще ти е по-лесно да решиш какво да правиш.

2. Какво точно искаш?
Разбрах, че искаш да си с Цеци, но ако не беше тази ситуация..
  • Как точно си представяш връзката си с него?
  • Връзка на разстояние?
  • Ти да се преместиш на село при баба ти и дядо ти?
  • Ти да се преместиш у тях да живееш? Т
  • Той да дойде в София при теб?
  • Изобщо какво точно ИСКАШ да се случи при дадените обстоятелства?

Когато успееш да си дадеш отговор на последния въпрос следва да си дадеш сметка до къде се простират твоите възможности. Т.е. какво точно би могла ти да направиш по този въпрос. До колко и какво зависи от теб?

Това е работата, която би могла да свършиш на първо време. След като имаш по-ясна идея по тези въпроси, ще мислим и евентуални решения и последствията от тях /вариантът, предложен от Късметче е много добро попадение, ми се струва/. Но първо си помисли добре върху това, което ти написах днес. Опитай се да си дадеш по-скоро еднозначни отговори, за да си помогнеш.

Помисли, отговори си и пак пиши. Прегръщам те!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...