Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наряд за 27 декември 2010 г. - 66-годишнината от заминаването на Учителя


Recommended Posts

НАРЯД

за 27 декември 2010 г.

66 години от заминаването на Учителя

Начало – 6.00 ч.

За София – 7.00 ч.

1. ПесентаДухът ми шепне това”

2. Молитвата „Добрият път” – Молитва на ученика

3. Формула: „С теб е Бог, ти ще победиш, твоята победа е и моя победа. Аз вярвам в един Бог на Мъдростта, в един Учител на Любовта и в един Дух на Истината.” (един път)

4. Псалом 133

5. Прочит от Евангелието:

Матей 16: 13-19

Марк 10: 28-31

Лука 17: 26-33

Йоан 16: 12-14

6. Беседа „От мен да замине“, 27 юни 1920 г.

7. Мото: „Христос е човекът на изобилната сила. Христос е човекът на изобилната вяра. Христос е човекът на изобилната Любов.“

8. ПесентаДо ще ден

9. Заповедта на Учителя

10. Отче наш

11. Песента „Вътрешният глас на Бога“

12. Формулата на Братството: „Да се прослави Бог в Бялото Братство и да се прославят Белите братя в Божията Любов.” (3 пъти)

Братски съвет

Edited by Ани
Link to comment
Share on other sites

Имам няколко въпроса относно наряда за 27.12.2010 г.

Какво е оригиналното заглавие на беседата-''От мен да мине'' /не ми звучи духовно и в стила на Учителя/ или ''От мен да замине''? Първото заглавие беше написано в писмото ,което получих .

Какво наложи разграничаване по отношение на началото на наряда в София и в останалите части на страната /6 и 7 часа/? Знам оправданията,но нека припомня ,че по времето на Учителя някои братя и сестри са вървели в тъмното, през гората /за по-направо/ ,около 15 километра. .Тръгвали са малко след 24 часа и са пристигали в 5 часа за началото на беседата /в салона,на Изгрева/.И то много по-често ,отколкото ни се налага днес /като ранен час/..А тогава не е имало и бързи коли ,както ги има днес.А може би някои ще се оправдаят с трафика и опасностите.Според мен, няма да има задръствания ,ако се тръгне в 5 часа от нашия дом за мястото на наряда.А опасности в София винаги е имало. Да не забравяме ,че някога,по времето на Учителя ,няколко години е имало и война.

Има и нещо друго ,което е много важно.Нека някой ми посочи къде Учителят е посочил 7 часа като благоприятен час за молитва.Аз съм чел .че ''молитвеният разговор с Бога'' трябва да приключи до 6 часа.Това не се отнася за посрещането на Слънцето.Ясно е ,че и декември не е благоприятен период за такава духовна дейност..А и няма как то да изгрее до 6 часа.

А може би Слънцето над София е по-мързеливо и софиянци са по-издръжливи на студ и посрещат изгрева? Естествено,това заключение е шега.

Правенето на наряди и синхронизирането на дейността на братските групи по отношение на тях е изключително важна духовна дейност.Те са мощно оръжие за правене на Добро.И трябва да бъдем изключително прецизни.Защото сме отговорни и пред по-напредналите от нас същества ,и пред братята и сестрите ,които ни следват.

Edited by solej
Link to comment
Share on other sites

На 27 декември ще има ли концерт на Изгрева и от колко часа ще е ,ако има?Благодаря предварително за отговора.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...