Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Нова българска музика


Guest Ивета
 Share

Recommended Posts

Guest Мона

Здравейте, искам на фона на тази трибуна да покажем съвременната българска музика, за която почти не се говори и не се знае, мислейки, че такава няма. Но ние имаме творци, които работят на чужди сцени, правят интересна музика, ако се наложи после ще говорим и за стиловете; музика, която като стил, отдавна на запад е всепризната и котируема, т.е. продаваема, а не за засуканите финтифлюшки на изгряващи фолк диви с траверсен произход ...

Та, с тази тема искам да отдам заслуженото на игривото, на веселото, на различното в нашата поп култура и то не в комедийно-трагичния смисъл на Уди Алън, а в онова, от което наистина ще е почувстваме щастливи, освободени и в приятна нега ...

Ще се радвам и вие да се включите.

Почвам с уникалното парче на Миленита, после следват още няколко нейни авторски неща. Enjoy :)

Черни котараци:

http://www.youtube.com/watch?v=Wx2FjR2HFxk

Назад:

Няма:

http://www.youtube.com/watch?v=OVAiFil0Oqw&feature=related

Инфо: Милена Николова, както е истинското име на певицата, е родена в Куба, но споделя, че няма никакви спомени от родната си страна, защото е била много малка, когато я е напуснала и не я е посещавала след това. Живяла е и в Испания като дете и това и е помогнало сега да се чувства свободна да пее на испански.

Edited by Мона
Link to comment
Share on other sites

Bluba Lu (Dimitar Paskalev and Konstantin Katsarski) are one of the most innovative and prolific BG music formations of the new millennium. Pioneers in the BG 'underground movement' and "guilty" of feeding life to contemporary Bulgarian music, they have released six albums since in the last decade: "Bluba Lu in Wonderland" 2001, "MOOGaMOOD" 2002, "Re:Verb" 2004, "World Melancholy" 2007, Groove Euroope 2008 and “Quadrotopia”2010.

Bluba Lu are among the creators of the first Bulgarian independent label – Yellow music in 1998. The forming of the label provoke huge media interest and numerous interpretations of the concept "Yellow Music" came into being. Lately the label bankrupt and Bluba Lu create their own carrier.

/Блуба Лу/

Едно представяне в Българското Национално Радио през 2007, не е съвсем ново, но пък е приятно, че има и такива бг групи :)

Link to comment
Share on other sites

Преди няколко дни си мислих колко е хубаво да си пееш песен на български език, защото думите излъчват една специфична енергия, която наистина създава пътища в мислите...

Малко по-трудно е да намериш съвременни български песни със смислен и положителен текст, но не е невъзможно :) затова се радвам много и на тези, които откривам:sorcerer:

Няколко леки и за мен свежи песнички на Петър Антонов:

http://www.youtube.com/watch?v=pxb9b1Xbfu4&feature=related

http://vbox7.com/play:8a1b11b6

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Привет!

Реших първо да се разпиша в тази тема, тъй като съм музикант и може да се каже, че съм част от новата българска музика, макар и отдалече :)

Ето едно мое парче.

Поздрави на всички.

Edited by Вяра Иванова
Link to comment
Share on other sites

Привет!

Реших първо да се разпиша в тази тема, тъй като съм музикант и може да се каже, че съм част от новата българска музика, макар и отдалече :)

Ето едно мое парче.

Поздрави на всички.

:3d_097: Вяра, браво!!! Супер парче и чудесно изпълнение! Фен съм ти! :thumbsup2: А защо казваш, че си част от новата българска музика "отдалече"?Разкажи нещо повече или пусни и други парчета, моля те! :rolleyes:

Edited by Надеждна
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...