Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Теория за всичкото на Chiren Boumaaza – ATHENE


miromiv

Recommended Posts

Здравейте! Интересно ми е да разбера какво мислите за тази теория която още не е пълна тъй като автора продължава с изследванията. Признавам, че има някой неща който не можах да рабера и тъй като материята е сложна и изисква определени познания, но от това която разбрах е в противовес с езотеричните и мистични вярвания. Според нея съзнанието се подчинява на математически закони. Точно тук най-вече не успях да хвана смисъла, хем ''Понятия като "живот" и "смърт" са чисто интелектуални конструкции'', хем ''всякакви спекулативни духовни идеи за отвъден живот, който се случва в свят, неподвластен на математическите закони на тази реалност, са не по-малка измислица'' Ще се радвам, ако някой е разбрал повече да сподели с прости думи какво представлява теорията. това е филма http://kolibka.com/s...hp?topic=7686.0 ето линк към превода http://mihailnovak.eu/video/universe/182-athene.html и още един http://clubs.dir.bg/...apsed&sb=5&vc=1

Редактирано от miromiv
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Познанито е колективно дело.

Всички мислим различно и това е най-положителното ни колективно качество, но сведенията с които борави всеки от нас са винаги различни и това е най-отрицателното в колективното мислене.

Всички ние сме, искаме да сме или мислим, че сме свободни да мислим и да споделяме каквото си искаме и това ни отвежда в безкрая на времето до достигане на ясно, вярно с оригинала (действителността) общоприето заключение. Поради това аз съм си уточнил някои прости правила, които ми вършат работа, да се ориентирам в потока от сведения.

Понятието Езотеризъм, за мен означава всичко водещо към истината за Вселената - без човека и обществото.

Понятието Окултизъм, за мен означава всичко водещо към истината за човека и обществото - без Вселената.

Когато в някакъв текст има много прилагателни и превъзходни степени, това за мен е сигурен знак, че в този текст няма истина.

Написах това не за да Ви поучавам, а за да сте наясно, че книгата, която можете да изтеглите от този линк http://www.spiralata...boda_istina.zip се отнася за делата и нещата от голямата Вселена и че в нея няма да намерите нищо от Окултизма. За да не си губите времето.

Ако някой реши да прочете книгата - приятно четене!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! Интересно ми е да разбера какво мислите за тази теория която още не е пълна тъй като автора продължава с изследванията. Признавам, че има някой неща който не можах да рабера и тъй като материята е сложна и изисква определени познания, но от това която разбрах е в противовес с езотеричните и мистични вярвания. Според нея съзнанието се подчинява на математически закони. Точно тук най-вече не успях да хвана смисъла, хем ''Понятия като "живот" и "смърт" са чисто интелектуални конструкции'', хем ''всякакви спекулативни духовни идеи за отвъден живот, който се случва в свят, неподвластен на математическите закони на тази реалност, са не по-малка измислица'' Ще се радвам, ако някой е разбрал повече да сподели с прости думи какво представлява теорията. това е филма http://kolibka.com/s...hp?topic=7686.0 ето линк към превода http://mihailnovak.e...182-athene.html и още един http://clubs.dir.bg/...apsed&sb=5&vc=1

Добри линкове, засега съм видяла този:

http://mihailnovak.e...s/universe.html

Цитат от филма:

Личността (единицата) е моментно изражение на вечно променящо се единство без център. 

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...