julie1977 Добавено Април 24, 2012 Доклад Share Добавено Април 24, 2012 Здравейте, имам следния казус, на който много се надявам някой да ми даде адекватен съвет: Съпругът ми работи 4 г. в една фирма, в която от ноември месец миналата година, забавят изплащането на възнагражденията. Вчера са го накарали да си попълни молба за напускане по взаимно съгласие. Бях го посъветвала да иска да го съкратят по чл. 328, ал. 1, т. 12, но са искали от него в този случай да си попълни декларация, че има здравословни проблеми, което смятам за абсолютно незаконно. Въпросът ми е как в този случай може да оттегли молбата си, като напише декларация, че причините поради които иска да напусне са на основание чл. 327, т. 2, за да го освободят по този член и ползва по- голямото обезщетение от бюрото по труда, това ли е правилният начин? Много благодаря предварително за отговорите, като се надявам някой да ми отговори бързо. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Април 24, 2012 Доклад Share Добавено Април 24, 2012 Само ми кажи, тая декларация да не е, че няма здравословни проблеми, а не че има. Ако е така, те просто искат да се застраховат, че няма да тръгне да ги съди, ако е съкращение А подписал ли е молбата по взаимно съгласие и има ли вече издадена заповед? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
julie1977 Добавено Април 24, 2012 Автор Доклад Share Добавено Април 24, 2012 Не, доколкото разбрах, става дума за декларация, че има здравословен проблем. Да накарали са го да подпише молба по взаимно съгласие, но заповед все още няма. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Април 24, 2012 Доклад Share Добавено Април 24, 2012 След като е подписал ме съмнява да не издадат и заповедта. Но, споко, дори и да е така има и друг вариант за получаване на обещетение за по-дълго време. Трябва да си намерите фирма, малка, която да го назначи за два-три дни, и да го съкрати. Но зависи и какъв трудов стаж има, за обещетението. Стискам палци да не е по взаимно съгласие освобождаването. Успех. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
julie1977 Добавено Април 24, 2012 Автор Доклад Share Добавено Април 24, 2012 Благодаря, но и намирането за фиктивно назначаване не е лесна работа....... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 24, 2012 Доклад Share Добавено Април 24, 2012 Имам един въпрос като собственик на такава малка фирма. Ако аз реша да помогна на човек с подобен проблем, това какво ще ми струва на мен? Аз никога досега не съм назначавала никого, така че съм пълен невежа за това. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Април 25, 2012 Доклад Share Добавено Април 25, 2012 Имам един въпрос като собственик на такава малка фирма. Ако аз реша да помогна на човек с подобен проблем, това какво ще ми струва на мен? Аз никога досега не съм назначавала никого, така че съм пълен невежа за това. В повечето случаи няма да ти струва нищо. Дължат се осигуровки за дните, които примерно ти може да го водиш на работа формално. На хората повече от 3-4 дни, не им трябва. Във всички случаи за които аз знам хората си дават тези пари на работодателя, и по този начин, на него не му струва нищо. Само трябва всичко да е оформено документално - трудов договор, заповед за прекратяване на договора и псд-то разбира се, което се подава в НОИ. Но хората, които се занимават с воденето на счетоводството на една малка фирма си знаят работата. Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts