Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Онлайн курс по астрология в нашия форум - вашите мнения и препоръки?


Recommended Posts

Здравейте приятели на астрологията!

Отскоро възникна идеята за организиране на онлаин курс по астрология за съвсем начинаещи тук - във форума на Портала - под формата на специализиран подфорум на основния. Засега се въртят идеи и предложения, затова се обръщаме към всички вас, които имате интерес и желание да участвате - как си представяте една такава форма на самообучение под ръководството на нашите по-опитни и знаещи приятели?

Какво бихте искали да намерите в темите от този курс?

Как според вас, ще бъде най-добре да се организира?

Какво е необходимо, за да се престрашат и да участват повече хора?

И въобще всякакви мнения и предложения, които ще бъдат от полза за разумната организация?

Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Благодаря ви за инициативата! Аз също имам интерес и бих се присъединила. Съвсем в началото съм и още не съм много наясно точно какво да очаквам или предложа за подобен курс, но бих участвала. Мисля, че за да има по-голям интерес би следвало да е за съвсем начинаещи и да бъде на много достъпно ниво.

Link to comment
Share on other sites

Много се радвам, че се появиха ученици!

Идеята е точно за първо ниво, за съвсем начинаещи. Още се обсъждат подробностите и затова очакваме мнения и предложения.

От опита, който имаме и според нашите по-опитни приятели е добре да се организира по модули примерно така:

1. Елементи и качества

2. Зодиакални знаци

3. Домове на хороскопа

4. Планетите

5. Планетни взаимоотношения

6. Лунните възли

7. Анализ на рождената карта

Това е само маркиране на основните раздели - подлежи на обсъждане и уточняване.

Важното за курса ще бъдат упражненията, задачите и диалогът между водещите и учещите. Как си го представят това ще помоля да споделят Йордан Анов, Диана Илиева, Olq3 и другите по-опитни наши участници.

Link to comment
Share on other sites

Това, което аз като начинаещ във форум астрология намирам като минус е, че се набляга на тълкувания без много аргументация, или ако има такава, тя е нахвърляна много накратко. Не подлагам под съмнение опитността на тълкуващите, а трудността да се разбере един такъв анализ от начинаещи. Разбира се, дори и нещо да е подробно описано, пак би било трудно за някой без много или с никакъв опит, но пак е начало.

Разбираемо е също, че много хора не желаят да получат нещо повече от готова информация по някакъв вълнуващ ги въпрос, същото се случва и, например, много често, във форум Таро.

От тази гледна точка, аз бих намерила за полезно структурирано изложение на информацията, полезни линкове към чуждестранни сайтове и напътствие от страна на по-опитните.

При всички положения идеята е много добра, така че успех :)

Link to comment
Share on other sites

Звучиж много апетитно, но как точно ще се реализира на практика? Някой ще пуска лекции, които ще се обсъждат или направо ще се пускат карти, които ще се тълкуват? Защото и сега темите във форум астрология обхващат доста неща, но курс по астрология предполага по-организирана система на поднасяне на информацията. Та ако се намерят "лектори" се записвам и аз :)

Link to comment
Share on other sites

Докато изчаквам астро-мастерите :) на форума да се договорят, мога само да споделя какви са ни най-общо идеите засега.

1. Форумът ще изглежда и технически ще е организиран подобно на форумите за обсъждане на беседите. - Темите се подреждат по номерацията ( не по последно мнение) и единственото им ограничение е, че само модераторите - водещи на този форум ще могат да отварят новите теми.

2. Всяка тема ще започва с мини лекция, като програмата на курса ще се даде предварително. Темите ще се отварят всеки понеделник и курсистите ще имат една седмица да четат и изпълняват упражненията и задачите, да задават въпросите си. Разбира се, темите ще остават отворени и след пускането на следващата тема.

3. Акцентът би следвало да се съсредоточи върху упражненията, прилагането на теоретичните знания по всяка тема поотделно. Затова идеята предвижда във втория пост в темата водещите да дават упражнения за курсистите и задачи, с помощта на които те да развиват уменията си да разсъждават, тълкуват и прилагат теорията. Как точно ще стане това, засега умуват мастерите.

4. Курсистите ще работят самостоятелно и ще споделят своите въпроси, трудности и резултатите на упражненията и задачите в съответната тема. Водещите ще отговарят, ще дават своите съвети и мнения.

Проблем засега е, че материалът ще бъде разделен на съвсем малки порции и в този случай няма как да се обсъжда цялата карта. Затова ще се наложи да приемем, че разсъжденията ни по всяка тема са ограничени и непълни от гледна точка на цялата карта. Едва след като бъдат овладени основните понятия и умения, ще се пристъпи към анализ на цялата карта. Това се предвижда да стане в отделен модул от курса.

Оставям Йордан, Оля и Диана, а и други опитни в астрологията, които имат какво да предложат или коригират в първоначалната идея, да дадат своето мнение в тази тема.

Началото на курса ще се определи от водещите, но засега не бързаме - най-рано втората половина на септември. Така че имаме достатъчно време да обсъдим.

Link to comment
Share on other sites

И аз се записвам.

Цяла седмица за една тема ми се стори първоначално много, но все пак сме работещи хора. Сигурно щото нямам търпение...........

Link to comment
Share on other sites

И аз се записвам и съм благодаря на вас, които сте се заели да въведете пълни лаици (като мен) в нещо толкова важно за живота :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

неотдавна имаше един онлайн курс по кабала ,директно видео излъчване и с възможност да се задават въпроси директно на лектора чрез чат,би било хубаво ако се организира нещо подобно ,та дори и да са на запис лекциите

Link to comment
Share on other sites

1. Донка

2. Alexander

3. кети

4. Рассвет

5. Надеждна

6. Розалина

7. Lifetime

8. Светлата

9. rossin

10. Преслава Петрова

11. Loza

12. Mari_ana

13. nonik

14. Nickelangello

15. wonderful

Досега за курса са изявили желание 15 човека .

Имам два въпроса -

Кой ще води курса ? :3d_146:

и

Кога започваме ? :3d_016:

Светъл ден от мен !

Link to comment
Share on other sites

Много се радвам, че се включиха толкова много хора в чудесната идея на Донка.

Мисля, че курса ще започне преди средата на септември, още търсим подходящата позиция на Луната, за едно ползотворно общуване:)

Но като начало искам да разбера две неща, за да мога да организирам програмата, така че да е полезна на всички.

Първото важно нещо е, кой на какво ниво е в познанията си за терминологията, елементите - знаци, планети и домове?

Второто важно условие е, да стане ясно до какво ниво иска дастигне и какво точно иска да научи за Астрологията всеки един?

:)

Link to comment
Share on other sites

Здравей Йордан Анов,

Ще се опитам да отговоря на двата въпроса, които постави. Аз съм съвсем начинаеща в астрологията. Знам единствено за 12-те зодиакални знака и за асцендента. Бих искала да получа някои базови знания, за да мога да разчета своята рождена карта. Все още не знам как бих могла да прилагам астрологичните знания на практика в ежедневието си. Това също бих искала да науча. А освен това бих помолила /разбира се, това зависи и от намеренията на другите участници/ курса да бъде умерено интензивен /това подлежи на обсъждане/, тъй като бих могла да отделям около половин-един час дневно.

Поздрави на всички с пожелание за ползотворен диалог! :)

Link to comment
Share on other sites

Много точно и добре го е формулирала Кети

Нямам какво да добавя

Най-добре е да се започне от "а" и "б"

Повторението(ако за някого ще бъде повторение) няма да ни навреди

Поздрави и хубав ден!

Link to comment
Share on other sites

Много точно и добре го е формулирала Кети

Нямам какво да добавя

Най-добре е да се започне от "а" и "б"

Повторението(ако за някого ще бъде повторение) няма да ни навреди

Поздрави и хубав ден!

Съгласна съм с Розалина.

Светъл ден на всички!

Link to comment
Share on other sites

Здравейте! Бих искала да се включа в групата! Преди време започнах да се "самообучавам", но не успях да си изградя собствена работеща система. Ще бъде чудесно, че някой ще ни води стъпка по стъпка. Подкрепям идеята за умерена интензивност и започване от "а" и "б".

Усмихнат ден!

Link to comment
Share on other sites

Никога не съм присъствала или участвала на такива онлайн курсове, та затова въпросът ми може да ви стори странен. Та. Сигурно има хора като мен, които не могат да се запишат, поради непредсказуема дневна програма. Въпросът ми е, дали този курс може да бъде "посещаван" от наблюдатели, да се четат темите по всяко време? Дотук не видях да има заплащане някакво, но ако такова е предвидено- може ли да има заплащане и за наблюдаващи/четящи?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...