Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Уран/марс/възел съвпад при Пламен Горанов


Recommended Posts

Здравейте, от известно време насам анализирам карти с актцентирани възли. Случайно погледнах картата на Пламен, момчето което се самозапали във Варна. Уран, марс са в широк съвпад със северния възел, че и слънцето е близо. Планетите свързани пряко с възела показват неотложната съдба в рамките на харакеристиката на планетата, което в случая с уран и марс е точно революционер. Освен това малко преди да си замине транзитния сатурн е преминал през съвпада.  Не е за пропускане и вибрацията и значението на имената на момчето. Дата на раждане е 20.10.1976.

Link to comment
Share on other sites

Ще ти кажа ,какво ме подразни.Нарекъл  си този човек революционер-първо и второ Уран, Марс са в широк съвпад със сев.възел.Светла му памет на момчето, дано почива в мир.До 2-3 месеца дали ще се сеща някой за него?

Link to comment
Share on other sites

Това че те дразни нещо си е твой проблем. Знам каква е ситуацията във Варна и постъпката му може да се квалифицира като революционерска що се отнася до публично обявяване срещу мафията във Варна. Благодарение на него опълчването срещу тази групировка влезе в международните новини.  Това всичките медии несмееха  10 години да го направят. Вече доколкото разбрах са събрани пари за паметник, така че пак си помисли дали ще се сещат за него. Не казвам дали това е правилно или не, а го разглеждам от астрологична гледна точка.  Всъщност при доста карти на хора с уникални съдби, съвпадите никак не са точни и въпреки това си работят добре.  3 гардуса си е доста добър съвпад за възел.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте!

Какво става тук, чак сте се "сдъвчили" :) нещо ...

Нямам много време напоследък, но като погледнах тази тема и погледнах натала и транзита на Пламен. Не можах добре да разбера тезата на Писантин - искаш да кажеш, че хора, на които са акцентирани възлите, са въвлечени по-скоро в разни обществени прояви, така ли? Ако е това, да, и аз мисля така.

Иначе революционер дава по-скоро съвпада на Уран и Слънцето. Ама малко големичък орбис се получава ... Обаче СВ тъкмо прави може би топлата връзка в този стелиум

Link to comment
Share on other sites

От ФБ

268159_514823231892075_1503584786_n.jpg

 Пламен е роден на Слънчево затъмнение. В живота му са преплетени съдбите на много хора. Той ще успее за промени мисленето ни. Слънчевото затъмнение на 10 Май е в тригон с градуса на Луната му. Ще стане емблема на борбата срещу мафията у нас. В соларния хороскоп Юпитер е в точен секстил със Сатурн(управителя на асц.), 

От Фейсбук

Link to comment
Share on other sites

Мисля, ....убеден съм, че този анализ е тенденциозен и политически продиктуван,

 

Моля някой истински астролог да си сподели мнението. Ако не, ще споделя моето. Планетите говорят по-различни неща.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, от известно време насам анализирам карти с актцентирани възли. Случайно погледнах картата на Пламен, момчето което се самозапали във Варна. Уран, марс са в широк съвпад със северния възел, че и слънцето е близо. Планетите свързани пряко с възела показват неотложната съдба в рамките на харакеристиката на планетата, което в случая с уран и марс е точно революционер. Освен това малко преди да си замине транзитния сатурн е преминал през съвпада.  Не е за пропускане и вибрацията и значението на имената на момчето. Дата на раждане е 20.10.1976.

 

Може би след като си изследвала карта с акцентирани възли, си разбрала, че те не могат да бъдат акцентирани, както и да са основен фактор. Но дори да греша, пак не мога да разбера какво имаш предвид под "неотложност на събитията", когато говориш за съвпада на Марс, Слънце, Уран и Северен възел. Защото неотложността на съдбата е такава по подразбиране, но тук идва друг момент.

 

По какъв начин това което си определила като стелиум, се отнася към Асц, за да можем вече след това да говорим за каквото и да е тълкуване?

 

П.С. Нека да не политизираме и не изпадаме във възрожденски патос, темата е за астрологията или поне така е замислена.

Edited by Йордан Анов
Link to comment
Share on other sites

 :) г-н Анов несъм жена. Дано това не те изненадва много. Под неотложност имам в предвид, че съдбата на индивида който има планета в съвпад с възела, неизменно ще бъде в тон с характеристиките на планетата.И това действа императивно (особено ако е външна планета) спрямо другите аспекти в картата. И в случая говоря за уран, не за марс. Ще не ще човек е длъжен да върви по този път, това му е полето за реализация. В конкретния слуай с Пламен е една типична уранова ситуация (локално революционна) с марсов заряд и съдбовна(не само за него, но и за социалния кръг) заради възела.

 

Написах в изложението си че разглеждам ситуацията от гледна точка на възлите, защото към настоящия момент са ми обект на проучване.  Очевидно е че нямаме дании за пълен анализ, нито пък някой ще се занимава с това.

 

Божидар, ти в час ли си?, какъв политически продиктуван анализ. :)  това е нелепо.

 

Диана Илиева  - когато са акцентирани възлите, съдбата , тоест задачата на душата в конкретната и командировка на земята  е по строго дефинирана. А ако съвпада е с външна планета е с по голяма степен на нетоложност и по малко свободна воля. Когато е северния е път на реализация а при южния е по повече като изкупление.Наистина и в двата варианта се проявяват сериозни таланти свързани с качествата на планетата.  Ако възлите са по осите, тогава обществената проява е задължителна.

 

Добре, нека да продължим по темата за революцията в Варна, но за да е честно да включим и героя от отсрещната страна.А именно Марин Митев (буквичката М от ТИМ)

 

 Пламен първи пред медии персонално се осмели да извика долу ТИМ. Тази групировка заплашваше всеки който и спомене името в локалните медии във варна и плащаше огромни суми на националните медии никъде да не бъде споменавана, затова може би информацията на много от вас тук не е известна. Но какво се случи тук,  всички започнаха открито да говорят против нея и да се появяват плакати с лика на Марин Митев (един най значимите босове на мафията в БГ в момента.), който досега беше невидим за обществеността. За един крупен престъпник като него излизането на светло и да бъде сочен с пръст от хиляди хора е повече от неприятно и  това е началото на един нов цикъл в живота му.И това разбира се се вижда отново от възлите. Точно в момента транзитните му възли съвпадат с наталната си позиция, което означава един нов кармичен цикъл в живота. Започва нов изпитен курс в училището. Едно от любимите ми занимания напоследък  е да чета биографии и да гледам карти и как се активират възлите при значимите събития и наистина завръщането на възлите показва "сега преминаваме към нов учебен план, с нови отговорности и нови предизивикателства". Към края на годината му предстои сатурн да мине върху възела, което е доста сериозно изпитание. Не че съм загрижен, просто неговите проблеми имат пряко отношение към съдбата на града.   И понеже говорим за възли трябва да споменем че господин босса  има точен съвпад на слънцето с южния възел в телец, което отново е доста красноречива позиция. (Марин Митев 10.05.1957 )

Link to comment
Share on other sites

Под неотложност имам в предвид, че съдбата на индивида който има планета в съвпад с възела, неизменно ще бъде в тон с характеристиките на планетата.

 

С това твърдение съм съгласен.

 

И в случая говоря за уран, не за марс. Ще не ще човек е длъжен да върви по този път, това му е полето за реализация. В конкретния слуай с Пламен е една типична уранова ситуация (локално революционна) с марсов заряд и съдбовна(не само за него, но и за социалния кръг) заради възела.

 

За Уран сме говорили в други теми, неговата функция не може да се изразява в персонален план по няколко причини. Първо, какво управлява Уран, било като зодиакални знаци, второ, на нивото на наталната карта - като домове и трето, каква е връзката на Уран с Асц, за да можем да говорим за революция и тя да е част от личността.

 

Написах в изложението си че разглеждам ситуацията от гледна точка на възлите, защото към настоящия момент са ми обект на проучване.  Очевидно е че нямаме данни за пълен анализ, нито пък някой ще се занимава с това.

 

Добре, много добре, нека разсъждаваме в тази посока.

 

Ето една карта, към нея има и биография, както и препратки към други източници.

 

В картата имаме наистина стелиум на шест планети плюс Южен лунен възел, за разкош имаме и опозиция с Уран. В стелиума са и Слънцето и Марс, както и Сатурн и Юпитер в девети дом във Водолей. Въобще всички необходими елементи, за да повторим ситуацията на Пламен, а дори и нещо отгоре.

 

Как би формулирал тълкуването си в тази карта?

 

П.С. Не искам в темата да се бъркат политически изказвания, квалификации и обобщения за граждански позиции, героизиране и демонизиране на личности. Темата може и трябва да се развива в изцяло астрологически план, като се съпоставят карти със сходни конфигурации и изводи.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Писантин,

аз не съм астролог, да не говорим професионален. :3d_027: 

Дори на такива като мен, аматьори, ще им направи впечатление, че говориш за  "широк съвпад на две планети със Северен възел". Колко хора само в БГ са родени по това време, да не говорим за такива, които са родени при по-точни аспекти?

Link to comment
Share on other sites

В тази карта Уран е силен, защото има тронов диспозитар, а Марс в Скорпион иска да става на неговото и има сила да преследва целите си. Като прибавим и Слънцето във Везни, в падение, се получава желание , да балансира и хармонизира нещата на всяка цена.

А какво би станало, ако не успее, не успява / или не е успявал до сега/, в по-дългосрочен план?

И това има връзка лично с него , или е протест срещу обстоятелствата в момента, които не може или не вижда как да промени?

Link to comment
Share on other sites

Аз моля за извинение, че това, което исках да напиша по темата е на няколко поста, но едновременно с това и готвя. :rolleyes:

Въпроса ми е към Писантин.

"Пламен първи пред медии персонално се осмели да извика долу ТИМ." това изречение означава, че лично си го видял и си преценил, че Асцедента му е Козирог. Да приемем, че си го видял лично и си си сигурен, че отговаря на "описанието".

Сатурн е в Лъв, в заточение, Марс е в Скорпион,на трон и то в 10 дом. Какво е 10 дом? Той, 10-я дом, подкрепя Асцедента или те кара да се бориш?

Овен е включен в 3 дом, но на купсидата е Риби. Това като как да го тулкуваш? Прекалено чувствствителен и с огромно желание за действие, което се основава на контола?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Как би формулирал тълкуването си в тази карта?

 

П.С. Не искам в темата да се бъркат политически изказвания, квалификации и обобщения за граждански позиции, героизиране и демонизиране на личности. Темата може и трябва да се развива в изцяло астрологически план, като се съпоставят карти със сходни конфигурации и изводи.

 

Погледнах го този кънтри певец, но не ми беше симпатичен да се задълбочавам в него сега. При такъв стелиум със южния възел, тои просто си гребе с шепи от талантите които е развивал преди.

Относно политиката и демонизирането в темата, ти ако не искаш не го прави, това си е твоя работа,  за себе си мога да кажа  че ще демонизирам който искам и както искам и не смятам да се ограниачавам по някакъв начин в стремежа си да изразя това което искам. Мисля че последното изречение е напълно в стил на съвпада ми на уран със слънце в първи дом.

Edited by Писантин
Link to comment
Share on other sites

Писантин,

аз не съм астролог, да не говорим професионален. :3d_027:

Дори на такива като мен, аматьори, ще им направи впечатление, че говориш за  "широк съвпад на две планети със Северен възел". Колко хора само в БГ са родени по това време, да не говорим за такива, които са родени при по-точни аспекти?

 

Госпожице Россин, предполагам Роси. Аз също несъм професионален астролог, но пък съм доста запален изследовател използвайки и астрологията. Въпроса който задаваш е много популярен и разумен. А именно как така с едни и същи аспекти единия става революционер а другия  примерно само стои и си готви. . Много астролози при този въпрос (вкл. една от моите преподавателки) започват с обяснения от рода на, " ами те не били родени в една секунда, били на различни места, в различни болници и тн...". Аз не мисля че разни секунди са от такова значение, имайки в предвид колко общо действат повечето фактори в картата и колко е трудно от професионалистите да опишат в детайли един човек при отчетливи фактори а камо ли да разграничат 2 ма заради разлика в секунди или градуси. За орбисите вече писах по горе че очевидно широките съвпади с възлите работят доста добре. Но друго искам да кажа, какъв е отговора на въпроса ти според мен.  Зависи от опита който душата е решила да натрупа в съответното прераждане и от възрастта и..  Ти и Пламен може да имате акцент на уран с възела, но при теб това да се прояви в нестандартни манджи  при него да бъде показател че тази душа е дошла тук с цел да постигне нещо уникално и социално значимо в по голям мащаб. И двамата може да имате съвършенно еднакви карти, но душите идват със съвсем различни мисии, защото имат различна зралост. Аспектите показват модела кола която управляваме но пилота който влиза в тази кола е различен. Наистина ще има сходства в маневрите, но желаната  дестинация при различните души е различна. Човешкото тяло (мозък) се щампова в момента на раждане от съответните зведни фактори тогава и душата знае какъв модел ще бъде и влиза и започва да работи в симбиоза с него.Понякога става по лесно, понякога по трудно....

Споменаваш нещо а асценденти и тн, не виждаш ли че нямаме час на раждане!

Относно това, дали съм бил там, не е нужно да съм бил, репортажите от събитето показват достатъчно ясно изявите на Пламен.

Link to comment
Share on other sites

Г-н Писантин,да си дойдем на думата.Гледай ти,ама ние нямаме точен час на раждане?Аспекти,модели,звездни фактори.Много занимателно четиво.

Link to comment
Share on other sites

Пламен Горанов, Бог да го прости!, има съвпад на ЮЛВ със звездата Шератан, за която пише следното:
Шератан- звезда трета величина, има природата на Марс и Сатурн, свързана с Марс, Слънце и Плутон. Дава неудържимо желание да воюва, да се бори за правда, за справедливост. Човек, който пробива чрез кръв, препятствия и нещастия. Свързана с храбростта, но често дава безпринципност- принципът на такъв човек е силата. Морално-етическото поведение е лошо, има си собствен морал. Със Сатурн, Уран, Меркурий дава опасност от война, пожар и стихийно бедствие. За хората звездата Шератан е като някакво светло начало.

На МЦ- военна кариера, на границата на 7-ми дом- насилствена смърт или смърт от пожар! , явно при него е разположена там тази звезда. По принцип, звездата съчетава енергиите на Марс и Сатурн, което прави човек войнствен по характер и при съответни съединения показва опасности при импулсивни и безразсъдни действия. При него ако действително е разположена на границата на 7-ми дом, то в този случай има Уран и Марс в съвпад с АСЦ- хората с Уран на АСЦ са движещата сила на революции, на нови социални и научни идеи, а Марс на АСЦ е агресивност, ударна сила, привличане на вниманието и влияние над окръжаващите, обича конкуренцията, иска да играе главна роля. Склонност към прибързани действия, без да мисли за последиците ако не е налице силен Меркурий и Сатурн, иска да изменя всичко по свое виждане и според своите цели. 

 


 

Edited by viktoriya
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...