Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Физическо нервно изтощение


Recommended Posts

Здравейте,
Повече от 2 години пия Ривотрил и няколко пъти се опитах да го спра.Последния път се мъчих близо 4 месеца с постепенно намаляване на доза от 3 мг. като стигнах до 0,25 мг на ден. Така изкарах около 1 седмица и отидох на Психиатър той ми увеличи дозата на 0,25 мг сутрин и вечер 0,5 мг. плюс Карбамазепин и Геродорм. Така се почувствах още по зле с тези лекарства и ги спрях. Вдигнах дозата на Ривотрила на 1,5 мг на ден. В момента се чувствам много зле физически, всичко правя с големи усилия. Вървя много мудно колкото и да ми се иска да забързам не мога. Чувствам силна слабост. Първия път като спирах Ривотрила бях почти така но като започнах отново да го пия по 3 мг. бързо се възстанових. Сега обаче не виждам никакъв изход от положението.
Някой ако може да помогне със съвет ще бъда благодарен!

Линк към коментар
Share on other sites

Вие разказвате технически подробности, които просто показват колко вредно е да се пият такива лекарства. Аз лично мисля, че трябва да бъдат забранени да се раздават извън психиатричните клиники и освен в някои случаи.

Разкажете как се стигна до пиенето на тези лекарства. Само така може да ви се помогне. Отсега мога да ви кажа, че сама се опитвате да си затворите очите за истинския проблем.

Също кажете какво ви кара да отивате при психиатър, а не при психотерапевт. Осъзнаването на това също е важно за лечението ви.

Линк към коментар
Share on other sites

Първо много е дълго за обяснение как съм стигнал до тук. Около 10 години пия най-различни АД за лечение на депресия. Сменил съм няколко ПС в търсене на по добро лечение. Реших да отида в Пловдив при препоръчан специалист. Той много лесно реши, че тези АД само ми вредят и нямам депресия а нещо подобно на ПР и изписа Ривотрил. Всичко беше добре докато не започнах да го спирам по съвет на Личния лекар.

За сега ще споделя само това защото ми е лошо и мога да напиша някой глупости. Като се почувствам по добре мога да обясня повече ако има смисъл.

Линк към коментар
Share on other sites

Не успях да разбера,защо пиеш Ривотрил, за депресия ли ти е изписан или за тревожно разстройство?

Какви всъщност са оплакванията ти? Депресията поставена диагноза от психиатър ли е?

Правиш ли нещо друго за състоянието си освен приемането на медикаменти?

Спирайки медикаментите сам е трябвало да имаш алтернативна терапия, ако няма такава, ти просто се връщаш в старото си състояние. 

За да се намери отговора на въпроса Как да се справя с проблема?

Трябва да се изясни В какво се състои проблема? 

Щом си в това състояние от приема на хапчета, значи те не третират правилния проблем, от там идва и неразположението. Може би звучи много общо, но информацията е твърде малко, за да се каже нещо повече

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Благодаря за отговорите!

Ривотрила го пия за тревожно разстройство, но страдам от депресия от около 10 години според психиатрите.

Това ми е втори неуспешен опит за спиране на Ривотрила, имам ли шанс да го спра някога. Знам, че е много индивидуално и зависи от мен самия и е трудно да се каже. Не съм си променил и грам мисленето в положителна насока, но полагам усилия без резултат. Имам чувство, че колкото повече чета, толкова по зле ставам.

Редактирано от intela
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...