Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Съвет :)


plovdiv

Recommended Posts

Здравйте , казвам се Иван от пловдив съм на 21 год от около 1 година имам проблеми който не ме оставят на мира... Значи постоянно в главата ми се въртат мисли от рода на ( какво да си говоря с мойте приятели , незнам какво да им кажа , какво да говоря на момичетата когато съм с тях ) избягвам големи групи хора , непознати ,дори жени някакъв срам ме избива да не би да кажа някоя глупост да ме мислят за еди къв си що си , заведения да посещавам заради такива проблеми с общуването , мисля си че хората ме гледат и ми се смеят , такива паранойчни неща , знам че не е истина но защо ми се натрупват тези мисли в главата , вечер преди да заспя пак изкачат същите мисли и чак задълбавам в мисленето до абсурдни неща.. трябва ли да се консултирам с лекар и какъв по точно , ако може някакъв съвет да ми дадете :)

 

п.с Даже понякога си мисля че  всичко това идва от факта че немога да общувам с хората

Редактирано от plovdiv
Линк към коментар
Share on other sites

Тревожен си, не си болен.Трябва да се консултираш с психолог или психотерапевт,  не с лекар.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей plovdiv, препоръчвам ти книгата "Магьосникът от Землемория" , чейтейки я, вероятно ще осъзнаеш, че страхът е като сянката на човека, всеки си я има. В момента в който я забележи, тръгне ли да бяга, тя ще го подгони и може би ще започне едно дълго преследване, ако обаче се обърне и реши да я хване и разгледа, тя ще избяга от него. Може би ще разбереш, къде точно е скрита силата и как се работи с нея. Защото тя също като страха е част от нас и чака да бъде използвана.

Линк към коментар
Share on other sites

Мерси за отговорите , преди 2-3 дена  бях попитъл към кой да се обърна и ме пратиха на психиатър затова реших да поискам мнения от вашият форум :)  Можете ли да ми препоръчате добър психолог или психотерапевт от Пловдив ? Мерси предварително :)

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...