Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кълновете доставят изобилие от ензими


Recommended Posts

Ето една много ценна статия, която открих наскоро. Никога преди не се бях замислял колко жизнено важни са всъщност ензимите за нас хората и колко всъщност бедна на ензими е храната ни, с която се храним...

Link to comment
Share on other sites

Имам семки от пъпеш, семки от диня и съм купила нахут и леща от магазина. Мога да купя и боб става ли?

 

Моля Ви напишете ми рецепта как да ги приготвя. Какво точно трябва да направя сега?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Малко се срамувам, че едва сега открих тази магия! 

Кълновете

 

Микрофермата ми е съвсем елементарна 

snimka-2.jpg

 

Най-ни върви люцерната :) особено в салата с домати е върхът. 

Броколито е класика, обаче. Боб мунг също е добър. Открих и нигелата - черен кимион, а сминдухът, разбира се си е особено дъхав и на кълнчета. Нахутът не е много добре да се оставя да покълне много - само да набъбне и да "тръгне" и е готов :) Слънчогледът има особен вкус на шарлан, но по-фин. Лимецът е добър съвсем леко покарал.

 

Малките семенца изобщо не накисвам предварително, сега времето е влажно. Лятото, обаче искат повече наглеждане да не пресъхнат. Наистина дават едно усещане за лекота и свежест :) 

 

На въпроса на Юля:

колкото по-дребно е семенцето, толкова по-малко време се нуждае за накисване предварително. Тук има приблизителна таблица:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...