Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро за начинаещи 4


Recommended Posts

мой близък ме помоли да изтегля карти  за него.

беше ходил на среща да уговаря един обект за работа тези дни. за сега не се знае дали ще  бъде поканен,одобрен  от собствениците да  свърши тази работа.

той поиска да  попитам Таро - ще започне ли работа  на това място?

крал жезли - паж чаши - рицар пентакли

 

не зная как да разтълкувам картите,пасивни са ми в случая. да разчитам на  крал жезли и на рицар пентакли само...някак ми се вижда  тромава работа. рицар пентакли все пак показва някакъв отговор от  собствениците,но дали е покана.

може би те имат  нещо което искат да доизяснят,нещо с уговорки(цени)...

 

зададох въпрос :какво ще е отговора   след оречения период(2седмици)...(идеята на самото ми питане е да разбера какво ще  кажат,дали  с обаждането си  дават покана или  отказ,или нещо  друго )

6 чаши - паж пентакли - асо чаши

 

ммм, асо чаши-тактични хора които  тактично  казват ''не'' . хубаво е да има чаши,нали така  те с позитивните,но  асото е  безграница,то си е асо има го но  нещо не знаеш с точност,ясност...ако беше 2чаши,3пентакли- коитоса някак  отнесени към  договаряне,сработване,работа....

 

 

**********

 и нещо за мен.как да се измъкна от  нервната криза в която  се вкарвам.причините са  типично по женски , не се смейте,но  не си харесвам  прическата и  става лошо ... :)

3 меча-сила-7меча

така като гледам трябва да се справя сама,дра преживея трите меча,които  буквално  са в органа сърце сега,и да сменя  фризьорката,че прическата  сега не смея да барам....

 

хубав ден , сигурно ви накарах да се усмихнете с  моя проблем...

 

 Привет! Ще се опитам за първи път и аз. Първата комбинация според мен отразява отношението на питащия към ситуацията. Крал жезли според мен е самият той, неговата същност, паж чаши е притеснението, което изпитва и рицар пентакли е постоянството, с което подхожда към проблема. Във втората комбинация, мисля че става дума за шанс, който по някакъв начин е свързан с минали събития, но асо чаши не ми говори нищо за резултата конкретно. Може би подобно на паж чаши отразява силното му желание за тази работа-три карти от боя чаши. Рицар пентакли дава някаква надежда за реализация, но не сега, по-късно. Има кореспондеция между въпроса за работа и двата пентакъла, значещи пари.

 

 

А за прическата-как хубаво Таро описва ситуацията, че даже и на мен, абсолютно начинаещата, ми става ясно.  :3d_146:

 

Модераторска бележка: Отварям поредната тема за начинаещи, предишната я затворих, поради нарасналия брой страници. Цитирах последното мнение на Gemini, за да има приемственост.

Успешна работа с картите и тук!

Edited by Лиула
Link to comment
Share on other sites

Мег, ето и моето мнение:

Няма да го наемат според мен - твоят познат, той е бил активната страна, той се е предложил за тази работа, а хората по-скоро са казали "Ще видим, ще помислим.". И ситуацията ще зацикли; може би дори ще се забавят да отговорят в учречения срок. Когато все пак се чуят, ще му кажат нещо от рода - "Отказахме се засега да правим каквото и да било." или "Решихме да правим нещо друго." или "Няма сега да правим нищо, може би по-нататък." ей такива едни ми се въртят.

 

За твоят въпрос - струва ми се, че има нещо, което те депресира и ти тежи и това не е (само) прическата. А по тези карти какво да кажа - може би репликата от Междузвездни войни - "Силата е в теб!" :) Така си е - само ти можеш и ще предприемеш нещо, което да промени положението.

Link to comment
Share on other sites

Guest MEGGI

Ди, Джем(gemini) , да за сега няма отговор.Така е чрез фейсреклама е показал труда си,ходил е до дома на клинта,но покана,стисната ръка няма. М сега се замислям дали е бил поканен от хората той да отиде до обекта, и дали той не се е предложил сам да отиде до обекта(като е мислил че по този начин ще повлияе на клинта и ще получи работата). Не че е лошо да се опита да задейства работата,но ето че е излъгал себеси с надежда... И на мен ми прилича отговора на любезен отказ...

А за моята коса,ужасно болно ми е, от достта време се опитвам да я,,събира,, ... исках да се видя и усетя хубава жена,с дълга,оформена коса. А другото е времето и годинките, а сега за кога че вече време не остана....

Edited by MEGGI
Link to comment
Share on other sites

Продължавам темата от Карти Таро и любовта.

Как да задаваме правилните въпроси и кога, важна е ситуацията.

Но по-важното е защо нас ни интересува това и можем ли да отграничим клюкарския си интерес от професионалния.

 

И как ние самите можем да се почувстваме сигурни в отговорите си?

Link to comment
Share on other sites

Мога да кажа за себе си - улавям се, че често задавам въпроси, които изискват отговор "да" или "не". Задам ли такъв въпрос, първо ми е по-трудно да дам категоричния отговор, който въпросът предполага, второ не ми се изяснява (или е трудно) ситуацията като цяло, някои странични обстоятелства, които, ако са зададени правилните въпроси блесват очеизвадно :)

Оказва се, че при използване на Таро е много по-добре въпросите да започват с "Какъв, каква, какво", с "Как", със "Защо", а не "Дали това е така или онака", "Ще стане ли това или онова" ... И въпреки че ми се изясни това положение, пак не успявам да се справя с въпросите, трудно ми е също да преценя/структурирам нещата - ясно е, че е добре първо да се зададе някой по-общ въпрос, и след това да се навлезе в детайли. Обаче и това знание не ми помага; някак умът ми бърбори, предполага (а не бива!) и ме обърква ужасно! Затова дори ми е по-лесно на ваши въпроси и комбинаци да разсъждавам, дето се вика на чисто, непредубедено; особено пък при така разработена тема, както направи ти в "Картите Таро и Любовта 2", още веднъж благодаря за което.

 

Иначе клюкарския интерес ... сигурно го има и него, макар че отговорите на Таро си остават за мен, не отиват никъде другаде след това. Така или иначе задавам въпроси и за хората около мен, но с познавателна/учебна цел, просто тренирам :)

 

Моят анализ/отговор - не мога да дам логично/умозрително обяснение, кога се чувствам сигурна; просто усещам, че е така. Когато не съм сигурна, избягвам да споделям дори в подфорума за начинаещи или споделям, но под формата на въпрос, именно защото се колебая и не съм сигурна.

Link to comment
Share on other sites

...Ами аз още не съм готова за анализи на други хора около мен по простата причина,че не съм сигурна в знанията си на този етап/ и няма как да съм:)/...,а ако човек се ангажира с едно "предписание" за друг,трябва да е на 99% поне сигурен,защото си е отговорност...Хората питащи занимаващите се с Таро не си задават въпроси хей така,а за да искат помощ...независимо дали за здраве,връзка,вътрешен анализ...,а както знаем,ако не можеш да помогнеш на някого,поне не вреди...Тук наистина с учебна цел е друго...пречупват се знанията ми през верността,особено за споделени комбинации с обратна връзка,което наистина е ценно за мен...Та,в този ред на мисли въпроси задавам само за себе си.../единствено веднъж си позволих за друг човек:)/...и по принцип винаги,когато има ситуация задавам противоположните въпроси..."Как би се развила,ако...?"....И"Как би се развила,ако ли не...?"...,а за "вътрешни" въпроси...отново с 2 варианта..."Какво ми пречи?"...или"Какво ми помага?"...Да не говорим,че честичко се хващам,че след нещо "видяно" от мен в дадена комбинация се вкарвам в ситуации,за да проверя истинността и... :3d_151: ...А и аз като Ди  се изкушавам да задавам въпрос,който изисква отговори да и не...,особено,когато става дума за отношение на друг човек към мен...и това ме вкарвааа :3d_111:....За въпроси,касаещи отношения ми се струва,че би било логично в началото да се поставят еднакви въпроси и за двамата...като чувства,усещания и отношение на всеки един към връзката,а след това да се зададе един обединяващ за самата връзка.../май повечето се отнасят за  бъдещето/ ...Тааа,работа му е майката... :3d_016: ...продължавам...

Edited by Ceca
Link to comment
Share on other sites

По-горе Диана споменава за точните въпроси, за това може би съм писала стотици мнения в този форум. Затова, че на всяка ситуация трябва да се погледне хладно и да се направи логически анализ, не емоционален.

Една от грешките е условно нищо незначещия въпрос за отношението на някого към друг. Отношението днес може да е Рицар жезли, утре Слънцето, а вдругиден да е 8 меча. Това  е менливо състояние, никой никога и по никое време не може да има една ясно очертана линия като отношение към някого.

 

Затова, когато имате ситуации от любовно естество, винаги питайте за близката тенденция в развитието на връзката, положението (ролята) на всеки от двамата. Ако картите дават информация и за други детайли, то развийте въпросите си по-натам. С един въпрос не изяснявате никога никаква ситуация, виждате само едно малко ъгълче от пъзел.

Винаги задавайте въпроса: какво означава единият за другият и обратно; кой какво иска и на какво се надява; попитайте всеки един от двамата как вижда по-нататъшното развитие на връзката.

Попитайте, кое е онова нещо, което единият пази и крие от другия, и защо.

Ами няма как да сбъркате в оценката си, разбира се, при условие, че познавате много добре картите. Но това са ситуации, при които е невъзможно да се сбърка, защото са житейски. Важно е да се опитвате да се поставяте на мястото на единия и на мястото на другия.

 

Сега, за въпроси от по-общ характер, като кратки пътувания, срещи, получаване на мейли, обаждания ..., винаги поставяйте срокове и то максимум до 3 месеца, в зависимост вече от конкретната ситуация.

 

Изобщо, избягвайте всякакви общи въпроси и положения, като: ще замина ли еди къде си (за да живея там), ще се омъжа ли изобщо, ще имам ли деца, ще срещна ли принца на белия кон .... Няма как никога да получите отговори, защото Таро няма как да ви отговори на несъществуващи ситуации.

Ще ви излизат проективни карти или тежки Големи Аркани и вие ще се чудите, аджеба, какъв е тоя зверски апокалипсис, който ви предстои и ще влезете в омагьосания кръг от тотално неразбиране на картите.

 

За всяко нещо, за всеки въпрос, бъдете максимално конкретни и ясни, така че Таро да ви разбере правилно. Неслучайно е широко разпространено положението, картите да отговарят на незададените въпроси, просто защото те са били правилните въпроси.

Дори ако трябва да седнете и да напишете въпроси, за да ви се изясни лично на вас кой е най-важният въпрос, от който да тръгнете и да градите синтаксиса си правилно и логично. И никога не изваждайте нито една ситуация извън реалния й контекст, всеки е част от нещо друго, всеки живее с други хора и всеки е обвързан като във верига, от човешки ситуации.

 

Ако имате въпроси, давайте. И запомнете, че на такъв етап от развитието си с Таро, няма начин да не виждате правилно.

Тук не говорим нито за здраве, нито за тежки ситуации. Всичко е въпрос на логически конструкции.

Edited by Лиула
Link to comment
Share on other sites

Да не пропусна още нещо важно: когато питате за някого (вие и друг) - винаги казвайте неговото име първо, след това своето. Когато гледате на други хора, винаги произнасяайте имената им, само първите имена и то не с прозвищата им (ако имат такива), а само с рождените.

Изобщо, говорете на глас на Таро, за всичко си има причина :)

Link to comment
Share on other sites

Защо в едни ситуации се получава, а в други не, анализите. Имате ли мнение, ще се радвам да споделите, за да вървят нещата в правилна посока и ритъм.

Има още нещо, което си мисля - всеки ли може да тегли карти!?, Състоянието по време на теглене важно ли е!?

Понякога давам на друг да тегли карти и честно казано отговорите не винаги ги разбирам, но когато аз самата изтегля, са ми доста по-смислени... затова и напоследък предимно аз вадя, дори другият да е срещу мен.

 

 

Модераторска бележка: преместих мнението ти в тази тема, защото се отнася до принципни положения в Таро, а не конкретно до любовта и Таро.

Edited by Лиула
Link to comment
Share on other sites

Защо в едни ситуации се получава, а в други не, анализите. Имате ли мнение, ще се радвам да споделите, за да вървят нещата в правилна посока и ритъм.

Има още нещо, което си мисля - всеки ли може да тегли карти!?, Състоянието по време на теглене важно ли е!?

Понякога давам на друг да тегли карти и честно казано отговорите не винаги ги разбирам, но когато аз самата изтегля, са ми доста по-смислени... затова и напоследък предимно аз вадя, дори другият да е срещу мен.

 

 

Модераторска бележка: преместих мнението ти в тази тема, защото се отнася до принципни положения в Таро, а не конкретно до любовта и Таро.

 

Аз лично не давам на никого да ми пипа картите при въпроси, свързани с друг човек. Разбъркването и цепенето е работа на тароведа, не на питащият.

За какво състояние говориш по време на теглене?

Link to comment
Share on other sites

Благодаря ти!

Ако знаеш само колко хора се учат и напредват благодарение на разработките, които правиш тук за Таро! Толкова подробна и голяма по обем информация има събрана! Аз май веднъж вече предложих, но пак ще го кажа - защо не напишеш книга?

 

А по-горе явно не съм се изразила добре - задавам въпроси за други хора и техни ситуации не, защото те искат/питат и аз им гледам на карти, не, просто аз си тренирам сама. Разговаряла съм примерно с някоя приятелка за нещо, коментирали сме, после у дома редя карти за ситуацията, дето сме обсъждали, след това проследявам във времето - това имах предвид.

Link to comment
Share on other sites

Аз лично не давам на никого да ми пипа картите при въпроси, свързани с друг човек. Разбъркването и цепенето е работа на тароведа, не на питащият.

За какво състояние говориш по време на теглене?

Понякога си мисля, че мога да дам на другия да тегли, особено, когато не му се споделя точно какъв е въпросът, защото е негова енергията...

А за състояние - например да усетиш картите, да задаваш въпроса, докато бъркаш или теглиш, да се настроиш към картите...

Link to comment
Share on other sites

Guest MEGGI

А по-горе явно не съм се изразила добре - задавам въпроси за други хора и техни ситуации не, защото те искат/питат и аз им гледам на карти, не, просто аз си тренирам сама. Разговаряла съм примерно с някоя приятелка за нещо, коментирали сме, после у дома редя карти за ситуацията, дето сме обсъждали, след това проследявам във времето - това имах предвид.

 

Ди , преди време  заради такова питане, в друг форум ,бях  посочена като  махленска лелка с чаша кафе и карти за ''хвърляне'' ... подобни  гледания почти всеки  който  има  карти е правил -някои само в началото,други  докато им е  ''интересно с  картите'' . може би след  време, гледача има други усещания и избягва подобни  питания .

Да дам обратна връзка  за мъжът  и работата , преди няколко дни- не че има общо точно с тези хора,но пък е получил покана  от друго място,и започва.(радвам се за него)

 

Лиула тези уроци са  ценни за всеки. Даже не ми се искаше да пиша, за да не  излизаме от  идеята ти... С което подкрепям ДИАНА това с  книгата- може би някой ден ще събереш  и подредиш всичко от а-я.

 

sha angreal- поздрави,и благодарности за блога ти .

 

Колкото до въпросите  които са  отнесени към чувства,- все се откъсвам от  зададения въпрос,дори и правилен да е,  отлитам  в   страховете или  в очакванията ....забравям  изначалния въпрос,и търся реализация на  желаното...това съм забелязала  при мен,все се поддавам на емоции.

Edited by MEGGI
Link to comment
Share on other sites

Да, бе, махленска лелка, а как по друг начин да се научи човек?

На мен ми е все едно какво мислят другите за мен, не се връзвай и ти просто.

Знам, като започвах с астрологията, тръгнах да правя карти на близки, приятели, роднини и т.н., без да споделям особено с тях, използвах това, че имам сведения за тях самите, за живота им, просто тренирах, 100-тина някъде се навъртяха, за да кажа, да, мога да говоря спокойно и отговорно на хората относно астрологичните им констелации и предпоставки.

Link to comment
Share on other sites

Аз лично не давам на никого да ми пипа картите при въпроси, свързани с друг човек. Разбъркването и цепенето е работа на тароведа, не на питащият.

За какво състояние говориш по време на теглене?

Понякога си мисля, че мога да дам на другия да тегли, особено, когато не му се споделя точно какъв е въпросът, защото е негова енергията...

А за състояние - например да усетиш картите, да задаваш въпроса, докато бъркаш или теглиш, да се настроиш към картите...

 

Няма такъв филм като несподеляне на въпроса, тогава, аджеба, какво търси при човек, който гледа с карти Таро, това е абсурдно.

 

Няма никаква специална настройка за картите. Просто чуваш проблема или казуса, формулираш правилно въпроса и почваш. Това е всичко.

Edited by Лиула
Link to comment
Share on other sites

Меги, ако на теб са казали, че си махленска лелка, тогава аз съм вселенската клюкарка на Таро :3d_146:

Споко, всичко е под контрол. Когато човек има цел.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравейте на всички ! :) Начинаеща съм и в картите , и във форума. Чета темите от около месец, но сега се престраших да пиша.

Тъй като не знам в коя точно тема трябва да пиша, се извинявам,ако нещо съм объркала.

Исках да споделя с вас една комбинация,която се падна на въпрос дали дадена жена ще има деца от мъжа,когото обича :

Императрица, Колело на съдбата и 9 Пентакли , като  изтеглих допълнителна карта - Кралица Мечове,не знам дали е грешно, но виждам,че някои теглят...

Исках да ви помоля за помощ при тълкуването на тази комбинация, благодаря предварително!

Edited by Лиула
Link to comment
Share on other sites

:) Няма проблем... Според мен Императрицата показва готовността на жената да стане майка, но може би съдбата има други планове за нея.Според мен няма шанс.. Какво мислите вие?
Link to comment
Share on other sites

дали дадена жена ще има деца от мъжа,когото обича : Императрица, Колело на съдбата и 9 Пентакли

Интересна комб-я ;)

Тъй като 9П все още не ми е много ясна, то и не съм сигурна, какъв е точно отговорът, но особено като виждам тази Кралица Меч, пък и от самия въпрос е ясно, че тя много държи на това и го иска, както се казва - направо ще обърне света, за да го получи.

Смятам, че в случая съдбата работи заедно с нея по този въпрос.

Link to comment
Share on other sites

:)...Привет...за комбинацията на Eleana...:ИМПЕРАТРИЦА   КОЛЕЛОТО НА СЪДБАТА   9ПЕНТАКЛИ...Ако нещата бяха КОЛЕЛОТО ИМПЕРАТРИЦА 9ПЕНТАКЛИ всичко щеше да е ОК...,но при това положение ми се струва,че въпреки отдавнашното желание на дамата като че няма много действие...,а е някакси мечтателно поведението...По КОЛЕЛОТО на втора позиция ми се струва,че сега му е времето да се действа по въпроса,но в тази ИМПЕРАТРИЦА май виждам ОБЕСЕНИЯ...и нещата ще се оставят според мен засега...поне до следващото завъртане на КОЛЕЛОТО...

Link to comment
Share on other sites

По комбинацията на Елеана - аз виждам в Императрицата образа на Кралица Пентакли. Смятам, че времето за действие е дошло ( Колелото на 2-ра позиция ), но жената трябва да е мотивирана, да се бори, да предприеме нещо. Да се превърне от Кралица пентакли в Кралица меча  :) .

Link to comment
Share on other sites

В последно време много често ми се появява тази 9П,заедно с Асо П,2Ж и Светът,като Асото в повечето случаи на 1ва позиция,като допълнителна-винаги,когато 2Ж е на 3та... Но.. тази 9ка не я разбирам...нито в тази комбинация,нито в останалите...Странна ми е и не знам как да я тълкувам...Гледам я като индианец :D

Edited by Eleana
Link to comment
Share on other sites

Искам да ви благодаря за помощта! :)  Вашите коментари звучат по-обнадеждаващо от моето тълкуване и ,честно казано, сега ми е по-лесно да го споделя с моята приятелка, Отношенията им са в криза в момента (живяха заедно и се разделиха) и ако й бях казала нещата по начина,по който аз ги разбирам, вероятно щях да я съсипя. Не,че е особено розова ситуацията,но аз съм по-директна, а в неиното състояние не мисля,че е много добре. Другият въпрос беше дали той иска да има деца от нея и като комбинация се паднаха следните карти 4М, Светът ,Колесницата ,а като допълнителна Паж П.

 Ето тук Светът не го разбирам...

Edited by Eleana
Link to comment
Share on other sites

Искам да ви благодаря за помощта! :)  Вашите коментари звучат по-обнадеждаващо от моето тълкуване и ,честно казано, сега ми е по-лесно да го споделя с моята приятелка, Отношенията им са в криза в момента (живяха заедно и се разделиха) и ако й бях казала нещата по начина,по който аз ги разбирам, вероятно щях да я съсипя. Не,че е особено розова ситуацията,но аз съм по-директна, а в неиното състояние не мисля,че е много добре. Другият въпрос беше дали той иска да има деца от нея и като комбинация се паднаха следните карти 4М, Светът ,Колесницата ,а като допълнителна Паж П.

 Ето тук Светът не го разбирам...

 

Много е говорено, но пак ще кажа, подобни въпроси, които се отнасят до деца и подобни, изискват изключителна подготовка в Таро, затова е абсолютно твоя отговорността какво ще й кажеш.

Таро не е игра :)

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Create New...