Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Слънчева година


Guest valentinus

Recommended Posts

"...[14:10] Защото векът изгуби младостта си, и времената се приближават към старост,

[14:11] понеже векът е разделен на дванайсет части - и десетте му части и половината от десетата част вече изминаха,

[14:12] и остава онова, което иде след половината от десетата част.

[14:13] И тъй, уреди сега къщата си и вразуми народа си, утеши унизените и се отречи от тлението,

[14:14] и отстрани от себе си смъртните помисли, отхвърли човешките теготи, снеми от себе си немощите на естеството и остави настрана тежките за тебе помисли - и се готви да се преселиш от тия времена.

[14:15] Защото сетне ще настъпят повече неволи, отколкото си видял сега.

[14:16] Колкото светът слабее от старост, толкова ще се умножи злото за живите;..."

Библия, трета книга на Езра

Дали наистина има жизнени цикли, състоящи се от по 26000 г., разделени на 12 зодиакални периода, които да определят развитието на човечеството?

Линк към коментар
Share on other sites

Дали наистина?!?

25880 са годините и се определят от положението на Слънцето при изгрева му на пролетното равноденствие... Понеже както се знае, самата ос на земята прецесира...

Редактирано от Венцислав_
Линк към коментар
Share on other sites

Ако наистина прецесионната година е определящ период в живота на хората можем да направим една груба сметка - Езра /последната книга от Библията/ е писана ок. 900 г. пр. Хр. / не съм точно проверил, ако някой е осведомен, моля да ме поправи/ и н нея пише , че ДЕСЕТ части от 12 - те части на този век /разбирай еон, епоха/ вече са преминали и повече от половината от десетия /?!/ също е преминал. Може би става въпрос за тези 2160 години под знака на Овена, които предшестват ерата под знака на Риби - периода на Христос, след който в момента навлизаме във ерата на Водолея. Значи, ако 11-я период е бил ерата на Овена, 12-я е ерата на Риби, то сега навлизаме...в 13-я период, ерата на Водолея, така ли?

Линк към коментар
Share on other sites

Така ще да е, но имаме да обхождаме още около 4 градуса от рибките, а то са почти 300 години. Астрономически е явно, че двете съзвездия се позастъпват и отдавна усещаме леко влияние на Водолей, но същинското навлизане предстои и е постепенен процес. Рибите са свързани с появата на Христос много силно и определят подготвителните процеси за водолейското разделение...

Иначе взездния месец е с дължина 2156,66667 години, но наистина понастоящем ще навлизаме в нова звездна годинка, която е цикъл от галактически мащаб. От тази гледна точка, би трябвало доста погледи да са отправени към нас хората в тези временца... Може пък и да отидем на гости на някой отвъд Земята, че се позастояхме нещо, а трябва раздвижване за здраве и дълголетие. :D

Редактирано от Венцислав_
Линк към коментар
Share on other sites

Венци, значи излиза, че с тези 300 години остатък от ерата Риби се изчерпва и лемитът, отпуснат ни от Бибрията, така ли? Значи наближават /или са започнали?/ събитията описани в пророчеството на Йоан от о. Патмос, от Даниил, от Илия, от книгата на Енох и толкова много други пророци, предтечи, апостоли и светии...?!?

Линк към коментар
Share on other sites

На този въпрос не трябва ли всеки сам за себе си да отговори?!

Водолея не е ера на Любов ( както много хора очакват ), а ера на разделение. Ние тук, други - там...

И много странно ми звучи: лимит от Библията... :hmmmmm:

Пък и аз казвам нещо минимално само за някакви астрономически понятия, а ние както сме и техни прояви, така се стремим и към комплексна свобода, такава, каквато и преди е имало и после ще има.

На острова на самотата, сам Йоан се ражда пак, но дали сме доплували и ние там...

Редактирано от Венцислав_
Линк към коментар
Share on other sites

Ами използвах цитат от Библията - нали е най-тиражираната книга н света, предполага се, че е и най-авторитетната :)

А за остров Патмос си прав - но ще трябва кораб, екипаж, ИСИНСКИ проверен курс, навигатор... :v:

Линк към коментар
Share on other sites

Ммм...даааа..

Четах, четах и без да искам се позамислих.

Остров,.. кораб,... екипаж,... капитан,... курс,...Океан,... проток,...навигатор.,..майсторлък,...Воля,... целеустременост..

Звучи познато, като ... острова на Медея,..златното руно,....Аргос,...аргонавти,...Язон / беше замесено и едно същество "кентавър" - заслужаващо по-голямо внимание при разсъждения и тълкувания/,.. и т.н.

Има и други книги с детайлизиране на процеса. И Библията е вярна, номалко е поскрила коварните моменти.

Но "аргос" се превежда като "бавен", не е зле да му се обърне внимание. После там във въпросната книга имаше и един "цар" дето беше узорпирал трона и беше мнооого хитър и коварен. Нека всеки намери своя Тезий, който да му укаже курса. Че в човешки измерения галактиките са мноооого и все водят в различни пътища.

Будни трява да бъдем . Да не бъркаме звездните години с човешките. После ...ееех..после при невнимание падането е тежко и болииии.... от прераждане в прераждане. Цели човешки векове или звездни месеци...

Не говоря с човешки критерии. Да не изпадне някой в заблуда. Ами Душевни и Духовни критерии за Време и Пространство. Неправилния превод или срещу заплащане някакво е... хмм.. Цитирам..: "Да нямаш друг Бог освен мене".

Плътските хорски критерии са много различни от Душевните и Духовните.

Трябва да се внимава от подценяване на ситуацията.

Прелюбопитна и опасна тема.

Определено съм аматьор по нея....

Редактирано от Оринави
Линк към коментар
Share on other sites

Сетих се нщо за Времената и Годините. Че Бог ги е поставил във своя власт, като ни е накарал да преминем Реката на забравата, че една...че две .. чу три Реки. Да се не съблъзнява някой с по-възприемчева Душа.

Разказвали са ми , че Ездра е хдил с една такава шапка като на египетските фараони/жреци. Казват знаел да брои като жрец Годините, но времето на фараоните отмина и Христос имал корона вместо шапка. Не всички пророци са правили като Илия и Даниил.

Който прави разлика на ден от ден, да прави разлика и д пророк до пророк. Но Христос не е пророк, а повече от пророк според Писанието. Синът Божии не пророкува, Той като че ли прави друго нещо. В Божествения Свят няма години. Синът Божий не го лови рамката на Времето и Пространството и всякакво летоброене. Те са непостоянни величени. Пък капитан на кораб който вземе за постоянен ориентир плаващата лодка на ръба на хоризонта и запътил се за другия край на морето .... ще стигне ...ще се върне в изходна точка щото лодката няма да се отдалечи повече от няколко дни път от брега .

Линк към коментар
Share on other sites

А капитана на кораба определно има повече умения, знания, опит от моряците и всички помощници, че ако някой ще ни води няма кой друг да е. Въпросът е Той като глава да има общение с Духа, понеже не друга е функцията на главата... Като споменахме пък Дух, там критерии точно няма, но нещо малко по сложно за възприемане, те и критериите не са нужни там.

Изборът е ограничение казвам, макар да очаквам сега вълна от недоволство. Човек бе сободен като нямаше избор, а избора внася разногласия, разсъгласовка, дисхармония. Е, сега чрез избор и воля ще вървим, но ще стигнем там дето сме в единство, а единството изключва разнородни опции. По човешки е така, а ние още тъй живеем и съдим, ето и аз.

Линк към коментар
Share on other sites

Точно така си е - като избереш Пътя си, губиш свободата...А като вървиш в група, освен това поемаш и тежка отговорност. И с трудности, мъки и страдания е постлан пътят от Витлеем до Голгота, и безкрайна и тежка ни се струва "виа долороза"..."но остават тия последните - Вяра, Надежда и Любов "/ап. Павел/

Линк към коментар
Share on other sites

Абсолютната Истина казвате.

Но да се поясни,че като се тръгне по Пътя... Той Пътя е много важно нещо. Като човек си губиш временно доста голяма част от личната свобода. Но я губиш съзнателно в името на Духа. Пък ако излезиш победител и се върнеш от Пътя , печалбата ще е огромна. Един път ще си преумножил плътската свобода , съзнателно загубена заради Бога вътре в нас. Другото е, че ще си разчупил пространствено-времевата компонента на Света под "Голямата вода" и тази пространствено-времева компонента губи власта си над триединното Тяло-Душа-Дух и като така смърта вече губи жилото си. Иап.Павел много точно го е казъл...."Къде ти е Смърте жилото ? " :D

И като споменах "Голямата вода" имах впредвид....

Битие глава 1

[1:5]  Светлината Бог нарече ден, а тъмнината - нощ. Биде вечер, биде утро - ден един.

[1:6]  И рече Бог: да има твърд посред водата, и тя да дели вода от вода. (Тъй и стана.)

Към там се стремим всички. Към Вечния ден , наречен Светлина.

Виждам съм оцелил нещичко, щом горепишещите продължиха разсъжденията ми.

Бях се уплашил, че съм писал доста неразбрано. Човещинка... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

Точно така си е - като избереш Пътя си, губиш свободата...А като вървиш в група, освен това поемаш и тежка отговорност. И с трудности, мъки и страдания е постлан пътят от Витлеем до Голгота, и безкрайна и тежка ни се струва "виа долороза"..."но остават тия последните - Вяра, Надежда и Любов "/ап. Павел/

Как ме захикси това.

Когато пътя ти е към свободата, как би я загубил. А като не си я притежавал, как би я загубил. Разбирам знаи, говорим за свободата на личността. За мен такава не съществува, приемам свободата само като изчистеност, а всичко друго са човешки рамки, то ест - обратното на свобода.

Група - тежка отговорност... Защо ти е тая група, а кое тежи в отговорността. Или е тежка и трябва да се освободиш от нея, или е лека и самата тя освобождаваща, но предимно зависи от избрания път, а не от групата. Противно на някои мнения, съвсем не е задължително да се обвързват. И тогава групата е само интериор и не е от толкова съществено значение, понеже има големи противници и привържаници стадото, какво толкова значимо има в него, ако стремежа е към свобода... А те са си много прави иначе. Познавам много добре позициите и на двата лагера, но в този контекст да не се навират, нямат място.

Трудности, мъки и страдания... Колко прекрасно. Понеже са от ония, които чистят и издигат. С радости е постлан значи.

Като остават тия трите, нека безкрайността е в нас, а "виа долороза" как да бъде тежка, като самата представлява изчистване, олекотяване...

Еххх... Човешки гледища, но нека да само гледища на преживяването на Пътя, а не само спекулации на преживяването на ограничеността ни. Последната познавам до смъртна болка, но истинска надежда имам и в другото, от онази, която е обещание, а не човешко въображение...

И по външната форма на темата: абе, май оста на земята наскоро се поизмести извънредно, в резултат на събития нямащи на пръв поглед нищо общо с естествената и прецесия. То ще рече, че сме посъкратили малко прехода, а то пък ще рече, че крещяща нужда имаме от пречистване...

Редактирано от Венцислав_
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...