Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Оринави

Участници
 • Posts

  252
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Оринави

 1. Като абстракция добре казано. Но има една малка несъществена подробност. На "гладния" не му е необходимо да му се казва...- Ето виж като вземеш "хляб" да ядеш и ще се наядеш и ще се заситиш. "Гладния" му трябва да "яде " без дърдорене. Пък като се "наяде" остови го да мисли ако може. Ако не може - здраве да е. Но абстрактно погледнато си права. Но не е абстракция наблюдателният да "брои пилците" от време на време сред океана от дърдорене. Току виж някое пиленце може да е поизчезнало внезапно. Може и късметът му да го е предал като Юда.
 2. А бе, права си Благост,ама жезълът и короната са само едни . Пък никой не иска да мие пода на Храма. И друга работа има в Храма , но всеки гледа жезъла и короната да докопа . и все си мисли, че са в другия до него ... Ей те това токовата..там е проблема според мене. Щото първосвещенника в Стария завет е един. А пък знаеш ли начин как цял народ да седне в един трон едновременно и една корона и един жезъл да си го поделят.? Ако знаеш , сподели! Пък в Новия завет всеки си е сам първосвещинник и цар. И сам си търка пода на собствения си Храм , и сам си носи короната от трънения венец. Бива ли така да не се досещаш за какво иде реч. Знам, че си много досетливо дете, защо така сега не се досещаш?
 3. Даа.. четах с интерес Благост. Като че ли имаш право. Имам много реална и обективна представа за какво говориш. Много си права. Ама то и Библията вече не ми се чете и тълкува. Там доста неща са само загатнати. Пък като "опре ножа" секундата ти се струва цял век и Иисус е на времева дистанция 2000г., апостолите също, Библията е далеееече в библиотеката чак и няма време за четене. А неверниците искат доказателства и не ги е грижа за живота на детето ти. Това е много опасно нещо с доказателствата. Но знам една поговорка... "Сития на гладния не вярва". Дано някои огладнеят и започнат усилено да търсят "хляб" защото умират от глад. Поседнал съм на първата пряка на една пейка - ще ги чакам.
 4. Точно защото живото ... Животът е много повече от плътското тяло, се поврежда много на донора при донорството. Съзнателно или не. Ама сме попаднали без да искаме на окултисти дето се грижат толкова много за плътския живот.. на болните / съгрешили по Божиите закони/ които си получават "заплатата" от Бога. А неболните- да се разболяват ли ? А къде остана Тяло+Душа+Дух в триединното и неделимото цяло? Храмът Божий е на Бога, Тялото- това е Храмът на Живия Бог. Примерно.
 5. От както разбрах, че Господ е живо и разумно същество, се моля само с мои думи като в разговор / за да е моя молитвата ..искането/ без повторения, кратко и ясно през цялото денонощие.
 6. Таво заяждане, за писалия по-горе от тебе ако си го писала си е ласкателство. но това е твоето мнение. А то си е субективно твое. Попита и ти се отговори. Ако така изразяваш любовта си, чрез заяждане - имаш право. Така разбираш света около тебе- така правиш. Следващите лични на Лс, моля!
 7. До колкото знам само Един го определя "що е Истина" - това е Бога. Значи ще разберем и що е Истина когато достигнем Бога, за да си кажи тежката дума. ..."Гледайте да влезете в Божието царство, всичко останало ще ви се предаде" - цитирах по памет
 8. Виждам едни подчертани думички. "Сила", " скришна стаичка", "духовно пробуждаме". Все си мисля, че молитвата или общуването с Бога е много лично и интимно преживяване. Ако Бог кажи на някой, друг какво е искал от Него - добре! Ако сам си кажа - дали ще е разумно!? Дали ще е разумно, умният човек да си казва какво е искал от Бога и какво Му е дал в отговор ? А съблазънта ? Мисля друго е вече въпросът как да се молим !? ..."Отче наш,... "
 9. Битие 3/24 Що така си мисля, че да опита човек от дървото на живота, трябва да хване пламенния меч от към дръжката.?Не е ли меча за който говори Христос? Щото най-напред извади Адам от Ада след Възскресението си. А влизането във Вечния Живот, май предполага овладяването на този меч?Но Някой / предполагам Христос / трябва да го даде, за да се овладее този меч- предполагам!? Ехее.. след Еони когато децата ни няма да имат плътско тяло вече / далеееече, далееече от материалния и дуалистичен свят/ и от меч няма да имат нужда- предполагам!? Но до тогава, дали е хубаво човек да е по-предпазлив...,знам ли !?
 10. Написах горното за да достигна до разсъждението .... Христос като се предаде, чрез Юда написа закон като прослави Сина Божий и така всеки желаещ да се спаси от власта на Материята. Йоан гл.12 /47, 48, 49 Та който иска !!! Казано е ясно и точно. Без насилие. Който НЕиска, поне да НЕпречи на този който иска. Основен закон на Любовта.
 11. Мисля, добре си се опитала да разсъждаваш Латина!! И аз така мисля, че битката е била на Иисус. Да не забравяме, че има и ставане. Нали трябва да се гледа и положителното иначе ще има само голо отрицание, сиреч разрушение без да се съгражда нещо ново.А този който само руши без да съгражда ново и на Бога и на човеците не е приятен. Та битката наистина мисля е била на Иисус , или по-точно на Христос. Мисля истинското предателство е било в предишното прераждане на Христос. Да не забравяме , че Земята е илюзорна и често води до заблуди ако не се разсъждава комлексно за доброто и злото. Та Христос предаден в предишното прераждане от.... / тема за друг разговор/ се връща в тялото на Иисус и като Иисус Христос вече, даде закон който да послужи на търсещите Възскресението да създаде условия в Обществото за търсещите Възскресението да го постигнат Тук на Земята и по този начин се покаже , че Материята /в лицето на фарисейте/ може да бъде победена от Духът Божий. И така отвори пътя на всеки един желаещ без оглед от нация, раса, етнос и т.н. И така се стига до Юда. Ако Христос не му беше позволил предателството и беше се скрил някъде или беше му се "разплатил кармично" преди да се стигне до най- ниското земно ниво, хората ...човеците не биха видяли тоно за какво става въпрос. Иисус Хрисос е имал силата да се защити. Вижте Йоан 8 / 58, 59 Значи е можел да избяга от предателството на Юда. А тогава ако беше се скрил, как щеше да стане публичното Възскресение и цял свят да види измамата на фарисейте. Защото Юда не е можел да противодейства на тях ... може би ??? Да , но Христос е можел да им противодейства и го е направил по възможно най-блестящия начин. Защото фарисейте убиха и Йоан-Кръстител чрез ръката на Ирод. Някой замислял ли се е ? Може и да греща, но така мисля, просто си размишлявам по различни моменти дето съм чел от Библията. Моля, не критикувайте мене, а идеята която съм изложил. !!!
 12. Багира, Благодаря!!! Имаш право, разумност трябва. Но както аз съм толерантен към чуждото, така искам и към моето толерантност. Пък да ти се обясня като една ученичка. може ли ? Този "букет" съм го виждал / изпитал на живо без да съм напускал квартала ми доста време /няма да уточнявам колко- мисля го знаеш/. Не съм отишъл да претиснявам никого от "букета" него или семейството му.заради религията му/и това знаеш/. По нататък ще замълча .... Синева, да ти кажа ли каква ми е паролата или я знаеш. ? Показателна е за Егото ми. И нали не съм ти казвал или натяквал как да се молиш или медитираш и в какво да вярваш? Прав си ... Това са думите ти и са правилни спаред мене. Направи ги на дело когато ставаш от РС-то и напускаш форума за да ходиш сред хората ученико. Никога не съм казвал за себе си , как беше онова ... "садху". Пази се от това да внушаваш на хората неща които не съм казвал. Нали лично не ме познаваш, от къде ти е увереноста, че бъркам ако си само ученик.? Значи казаното от тебе важи за тебе ученико. Или разполагаш с недостоверна информация.Или ... Вече преминаваме към личен диалог. За това спирам до тук, личното по лични средства за приказване.
 13. Това "садху" не го разбирам. Този термин не ми е ясен. И не ми го обяснявай, християнин съм. Българин съм и не съм учил този непознат език. И защо да се пазя? Само питам да се науча. Гледам, ...мисля, ... размишлявам, ... и питам. Грешно ли е ? Въпросите ми не са насочени към определена личност и не се чувствай длъжен Синева да ми отговаряш. Не обиждам никой. Не обвинявам никой. Ако съм произнесъл някаква Истина неволно или волно, това обижда ли те ? Трябва ли да се пазя от тебе , аз съм нормален и беден човек от този народ с дертове като 80% от българите. Ти заплашваш ли ме? Ако имам нещо Духовно, то е по Божия милост. Отправи въпросите си към моя Бог дето е бил милостив към мене, че въпреки всички мачкания и унижения съм жив. Това ли те претиснява? За това ли да се пазя?
 14. Виждам заформи се дискусия. Умирам си от любопитство и по едни други шантави въпросчета. Защо "слиза " от Небето Светия Дух под формата на нетленен огън и запалва свещите на православен патриарх в православен храм на православния Великден??? Защо не слиза Небесния огън да запали свещите на Далай Лама ??? Питам и търся отговори. Моля тук сте все знаещи , моля отговорете ми. !!! И аз съм човек и аз търся Истината . Тези отговори по възможностите ли са на ДО "Бяло Братство" и членовете му!!!
 15. Ей това взе да ми харесва вече. Да си "Господ" и пророк на хора съ занижени отговорности и не стигащи по-далече от племенния клан е едно. Да премериш изначалния Божествен Дух с материята , така че да нямат противоречия - е друго. Та пак продължавам да си питам за преражданията и и спиране на преражданията и Вечноста при Възскресението , а имали прераждания при мохамеданите???
 16. На мене като един любопитко, не ми стана ясно как така общото в тримата е Христовия Дух...?????? Разбирам Христовия Дух да е в Хрисос Иисуса и последователите Му дето се Новораждат от вода и Дух. Ама как така чак пък да е и в Мохамед и Буда??? Ами какво ще кажат Аятоласите и Далай Лама ??? Няма ли да ни издерат очите за това обезличаане на божествата им ?? Пък и попитах нещичко там за Рая и преражданията??? Кой ги е прекратил преражданията и кой не е ??? Кой е осветил чрез Духа Светаго плътското си тяло до такава степен, че да го дематериализира и да мене през стените на една къща??? Даже и по вода да може да ходи??? Любопитко съм и си питам тук пред можещите и знаещите всички отговори. Защото като се уча от някое учение да знамс кое да се захвана. Един живот човешки е кратък и не стига за всички учения по земята.
 17. Ееее... добре е тогава!! Няма да си умра ненаучен и непросветлен. Мерси!
 18. Умирам от любопитство да разбера нещо. Ужасно любопитен човек съм и често си задавам едни шантави въпросчета. Чисто хипотетично....: Ако се съберат Христос, Буда и Мохамед на едно място в Рая, как ли ще си го поделят?Ако си го поделят в Рая има ли жени? Щото без жени, там ..в Рая де - някой от тях няма да издържат. И на кого коя част ще се подне? И дали се събиат в Рая тримата заедно? Ааа... въпрос за размисъл ... Дали някой от тях се е преродил, ако не е възкръснал ъв Вечноста?
 19. Благодаря за положения труд. Вече съм осветлен по въпроса. Някак ми е по-леко. Дали и аз някога ще достигна някога това висше ниво да съм постоянно в ... как беше ? .."празнотата"?? За да достигна до Бога и се разтворя в Него. Дано Господ да е милостив!? Хубаво е някой просветлен да те понаучи на това-онова. Мерси!
 20. Пък аз си мислех, че медитация е да си концентрира човек мислите и съзнанието върху строго определен проблем, за да получи отговор но интерисуващия го въпрос. Явно съм грешил. Мъкааа... каква мъка, объркал съм се! Виждам , че горе пишещият е по- просветлен от мене по въпроса и ще го помоля да ни осветли и по видовете медитация. Да го попитам: Пробвал ли се е да пише сценарии за филми? Мисля, че има талант.
 21. Интересно това "ние" за кого се отнася??? То е вярно казано- съгласен съм, но кой или кои влизат като индивидуалности в това "ние". До колкото си спомням не съм дал пълномощно друг да ме слага там в това "ние"в контекста на изложеното изречение. Не съм съгласен да влизам в подобен контекст на изказване. За по-горните мисли /изказани пак с думи отричани/ може да има нещо вярно по моите разбирания.
 22. Ти сам си го написал, трябва да те цитирам. Мнението ти съвпада с моето. Исках само да акцентирам върху условията. Защото трудно се създават, мъчно се поддържат, а Сатаната не спи. Условията необходими за развитие на избраните и призваните много му пречат и се стреми всячески да ги видоизмени в по- неподходящи. Тоталитарните години бяха точно това.
 23. Абсолютната Истина казвате. Но да се поясни,че като се тръгне по Пътя... Той Пътя е много важно нещо. Като човек си губиш временно доста голяма част от личната свобода. Но я губиш съзнателно в името на Духа. Пък ако излезиш победител и се върнеш от Пътя , печалбата ще е огромна. Един път ще си преумножил плътската свобода , съзнателно загубена заради Бога вътре в нас. Другото е, че ще си разчупил пространствено-времевата компонента на Света под "Голямата вода" и тази пространствено-времева компонента губи власта си над триединното Тяло-Душа-Дух и като така смърта вече губи жилото си. Иап.Павел много точно го е казъл...."Къде ти е Смърте жилото ? " И като споменах "Голямата вода" имах впредвид.... Битие глава 1 Към там се стремим всички. Към Вечния ден , наречен Светлина. Виждам съм оцелил нещичко, щом горепишещите продължиха разсъжденията ми. Бях се уплашил, че съм писал доста неразбрано. Човещинка...
 24. Вярно , че думите ограничават много. Но без тях ще е по-лошо пък. Познанието за Бога трябва да се предава от поколение на поколение и да расте чрез думите. Думите не са Познанието, но чрез тях се предава на хората. Просто няма начин как да се "свали" и обясни изживяване и съзерцание от 15-16 измерение в триизмерното пространство чрез двумерната написана дума на РС-то. Но подобието чрез притчата върши идеална работа за представянето на дадена идея. Която идея може да предразположи човек към по-висшето състояние на самото съзерцание.. В противен случай човек ако се окаже неподготвен, връщането в плътския живот след Духовно изживяване може да е истинска катастрофа. И за това думите са нужни. Те не са самото изживяване, но могат много да помогнат при подготовката за изживяването. Това не е никак малко. И за това в Евангелията пише .../ по памет/.... "Никой не познава Отца, но Синът, който от Отца изхожда - той го обясни". И така вече обяснен с думите , може да се създадат условия за следващите желаещи да вървят по Пътя към Истината по-безболезнено. Това вече е много важно нещо. Така роне мисля.
 25. Валентинус, Много ми е трудно в настоящия момент да говоря, защото наистина условията не са още подходящи. Знам, че е доста вълнуваща темата, дори мисля, че те усетих какво искаш да ми кажиш. Времето не ни преключва , а още не е дошъл подходящия водораздел. Почти на ръбът е по мои виждания, но в крайна сметка ние човеците трябва да вярваме на Бога , че добре е прецинил момента за всяко начало. Иначе може да се окаже че сме разпръснали напразно акомулираните положителни моменти. Пък до колкото съм информиран, майсторлъкът на всяка работа е да оцелиш точния момент за постигането на максимален ефект. Не ни изтича времето - бъди сигурен, на други им изтича времето. В момента времето работи точно за когото трябва според мене. Виждам , че пишеш интересни работи, значи можеш и да четеш интересно. Вариантите са много за проявление на избраните и призваните. Никой въплътен не може да предскаже Бог как ще отреди да се проявят различните форми на Любовта му чрез избраните и призваните. Лично дори и не се стремя да ги търся тези любопитни божии избранници. Сигурен съм, че те ще се проявят в материалният свят когато Бог им позволи. Другото е работа, работа и работа за такива като мене. Всеки да си копае в градинката, та като дойде Господаря му , да има какво да покажи като свършено.
×
×
 • Create New...