Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисли за самоубийство


Recommended Posts

Здравейте имам проблем с натрапливите мисли. Даже бих казал паническите атаки. Вече един месец не мога да се откъсна. Не мога да спя, не мога да ям. Не мога да уча, скъсах с приятелката си 4ри пъти и още не знам дали искам да не съм с нея. А тя вече си има 2ри приятел откакто скъсахме преди два месеца и нещо. Но после ту се събирах с нея ту късах, нямам и вече мн. доверие. Натрапил съм си една гадна мисъл свързана с нея, не ми дава мира тази мисъл. Университета ми заминава на кино също, в началото като влязох понеже съм първа година се наложи да напусна и работа. Паренето във тила просто не спира, мисалта която имам също. Кръвното ми е много високо непрекъснато. Мисля че вече съм свършен. И стигам до едно единствено решение, незнам какво да правя. Черните мисли взимат предел над мен. Идва ми да го направя, защото вече не издържам. Всичко бе наред, просто имах съмнения и не понасях разни неща в поведението и докато не скъсахме. Тя започна да ме дразни с някой неща аз се вързах и нз какво да правя вече. :(

Link to comment
Share on other sites

"Желанието на някого да се самоубие се дължи на чужди влияния. Всички вие страдате не толкова от ваши погрешки, но от погрешките и прегрешенията на хиляди поколения ваши роднини, живели преди вас. Вие изплащате постоянно чужди дългове. Един човек, който се хвърля от канарата, той е изразител на желанието за самоубийство на ред поколения. Законът на внушението е силен. Но този, който се самоубива, вижда, че е толкова жив, както и преди да се самоубие и е в страшни терзания, в окаяно положение. Усеща голяма празнота.

Някои хора мислят, че като се самоубият, страданията им ще престанат, защото не знаят, че ще влезнат в един свят, напълно забранен за тях. Като влязат в този свят, никой не ги помни, никой не ги познава, все едно, че са влезли в една яма, забравени от всички. Това не е избавление, а нещастие.

За самоубийството ще кажа: Не излизай от затвора, докато не му дойде времето. Защото ако излезете, десет пъти по- лошо ще бъде. Докато не ви пуснат, стойте в затвора да учите урока си.

Често се задава въпросът: "Има ли право човек да се самоубие?". Понеже човек е свободен, може да го направи, но няма право да дава лош пример на другите. Какво става с тебе, другите не трябва да знаят. Защо ще даваш лош пример? Защо ще даваш възможност на тщеславието в тебе да се шири? Ще се хвърлиш от някоя канара или ще се обесиш и ще оставиш писмо до близките си, че не си могъл да издържиш страданията и изпитанията в живота си. Значи радостите издържаш, а страданията не издържаш. Това не е геройство. Светът се нуждае от герои, които носят еднакво и радостите и скърбите.

Като ти дотегне животът, няма защо да мислиш за самоубийство, но вземи да гладуваш - 20 , 30, 40 дни, за да прецениш какво нещо е животът, и ако не ти е домилял тогава продължавай да постиш."

Изт.Енциклопедичен Речник - Петър Дънов* Изд. "Астрала" стр.688-689

Мисли на Учителя за самоубийството
Link to comment
Share on other sites

Благодаря за информацията. Аз се събрах с нея, но паническите атаки са станали много силни. Почти не мога да ги контролирам вече, дори като бяхме заедно днес ме нападнаха по едно време. Имам чувството че човека който бях вече го няма. :(

Link to comment
Share on other sites

Не се отчайвай, не си единствения който преживява подобно нещо, изходен път винаги има колкото и да не ти се вярва в момента. Прегледай сайта към който ти пуснах линк и ако ти хареса някой метод не се колебай да го приложиш, дори и да не ти се вярва в началото знай, че има ефект. :) За мен е така защото преди време приложих един от методите и ми помогна.

Link to comment
Share on other sites

Не знам, не го правя нарочно. Уплашил съм се, в мн труден период съм. И така общо взето, а не искам да го правя и никога до сега не съм.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...