Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Имам нужда от съвет


Recommended Posts

       Майка ми е на 83 години .Окакто баща ми почина преди 10 години, през зимата е при нас в града , а през лятото си отива на село. 

     Точно по това време , през януари, преди 2 години започна де се оплаква , че и е напрегнато и се събужда рано. Личната ни лекарка и изписа ривотрил 0,25мг преди лягане .От него заспиваше , но сутринта пак и беше напрегнато, започна да се оплаква от главоболие.

     Невролог и изписа флуанксол и срезам за 10 дни , а после деанксит за още 20дни .Тя си замина на село,  постепенно го спря сама и се чувстваше цяло лято много добре.

    Миналата зима през януари започна със същите оплаквания и личната ни лекарка каза да и давам деанксит. Взима деанксит 2 месеца и през март поиска рано да си отиде на село,  започна постепенно да го спира.

За нещастие се беше покатерила на един стол да отваря едно прозорче и беше си ударила главата. До вечерта червенината мина и неврологът, при който я заведохме, каза , че няма проблем , но тя се уплаши. Реши , че се е ударила лошо, че вече не може да си има доверие. Вероятно се появи за първи път притеснението , че няма да може да се справи сама на село.Настоя да си отиде , но на другия ден я прибрахме обратно.

    Оплакваше се от напрежение или главоболие. Към това се прибави безсъние , което направо я плаши и завърта в омагьосан кръг.

    Невролог отново и изписа флуанссол и стрезам.за 10 дни . Нямаше резултат.Изпрати ни при психиатър.Тя изписа ривотрил и дианксит за 2 месеца Започна да се подобрява бавно , но се появи запек.Спряхме деанксита и продължихме с малко ривотрил , после психиатърката изписа ксанакс за почти 2 месеца, после премина на коаксил по 2 таблетки. Вече повече от 4 месеца взима коаксил.

    Същите симптоми се въртят макари по-слабо.Особено ме притеснява безсънието.Отново се появи проблем с перисталтиката.Отслабна.

Понякога и давах зопиклон по1/2 или даже1/4и заспива , но не смея да и давам повече .Давала съм и 25 пъти макар и тези малки дози.

    Веднъж и дадох да прочете един само абзац от ваш коментар за вегетативните разтройства, може да е съвпадение , но цяла седмица заспиваше сама.

    Психиатърката се чува с мен по телефона , когато и се обадя. Последно каза да и давам вечер ривотрил по 0,25 или 0,5 мг. за 10 дни после почивка и пак.Страхувам се от страничните му ефекти.

Не знам как да помогна на мама да не изпитва напрежение и да подобри съня си .Убедена съм , че има нужда да чуе , че това което и се случва е преодолимо.На тази възраст може да се мисли и за склеротични проблеми , но тя има перфектна краткосрочна памети, слух и зрение.Затова си мисля , че има начин да и се помогне.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте.

Определено има начини да й се помогне, освен това подобни оплаквания имат доста възрастни хора, които могат да сравняват между живот на село и в града.

На кой етаж сте в града? В къща или в блок ии ако сте в блок, колко етажа има той общо? Има ли наблизо административни сгради, много гъсто заселен квартал ли е?

Тъй като съм специалист по енергийна / пранична психотерапия, ще ви помоля, ако съвети от моята област ви интересуват, да пишете в тази тема:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=10553

Засега мога да дам 2 насоки - да живее на село (при роднини), където постепенно да спре сънотворните. При положение, че не бърза за работа и няма строг часови график на деня, приемането на сънотворни не е оправдано.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...